Tranebærhøster

Høsteren for å samle tyttebær er en liten praktisk enhet som du kan plukke bær mye raskere og bedre enn på den klassiske måten - for hånd. Det anbefales å ha det til hver tyttebærplukker. Høsteren kan enkelt kjøpes ettersom de er kommersielt tilgjengelige og kommersielt tilgjengelige. Men du kan også lage det selv, med egne hender fra tilgjengelige materialer, det er ikke vanskelig og tar ikke mye tid.

Hvordan lage en DIY tranebærhøster

Alle som noen gang har plukket tyttebær vet hvor vanskelig det er å plukke små bær for hånd og hvor lang tid det tar å fylle en kurv til toppen. Det er mye lettere å ikke plukke dem separat, men å bruke en enkel enhet for oppsamling - en tranebærhøster.

Det er ikke vanskelig å lage det med egne hender, for dette trenger du ikke ha spesiell kunnskap og ferdigheter. Det er best å bruke slitesterkt tørt treverk eller et ark tynt metall som materiale for produksjon. For å lage en hogstmaskin trenger du:

 • et stykke galvanisert stål eller tinn;
 • treplanker ikke mer enn 1 cm tykke;
 • stiv tykk ledning for å lage tenner;
 • et treverk eller et stykke metallplate for en penn;
 • saks for metall;
 • baufil eller stikksag;
 • bore;
 • hurtigtørkende lim;
 • selvskruende skruer.

Fremgangsmåte for å lage en hjemmelaget tyttebærhøster:

 1. Klipp ut et mønster fra tykt papir i henhold til tegningen.
 2. Legg den på et metallplate.
 3. Klipp ut de ønskede delene med saks.
 4. Bøy dem en etter en slik at du kan koble dem til en helhet.
 5. Lag tenner fra ledningen i ønsket mengde.
 6. For å sikre dem trenger du et feste som kan lages av en liten trekloss.
 7. Bor hull i den 1,5–2 cm dypt og bredt langs diameteren på stengene.
 8. Lag et håndtak av tre eller metall av en slik størrelse at det passer komfortabelt i hånden.
 9. Bøy ledningen, smør endene med et lag lim og sett dem inn i hullene på festestripen, trykk ned og vent til de fester seg.
 10. Skru den resulterende strukturen til kroppen med selvskruende skruer.
 11. Lag et håndtak og fest det også til en annen stang.
 12. Koble kroppen og sideveggene med selvskruende skruer.
 13. Bruk tang for å bøye kantene på kroppen nær tennene på kanten.

Den andre versjonen av høstmaskinen for å plukke bær, som kan bygges hjemme, er laget av tre. Det er enda enklere å lage det: Bare kutt stripene til de nødvendige målene og koble dem sammen med lim eller selvskruende skruer. Tennene kan sages forsiktig med et stikksag eller en baufil på fremkanten av kroppen og slipes av kuttene. For å få treet til å vare lenger, kan det lakkeres og tørkes. Alternativt kan du lage stifter av metallstenger.

Tranebær høster tegning

For å gjøre det lettere å forstå hvilke deler en tranebærhøster består av og hvordan du monterer den, kan du ta en titt på bildet nedenfor. Det er nødvendig å lage alle komponentdelene, også på tegningen, slik at de passer godt sammen.

Prinsipp for drift

Denne lille enheten skader ikke modne bær og planter selv under drift, noe som sikrer rask og forsiktig plukking av tyttebærfrukt. Den håndholdte tranebærhøsteren ser ut som en stor bøtte eller øse med tenner eller bueformede kuttere i forkant: de brukes til å lirke og plukke bær fra grenene.Avstanden mellom dem skal være litt mindre enn størrelsen på en gjennomsnittlig tranebær: dette er nok for at fruktene skal passere mellom dem og komme av. Bærene plukkes med disse stikkene, så faller de i en beholder (enhetens kropp) som gradvis fylles med dem. Når dette skjer, kan avlingen helles i en kurv.

Tranebærhøsteren er veldig enkel å bruke og effektiv: kvister og blader av planter passerer gjennom tennene, slik at de ikke blir flokete eller revet. Enheten har en avrundet form, slik at den kan brukes til å samle tyttebær som vokser i små fordypninger. En annen fordel med tranebærhøsteren: bruken lar deg øke prosessen med å plukke bær 3-5 ganger sammenlignet med den konvensjonelle manuelle metoden.

Høsting tyttebær med en høstmaskin

Det er veldig enkelt å plukke bær med en tranebærhøster av vår egen produksjon - bare legg tappene under tyttebærgrenene og løft den forsiktig over plantene: bærene vil lett bryte av og rulle til en stor beholder. Det tar bare noen få timer å lære å høste tyttebær raskt med en skurtresker. Men til tross for enkelheten krever teknologien for å høste tyttebær at visse regler skal følges. For eksempel, ikke rykk høstmaskinen skarpt hvis tennene er viklet inn i kvister og blader. Hvis du trekker den, kan du rive av skuddene, eller enda verre, trekke ut hele planten ved røttene, hvoretter den tørker ut.

Det er også viktig å vurdere tidspunktet for høsting av tyttebærfrukt. Det er eksperimentelt slått fast at det er mye bedre å plukke bær når de har nådd full modenhet, og ikke tidligere. Bærene selv kan modnes separat, men de undermodne vil ødelegges raskere, de vil ikke være like velsmakende, aromatiske og sunne. I tillegg er det vanskeligere å plukke umodne bær, de sitter fastere på grenene, så plukking vil kreve litt innsats og ta mer tid. Hvis det skjedde slik at en viss mengde blader og kvister brøt sammen med bærene, trenger du ikke å bli kvitt dem umiddelbart: de kan samles, tørkes og brygges sammen med vanlig te og drikkes som vitamin eller medisinsk drikke.

Konklusjon

En høsting for å samle tyttebær er en veldig enkel enhet i design og bruk, som anbefales å ha på gården din for enhver erfaren eller nybegynnerplukker av disse bærene. Det er enkelt å gjøre det selv fra materialer som alltid er tilgjengelig, ved hjelp av en enkel detaljert tegning. Tranebærhøsteren vil være en god hjelper til å plukke små bær, øke prosessen og gjøre den mer behagelig og av høy kvalitet.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon