Elektrisk snøskuffe

Det er ganske vanskelig å rense snø med vanlige spader. For en kvinne, tenåring eller eldre person blir det noen ganger hardt å rense området for snødrift. For å tilrettelegge for et slikt hardt arbeid kalles en elektropat. for snørydding... Denne enheten vil raskt og enkelt flytte til og med store hvite "caps" til lagringsområdet, og rengjøre området med høy kvalitet. Elektroverktøy i forskjellige konfigurasjoner kan kjøpes til en veldig rimelig pris eller lages for hånd. Du kan finne oppdatert informasjon om hvordan du velger en elektropat eller lage en selv i den foreslåtte artikkelen.

Hovedelementene og handlingsprinsippet til en elektropat

Den moderne elektriske spaden for å fjerne snø har ikke noe med tradisjonelle verktøy å gjøre, bortsett fra at formen på disse verktøyene er litt lik. Utformingen og de tekniske egenskapene til noen modeller av elektropater kan variere, men prinsippet for deres drift er lik:

 • En elektrisk motor med en effekt på 1000 til 1800 W driver skruen, som skyver snø mens den roterer.
 • Under påvirkning av en kraftig luftstrøm flyr snøen som samles opp med sneglen, ut i en gitt retning med 4-10 m til siden.
 • Spaden styres av et langt gummiert håndtak med startknapp. Noen modeller er utstyrt med teleskopiske håndtak.
 • Noen elektropater leveres med en spesiell børste som kan installeres i sommersesongen for å rengjøre sporene fra lite rusk.

Den elektriske spaden er et kompakt verktøy med en arbeidsbredde på 25 til 40 cm. Samtidig er den faktiske bredden på den behandlede overflaten litt mindre. Verktøyet kan bare fjerne nyfalt snø, med et lag på opptil 40 cm. Ytelsen til forskjellige elektriske spader varierer fra 80 til 140 kg / min.

For å betjene den elektriske spaden må du ha tilgang til strømnettet. Ledningen til selve verktøyet er ganske kort, så du må fylle på en skjøteledning for å fjerne snø. Det er verdt å merke seg verktøyets betydelige vekt: I gjennomsnitt veier den elektriske spaden omtrent 6 kg. Under operasjonen må spaden holdes 2-3 cm over bakken. Dette vil bidra til å forhindre skade på verktøyet hvis du ved et uhell treffer et hinder. For ikke å spenne armene og ryggen, bør du bruke modeller med små hjul som du kan lene instrumentet på og bevege det fritt. Du kan se spaden og evaluere arbeidet ved å se på videoen:

Fordeler og ulemper ved verktøyet

Den største fordelen med en elektropat er at den i betydelig grad kan lette menneskelig arbeidskraft ved raskt å rydde området etter neste snøfall. Samtidig spiller det ingen rolle i det hele tatt hva slags lettelse nettstedet har. Imidlertid er bruken av en elektrisk spade begrenset av noen forhold:

 • du kan jobbe med verktøyet ved en temperatur som ikke er lavere enn -250FRA;
 • området av området som skal rengjøres, bør ikke overstige 6 m2siden den elektriske spaden ikke er beregnet for langvarig kontinuerlig bruk;
 • det vil være mulig å arbeide med verktøyet bare innenfor skjøteledningens rekkevidde;
 • en elektrisk spade kan ikke fjerne våt eller pakket snø;
 • den elektriske motoren lager mye støy under drift, noe som medfører noe ubehag for den ansatte.

Når du kjøper en elektrisk spade, er det nødvendig å ta hensyn til alle de nevnte funksjonene, samt ta hensyn til de tekniske egenskapene til verktøyet: jo lavere kraften til den elektriske motoren, jo mer delikat er spaden.For eksempel kan et 1000 W-verktøy brenne ut når du arbeider med pakket snø, fordi de fleste modeller av håndholdte snøfresere ikke er utstyrt med overopphetingsbeskyttelse.

Kostnaden for en elektropat avhenger av produsentens kraft, utstyr, merke. Så på markedet er det modeller til en pris på 5 til 10 tusen rubler.

Viktig! En elektrisk spade kan ikke være et verdig alternativ til en selvgående snøfreser, siden ytelsen er mye lavere. Samtidig er den elektriske snøskuffen mer mobil, lett og kompakt, tar ikke mye plass under lagring.

Utvalg regler

Selvfølgelig er hovedkriteriet for å velge en elektrisk spade dens kraft, men materialet som den er laget av påvirker også verktøyets brukbarhet og holdbarhet. På salg kan du finne elektriske spader med plastkoffert. De er ganske lette og enkle å bruke. Samtidig kan plast av lav kvalitet bli betydelig skadet når du arbeider i sterk frost eller når du treffer et hinder.

Viktig! Modellene til den elektriske spaden med plasthus er de billigste.

Et alternativ til plast ved produksjon av elektropater kan være aluminium eller til og med tre. Aluminiumsverktøyet er det mest pålitelige, men det har relativt høye kostnader. Elektriske trespader er sjeldne på markedet. De lages oftere av håndverkere i verkstedene sine.

Når du kjøper en elektrisk spade, må du være oppmerksom ikke bare på materialet som kroppen er laget av, men også på skruens materiale:

 • metallskruen under drift skader belegg av spor, plattformer;
 • plastskruen går ofte i stykker;
 • en skrue laget av myk gummi eller silikon er det beste alternativet for en elektrisk spade;
 • plastskruen med en gummipute kombinerer holdbarhet ved bruk og delikat rengjøring.

Disse egenskapene til materialet må tas i betraktning ikke bare når du velger en fabrikkelektropat, men også når du lager et produkt med egne hender. Du kan lære mer om hvordan du lager en elektrisk spade for å rydde snø nedenfor.

Pålitelig DIY-verktøy

Du kan lage en pålitelig elektropat av høy kvalitet med egne hender. Samtidig vil en kraftigere motor og et tilpasset design øke produktiviteten og forbedre kvaliteten på snørydding.

For å lage en elektropat trenger du:

 • Elektrisk motor. En to- eller trefasemotor kan brukes. Tegningene som er foreslått nedenfor er designet for en trefasemotor med en effekt på 2,2 kW.
 • Remskive til biler.
 • 2-4 stålblad, 12 * 15 cm i størrelse. Det anbefales å bruke stål med en tykkelse på minst 3 mm.
 • Stålplate for å lage en spadehus.
 • 4 bolter М10.
 • Kloakkrør og hjørne med samme diameter under 1200.
 • Stålhjørner, 35 cm lange, for fremstilling av løpere.
 • Rør med en diameter på 20 mm for fremstilling av kontrollknappen.
 • Pakkebryter.

Du kan lage en elektrisk spade med egne hender på følgende måte:

 • Trykk bilskiven på motorakselen.
 • Sveis metallblad til remskiven.
 • Lag et metallhus rundt bladene. Sveis et kileformet snøgrep til det.
 • Bolt det resulterende huset til motoren.
 • Skjær et hull på viftehuset. Diameteren skal være lik diameteren på kloakkrøret.
 • Skjær et hull med samme diameter på en trekloss. Sett røret inn i det, fest det med selvskruende skruer og fest blokken på viftehuset slik at hullet i viftehuset sammenfaller med plasseringen av røret.
 • Sveis løpene og håndtaket for å kontrollere den elektriske spaden til kroppen.
 • Fest batchbryteren på verktøyhåndtaket.
Viktig! Antall kniver for snørydding må samsvare med motorens kraft. For en effekt på 2,2 kW er 2 kniver nok.

I analogi med teknologien som er foreslått ovenfor, er det mulig å designe en bensin snøfreser.Hvis du ønsker det, kan du gjøre noen endringer i designet, i tillegg utstyre elektropaten med frontlys, hjul eller andre elementer.

En elektrisk spade kan bli en uunnværlig assistent i husholdningen hvis den er valgt riktig og nøye betjent. Hun vil perfekt takle nysnø, rene stier, plattformer og til og med taket. Samtidig må du jobbe med et slikt verktøy regelmessig, for selv litt kaket eller smeltet snø vil ikke lenger bli utsatt for en elektrisk spade. Mange modeller av elektropater er ganske skjøre og krever en delikat tilnærming til arbeidet. Den mest akseptable og pålitelige designen kan lages uavhengig. Vi har gitt all nødvendig informasjon for dette i vår artikkel.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon