Vekststimulerende midler for storfe: navn, anmeldelser

Mange tror at fôring av kalver for rask vekst er nødvendig med hormonelle medisiner. Det er mulig, men dette negerer ikke behovet for et riktig balansert kosthold. Dessuten er mange "vekstforsterkere" faktisk en samling vitaminer og mineraler.

Når det gjelder storfe, er det også nødvendig å skille begrepene "vekst på manken" og "muskelvekst". Førstnevnte er valgfri og noen ganger skadelig. Det andre er på forespørsel fra eieren.

Fordeler og ulemper ved å bruke vekststimulerende midler til storfe

Fra synspunkt av avl av storfekjøtt ved bruk av sentralstimulerende midler, inkludert veksthormoner, er det ingen ulemper for okser. Noen solide plusser:

 • dyr går raskt opp i vekt;
 • vilkårene for fôring reduseres;
 • dødelig utgang fra kadaveret er mer.

Ingen bryr seg om tilstanden til ledd, bein og leddbånd av fremtidige biffer. Situasjonen er annerledes med stamtavle og melkekyr. Disse dyrene trenger ikke stor muskelmasse. Her kan du allerede ikke bare se fordelene, men også ulempene med rask vekst og utvikling.

Bruk av veksthormoner til drægtige kyr vil føre til utvikling av et altfor stort foster. Som et resultat er komplikasjoner under kalving ikke ekskludert, og melkekyr bør føde avkom hvert år. Derfor er det verdt å vurdere når vi ser på annonser for veksthormoner for storfe. Hvis produsenten hevder at produktet er egnet til bruk på gravide dyr, er det mest sannsynlig at det er uheldig.

Enda verre er kunstige vekststimulerende midler for avlskalver oppdrettet for stammen. Hos unge dyr vokser rørformede bein raskest. På grunn av dem er det en økning i høyden på manken. Målinger viser at skjelettet hos unge dyr utvikler seg ujevnt: nå er manken høyere, deretter korsbenet, så stopper veksten generelt i noen tid.

Under slike stopp har senene som holder leddene sammen tid til å "ta igjen" beinene. Et fullformet dyr har en god ODA.

Men hvis sentralstimulerende midler ble brukt, forstyrres balansen mellom skjelett- og muskulær utvikling. Bruken av hormoner gir for mye muskelmasse til fortsatt svake bein og leddbånd. Andre sentralstimulerende midler fremkaller akselerert beinvekst. Svake ledd og forkortede sener er resultatet.

Hvis en liten kalv blir matet for intensivt, under tung vekt og på grunn av rask vekst, har senene ikke tid til å utvikle seg normalt, i dette tilfellet vises ofte kontrakturer

Samtidig, for hundrevis av år siden, la folk merke til at et dyr på god og rikelig mat blir større enn sine slektninger. Derfor er den beste vekstfremmende for kalver beregnet på avl eller melkeproduksjon et balansert kosthold. Du kan legge fôrantibiotika til høykvalitetsfôr, noe som gjør at dyrets kropp ikke kan kaste bort energi på å bekjempe sykdommer.

Kalvemat for rask vekst

Det første trinnet er å mate kalven med naturlig kumelk. I løpet av de to første ukene utvikler unge dyr seg veldig raskt og går opp i vekt og spiser bare melk. I løpet av de første to timene av livet skal en nyfødt få ca 10% av vekten med råmelk. Gradvis økes den daglige dosen melk og bringes til 12 liter.

Uerfarne storfeeiere får feil inntrykk av at det er best å mate en liten kalv med melk og høy.

Ofte blir denne teorien fulgt av fans av den "naturlige livsstilen". Tross alt mottok ikke kalvene på ville turer noen annen mat, bortsett fra gress og melk. Men ville prototyper er alltid mindre enn deres tamme kolleger. "Eksperimentærene" er overbevist av sin egen erfaring om at teorien er feil og ombestemmer seg. Det beste fôret for rask vekst av kalver er kornkonsentrater. De begynner å bli lagt til fra den tredje uken i ungenes liv. Med rikelig fôring med melk og næringsrikt fôr er den daglige vektøkningen for ungfe ca. 1 kg.

Det er best å bruke kommersielt tilberedt kalvfôr. Antibiotika og hormoner, som er skremmende for alle, er fraværende der. Disse tilsetningsstoffene administreres separat etter behov.

Merk følgende! Ikke forveksle antibiotika med koksidiostatika.

En startfôr av høy kvalitet for unge dyr inneholder næringsstoffene som er nødvendige for rask vekst og muskeløkning. Først og fremst er det et protein og et vitamin- og mineralkompleks.

Startpellets kan mates til kalver fra det øyeblikket de prøver noe annet enn melk.

Startmating

Designet for kalver fra 0 til 6 måneder. I Russland kan du kjøpe mat produsert i Krasnodar: Vitula, Venera, Elegance.

De to første er for kalver opp til 3 måneders alder. Granulatene tilsettes gradvis, og i en alder av 90 dager bringes de til 1,6 kg per dag. Eleganse er neste trinn. Det brukes i en alder av 3-6 måneder. Maksimal daglig dose er 3,5 kg. Senere blir kalver gradvis overført fra Elegance til vanlig fôr med vitamin- og mineralforblandinger for å redusere kostnadene ved oppfedning.

Samme produsent tilbyr to fôrtilsetningsstoffer som vekstakseleratorer: CattlePro Littlegoby og CattlePro BestVil. De ser ut som vanlige granuler. "BestVil" brukes etter seks måneder, blandet med hovedfôret. Tilsetningsstoffet erstatter 15-30% av hovedkornsrasjonen. Littlegoby brukes til kalver fra 3 til 6 måneder, hvis dyrt startfôr erstattes med billigere korn. Andelen av dette tilsetningsstoffet er også 15-30%.

Alle produktene fra denne produsenten inneholder koksidiostatika som forhindrer utvikling av koksidiose. Selv om fôret ikke akselererer vektøkning hos kalver, er fraværet av parasitter i seg selv en vekstfremmende.

Det er andre vekstfremmere som ikke er relatert til fôr eller tilsetningsstoffer.

Vekstpreparater for storfe

Vekststimulerende midler for kalver inkluderer:

 • vitaminformuleringer for injeksjoner;
 • antibiotika;
 • hormonell.

Hvilken variant du skal velge for å stimulere rask vekst, avhenger av situasjonen. Men oftest brukes vitaminer og fôr antibakterielle midler.

Vitamin- og mineralkomplekser

Kosttilskudd er de samme vitamin- og mineralkompleksene som ikke bare skal brukes til oppfetting. Det er ingen regioner i verden som er ideelt balansert i alle nødvendige dyreelementer. I hvert spesifikt bostedsområde må de manglende stoffene tilsettes fôret til husdyr. Men dette bestemmes ved hjelp av laboratorietester, derfor er det umulig å indikere de spesifikke navnene på vitamin-mineralstimulerende midler for storfevekst i en generell artikkel. Oftest er dette vitamin- og mineralløsninger for injeksjoner. Ved å høre en av disse biostimulantene - Catosal.

Det antas ofte at hvis du har Catosal, kan du mate kalven med det billigste kornet og egentlig ikke skjemme bort dyret med andre tilsetningsstoffer.

Katosal

Faktisk inneholder den bare to aktive ingredienser: et fosfor-derivat og et vitamin B-derivat. Det brukes som et tonic, da det fremskynder stoffskiftet og forbedrer immuniteten.

Catosal produseres i form av en væske for injeksjon. Kalver injiseres subkutant, intramuskulært eller intravenøst. Men det er ingen søknadsordning for oppdretning av kjøttfe.Brukeranmeldelser av Catosal er skeptiske. Og dette er ikke overraskende. Ingen stimulant gir magiske resultater. For god vekst av storfe, parallelt med injeksjoner av Catosal, må dyr bli matet godt og forsynt med et sett med vitaminer og mineraler.

Eleovite

Nok en vitamininjeksjonsløsning. Sammensetningen av dette produktet er rik: 12 vitaminer. Utgivelsesform: væske for injeksjon. Fargen er gulaktig eller brunaktig. Har en spesifikk lukt. Vitaminene som utgjør Eleovit er involvert i metabolismen av fett, proteiner og karbohydrater. Det brukes til å behandle sykdommer som er forbundet med metabolske forstyrrelser. Produsenten nevner ikke den raske veksten. Dose for storfe: voksne dyr - 5-6 ml, kalver - 2-3 ml. Intramuskulære eller subkutane injeksjoner.

Merk følgende! Samtidig med starten av Eleovit-injeksjoner, er kostholdet balansert når det gjelder fosfor, kalsium, protein, magnesium og sporstoffer.

Gi antibiotika

I tillegg til koksidiose kan kalver også få andre infeksjoner. Koksidiostatika i fôr hjelper ikke i dette tilfellet. For å beskytte unge dyr mot andre sykdommer, brukes antibiotika i dyrehold. Eksperimenter har vist at dyrene som ble matet med disse veterinærmedisinene overgikk kontrollgruppen når det gjelder produktivitet med 2-14%.

Kommentar! Et annet navn på fôrantibiotika er innfødt, det vil si uraffinert.

Uraffinerte preparater som inneholder proteiner og vitaminer tilsettes kalvens mat. Fôrantibiotika inkluderer:

 • biomycin;
 • klortetracyklin;
 • oksytetracyklin.

Dette er "rene" stoffer, som ikke gir i denne formen. Kommersielt tilgjengelige innfødte antibiotika er kjent under merkenavn og tilsetningsstoffer i stedet for medisiner.

Kalver blir matet med innfødte tilsetningsstoffer, hvis de tilbyr et lignende antibakterielt middel for injeksjon i en hermetisk forseglet flaske, er dette et antibiotikum for behandling

Biomycin

Du kan kjøpe den under navnet "Biokorm-1". Lysebrunt pulver som forblir aktiv i 6 måneder. Innholdet av det aktive stoffet i 1 g "Biokorm-1" er 900-1000 enheter. Den inneholder også B-vitaminer, som ofte betraktes som vekststimulerende midler. Kompenserer for mangelen på viktige mikronæringsstoffer.

Chlortetracycline

Handelsnavn "Biokorm-4". Brunsvart pulver med en holdbarhet på 3 måneder, 1 g inneholder opptil 30.000 IE aktivt stoff. I tillegg til antibiotika er vitamin B₁₂ til stede.

Oksytetrasyklin

Selges som Terramycin-innfødt. Kulturen dyrkes på knust korn. I ferdig form er det et lysebrunt pulver med skarp lukt av mugg. Holdbarheten er seks måneder. 1 g inneholder 3-4 tusen enheter oksytetracyklin. I tillegg til antibiotika er protein, fett, nitrogenfrie stoffer og B-vitaminer til stede i store mengder. God vekststimulerende.

Merk følgende! Doser av innfødte antibiotika beregnes ut fra den viktigste aktive ingrediensen.

Hormonelle sentralstimulerende midler

Den viktigste skrekkhistorien til forbrukere av kjøttprodukter. Faktisk er den virkelige hormonstimulanten en genmutasjon som får kalven til å produsere myostatin. Dette er også et hormon, men det stopper veksten av muskelmasse. Endringen i genet førte til en fullstendig blokkering av arbeidet. I dyreriket er denne mutasjonen ganske vanlig, men den ble bare løst i kjøttrasen: belgisk blå.

En kalv av en hvilken som helst annen rase enn Belgian Blue vil ikke vise et slikt resultat, uansett hvordan du mater den og hvilke vekststimulerende midler du bruker.

Kunstige hormonelle vekststimulerende midler vil ikke gi ønsket effekt uten høyproteinkonsentrater og "trening", det vil si aktiv bevegelse.

Nukleopeptid

Hovedfunksjonen til dette hormonelle medikamentet er å stimulere muskeløkningen. Det er hentet fra milten av storfe. Utad er det en overskyet væske. Fargespekteret er fra lys gul til gulbrun. Skum lett når det ristes. Når det oppbevares i lang tid i hvile, dannes et bunnfall som lett brytes opp etter risting.Emballasje: 5, 10, 100 ml. Hetteglassene er hermetisk forseglet med polymerlokk.

Viktig! Holdbarheten til en åpnet flaske er ikke mer enn 24 timer.

Det samme gjelder for pakkene der væsken ble tatt med en sprøyte gjennom lokket.

Virkningsmekanismen

Stoffene i nukleopeptidet stimulerer utskillelsen av skjoldbruskkjertelen og androgene hormoner. Produsenten hevder ikke mer enn fysiologiske mengder.

Skjoldbrusk har en kompleks effekt:

 • aktivere syntesen av veksthormon;
 • stimulere kalvens utvikling og vekst;
 • akselerere settet med muskelmasse;
 • har en anabole effekt.

Legemidlet øker også kroppens motstand mot sykdom. En kalv som ikke har vært syk, vil alltid vokse seg større enn den som var alvorlig syk i ungdommen.

Når du bruker et nukleopeptid, øker muskelmassen med 12-25%. Fôrkonverteringen forbedres også. Verktøyet kan brukes parallelt med innfødte antibiotika og vitamin- og mineralforblandinger.

Nukleopeptidet fremskynder stoffskiftet, så kalven trenger å bli matet oftere og oftere enn de som stimulanten for rask vekst ikke ble brukt på

Gamavit

Et hormonelt preparat basert på denaturert emulgert morkake og natriumnukleinat. Utgangsmaterialet for sistnevnte er gjærkulturer. Gamavit produseres i flytende form. Vanligvis brukt i form av injeksjoner.

Produktet inneholder biologiske stoffer som øker immuniteten og optimaliserer metabolske prosesser. Brukes til forebygging og behandling:

 • hypovitaminose;
 • anemi;
 • pyometra;
 • forgiftning;
 • toksisose;
 • invasive og smittsomme sykdommer.

Det brukes også som en tonic i den postoperative perioden. Gamavit er også nyttig for å forberede dyr til utstillinger og konkurranser. Men kommentaren sier ikke noe sted at den stimulerer vekst. Kanskje indirekte. Produsenten annonserer også produktet som et vekststimulerende middel.

Eiere av produktive husdyr prøvde å gjennombore kalver og smågris med gamavit for vekst. Meningene var delte. Eiere av kyllinger som loddet stoffet på kyllinger, sier at fuglene gikk godt opp i vekt. Piglet- og kalveeiere mener at destillert vann kan injiseres med like suksess i stedet for et sentralstimulerende middel. Produsenten hevder at mange forfalskninger har dukket opp, og man må være forsiktig når man kjøper.

Regler for bruk av akseleratorer for storfevekst

Alle vekststimulerende midler brukes ikke bare til storfe, men også til andre dyr. Avhengig av type pattedyr, endres bruksskjemaet også.

I de første månedene av en kalves liv brukes ikke sentralstimulerende midler. Unge dyr får mat av forretter av høy kvalitet, høy og melk. Raske vekststimulerende midler vil være påkrevd når oksen blir matet.

På grunn av det store utvalget av vekstakseleratorer er det ingen enhetlig ordning for deres bruk. Hver stimulant må ledsages av instruksjoner. Hvis ikke, er stoffet mest sannsynlig ment for andre formål. Rask vekst med dette middelet er enten tilfeldighet, bivirkning eller selvbedrag.

Nukleopeptidet brukes til rask fôring av smørbrød. Og det finnes instruksjoner for bruk av produktet til dette formålet. For å stimulere immunitet injiseres nukleopeptidet intramuskulært eller subkutant med 0,1-0,2 ml / kg levende vekt en gang hver 24. time i løpet av 3 dager.

Når det brukes som vekststimulator for oppdrettskalver, gis injeksjoner subkutant i midten av nakken. Doseringen er 0,1-0,2 ml / kg. Ikke mer enn 30 ml kan injiseres på ett sted. Injeksjoner gis 4 ganger med et intervall på 15 dager.

Merk følgende! Når du bruker nukleopeptid, må kalven få mat med høyt proteininnhold.

Hovedregelen ved bruk av produkter for rask vekst er høyproteinkonsentrater ad libitum. Du kan bruke de beste og dyreste stimulantene for rask vekst, men hvis du ikke mater kalven, vil den ikke vokse.Han vil rett og slett ikke ha noe sted å ta "byggemateriale" til kroppen sin.

For å få god muskelmasse, må du mate kalvene godt, prinsippet "å tjene mye, du må investere mye" fungerer her.

Meningen til veterinærer

Effekten av vekstfremmere på den raske muskelgevinsten hos kalver er noe overdrevet. Veksten av okser er påvirket av:

 • genetikk: aldri en melkekalv vil gå opp i vekt så raskt som en storfekalv;
 • et kosthold av høy kvalitet: Hvis du prøver å spare penger og mate kalven med billig korn i utilstrekkelige mengder, vil til og med den belgiske blå søppel vokse ut av veien;
 • å gi dyr de nødvendige mikroelementene og vitaminene: med avitaminose eller mangel på noe element, stopper veksten av dyr ofte;
 • gode boligforhold: en kalv som bruker krefter i kampen for å overleve vokser sakte.

Og bare hvis disse vilkårene er oppfylt, kan du prøve å akselerere vektøkningen av oksene ved hjelp av kunstige midler.

Merk følgende! Før du bruker noen sentralstimulerende midler for rask vekst, bør avmasking gjøres.

Bruken av raske vekststimulerende midler for injeksjoner av storfe er forførende, men kan være farlig. Overflødig vitamin oppnådd oralt vil ikke bli absorbert og vil bli utskilt naturlig fra kroppen. Når vitaminsammensetningen injiseres, vil til og med unødvendig komme inn i kroppen. Veksthormonstimulerende midler kan forstyrre din naturlige balanse. Resultatet vil ikke bli akselerert vektøkning, men hormonproduksjon.

Konklusjon

Å mate kalver for rask vekst er nødvendig, først og fremst produkter av høy kvalitet som inneholder en stor mengde protein. Ingen hormoner og antibiotika vil hjelpe et dyr til å gå opp i vekt hvis det ikke har noe å "bygge" muskelvev fra.

Vurderinger av vekststimulerende midler for storfe

Stanislav Blinov, 37 år, Bryansk
Da jeg bestemte meg for å mate oksene til kjøtt, trodde jeg først ikke engang at jeg måtte mate dem i halvannet år. Nå på gården kan du bare kjøpe to dager eller litt eldre. Senere blir alt tatt fra hverandre. Hørt om vekststimulerende midler, bestemte jeg meg for å prøve. Likevel er dette kjøttet ikke for meg å spise. Først prøvde jeg et nukleopeptid. Det viste seg at hormonene bare ikke virker fra injeksjonen. Da skjønte jeg at hvis du bruker hormonelle stoffer, må du mate tyren som kroppsbygger. Vel, i det minste ingen proteinshake. Og så bør alt fôr være proteinrikt. Og dette er dyrt. Så ble jeg rådet til Catosal. De sa at det nesten var en mirakelkur. Jeg la heller ikke merke til mye av resultatet. Men selve flasken er veldig dyr. Men pluss med Catosal er at det øker appetitten.
Almaz Yusupov, 42 år, Zelenodolsk
Kalver må få melk i minst syv måneder. Det er selvfølgelig også behov for korn, men kalven skal få melk så lenge som mulig. Og du kan ikke oversette til vikarer tidlig. På grunn av erstatninger ødelegger de. Og bare de gobies som aldri har vært syke eller misbrukt, vokser raskt. Jeg tror at den beste vekstfremmeren er god genetikk og riktig fôring. Knust, for eksempel, bør gis så fint som mulig. Det absorberes bedre på denne måten.
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon