Kua går over kalvedato: hvorfor og hvor mange dager en kalv kan ha

Tilfeller når kua har passert kalvningsdatoen er vanlige. Her må vi fremdeles finne ut hva hver av eierne mener med ordet "bestått". I gjennomsnitt varer graviditeten 285 dager ± 2 uker. Derfor oppstår spørsmålet, fra hvilket øyeblikk å tenke på at kalveperioden er gått.

Hvorfor overskrider kua kalvningsdatoen?

Det er mange grunner til forsinkelsen i kalving hos kyr. Og ikke alle gleder seg:

  • tvillinger;
  • goby;
  • stor frukt;
  • overkjørt;
  • falsk graviditet;
  • mumifisering av fosteret.

I de fleste tilfeller mener eiere at hvis en ku går over kalvedato, vil hun få tvillinger. Faktisk hører storfe til gruppen singleton, som hester. Tvillinger blir bare født i 1-2% av tilfellene. Og dette er vanligvis et veldig uønsket fenomen. Ved befruktning av to egg på en gang er det høy risiko for spontanabort. Og fødte kalver vil være svakere enn de "single". Det at kua har passert fristen, betyr ikke at det nødvendigvis blir tvillinger. Antall senkalvinger overstiger langt antall tvillinger hos storfe.

Denne spredningen forklares med det faktum at nebber "sitter" i livmoren i lang tid. Hannene i nesten alle pattedyrarter henger etter kvinner i utvikling. Selv etter fødselen. Derfor, med et tidlig hotell, bør du heller vente på en kvige, og med en sen - en okse. En ku kan krysse over selv om hun kalver med en stor kalv. Men her er det kanskje nettopp forsinkelsen i kalvingen. Fosteret har tid til å vokse. Og i dette tilfellet er årsak og virkning forvirret. Kua passerte ikke fordi fosteret er stort, og kalven blir stor på grunn av sen kalving. Forsinkelsen i dette tilfellet skyldes en liten hormonell forstyrrelse. Kroppen har ikke nok oksytocin til å starte kalvingsprosessen. En slik svikt skader ikke graviditeten spesielt, men forlenger den bare.

Noen ganger er det en såkalt "overrun". Dette ordet har to betydninger. Den ene betyr alvorlige helseproblemer for kua, den andre indikerer bare at dyret ble impregnert senere. Det er i sengen. Men kalvingstiden må ikke bestemmes ved beregning, men ved eksterne tegn. Dette kan skje hvis det er en okse i nærheten. Første gang kua gjødslet ikke og "stille" fra eierne gikk til oksen i neste jakt. Situasjonen med patologier er verre.

Hvis kua har passert fristen, kan kalving være uventet for eieren av dyret.

Patologiske årsaker

Falske graviditeter er forårsaket av for høye hormonnivåer. Utad fortsetter alt som om et embryo utvikler seg i livmoren. Ofte, selv med en endetarmsundersøkelse, er det umulig å fastslå hva kua har savnet. Ultralyd kan hjelpe her. Utviklingen av falsk graviditet før "kalving" kan gå i henhold til tre alternativer:

  • magen "tømmer" uten konsekvenser;
  • det blir "kalving";
  • pyometra vil utvikle seg.

Med en falsk graviditet, "føder dyr ofte" og tildeler hva som helst til rollen som en cub, opp til livløse gjenstander.

Kommentar! Utviklingen av pyometra kan føre til tvangsslakting.

Mumifisering av fosteret utvikler seg midt i svangerskapet. Fosteret dør, men siden livmorhalsen er lukket, kan ikke putrefaktive bakterier komme inn. På grunn av redusert kontraktilitet i myometrium og lukket nakke, forblir fosteret i livmoren. Gradvis tørker den opp og mumifiserer.

Når mumifisert, har dyr ingen tegn til jakt, og eieren mener at kua er gravid.Problemet vil "eliminere seg selv" hvis livmorens muskler begynner å trekke seg sammen. Men det er i dette tilfellet kua går over 3 uker. Mumifiserte embryoer klekkes alltid veldig sent. Ofte er det nødvendig å fjerne fosteret kunstig etter injeksjoner av passende hormoner. Sistnevnte er nødvendig for at livmorhalsen skal åpnes, og veterinæren var i stand til å komme seg til fosteret.

Kommentar! Etter mumifisering utvikler ofte infertilitet siden kroniske dystrofiske og inflammatoriske prosesser forekommer i endometrium.

Hvor lenge kan en ku bære en kalv

Vanligvis går en ku i omtrent 10 dager. Maksimalt 26 dager. Dette er omtrent 260-311 dager med svangerskapet. Selv om det i følge husdyroppdretternes erfaring er det en sjeldenhet å utvide kalvingsperioden til og med med 3 uker. Oftest ikke mer enn 15.

Kommentar! Uttalelsen om at begrepet kan komme på den 240. dag samsvarer ikke med virkeligheten: kalving 8. måned er en sen spontanabort med en smittsom sykdom.

Det omtrentlige stedet for påføring av anstrengelser under "push-testen", hvis livmoren har bestått vilkårene, slik at du kan bestemme om det er en levende kalv inni

Hva skal jeg gjøre hvis en ku overskrider kalvedato

Inntil fristen går ut, trenger du ikke bekymre deg for mye. Men det er nødvendig å overvåke graviditetsforløpet. Sen kalving er vanligvis vanskelig på grunn av at fosteret har tid til å vokse over normen.

Hvis du er i tvil på et senere tidspunkt, kan du uavhengig sjekke om kalven er til stede og om den er i live. For å gjøre dette blir kua sterkt, men ikke brått, dyttet inn i magen nederst til høyre. Ungen blir umiddelbart opprørt av denne behandlingen og gir et returpus.

Hvis kua allerede har passert 3 uker, regnet fra den 285. dagen, er det bedre å invitere en spesialist som kan bestemme tilstedeværelsen av graviditet. Forutsatt at "push-testen" ikke gir resultater. Hvis kalven skyver, og juret begynner å fylle seg, er det bare å vente på kalving og huske at planteetere vilkårlig kan skifte tiden med en dag. Dette er en forsvarsmekanisme. De føder ikke hvis det er en urovekkende faktor. I dette tilfellet kan eieren selv være årsaken til en slik daglig forsinkelse.

Konklusjon

Hvis kua har passert kalvingsdatoen i mer enn 3 uker, har eieren grunn til bekymring. Å skifte den estimerte datoen med 10 dager er et hyppig fenomen, det er ingenting å bekymre seg for. Dyr er ikke maskiner for å produsere avkom strengt i tide.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon