Barskomposisjoner i landskapsdesign

Hvert år begynner stadig flere å bruke bartrær i landskapsdesign for å dekorere hager og sommerhytter. Manen for å arrangere plener og plener påvirker populariseringen av landskapsarter og varianter av bartrær blant planteoppdrettere.

Artikkelen presenterer hovedreglene for å komponere komposisjoner fra bartrær i landskapsdesign, samt bilder og særegne trekk ved hver nåletre.

Funksjoner av bartrær i landskapsdesign

Den største fordelen med hagesammensetninger med bartrær i design anses å være de unike dekorative egenskapene til disse plantene: eviggrønne busker og trær ser bra ut både alene og i kombinasjon med andre prydplanter.

I tillegg har planter mange nyttige egenskaper:

 • absorbere støvpartikler aktivt;
 • forsinke vindkast
 • mykgjøre mikroklimaet rundt huset og landingsområdet;
 • stoppe reproduksjonen av virus, bakterier og skadelige insekter;
 • absorbere støy;
 • berike luften med oksygen og phytoncider.

I et bymiljø vil representanter for bartrær bli gode hjelpere i kampen mot smog og avgasser.

Utsøkt utseende, et bredt utvalg av former, farger og størrelser på bartrær er med på å skape unike landskapskomposisjoner for både store og mellomstore tomter. Det er flere alternativer for plassering av bartrær i landskapsdesign:

 • som hekker;
 • i form av skulpturelle komposisjoner;
 • langs stiene;
 • i den sentrale delen av nettstedet.

Typer design av bartrær i landet

Innen landskapsdesign er det et stort antall varianter og typer bartrær for å dekorere territoriet. Når du utarbeider en ordning for en fremtidig sammensetning, er det veldig viktig å ta hensyn til egenskapene til hver plantesort: størrelse i voksen alder, nålefarge, kroneform og veksthastighet.

Barrhekk.

I tillegg til dekorative egenskaper, har en slik landskapssammensetning i design sin egen funksjonalitet: tette og tornete grener av hekken er i stand til å beskytte nettstedet mot øynene til de omkringliggende menneskene, så vel som fra ubudne gjester. Barrtrær okkuperer et spesielt sted i opprettelsen av et "levende gjerde": et slikt kunstig opprettet bartre gjerde, som forblir grønt hele året, er perfekt kombinert i design med både en sommerplen og et hvitt snødekke om vinteren. Hekken utfyller godt utformingen av nettstedet både rundt det lille herregården og rundt det enorme herskapshuset.

Bruk av spisse barrvekster (gran, furu, gran) vil forbedre de beskyttende egenskapene til landskapshekken betydelig, og vil også gi aktiv luftionisering på grunn av frigjøring av phytoncider i miljøet.

Klargjøring av materiale for planting

Det mest populære alternativet for landskapskogtrær er forplantning med stiklinger. Det blir ofte utført i et drivhus- eller drivhusmiljø.

Lignifiserte stiklinger må plantes tidlig på våren når knoppene svulmer. For forplantning av einer, thuja og gran brukes grønne stiklinger, hvis røtter er flere ganger tregere. Stiklinger i drivhus utføres om høsten og vinteren, og den gjennomsnittlige rotvarigheten for de fleste bartrær er 70 - 80 dager.

Funksjoner ved å plante en barrhekk i landskapsdesign.

For å plante et levende gjerde i landskapsdesign, ta hensyn til:

 1. Riktig valg av landingsstedet. Det er viktig å huske: blant raser av bartrær er det både lyselskende og skygge-tolerante representanter. Gartnere anbefaler imidlertid å plante stiklinger i opplyste områder med lett tilgang til skygge. Dette spiller en viktig rolle for unge planter, hvis nåler har en tendens til å brenne under påvirkning av den aktive solen. For at nålene på treet skal beholde sin lyse farge, må de fra tid til annen skygges med hjelp av beskyttende skjermer.
 2. For de sørlige regionene er høstens mest optimale periode for planting, og for de nordlige regionene våren. Planter med lukket rotsystem får lov til å plante gjennom hele vekstsesongen.

Topp dressing av hekker

Barrtrær vokser godt og trives på jord uten salt. Samtidig har hvert landskap ephedra sine egne preferanser når det gjelder jorda:

 • for furu vil sandjord være det beste alternativet;
 • for gran - leire;
 • for barlind - grønn, rik på humus;
 • for thujas og einer - litt sur.

Barrtrær reagerer positivt på fôring med sagflis, flis, kompost og mineralgjødsel (unntatt gjødsel!). Fra midten av mars til august er det nødvendig å innføre nitrogenfosfat (25-30 mg / m²) i jorden hver 2. - 3. uke. Hvis landskapshekken har et tykt barklag av bark, kan doseringen økes. Toppdressing i form av tabletter og spesielle granuler med langvarig effekt bør påføres en gang i året, om våren. Spesielt salt tilsettes også jorden for å forhindre misfarging av nålene.

På slutten av sommeren bør fôring av barrhekker stoppes slik at plantene kan forberede seg på vinterperioden.

Vanning av en barrhekk

Vanning av barrhekker er nødvendig gjennom hele vekstsesongen. Imidlertid, om høsten, bør vanning holdes på et minimum for ikke å stimulere den aktive veksten av skudd.

Vann hekken regelmessig (1-2 ganger i uken).

Cypress, thuja, barlind og gran trenger fuktig luft, så i den varme sommerperioden er det nødvendig å spraye plantens krone regelmessig. Dette vil bidra til å opprettholde et optimalt fuktighetsnivå, samt fjerne støv som samles på kronen.

Ikke vanne jorden i varmt vær, da dette kan føre til mange forbrenninger, og også om kvelden - på grunn av økt risiko for soppsykdommer i landskapssammensetningen.

Furu og einer tolererer lett periodisk tørking av jorda, men tørking av jorda kan true unge bartrær med døden.

Hekksaksing

Trim landskapshekkene om våren (april og mai) eller høsten (september og oktober). Thuja-, sypress- og barlindtrær tilpasser seg best en hårklipp.

En spesiell hårklipp (hvert år blir 1/3 av den årlige veksten kuttet av sidene og toppen av hekken) bidrar til å gjøre granhekken mer voluminøs, noe som forbedrer utseendet til dette designet betydelig. Granhekk bør dannes med jevne mellomrom, siden kutting av tre som er eldre enn tre år, kan ha en dårlig innvirkning på tilstanden.

For furutrær er det nødvendig å forkorte de øvre skuddene, noe som fremmer aktiv vekst av sidegrenene. Det skal utføres fra mai til juni, etter utseendet til en ung vekst.

Viktig! Det bør tas i betraktning: sovende furuknopper våkner ikke på gamle grener, så kuttet bør gjøres "på ringen".

Når du former, må du ikke kutte endene på furugrener med saks. Når nålene begynner å skilles på unge skudd, må de klemmes med tommelen og pekefingeren og vris. Etter det begynner nye knopper å våkne, og endene på grenene blir tykkere og mer omfangsrike.

For andre typer bartrær kan plukking bare utføres om våren, og for einer hele året.

Barnesenger

I tillegg til å være eviggrønt gjennom året, har klubben barrfugl mange fordeler for landskapsarbeid:

 • enkelt og enkelt vedlikehold;
 • evnen til å bevare nåletreplantinger i mange år;
 • flerårige planter trenger ikke årlig fornyelse;
 • opprettelse og vedlikehold av et slikt blomsterbed krever mye lavere kostnader;
 • å ta blomsterbedet i riktig stand tar ikke mye tid.

Funksjoner av barnesenger:

 1. Lavvoksende og kompakte planter brukes ofte til en barrhageblomst i landskapet, og kontrastspillet mellom farge og form tjener som grunnlag for opprettelsen.
 2. En plen eller alpinsklie fungerer som grunnlag for å dekorere en barrhageblomst.
 3. For ekstra dekorasjon av blomsterbed, brukes steiner og bark;
 4. De mest populære klubbplanter er bartrær som furu, gran, gran og einer.

Busker (rododendroner, bærbær, vanlig lyng, buksbom) og flerårige urteaktige planter (frokostblandinger, bregner) er godt kombinert med bartrær i designet. For å skape bakgrunnen for et landskap blomsterbed, brukes bakkeplanter: floks, timian, krypende seig eller sedum.

For store mellomrom ville en stor blomsterbed (bildet nedenfor) være en god ide hvor bartrær som einer, vestlig thuja og fjellfuru er plantet langs gjerdet.

Steinfabrikk fra bartrær (kort)

Steingra av bartrær er en av variantene av blomsterbed i et steinmiljø, som perfekt utfyller landskapsdesignet i landet. Den kan opprettes både på flatt terreng og i en skråning.

Et ideelt sted for å arrangere et steinverk vil være et opplyst rom i den sørvestlige delen. En slik landskapssammensetning av bartrær vil perfekt utfylle designet langs huset, nær dammen eller i den sentrale delen av hagen.

Når du dekorerer hagebruk, følger designere følgende landskapsprinsipper:

 1. I design er det bedre å unngå streng symmetri og orden i ordningen av elementer.
 2. Du bør velge naturlige former og glatte konturer.
 3. Prøv å holde deg til et diskret fargevalg.
 4. Kombiner stein og bartrær riktig.
 5. Sørg for at den visuelle integriteten til landskapssammensetningen opprettholdes både på nært hold og på avstand.

Når du lager et steinete design, er det vanlig å plante små bartrær i nærheten av store steiner: kanadisk gran, thuja Smaragd, fjellfuru, kosakk einer eller bærsnor. Det tomme rommet mellom steinene skal være fylt med krypende bartrær (vannrett eller skjellete einer, mikrobiota, kanadisk hemlock) og dekorert med blomstrende plantearter (steinurt, steinurt, etc.).

Grens av nåletrær

Miniatyrvarianter av bartrær lar deg lage en annen type landskapsammensetning for utformingen av en sommerhytte - en nåletrense langs stien. For dekorasjonen brukes krypende varianter av bartrær, som kompletterer sammensetningen med steiner, grus og blomstrende planter.

Ved å bruke underordnede barskog og trær i utformingen av territoriet får landskapsplanleggere vakre ufremkommelige gjerder som utad ligner en monolitisk vegg.

Planter er forskjøvet, planter i 2-3 rader. Å plante en barskant kan ta mye tid og krefter, men resultatene er vel verdt ressursene.

For landskapsregulering av hageområder brukes ofte mellomstore varianter (1 - 2 m i høyden) slik at de ikke tilslører det generelle synet.I tillegg kan barrgrensen tjene som en god bakgrunn for å plante lyse blomstrende stauder: denne designteknikken brukes til å dekorere hager i landskap eller moderne stil.

Planter som er kompatible med bartrær

Koniferer har en tendens til å forsure jorden, noe som kan komplisere utviklingen av hageavlinger som vokser i den betydelig.

De føler seg best i nærheten av bartrær: hortensia, calla, bregne, daglilje, miscanthus, syrin, forsythia, anaphalis. Blant de store trærne ligger eik og bjørk mest komfortabelt ved siden av furu.

Heathers og eriks går også bra med dem: begge plantetyper foretrekker samme jord i sammensetning og surhetsgrad. Av buskene passer stikkelsbær best med bartrær. 7

Koniferer kompatibilitet med viburnum

Viburnum-busker brukes aktivt av designere i landskapskomposisjoner. Lyse forgrenede busker av planten kompletterer perfekt utformingen av hageområdet om vinteren, og er heller ikke kresne på plantestedet (viburnum vokser godt både i lyset og i et skyggelagt rom). Nærheten til noen bartrær er imidlertid dårlig for utviklingen av anlegget. Viburnum føles spesielt ukomfortabelt ved siden av gran: på grunn av et slikt nabolag kan busken skade, og snart dø helt. Av alle bartrær er thuja western viburnum best kombinert med viburnum: treet skaper ikke hindringer for utviklingen av buskens rotsystem.

Landskapsdesignere kombinerer ofte roser med vertikale bartrær (smaragd, brabant og sfærisk thuja). Det er bare viktig å ikke tillate vekst av thuja i bredden, siden da dekker ephedra rosebuskene. Roser går også bra i design med einervarianter som Blue Arrow, Moonglow og SkyRocket.

Hvordan lage komposisjoner av bartrær

På grunn av deres unike dekorative egenskaper kan bartrær perfekt utfylle landskapsdesignet til både et stort hageareal og en liten tomt.

For å kunne planlegge en slik landskapssammensetning på territoriet, er det imidlertid viktig å vurdere flere nyanser: dens plassering i design, utseende, form og alle dens bestanddeler. Etter det er det nødvendig å velge de aktuelle plantene, med tanke på egenskapene til den valgte sammensetningen.

Utformingen av forhagen og fasaden til huset er alltid i første omgang slående: det er derfor landskapsdesignere anbefaler å dekorere disse områdene noe høytidelig og elegant. For slike tilfeller, i designet, kan du bruke landskapsarbeid med elementer i en vanlig stil, inkludert den symmetriske arrangementet av alle bestanddelene eller repetisjon av rytmen. Denne typen dekorasjon innebærer bruk av et rikt grønnsakssortiment.

Hovedrollen i en slik sammensetning er tatt av et pyramideformet eller standard nåletre som når en høyde på 2,5 - 3 m i voksen alder. plantet symmetrisk. når det er tomt rom, kan dverg- og utbredte arter av nåletrær plasseres kompakte løvbusker eller bunndekkende plantesorter mellom dem.

Hvis en uformell plantestil brukes til å skape en landskapskomposisjon i designen, anbefaler eksperter å plassere elementene på plenen i form av et blomsterbed. Fra dem kan du danne mixborders (komplekse designlandskapssammensetninger av blomster og busker) langs områdets kontur, og kombinere dem med dekorative løvfiskvarianter, skape sonering av hagerommet. I dette tilfellet er det best å velge planter i henhold til ordningen "uregelmessig allsidig trekant". Resten av nettstedet er vanligvis fylt med ekstra elementer, ettersom nivået av deres betydning for utseendet til landskapssammensetningen synker.

Lavvoksende arter bør plantes i forgrunnen, og høyere og mer omfangsrike arter nærmere sentrum. For at blomsterbedet i landskapet skal se lyst og rikt ut, er det nødvendig å velge planter med forskjellige farger på nålene.

Hvis nålene til den sentrale planten er sølvfargede, bør en kontrastfarge plasseres ved siden av den. Det er også verdt å huske på belysning og legge til sesongbasert vegetasjon i utformingen av blomsterbedet: lyse farger mot bakgrunnen av grønne bartrær vil gjøre utseendet på komposisjonen uforglemmelig.

For landskapsdekorasjon av alpine lysbilder eller blomsterbed med årlige og bunndekkende representanter, er det best å bruke miniatyrtyper av bartrær med sfæriske og puteformede vekstformer. Et slikt landskapsdesign kan passe godt sammen med bakdekksorter som er foret på bakken i form av et teppe eller henger ned fra støttemurene.

For å skape en vakker, harmonisk landskapskomposisjon med bartrær, må du huske følgende viktige punkter:

 1. Formgeometri... Profesjonell landskapssammensetning er basert på prinsippet om farge og formkontrast. Ved å kombinere kontrasterende farger og former, kan en rekke visuelle effekter oppnås som i stor grad vil forbedre utseendet til et design. Planter i form av en pyramide er godt kombinert med kulebarrtrær, og høye arter utfyller harmonisk de underdimensjonerte; store trær vil være mer synlige mot bakgrunnen til miniatyrelementer, og overgangene mellom størrelsen og formen på kronen vil bidra til å glatte ut linjene på utsiden.
 2. Prinsipper for symmetri og asymmetri i design... Å dekorere et rom med bartrær innebærer en kombinasjon av inkompatible ting. For å dekorere nettstedet kan du bruke både symmetriske komposisjoner og absolutt asymmetriske elementer: de vil også se harmoniske ut og gi total unikhet til helhetsbildet.
 3. Fargekombinasjoner... Det er et stort antall arter og varianter av bartrær, forskjellige i farge. Det er imidlertid verdt å huske: for rik fargespekter kan "bryte" landskapssammensetningen. Designere anbefaler at du bruker ikke mer enn to nyanser i en gruppe på tre bartrær og ikke mer enn tre blomster i en gruppe på fem eller flere planter. I betydelige bartrærgrupper (mer enn 30 frøplanter) er det tillatt å bruke planter med et rikt fargespekter, og kombinere dem i små undergrupper: tre elementer av samme farge.
 4. Kronens høyde og form... Når du lager en sammensetning, er det viktig å være oppmerksom ikke bare på plantens farge, men også på størrelsen på treet i voksen alder. For å forstå hvordan den ferdige landskapssammensetningen vil se ut i design, må du gjøre deg kjent med alle hovedfunksjonene til de utvalgte bartrærvarianter.

Du kan finne ut mer informasjon om funksjonene ved å bruke ephedra i landskapsdesign og komponere komposisjoner fra dem i videoen:

Tips for valg av bartrær til dekorasjon av stedet

Det er et stort antall arter og varianter av bartrær, hvorav noen er best egnet for landskapsarbeid i store og små hager.

 1. Enebær... Denne typen bartrær vil være et godt alternativ for å dekorere hageområdet med et gjennomsnittlig høydenivå. Kosakk, horisontale og vanlige einervarianter er mest utbredt i Russland. Juniper Cossack når opp til 1 mi høyden i voksen alder og vokser raskt over hele overflaten. Den horisontale varianten har lignende egenskaper, forskjellen er de langstrakte grenene med nålene i en grågrå farge som om vinteren blir brun. Vanlig einer er en eviggrønn busk som vokser opp til tre meter i høyden, som ofte dyrkes av gartnere som et tre.
 2. Gran... Landskapsdesignere bruker den som en av de mest tradisjonelle landskapsarkitekturen.Gran har mange varianter, som hver har sin egen unike farge: fra sølv-mynte til rik smaragdgrønn, med en lilla eller lilla fargetone. Oftest brukes ephedra til planting langs omkretsen av territoriet i store områder.
 3. Thuja... Thuja er et kort tre som når fra 1,5 til 2,5 m i høyde ved modenhet. Denne typen bartrær brukes oftest av landskapsdesignere for å lage hekker, og litt sjeldnere i landskapskomposisjoner. De dekorative egenskapene til thuja i hagedesign ligger i de myke lyse grønne bladene og rask tilpasning til beskjæring og forming. De mest populære variantene er smaragd Smaragd, kompakt lysegrønn West Danica og lysegrønn Brabant.
 4. Barlind... Denne typen bartrær regnes som litt finicky: planten vokser og utvikler seg best på svart jord i fravær av vind. Til tross for dette har barlind en stor fordel: busken trives selv i skyggefulle områder, noe som gjør at den kan dyrkes i de nordlige delene av stedet.
 5. Lerk... Det er et furu som når mer enn 50 m i moden alder, og det er derfor det praktisk talt ikke brukes til planting i små områder. Under forholdene i det russiske klimaet er de mest dyrkede variantene av lerk europeiske (en grønn plante med en blålig blomst på nålene) og japansk (med en bred pyramidekrone).
 6. Fir... En av de mest originale representanter for bartrær. Det antas at treets nåletre har en gunstig effekt på kroppens luftveier og nervesystem. Den har en voluminøs tett krone og dypgrønne nåler. For normal vekst og utvikling trenger gran plass, og det er derfor det er bedre å plante planten i store områder.
 7. Dverg bartrær... Disse inkluderer underdimensjonert furu, gran, gran, thuja, samt visse undergrupper av spesialrepresentanter. Gruppen med nåletrær inneholder også kanadisk hemlock Jeddeloh, einer, østlig og serbisk gran, fjellfuru og Menzis pseudo-klump, koreansk gran og dvergceder. Alle disse avlingene dyrkes aktivt i Russland. Høyden på disse plantene, avhengig av formasjonen, overstiger ikke 1,5 m.

Ephedra-ordninger i landskapsdesign

Etter å ha valgt et plantested for bartrær, er det nødvendig å bestemme utformingen av landskapssammensetningen. Det anbefales å bruke designdiagrammet for den fremtidige sammensetningen på et papirark, med tanke på følgende nyanser:

 1. Det er nødvendig å ta hensyn til størrelsen på bestanddelene: steiner og planter.
 2. Velg riktig fargepalett med steiner: designere anbefales å velge gule, brune og beige nyanser.
 3. Det er veldig viktig å gjenskape den naturlige etterligningen av den naturlige plasseringen av fjellhylser på jordoverflaten. I design fungerer ephedra ofte som en aksentbakgrunn for komposisjoner fra andre plantearter.

Når du lager et design for en landskapskomposisjon, er det også viktig å ta hensyn til avstanden fra stedet det er best sett fra: den skal være mer enn to høyder av hele komposisjonen.

Landskapsdesignere anser gressletter og plener som det beste bakgrunnsalternativet for ephedra. Den mest optimale plasseringen for nålesammensetninger anses å være den østlige eller vestlige delen av stedet.

Mye avhenger også av kompatibiliteten til de valgte elementene med hverandre. Den beste visuelle effekten er gitt av kombinasjonen av bartrær med roser. Det er viktig å huske at bartrær oksiderer jorda, noe som kan påvirke utviklingen av rosenbusker. På grunn av dette kan en slik utforming av en landskapssammensetning kreve store økonomiske kostnader for å opprettholde jorden i optimal tilstand.

Konklusjon

Hver dag bruker flere og flere ephedra når de lager landskapsdesign.Nåletrær er høyt verdsatt for sine dekorative egenskaper, egner seg godt til beskjæring og forming, er kjent for sin kresne jord, lette vedlikehold og beholder sitt grønne utseende gjennom året. Når du lager utformingen av landskapskomposisjoner med deltagelse av bartrær, er det viktig å huske designens viktigste nyanser: plantens kompatibilitet med hverandre, kontrasten av form og farge, samt særegenheter ved å dyrke hver av bestanddelene arter.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon