Skogbregne: bilde, beskrivelse

Bregnen i skogen forblir fra dinosaurenes tid, mener noen forskere. Utsagnet er sant, men delvis. Staudene som nå vokser i skogen, er bare en rest av florariket som bebod planeten for flere millioner år siden. Som et resultat av klimatiske endringer døde de fleste av de eldste plantene. Folk leter etter den mystiske blomsten til skogbregnen på Ivan Kupala og tror at den vil gi lykke. Å gi er imidlertid mye for romantiske naturer, mens gartnere setter pris på den urteaktige flerårige for sitt unike utseende.

Hvilke bregner vokser i skogen

Planter av familien Dennstedtiye finnes i hele Russland. I den tempererte delen er det flere dusin varianter. De mest kjente staudene i skogen med ikke-voksende blader brukes i hager.

Skogsbregner inkluderer:

 • Vanlig struts - formen på bladene ligner en strutsefjær. Den vakreste utsikten er midt på sommeren. Anbefales for planting som en stor busk eller som bakgrunn. Utvikler seg fullt i våte og åpne områder;
 • Tusenfalsblad - i naturen velger den fuktige, halvmørke steder for vekst. Forekommer på kalksteinsjord. På bildet ligner en brosjyre som vokser i skogen vagt en tropisk bregne;
 • Japansk kochedzhnik er en vinterhard. Kan vokse i Sentral-Russland uten ly. Et fuktig, løst næringsmedium er egnet for denne planten. Vokser i delvis skygge. Skogbregnen kan reproduseres ved å dele busken;
 • Scabbard chartres - vokser godt i tørre, åpne områder. Et kjent middel innen folkemedisin;
 • Orlyak Orlyak er en spiselig plante. Berømt og iøynefallende i skogene. Vises i slutten av april eller begynnelsen av mai. Unge skudd er æret i Fjernøsten, Japan, Kina;
 • Browns flerårige bregne - Beskrivelsen indikerer at denne flerårige skogsbregnen har et tykt rhizom. Forekommer i skyggefulle skoger, på kalksteinjord. Bruk den til å lage en gruppesammensetning.

Generell beskrivelse av skogbregne

Fern er det vanlige navnet på sporeplanter. De er alle like i utseende. Skogene blir tykkere med plantasjer, kratt av forskjellige typer. Urteaktig kultur ligger i skogens øvre og nedre nivå, uavhengig av arten.

Beskrivelse av skogbregne:

 1. Høyde varierer, rekkevidden er 30-150 cm. Bredden er 25-30 cm.
 2. Stammen er liten, glatt eller skjellete.
 3. Bladene er komplekse, har en fjærlignende, takket form.
 4. Fargen er lys eller mørkegrønn, avhengig av vekststedet. Bladet består av en skjæring og en plate med karakteristisk forgrening.
 5. Løvverk deltar aktivt i prosessen med fotosyntese, er en bærer av sporer, på grunn av hvilken skogbregner reproduserer.
 6. Sori ligger under bladplaten.
 7. Rotsystemet er forgrenet, kraftig, godt utviklet.
 8. Fargen er mørk brun, flat, avlang med en buet kant.
Viktig! I naturen blomstrer ikke skogbregner, og reproduksjon skjer ved hjelp av sporer, men ikke bare. Noen arter kan lage sin egen art ved å dele hovedskuddene.

Hvor vokser bregnen i skogen

Skogbregner vokser på alle kontinenter unntatt Antarktis. Favoritthabitatet i Russland er lette skoger. Dominert på steder der det er fuktig og varmt.Sporeplanter foretrekker lette, sandete jordarter. Evnen til å vokse under forhold med mangel på næringsstoffer i jorden er en dyd for skogbregnen.

Oftest finnes skogplanter på åpne skogkanter, åser, kratt av busker. De vokser i både barskog og løvskog. Ofte i ryddingen tetter de det stuntede gresset. De vokser aktivt og skaper solide, vanskelig å passere kratt. Ofte utvikler en skogplante rydding.

Viktig! Villskogsbregne regnes som en vanskelig ugress å fjerne på grunn av det sterke rotsystemet.

De medisinske egenskapene til skogbregner

Den største fordelen med skogbregnen er kampen mot tarmparasitter. Den kjemiske sammensetningen inkluderer derivater av floroglucinol: albaspidin og aspidinol, samt flavaspidinsyre og bregnesyre. Disse stoffene forårsaker lammelse av musklene i de sykdomsfremkallende ormene.

I folkemedisin brukes den vegetative delen og jordstenglene til å behandle sykdommer. Grunnleggende oppskrifter fra bladene på skogplanten vil være nyttige i behandlingen:

 • overbelastning i tykktarmen og milten;
 • bronkitt;
 • angrep med helminter;
 • leukemi;
 • strålingssyke;
 • leddsmerter.

Pulver er laget av tørt løvverk, og friske urter er finhakket. Tilsett deretter 1 ts. i en salat eller første rett.

De gunstige egenskapene til skogbregner kan overraske selv moderne leger. Unike komponenter akkumuleres i den nedre delen av anlegget. På grunn av dette har avkok fra røttene rensende, antiseptiske, betennelsesdempende, smertestillende egenskaper. Det fjerner giftstoffer og giftstoffer godt fra kroppen. Et folkemiddel hjelper til med å bli kvitt hodepine, revmatisme, sår, kronisk forstoppelse. Fremmer helbredelse av omfattende sår, gjenoppretter arbeidet i det kardiovaskulære systemet.

Et avkok av skogsbregne rhizomer er lett å tilberede: hell 10 g tørket naturlig materiale med et glass vann. Kok i 1,5-2 timer. Du kan ta det med kjære. En slik mirakuløs buljong vil hjelpe til med behandlingen av:

 • gulsott;
 • forkjølelse;
 • abscesser;
 • kramper i leggmusklene;
 • sykdommer i mellomøret.
Viktig! Ordningen for å ta medisiner fra skogbregnen er foreskrevet av legen. Det er umulig å bruke medisiner basert på det alene.

Hvilke typer villbregner er giftige

Av de mange skogartene som vokser i Sentral-Russland, er Orlyak Orlyak og Male Shitovnik giftige.

Skogsbregne Orlyak vulgaris forårsaker forgiftning hos dyr når den bruker grønn masse. Bladene på planten inneholder tiamin, noe som kan provosere vitaminmangel hos hester. Et annet, ennå udefinert stoff, forårsaker kreftsvulster hos storfe. Utviklingen av sykdommen og effekten avhenger av dosen. Samtidig, under varmebehandling, er Orlyak et delikatesseprodukt.

Skogsbregner, som tilhører slekten Shchitovnik, er de mest giftige. Blader - lite farlige, skadelige - jordstengler. De første symptomene på forgiftning: oppkast, svimmelhet, diaré, synsforstyrrelser, magesmerter. En tilstand av døsighet, midlertidig lammelse utvikler seg.

På grunn av at skogbregner inneholder giftige stoffer, har medisiner fra dem kontraindikasjoner for bruk. Det er ikke tillatt å ta dem under graviditet, så vel som til personer som lider av:

 • nyre, leversykdom;
 • magesår;
 • tuberkulose;
 • anemi;
 • allergiske reaksjoner på alkaloider.

Konklusjon

Bregner i skogen er vanlig. Men ikke alle vet hvor mye nyttige disse plantene har. Den uvanlige sammensetningen er i stand til å bekjempe tarmparasitter. En lys, rik smak blir verdsatt av elskere av matglede. Og utseendet og krevende omsorg tiltrekker landskapsdesignere.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon