Gjør-det-selv-grillrøyk fra en gassflaske: tegninger, bilder, videoer

Et gjør-det-selv-grillrøykhus fra en gassflaske kan lages av alle som er involvert i sveising. Designet er ofte laget multifunksjonelt, som det er mulig å lage retter i henhold til forskjellige oppskrifter. Det er flere alternativer for slike røykere. For å lage en av dem trenger du en krets, 2-3 sylindre og et arbeidslyst.

Designalternativer

Røykeriet er et lukket kammer med suspenderte produkter. Røyk fra røykgeneratoren tilføres gjennom kanalen. Denne ordningen er akseptabel for et kaldrøkt røykhus. Den andre designvarianten har på samme måte et lukket kammer. En røykgenerator er ikke nødvendig for å generere røyk. Kameraet er installert over brennkammeret. Brannen varmer opp bunnen, på grunn av hvilken flis begynner å ulme. Denne ordningen brukes til et varmrøkt røykhus.

Multifunksjonelt røykhus består av 3 sylindere

Forskjellen i røykingstypen er ikke begrenset. Ofte er de laget multifunksjonelle, slik at du kan tilberede andre retter:

  1. Brazier. Enheten er et trau hvor du kan lage grill på spyd. Den er laget av en horisontalt lagt sylinder med et utskjært vindu på siden. På pannen fra innsiden kan du sveise stopper og legge et rist på dem. Nå er den tilgjengelig for å bruke den som grill. Dette er imidlertid ikke alt. Segmentet kuttet fra sylinderens sidehylle kastes ikke, men festes på samme sted med løkker. Det viser seg et deksel. Utstyrer du grillen med en grill og dekker den på toppen, blir den til en grill.
  2. Plass for en kjele. Brannkammeret trenger ikke bare brukes til å generere røyk i røykhuset. Den er også laget multifunksjonell. På en vertikalt plassert sylinder kuttes den øvre pluggen av. En gryte er nedsenket i hullet der pilaf, fiskesuppe og kulesh tilberedes.

Vanligvis består et multifunksjonelt røykhus av tre sylindere: 2 store og en liten. Den store ballongen er plassert vertikalt. Det spiller rollen som et røykhus hvor kaldrøyking foregår. En annen stor ballong er lagt horisontalt bak den. Det spiller rollen som et røykhus, hvor varm røyking foregår, og brukes også til grilling, grilling og grill. Neste i køen er den tredje lille ballongen, som også plasseres vertikalt. Den spiller rollen som en ildsted og et sted for en kjele. Alle containere er koblet til hverandre ved hjelp av en røykkanal laget av et metallrør.

Viktig! Røyken fjernes fra alle de tre beholderne gjennom skorsteinen. Røret er sveiset inn i den øvre delen av sylinderen, som fungerer som et røykhus ved bruk av kaldrøykingsteknologi.

Fordeler og ulemper med design

Hvis det er et ønske om å konstruere et fyrrøykhus fra en gassflaske med egne hender, må du tenke over alle fordeler og ulemper ved et slikt design. Hvis det er flere positive øyeblikk, kan du trygt gjøre ideen din om til virkelighet.

Av de positive sidene er det:

  1. Enkelhet i design.Det er lettere å sveise et multifunksjonelt røykhus fra ferdige metallbeholdere enn å bygge det av murstein.
  2. Mobilitet. Til tross for sin imponerende vekt er røykhuset mobilt. Hvis du setter den på hjul, kan en person trille den fra sted til sted i hagen.
  3. Lang levetid. Sylindrene er laget av tykt metall. Røykeriet vil vare i minst 10 år, og med god pleie vil det vare i livet.
  4. Estetikk. Røykeriet kan ikke bare sveises, men rengjør sømmene forsiktig, malt med brannsikker maling og dekorert med smidde elementer. Strukturen vil dekorere stedet, hvilested nær lysthuset.

I nærheten av røykhuset kan du tilpasse en benkeplate for kutting av mat

Blant manglene kan man skille ut umuligheten av å utføre arbeid i fravær av sveisemaskin og sveiseopplevelse. Ulempen er behovet for komplekse tiltak for å rense tankene fra gass og kondensat.

Valg og klargjøring av sylindere

Idealiteten ved å bruke en gassflaske skyldes dens egenskaper. Den har en praktisk diameter - 300 mm, tykke metallvegger. Dette er faktisk et ferdig kamera. Store containere brukes til å montere et røykhus, grill. En brennkammer er opprettet fra en liten sylinder, og et sted for å installere en kjele.

Kondensvann dreneres fra sylindrene, vaskes grundig med vann

I tillegg til gass er det flytende kondensat inne i tanken med en veldig skarp lukt. Alt dette må fjernes gjennom en åpen ventil. Avhending utføres borte fra boligområder og grønne områder.

Neste trinn er å skru av selve ventilen. Den sitter fast på tråden. Det vil kreve mye innsats. Etter å ha skrudd ventilen gjennom hullet, fylles sylinderen med vann, og blir liggende i en dag. Væsken med urenheter i kondensat blir drenert. Nå kan den kuttes med en kvern.

Råd! Etter skylling anbefales det å brenne sylinderen over en stor brann for å fjerne lukten av kondens helt.

DIY gjør regler

Når beholderne er klargjort, kan du begynne å montere røykhuset. Først utarbeides et diagram, passende materialer og verktøy velges. Du må huske på sikkerhetsforanstaltninger, fordi montering av et røykhusgrill fra en gassflaske med egne hender er forbundet med sveising og en skarp kvern.

Sikkerhetsteknikk

Sylindrene kuttes etter frigjøring fra gass og brennbart kondensat. Ellers kan det oppstå en eksplosjon. Når du arbeider med en kvern, er verktøyet plassert slik at kappeskiven er til venstre for kroppen. Gnistene skal fly under føttene dine, og ikke i motsatt retning.

I løpet av rotasjonen av platen, blir kuttet alltid laget av seg selv.

Kvernen brukes ikke bare til kutting, men overskriver også sveisesømmene med et slipeskive. Verktøyet er plassert slik at skiven er i en vinkel på 15 Om til det behandlede området.

Merk følgende! Under skjæring og sliping er det forbudt å fjerne beskyttelsesdekselet fra kvernen.

Valg av modell og tegning

Montering av røykhuset begynner med designet. Valget av ordninger er lite her. Modellen for kald og varm røyking er satt sammen av tre sylindere. For et røykhus som bruker røykingsteknologi, trenger du to beholdere.

Avhengig av valgt ordning, trenger du to eller tre sylindere for å montere et røykhus.

Klargjøring av verktøy og materialer

I tillegg til selve sylindrene forberedes et rør og albuer med en diameter på 80-100 mm for røykhuset. Du trenger et hjørne, stålplate med en tykkelse på 4-5 mm, et rør med et snitt på 15 mm for bena. Hvis røykhuset skal være mobilt, er hjulene klargjort. Du trenger også håndtak til dørene, en stang i rustfritt stål til ristene.

Sveisemaskinen er hovedverktøyet i monteringen av røykhuset

Av verktøyene trenger du en sveisemaskin, en kvern med et sett med skjære- og slipeskiver. Du trenger også en elektrisk bor, en hammer, en meisel og et målebånd.

Fremgangsmåte

Gjør-det-selv-montering av et grillrøykhus fra en sylinder utføres i en bestemt rekkefølge. For det første er arbeidsemnene merket og saget. Så er alt sveiset.Finalen er arrangementet og dekorasjonen.

Merking og skjæring av sylindere

Containerens utforming vil avhenge av hvilken type røykhus som er valgt. For det første er det verdt å vurdere det enkleste designalternativet, som fungerer i henhold til røykingsteknologi, bestående av to sylindere.

Under et slikt røykhus plasseres ballongen horisontalt. Det vil i tillegg spille rollen som en grill, grill og grill. Et stort rektangulært vindu er kuttet ut på hele sidehyllen. Runde hull er kuttet i endene for skorsteinen og røykkanalen fra brannkammeret.

I en stor sylinder skjæres et vindu ut for hele lengden på sidehyllen før skjøtenes start, hvor endene er avrundet.

Den lille brannkammeret kan plasseres horisontalt eller vertikalt. I det første tilfellet er et rektangulært vindu på samme måte kuttet ut i sidehyllen. Det er imidlertid umulig å installere en kjele på en slik ovn. Om nødvendig plasseres ballongen vertikalt. Kutt bare av den øvre pluggen, og frigjør plass under kjelen. På sidehyllen er to små vinduer kuttet under viften og ovnsdøren. I tillegg er det kuttet ett rundt hull for røykkanalen.

Det neste alternativet er vanskeligere. Røykeriet, som arbeider med teknologien for kald og varm røyking, består av tre sylindere. Brennkammeret og grillen gjøres nøyaktig som i forrige versjon. I ordningen er bare den tredje sylinderen lagt under kaldrøykekammeret. Den er plassert vertikalt foran grillen. Et vindu er kuttet i containeren for å laste produkter. Plasser den på siden øverst i beholderen. I lengde er det omtrent halvparten av ballongen eller litt mer.

Et rundt vindu blir kuttet gjennom den øvre pluggen under skorsteinen. Kanalen for tilførsel av røyk vil være plassert på sylinderens sidehylle i sin nedre del - under lastevinduet. Her skjæres et tilsvarende rundt vindu under røret.

I tillegg må ristene kuttes i brennkammeret. De kan lages av en tykk metallplate ved å bore mange hull. Røykrør blir gjort små. Et rør med en diameter på 80-100 mm er kuttet til en lengde på 20 til 50 cm. Skorsteins lengde er minst 1 m.

Stå

For å gjøre det praktisk å røyke i en grill fra gassflasker, ligger strukturen på et stativ. Høyden justeres i henhold til sin egen høyde. Den stasjonære versjonen av stativet anses å være en konstruksjon med ben. Sveis den fra rør. Sørg for å sette hoppere slik at beina ikke skiller seg.

For røykeriets mobilitet kan stativet plasseres på hjul. De er hentet fra en gammel barnevogn, trillebår eller annen enhet.

I stativet kan du montere to hjul foran, og sveise et ben fra røret bak

Som et ferdig stativ er en ramme fra barnevogn, trillebår, mechdoyka og annen enhet egnet. En viktig forutsetning er konstruksjonens styrke og stabilitet.

Montering og sveising av konstruksjonen

Montering av røykhuset begynner med installasjonen av den første sylinderen på stativet. For stabilitet lages kontrollspisser ved å sveise til stativrammen. Et skorsteinsrør er satt inn i et rundt hull, skoldet. I den andre enden settes en andre ballong inn med et hull. Leddet er skoldet.

Hvis røykeriet har tre kamre, gjør du det samme. Et rør er satt inn i hullet til den andre sylinderen. Sveis røret. En tredje sylinder plasseres på den andre enden av røret med et hull, behandlet ved sveising.

Når hele strukturen er sveiset, er den multifunksjonelle røykeren sveiset fast til stativet

Deksler, håndtak, rister

Det neste elementet er sveiset på ristene til røykgeneratoren. De plasseres inne i en liten sylinder mellom dørene til brennkammeret og viften. Ristene kan gjøres avtakbare ved å plassere dem på de sveisede støttene fra hjørnene.

Inne i røykekammeret er det sveiset støtte for ristene som produktene skal legges på. De er laget på tre nivåer. På de nedre støttene nederst på sylinderen er det plassert et brett for å tømme fettet. Gitter er lagt på andre og tredje nivå. De er sveiset fra en stang i rustfritt stål.

Hvis det er nødvendig, i røykeriet, kan du lage tre rister med mat

Skjæresegmentene fra sylindrenes sidehyller brukes til dørene til røykhuset, brennkammeret og lokket til grillen. På den ene siden er de festet med vanlige dørhengsler. På den andre siden av vinduet er en propp sveiset slik at rammen ikke faller inn i sylinderen. Et håndtak laget av ikke-oppvarmende materiale er installert på hver dør.

Forberedelse til grill, grill, grill

Holdere er sveiset inne i grillen. Et grill- og grillnett er på samme måte lagt på dem. Slik at du kan grille en grill på grillen, skjær kuttene med en kvern i trinn på 10 cm langs enden av frontbrettet under spydene. På motsatt side, der lokkshengslene er festet, bores hull under spydene , avgår fra enden av brettet 1-2 cm.

Råd! Det er optimalt å legge en tykk perforert plate laget av tykt metall i bunnen av grillen. Hun vil spille rollen som rist under forbrenning av kull.

Skorsteinsinstallasjon

Skorsteinen er sveiset til enden av den første sylinderen, som fungerer som et røykhus. Hvis dette er en varmrøkt design med et horisontalt kammer, blir først et kne tatt ut av hullet, og et rør sveises på det ovenfra.

Fra en horisontalt plassert sylinder fjernes skorsteinsrøret med et kne

Ved et kaldrøkt røykhus er sylinderen plassert vertikalt. Her, uten bøyning, sveises røret ganske enkelt ved å sette det inn i hullet på enden.

Produksjon av hyller, fester

Bekvemmeligheten med å jobbe med røykhuset er gitt av hyllene. De kan lages i form av en bordplate, plassert under grillen på tverrstykkene på stativet. Det er praktisk å legge mat, flis og tre i hyllene.

For ved og flis plasseres en hylle nederst på røykehuset

Når du griller eller griller kjøtt, må det snus. Tilbehør til denne virksomheten skal alltid være tilgjengelig. De kan henges på kroker sveiset til røykehusets kropp.

Etterbehandling

Slik at røykhuset ikke ser ut som en haug av metall, får det et estetisk utseende ved etterbehandling. Dekorasjoner fra smidde elementer ser best ut. Håndtak og hyller kan også hugges av tre, noe som gir dem en vakker form.

Smidde elementer dekorerer selve røykehuset og sveiser dem om ønskelig på kroppen av sylindrene

Konstruksjon sliping og maling

Det er ikke nok å male selve sveisene. Sylindrene er dekket med vanlig rød maling. Når røykeriet starter, vil lakken begynne å bli svart av oppvarming, brenne, avgi en ubehagelig brennende lukt. All gammel maling må renses av. Den beste måten er å feste et børstetilbehør av metall til en kvern eller bor. Hun vil rense kroppen til røykeren og skinne.

Hvis røykeren ikke er malt, vil metallet ruste over tid. En spesiell termisk maling brukes til disse formålene, som ikke blekner.

Hva og hvordan du kan røyke i grillen fra en gassflaske

Designet betraktes som multifunksjonelt, og passer for forskjellige retter. Pilaf, fiskesuppe og andre første retter tilberedes i en kjele. Kokeren er etterspurt etter grilling. Grillede og grillede biffer, pølser, grønnsaker.

I røykhuset henges fisken i halen

Alle typer kjøtt, fisk, halvfabrikata, smult er røkt i røykhuset. Produktet er lastet rå, saltet eller lett tilberedt på forhånd. Røykeriet bruker kaldrøykingsteknologi for å røyke ost, grønnsaker, frukt og sopp.

For å få forskjellige smaker av produktet, blir flis fra visse tresorter valgt for røyking.

Konklusjon

Et gjør-det-selv-grillrøykhus fra en gassflaske kan lages og installeres under et baldakin. Dette er det beste stedet, da det er beskyttet mot nedbør av et tak. Produktet kan tilberedes selv i dårlig vær.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon