Granolje fra flått: behandling og behandling av bier

Granolje for bier har desinfiserende, betennelsesdempende og stimulerende effekt. Av denne grunn tar bigårdeiere i økende grad hensyn til dette produktet og bruker det til å behandle biekolonier og forebygge sykdommer. Den inneholder biologisk aktive stoffer.

Bruk av granolje i birøkt

Granolje er et naturlig middel som har en gunstig effekt på miljøets fysiske og kjemiske egenskaper og har en positiv effekt på helsen til bier. Det renser luften ved å nøytralisere urenheter og fungerer også som et antiseptisk middel. Det brukes til å behandle sykdommer som varroatose og akarapidose, samt for fôring. Den friske nålete aromaen som er karakteristisk for sammensetningen, har en gunstig effekt på den generelle tilstanden til biekolonier, og de medisinske stoffene som frigjøres med damp, fungerer som et godt middel for å forhindre sykdommer.

Sammensetning og verdi

Gran vokser i Fjernøsten, Kina, Korea, Mongolia, noen europeiske land og Nord-Amerika. For å få olje brukes nåler og unge skudd av planten. De dampdestilleres.

Ephedra kan bare vokse under gunstige miljøforhold, så kvaliteten på råmaterialene som oppnås fra denne avlingen forblir alltid høy.

Granolje er en grønnaktig eller gulaktig væske med en uttalt sitron-mynte-aroma. Det inneholder:

 • bisabolsk;
 • kamfen;
 • phytoncides;
 • kadinen;
 • myrcen;
 • limonen.

Til tross for tilgjengeligheten og variasjonen av forskjellige medisiner på det moderne markedet, er essensielle oljer, inkludert gran, veldig etterspurt. Dette skyldes dets naturlige opprinnelse og mange gunstige egenskaper:

 • immunostimulerende;
 • antiseptisk middel;
 • betennelsesdempende;
 • antiviral;
 • smertestillende;
 • rensing.

Når brukes granolje til å behandle bier

I Krasnodar-territoriet gjennomførte eksperter en studie som hadde til formål å spore hvordan granolje påvirker utviklingen av biekolonier, samt eggproduksjon av dronninger. Gauze vattpinner fuktet med dette midlet ble plassert på de øverste stolpene i senterstellene. Vi tok 1 ml av stoffet per gate. Prosedyren ble utført 4 ganger i løpet av april. Det viste seg at stoffet øker matens spenning hos larvene, de vokser raskere. Og eggeproduksjonen på dronninger øker med et gjennomsnitt på 20%. Alt dette fører til vekst av biekolonier, en mer intens sommer og økt produktivitet. Insekter produserer mer honning.

Dermed hjelper bruken av granolje til bier bigårdeiere til å løse flere problemer samtidig:

 • forbedre produktiviteten til biekolonier;
 • øke oviposisjonen og yngelen;
 • å øke bienes motstand mot sykdommer;
 • forbedre ytelsen.

Forskere har funnet ut at effekten av granolje begynner å manifestere seg etter at de biologisk aktive komponentene som inngår i sammensetningen, begynner å komme inn i bienes luftveier. For å forhindre sykdommer kan denne sammensetningen berikes med toppdressing.

Kommentar! Syntetisert og naturlig granolje finnes i salg. Den første er forskjellig ved at den under produksjonen blir renset fra noen komponenter.

Det er bedre å bruke en naturlig sammensetning. Det kan preges av sin karakteristiske rike lukt.

Behandling av bier med granolje for akarapidose

Acarapidosis angrep utgjør en alvorlig trussel mot bikupen. Insekter kan ikke takle sykdommen alene, de trenger menneskelig hjelp. En av de mest effektive behandlingsmetodene er granoljebehandling.

Årsaken til sykdommen er Acarapis woody mite, som lever og formerer seg i luftveiene til bier, forurenser dem med giftige produkter og forårsaker blødninger. Dette forgifter kroppen, fører til mangel på oksygen, lammelse av brystmuskulaturen, noe som påvirker vingenes funksjon.

Flåtten er spesielt farlig i kaldt vær, siden infeksjon i et begrenset rom i bikuben skjer raskt

Du kan behandle akarapidose med granolje. Verktøyet løser flere oppgaver:

 • ødelegger flått;
 • desinfiserer;
 • lindrer betennelse;
 • forbedrer bienes generelle tilstand.

Det er viktig for birøktere at granolje er trygt for bier og hjelper insekter ikke mindre effektivt enn preparater. For å utføre behandlingen med et folkemedisin fra gran, utfør følgende trinn:

 1. Reiret er forsiktig pakket inn i polyetylen.
 2. Et lite hull er igjen i det nedre kranhullet, ca 1 cm.
 3. Øvre hakk er dekket.
 4. Ta en gasbindpinne, dyppet i granolje.
 5. Plasser den på de sentrale rammene, til de øvre bjelkene.
 6. Behandlingen utføres 3 ganger, med et intervall på 5 dager.

Granolje mot varroatose av bier

Varroatose er en sykdom som oppstår som et resultat av infeksjon av individuelle individer, og deretter hele familier og bigårder, med varroamider. Disse flate brune insektene bor i kroppene til dronninger, bier og droner. Matkilden deres er hemolymfe. Ved alvorlig angrep kan flått sees på døde prøver uten forstørrelsesanordninger.

Hvis du mistenker angrep med varroatose, før vårflyvningen, er det nødvendig å ta 2-3 bier og døde bier for analyse under laboratorieforhold.

Tegn på en sykdom hos bier kan være:

 • forsinket utvikling;
 • svake, små bier hvis vinger kan deformeres;
 • utseendet til uutviklede pupper i bikuben;
 • utseendet på brunlige plaketter hos voksne insekter;
 • rastløs oppførsel av biekolonier om vinteren.

Granolje er effektiv i behandling av varroatose. Tre, nåler og kjegler inneholder store mengder phytoncider. Dette er naturlige forbindelser som har anti-akardrepende egenskaper. I tillegg er phytoncides kjent for å spille rollen som naturlige antibiotika.

Hvordan man behandler bier med granolje, vises i videoen.

Regler for behandling av bier og elveblest med granolje

Det er nødvendig å behandle elveblestene riktig. Erfarne birøktere oppfører seg slik:

 1. Prosedyren utføres om våren, før første flytur. Du kan fokusere på lufttemperaturen, den skal overstige +15 grader.
 2. Bier behandles minst 2 ganger, med intervaller på 8 til 10 dager.
 3. De samme prosedyrene utføres om høsten. Antallet og intervallene er like.
 4. Ytterligere 2-3 behandlinger er planlagt til sommeren, i andre halvdel av juni. Samtidig bør lufttemperaturen holdes i området fra +15 til +30 grader.
 5. De jobber om kvelden etter retur av flybier.
 6. Én eller flere rammer blir tatt ut, resten skyves forsiktig fra hverandre.
 7. Klipp dronekullet.
 8. Papir legges på bunnen, som er forsmurt med vaselin. Det skiftes hver morgen. Papiret samler parasitter som faller fra kroppene til bier.
 9. Ta pergament, dryss over granolje. Volumet avhenger av antall familier. Beregn 1-2 ml for hver biekoloni.
 10. Snu den slik at det behandlede laget ser ned.
 11. De legger pergament over akterkarmene, dekker dem på toppen.
 12. Inngangene er stengt i flere timer. Det er viktig å ikke glemme å åpne dem i tide.
 13. Det impregnerte arket fjernes ikke umiddelbart. Effekten fortsetter i ytterligere 3 dager. På dette tidspunktet blir han plassert i en bikube.

Granolje er en folkehelingsmetode. Men han klarte å bevise sin effektivitet.På store biavlere har den blitt brukt siden 80-tallet i forrige århundre. Metoden er basert på gjennomgang av bruk av granolje av gamle, erfarne birøktere.

Forebyggingstiltak

For å forhindre infeksjon med flått er det nødvendig å ta vare på dem ordentlig, samt å ta en rekke forebyggende tiltak. Blant dem:

 • behandle elveblestene med granolje om våren og høsten for å øke immuniteten til insekter;
 • plassere bigårder så langt som mulig fra skitne vannforekomster og gårder der storfe holdes;
 • avvis honningkaker i tide;
 • om nødvendig, utfør straks analyser;
 • desinfisere elveblest og utstyr;
 • forberede familiene på vinteren.

Konklusjon

Granolje for bier er et naturlig, bevist middel som hjelper til med å bekjempe ulike sykdommer i bier og fungerer som en god profylakse. Det kan kombineres med kjemikalier om nødvendig. En viktig fordel med den naturlige sammensetningen er dens evne til å forbedre insektresistens mot negative eksterne faktorer.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon