Rundbladet treorm, piskeaktig, panikkformet

Et bilde og en beskrivelse av tretangen vil hjelpe gartnere med å velge ønsket utvalg. Denne eksotiske planten er flerårig og ligner en liana. Som regel vokser den i tropene og subtropene. Dette navnet ble ikke oppnådd forgjeves: det skyldes at planten spiser på andre trær, som et resultat av at den ødelegger dem. I de fleste tilfeller brukes nesetang til å dekorere lysthus og vegger i bygninger.

Råd! Før du planter vinstokker, er det verdt å vurdere at andre planter som er i nærheten, vil dø etter en stund.

Woodmouth i landskapsdesign

I økende grad begynte tretangstang å bli brukt i landskapsdesign. Lianas er et flott alternativ for å dekorere lysthus, buer, tomme vegger i bygninger. Hvis du først studerer bildet og beskrivelsen av en rundtang, vil det være klart hvor godt de takler oppgaven. Det er arter som ligner bakkeplanter og danner et slags teppe. Klatringstang plantes i bakken til reservoarene og dekorerer dem.

Den mest populære typen for øyeblikket er klatring, den brukes mye oftere i utformingen av tomter. Selv med minimal pleie vokser vinstokkene ganske raskt og grønne bygninger og støtter.

Populære typer

I Russland, under naturlige forhold, kan bare noen få arter av treorm vokse: rød boble, rundbladet, børstelignende, klatring. Disse artene har et stort antall forskjeller i form, utseende, vekstforhold, dekorativitet. Planter med tett løvverk og upretensiøs er spesielt populære.

Merk følgende! Rundbladede vinstokker er i stand til å tåle lave temperaturforhold, som et resultat av at de brukes som landskapsarbeid i subtropene.

Rundbladet treorm

Løvverket av denne typen vintre har en ganske tett, tett, spredt krone som kan nå en bredde på opptil 3 m. Nesen på treet vokser raskt nok, lengden på et vintreet kan nå 12 m. Den største fordelen er motstand til lave temperaturer.

I en ung plante har stammen en grønn fargetone, over tid skifter fargen til mørkebrun. Bladene er langstrakte, ovale, med små kviser i endene. I løpet av bladfallet blir den grønne fargen til oransje.

I en alder av 5 år begynner blomstringsprosessen, den varer ikke mer enn 2 uker. Små gule frukter kan sees om høsten. For å sette pris på skjønnheten i vinstokkene, er det nok å se på bildet av den rundbladede treormen.

Rundbladet tretang Diana

Det anbefales at du gjør deg kjent med reglene for planting og stell av Diana klatretang på forhånd. Denne sorten er en representant for de kraftigste vinrankene. Høyden på en voksen plante når 12 m. Vedormen tåler lave temperaturforhold, er upretensiøs for jord og vekstforhold.

Frukt vises bare på hunnplanter, de har en gulrød nyanse og pryder planten i flere måneder fra oktober til desember. Løvverket er dypgrønt i fargen, det blir gult om høsten. Kvinnelige varianter preges av rikelig frukting.Under vekst brukes flere støtter samtidig; det anbefales ikke å plante ved siden av andre planter.

Rundbladet treetang Hercules

Tangetangstangen Hercules kan nå 10–12 m høyde og danne et stort antall nye skudd. Den årlige veksten av unge skudd er omtrent 1 m. De er enkle å rote om nødvendig. Fruktene er dekorative, som ligner sfæriske bokser med lys gul eller oransje farge. De kan vokse både på solsiden og i delvis skygge. Lianas er ikke utsatt for mange sykdommer og skadedyr.

Nakkesleng

Vinlignende vinstokker vokser opp til 12 m. En funksjon er den raske rotprosessen til skudd. Unge kofferter er farget i en lysegrønn nyanse, etter et år - rødbrun, og som et resultat blir den lignifiserte kofferten mørk brun.

Løvverket er grønt, rundt i form, lengden varierer fra 8 til 10 cm, kantene er hakkede. Bøyler ligner kroker som vinstokkene er festet til veggene og stiger opp.

Blomstringen begynner i juli og varer bare 1 uke. Blomstene er korte, skiller seg ikke ut på noen måte og vekker ikke oppmerksomhet. I september kan du se små frukter i dyp rød farge.

Merk følgende! For full vekst trenger treormen pleie av høy kvalitet. Du kan se blomster og frukt på vinstokker først etter at de har fylt 8 år.

Paniculata treetang

Paniculata-nesen er i stand til å vokse opp til 10 m i høyden. Årlige skudd er brune med hvite prikker på. Grenene er hule, kjernen er brun. I løpet av blomstringsperioden vises blomster med en gulgrønn fargetone. Frukt er liten i størrelse, lys oransje.

Paniculata brukes av folket i India til medisinske formål, i Russland er det ikke vanlig. Indianere mener at bruken av denne planten har en gunstig effekt på hjernens arbeid, det anbefales for talehemming, hukommelsestap.

Tang til børstehår

Det er det vakreste vintreet av alle treormer. Lianas lengde kan nå 12 m, og diameteren på en voksen plante er 6 cm. Etter at nesen er 10 år gammel, utvides den ytterligere med 5 m. Stammen har en mørk brun fargetone og barken ligner fiskeskala.

Bladene er rike, lyse grønne, de er litt langstrakte og blir opptil 14 cm lange. Siden løvet er tynt, gir det dem et rynket utseende. I midten av september skifter bladverket farge til gult og faller helt av i oktober.

Blomstring skjer i juli, blomster vokser enkeltvis eller i grupper. Små knopper. Frukting begynner 10 år etter utseendet til skuddene. Om høsten kan du se små lyse oransje frukter på vinrankene.

Voksende rundbladet treorm

Vedormen kan dyrkes hvor som helst: i sola eller i skyggen er vinstokker ikke kresne på området. Det bør være en vegg, en bue, et lysthus eller et annet tre i nærheten, ettersom planten trenger støtte.

Til tross for at vinstokker er upretensiøse mot bakken, kan du forberede bakken på forhånd, noe som vil sikre rask utvikling. For bedre overlevelse anbefales det å plante vinstokker som er 2-3 år gamle. Plantegropens dybde er 60 cm. Etter plantingen er jorda rundt nesetangen mulket, om nødvendig kan gjødsel påføres.

Viktig! Det er forbudt å plante en plante i umiddelbar nærhet av frukttrær, da sistnevnte i fremtiden kan dø.

Funksjoner ved å ta vare på treorm om vinteren

Den viktigste fordelen med treormen er tørketoleranse. Det er nok nedbør for voksne planter; om sommeren er det nødvendig å vanne en gang i måneden. En plante tar omtrent 20 liter vann, unge skudd bør vannes oftere.

Om våren beskjæres vinstokker: skadede og svake skudd fjernes. I vekstsesongen må du tynne ut kronen. Voksne vinstokker trenger ikke å bli tildekket om vinteren.Hvis det er frosne skudd, blir de fjernet.

Hvis vinstokkene er under 3 år, må de dekkes før de sendes til vinteren. Jorda rundt treormen må mulkes og dekkes med grangrener på toppen. Etter hver vanning er det nødvendig å løsne jorda.

Viktig! Når du arbeider med en tretang, er det verdt å huske at plantesaften er giftig. Det anbefales å ta forholdsregler.

Reproduksjon

Vedormen kan reprodusere på flere måter: av frø, vegetativt. Hvis den vegetative metoden er valgt, kan vinstokkene forplantes ved lagdeling, rotklipp, stiklinger av en voksen plante, rotskudd.

Når du velger skjæremetoden, må du ta en stiv skyte og dele den i flere deler, som inneholder fra 6 til 8 knopper. Hvis du kutter stiklingene om våren, må de plantes om sommeren, men hvis de tilberedes om høsten, blir prosessen utført om vinteren. Videre må den utføres i beholdere med jord. Rotsystemet vises etter 1,5 måneder.

Reproduksjon med stiklinger er bare mulig tidlig på høsten. I en voksen liana må du grave ut en del av rotsystemet og dele den i biter som er 10 cm lange. Etter det plasseres borekaksene i en beholder med sand og etterlates på et kjølig sted til plantingen - til våren.

Råd! Hvis du planlegger å forplante treorm med frø, anbefales det å flytte frøet direkte i det åpne bakken.

Sykdommer og skadedyr

Den viktigste fordelen med treormen er at vinstokkene på ethvert stadium av utviklingen ikke gjennomgår sykdommer, og skadedyr ikke vises på dem. Dette sparer deg for ekstra kostnader.

Hvordan bli kvitt treorm

Hvis tretangstangen er sliten og det er behov for å bli kvitt den, må du først kutte vinrankene, fjerne dem fra støttene og grave ut rotsystemet. Det skal forstås at den kan gå dypt i bakken, og det vil være ganske vanskelig å grave den ut. I dette tilfellet kan du bruke kjemikalier som fullstendig brenner ut røttene. Du finner slike medisiner i spesialforretninger.

Anmeldelser om tretang

Natalia Ivanova, 54 år, Moskva
Jeg har et lite hjørne i dachaen min der vi liker å samles med hele familien. Alt ser ut til å være bra, men sjelen krever skjønnhet. Jeg tenkte lenge å plante dette, jeg skulle allerede plante druer, men en nabo rådet en nese. Jeg advarte umiddelbart at hvis det er andre trær i nærheten, vil de dø. Jeg hadde ingenting å være redd for, siden det ikke er noe på stedet bortsett fra drivhus. Hun passet på vinrankene, selv om de sa at dette ikke var nødvendig. Plantene vokste veldig raskt, pakket rundt alle støttene, det ser bra ut.
Nikolay Litvinov, 34 år, Nizhny Novgorod
Nylig ble tretangstangen min 10 år gammel, jeg er ikke overlykkelig på noen måte, jeg liker den veldig godt. Han flettet støttene til lysthuset, rekkverket ved balkongen med lianer. Mest av alt liker jeg hvordan vinstokkene kryper langs trellisen og vikler rundt den. Om høsten er nettstedet fylt med lyse farger fra løvverk. Dessverre har jeg ikke hatt å se fruktene ennå, men jeg mister ikke håpet, kanskje tiden ikke har kommet ennå.

Konklusjon

Bildet og beskrivelsen av treormen viser hvor vakre vinrankene er. I økende grad brukes de i landskapsdesign ved registrering av tomter. I dette tilfellet er det verdt å vite at juice av planter er giftig, du må følge forsiktighetsreglene. Det viktigste er ikke å plante planter i nærheten av andre trær, da de kan dø.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon