Gjør-det-selv kaldrøkt røykhus fra et fat: diagrammer + tegninger

Gjør-det-selv kaldrøkt røykeri fra et fat gjør det mulig å lage halvfabrikata ved lave temperaturer hjemme. Alle kan klare det, det viktigste er å vurdere mer detaljert alle produksjonsmetodene, og følge en viss handlingsalgoritme.

Fordeler med et kaldrøkt fatrøykhus

Blant de positive aspektene ved et hjemmelaget røykhus for kaldrøykeprodukter, er det verdt å merke seg følgende faktorer:

 • enkel produksjon;
 • evnen til å montere med egne hender;
 • kostnadsbesparelser;
 • en rekke utførelsesalternativer;
 • høy grad av effektivitet av enheten;
 • evnen til å jobbe med full kapasitet;
 • designet er egnet for røyking av både kjøtt og fisk;
 • det er ikke behov for ytterligere behandling av produkter.

Prinsippet om kaldrøyking i et fat

I motsetning til varmrøyking, oppstår kaldrøyking ved lave temperaturer. Når det gjelder varighet, kan prosessen være 2 uker, alt vil avhenge av størrelsen på halvfabrikata, metoden for sylting, foreløpige tiltak, type produkter. Så for eksempel utføres røykbehandling av grønnsaker og frukt i flere timer, mens tilberedning av kjøtt og fisk vil ta fra et par dager til 2-3 uker.

Varigheten av tilberedningen avhenger direkte av produktene som brukes.

I kaldrøykeprosessen er det viktig å kontrollere mengden drivstoff. Det bør ikke være tillatt at det var avbrudd i matlaging, pauser, det er også nødvendig å overvåke indikatorene for røyk temperatur. Hvis slike feil blir gjort, vil produktene etter røyking ikke bare smake ubehagelig, men vil heller ikke få en behagelig aroma.

Et hjemmelaget kaldrøkt røykhus fra et fat er en konstruksjon av et røykekammer og en brannkammer. En skorstein brukes til å koble dem sammen.

Varianter av kaldrøkt røkt fra en tønne

Det er flere hovedtyper av kaldrøkt røykhus. Hver av dem har sitt eget prinsipp for drift og produksjonsteknologi.

Elektrisk

Etterspørselen etter denne typen røykhus forklares av tilberedningshastigheten til halvfabrikata. Dette skjer på grunn av behandling med røyk og parallelt med elektriske bølger. For å lage et kaldt røykhus fra et fat med egne hender, trenger du et sett med de enkleste materialene og verktøyene.

Røykeprosessen kompenseres av den høye kvaliteten på det ferdige produktet

Med en egen brennkammer

Denne typen enhet for kaldrøyking av råvarer sørger for tilstedeværelse av ledig plass i store størrelser. For å utstyre brannkammeret kreves det en viss avstand fra røykeskapet. Enheten blir forankret til stedet der røyken genereres.Dette gjøres ved å bruke en skorstein - et rør / slange med stor diameter.

Du kan plassere skorsteinen både over og under bakken.

Med røykgenerator

I motsetning til designet med en separat brennkammer, krever ikke versjonen med en røykgenerator mye plass. Enheten for generering og tilførsel av røyk er plassert rett under røykeskapet. Takket være dette kommer røyken jevnt inn i innsiden av røykhuset, prosessering av produkter er mye mer effektiv.

Fordelen med et røykhus med en røykgenerator er muligheten til å jobbe med minimal kontroll, ved bruk av flis, sagflis for utseendet på røyk

Klargjør beholderen

For produksjon av et kaldrøkt røykhus må du velge et fat med et volum på 200 liter. En slik beholder er praktisk å bruke, har tilstrekkelig produktkapasitet, tar ikke mye plass på nettstedet. Før du bruker den, må du utføre en rekke forberedende tiltak:

 • rengjør fra malingsrester;
 • brenne fra innsiden;
 • å fylle med vann;
 • permisjon i flere dager;
 • tørk grundig.

Hvis du ignorerer disse manipulasjonene, vil produktene etter røyking være bitter i smak og ubehagelig i lukt.

Klassisk kaldrøkt røykhus fra et fat på 200 liter

Det er ikke vanskelig å lage et standard kaldrøkt røykhus med egne hender fra et fat. Det er viktig å vite hvordan det fungerer, og hvilke trinn for å montere det må gjøres.

Driftsprinsipp, diagrammer og tegninger

Enheten med en separat brennkammer er enkel å produsere og enkel å bruke. For høy kvalitet behandling av halvfabrikata er det nødvendig å overvåke ved, de må brenne uten avbrudd under hele røykeprosessen.

For å få raskere montering av røykhuset anbefales det å bestemme et diagram, tegning

Det er mange alternativer, den største forskjellen mellom dem er i dimensjonene til strukturen.

Ofte lages brannkammeret for et røykhus under bakken.

Verktøy og materialer

For å lage et røykhus fra en 200 liters fat kaldrøyking, trenger du følgende materialer:

 • metallbeholdere med et volum på 200 liter;
 • skifer / bølgepapp;
 • ildfaste murstein;
 • rør med liten diameter;
 • grill for røykeprodukter;
 • små metallplater;
 • baufil for arbeid med metall;
 • skuffe;
 • sveisemaskin;
 • elektrisk drill.

Merking og skjæring av beholderen

For at strukturen skal se pen ut og fungere med full kapasitet, er det nødvendig å fokusere på merkingen av fatet, og definere:

 • steder der bunnen og toppen er kuttet;
 • åpning for å arrangere skorstein.

Merking ved fremstilling av et røykhus lar deg eliminere kuttets ujevnheter, gjøre arbeidsstykket jevnt og pent

Det er nødvendig å kutte beholderen strengt i henhold til merkingen, ellers vil tettheten til røykhuset "lide" - røyken kommer ut.

Produksjon av håndtak og lokk

Hvis tønnen som brukes ikke er utstyrt med et lokk, kan du gjøre det selv. Det er nok å sveise en tynn metallstripe til den avskårne delen av beholderen langs kantene for bedre tetting av røykhuset. Alternativt er et metallplate egnet for disse formålene, det kan brukes som det er, eller du kan lage et lokk med tilsvarende diameter for fatet ut av det, ved å sveise en stripe langs kantene.

Lokket og håndtaket på røykeren gjør prosessen med å røyke mat praktisk og trygg

For å gjøre det lettere å bruke røykhuset er det nødvendig å gi et håndtak på lokket. Den kan være laget av tre eller metall. Monter den gjennom to gjennomgående hull.

Stå

Tilstedeværelsen av et stativ for enheten gjør det mulig å øke stabiliteten, for å utelukke velte under drift. For fremstilling av et pålitelig stativ kreves det rør med liten diameter, festet sammen ved hjelp av en sveisemaskin. I tillegg vil det være lettere å føre en skorstein til et røykhus som er hevet over bakken.

Tønnestativ - en enkel og effektiv løsning for røykhusets stabilitet

Hvordan lage en peisovn og skorstein

Prosessen med å arrangere brannkammeret sørger for tilstedeværelsen av en liten grøft, hvor selve brannkammeret vil være plassert i den ene enden, og et røykhus med halvfabrikata i den andre.

Råd! Du bør ikke overdrive det med grøftens størrelse, 30 cm er ganske nok. Hvis brannkammeret er laget i en grop, bør dybden være en halv meter.

Når det graves en grøft eller grop, dekkes de med ark av skifer / bølgepapp. Men for å gjøre det lettere å kaste opp ved til brennkammeret, lages et lokk i gropen, men det skal ikke lukkes tett. For at brannen ikke skal slukke, trenger du lufttilgang.

Hvis du har tenkt å bruke et røykhus i mange år, bør grøften legges ut med ildfaste murstein.

For skorsteinen er det nødvendig å grave en grøft; temperaturen på røyken ved utløpet vil avhenge av lengden. Skifer / bølgepapp, brett legges på toppen. Skorsteinen føres til fatet, der maten skal røykes.

Montering av strukturen

For røykeprodukter kan du bruke et ferdig rist, eller laget med egne hender fra ledning. Hvis det brukes et metallplate, må en sirkel med samme diameter som beholderen (fra innsiden) kuttes ut av den. Flere hull må bores for å sirkulere røyken inn i arbeidsstykket.

Et røykhus fra et fat for kaldrøyking av produkter med en separat brennkammer kan også lages av en trebeholder

For å samle fett i bunnen av røykhuset, er det montert monteringer for pallen. Den skal ikke installeres nær tønnen, ellers vil ikke røyken kunne trenge fritt inn i toppen av tanken. Etter å ha laget fire hull overfor hverandre, er stengene festet for å holde pallen.

Hvordan lage et kaldrøkt elektrisk røykhus fra et fat

Den elektriske versjonen av røykhuset vinner når det gjelder matlagingsprodukter. Prosessen er 2-3 ganger raskere enn i en standard design.

Prinsipp for drift

Behandlingen av halvfabrikata i røykhuset skjer som et resultat av eksponering ikke bare for røyk, men også for elektriske bølger. På grunn av dette har de lengre holdbarhet. For at røykeprosessen skal lykkes, er det nødvendig å opprette riktig tilkobling av varmeelementet, som ble installert i en metallbeholder.

Verktøy og materialer

Et varmeelement fra en elektrisk komfyr er egnet som varmekilde for et røykhus hjemme. Det viktigste er at når du demonterer flisen, er varmeelementet sammen med intakte ledninger. Det er nok til å røyke 10 kg halvfabrikat.

Følgende verktøy vil være påkrevd:

 • Bulgarsk;
 • elektrisk drill;
 • nagler / skruer med muttere.

Montering av strukturen

Prosessen med å lage et elektrisk røykhus fra et fat sørger for følgende handlingsalgoritme:

 1. Klargjør beholderen. Det må rengjøres med en metallbørste og vaskes og tørkes.
 2. Merking for dører og deres ordning. Noen vil være for stabling av halvfabrikata i røykhuset, og det andre - for rengjøring av kull og sagflis. Det er praktisk å kutte åpninger med en kvern, først kutte den ene siden og fikse den med hengsler, og deretter finjustere den ytterligere.
 3. En skorstein med spjeld er montert i hullet boret på toppen av fatet. Disse kan kjøpes i en spesialforretning.
 4. Installasjon av tetninger. Ved å feste tynne metallplater, elimineres et gap mellom røykhusets kropp og døren. Nitter / skruer med muttere brukes til feste. Magneter brukes til å forhindre utilsiktet åpning av døren.
 5. Montering av braketter under grillen. Flere fremspring kan gis for forskjellige avstander.
 6. Montering for termoelement. Først må du lage et hull på toppen av fatet, og deretter fikse enheten. Et mekanisk termometer kan installeres i nærheten.
 7. Feste håndtaket til døren.
 8. Installasjon av varmeelementer i bunnen av tanken.

Hvordan lage et kaldrøkt røykhus fra et fat med en røykgenerator

Fordelen med denne typen røykhus er kontrollert produksjon og tilførsel av røyk til røykekammeret. Røykgeneratoren kan brukes ferdig fra butikken, eller monteres for hånd.

Arbeidsprinsipp og tegninger

Å plassere et røykhus utstyrt med en røykgenerator krever ikke mye ledig plass. Røykgenereringsenheten er installert ved siden av fatet.

For at prosessen med å montere et røykhus hjemme skal gå raskt og effektivt, må du forberede en tegning

Verktøy og materialer

For arbeid med produksjon av et røykhus med en røykgenerator, må du forberede:

 • et fat med et volum på 200 liter;
 • et rør med en diameter på 6 cm og en lengde på en halv meter;
 • kobling for gjenger 40-60 mm;
 • kvern;
 • bore;
 • fester.

montering

Trinnvis instruksjon:

 1. Utfør forberedende tiltak ved å rengjøre fatet fra malingsrester.
 2. Lag et glass ut av røret ved å smale en av sidene og gi en tråd for koblingen. Den andre enden av røret må forsegles. Dokk 2 elementer i en struktur.
 3. Sveis hylsen som røykgeneratoren skal installeres på, nederst på fatet.
 4. Bor flere hull for stengene på toppen av det fremtidige røykhuset.
 5. Fest et glass fylt med sagflis til røyking i ermet.
 6. Installer risten eller heng krokene.
 7. Lukk fatet med våt burlap, presenning.

Hva kan røykes i en kaldrøykende fat

I et røykhus fra en 200 liters fat med kald og varm røyking, kan du lage absolutt hvilken som helst mat: kjøtt, fisk, ost, pølser, bacon. Både frukt og grønnsaker kan røykes. For å oppnå ønsket effekt er det nødvendig å ikke bryte teknologien for behandling av halvfabrikata med røyk, for å følge den valgte oppskriften.

Før du røyker fisk, må du salte den. Det er mange alternativer, den mest standard er behandlingen av råvarer med grovt salt. Det er bare å drysse fiskestykker godt med den og holde den ved romtemperatur i 4 dager. For at det frosne halvfabrikatet skal saltes, er det nødvendig å øke tiden med ytterligere 1-2 dager.

Etter det skal fisken bli dynket i en beholder med vann i 10 timer. Det er viktig på dette stadiet å fjerne overflødig salt helt. Når produktet er gjennomvåt, tørkes det av med en serviett og henges på et kjølig sted for tørking. Hvis røyking utføres i sommersesongen, anbefales det å ta vare på fluer og andre uønskede "gjester" for å unngå negative konsekvenser. Tørkede biter av fisk sendes til et fat for røyking.

Temperaturen i rommet der halvfabrikata tilberedes, bør være +6 ° C. Under varmere forhold er det stor sannsynlighet for at de vil forverres, og i kald luft vil prosessen med salting av råvarene ikke fungere ordentlig.

Profesjonell rådgivning

Alle kan lage røkt kjøtt hjemme hvis du følger følgende anbefalinger:

 1. Kontroller forfallsprosessen. For at produktene skal behandles jevnt med røyk, bør sagflis ikke brenne, men bare ulme.
 2. Unngå periodisk ulming. Denne prosessen må være uavbrutt, chips må regelmessig helles i brennkammeret, røykgeneratoren. Ellers vil slike feil svekke smakegenskapene til de ferdige produktene betydelig.
 3. Filteret må fuktes med jevne mellomrom hvis det følger med i enheten.
 4. For langvarig oppbevaring av røyk i røykekammeret, må den dekkes med en fuktig burlap på toppen.
 5. Det anbefales å vaske fatet etter hver bruk. Ellers vil den akkumulerte soten under neste legging av produkter gjøre dem bittere og smakløse.
 6. For å forhindre at kullene hindrer røykstrømmen i fatet, må de fjernes med jevne mellomrom.
 7. Plasser et gjør-det-selv røykeri fra et kaldrøykende fat under et baldakin. Det er både praktisk og praktisk. Du kan røyke kjøtt eller fisk under alle værforhold.
 8. Smaken og aromaen til ferdig røkt kjøtt påvirkes sterkt av typen drivstoff. Fruktved skal foretrekkes, bartrær bør ikke vurderes i det hele tatt på grunn av overflod av harpiks som slippes ut. Sagflis fra kirsebær, eple, eik, or har vist seg å være det beste.Juniper vil legge til en glede i produktene, en gren er nok for en passering. Hvis du bruker flis av bartre, vil produktene skille seg ut med bitterhet, lite attraktivt utseende, lukt. Birkegrener kan brukes, men bare etter at barken er fjernet.
 9. Det er nødvendig å kaste drivstoff i brennkammeret i like store deler, så det vil være mulig å oppnå kontinuerlig ulming og en jevn strøm av røyk inn i røykekammeret.

Konklusjon

Gjør-det-selv kaldrøkt røykhus fra et fat er enkelt å produsere. Det viktigste er å velge en egnet metallbeholder, bestemme et designalternativ, og følg trinnvis instruksjonene for produksjonen. Du kan røyke helt andre produkter, fra kjøtt til frukt. For å forenkle monteringsprosessen, må du på forhånd bestemme ordningen for et kaldrøkt røykhus fra et fat, velg de nødvendige materialene.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon