Gartner månekalender for august 2020

August er ikke bare den siste varme måneden, men også tiden for intensivt arbeid i hagen. Dette er høsting og forberedelse av bevaring, klargjøring av senger for vinterplantinger. Og for at arbeidet skal gi positive resultater, må du nøye studere gartnerens månekalender for august 2019.

Månekalender for gartneren og gartneren for august 2019

De siste sommerdagene tar sommerboerne av seg den avlingen, siden hvis du er sent ute med samlingen, blir modne frukter, grønnsaker, urter og rotvekster raskt forringet, lagres mindre og mister presentasjonen.

I august samler de inn:

 • tidlig modne fruktvarianter;
 • agurker, eggplanter, paprika;
 • greener;
 • bær;
 • tomater;
 • poteter;
 • courgette, squash, gresskar;
 • løk hvitløk.

Også i august settes sengene i orden, sås grønn gjødsel, flerårige avlinger plantes, trær og busker adles.

Når du arbeider i hagen, er det nødvendig å ta hensyn til de velstående dagene i august i henhold til månekalenderen.

Månefaser

1. august - nymåne. På dette tidspunktet tar gartnere en fridag.

Fra 2 til 14, under månens vekst, anbefales det å utføre:

 • transplantere pryd- og bærbusker;
 • plukke bær og frukt;
 • så tidlig modne greener, reddiker, daikon og kinakål;
 • samling av krydret, medisinske urter og frø for lagring;
 • sanitærbeskjæring av busker;
 • klargjøring av stiklinger for forplantning.

15. august - fullmåne. Denne dagen er for avslapning og moro.

16-29 - den avgangsmånen. Følgende arrangementer avholdes denne dagen:

 • klargjøring av senger;
 • samling av røtter og bær;
 • tilberedning av konserver for vinteren;
 • bart trimming, jordbær og jordbærtransplantasjon;
 • plukke poteter;
 • plantinger blir behandlet for skadedyr og sykdommer;
 • reproduksjon av sortene du liker ved poding;
 • høsting av de samlete rotvekstene for lagring.

30. august - nymåne. På denne tiden hviler gartnerne.

31. august - den gjenopplivende månen. På dette tidspunktet kan du bruke:

 • såing av grønn gjødsel;
 • bearbeiding av trær og busker;
 • beskjæring av roser;
 • rotfisk;
 • sanitær beskjæring;
 • grave opp jorden;
 • mulch jordbær senger;
 • plante unge frøplanter.

Fullmåne og nymåne - peak moon day. I løpet av denne perioden er det nødvendig å forlate arbeidet på sommerhuset, siden dette ikke vil være gunstig, men tvert imot vil føre til visning av planter og deres død.

Den voksende månen - på dette tidspunktet får plantene vitalitet. Denne fasen har en gunstig effekt på innhøstingen av bær, frokostblandinger og belgfrukter, grønnsaker.

Den avtagende månen - har en positiv effekt på planter som bærer frukt av rotvekster.

Tabell over gunstige og ugunstige dager i august

For å dyrke en ny avling, trenger du bare å så raskt modne varianter og ta hensyn til værforholdene. Frøplantingskalender for august 2019:

Kultur

Gunstige dager for planting i august

Blå, tomater, greener og paprika

8, 9, 16-18, 27, 28

Cruciferous

1, 4, 5, 8, 9, 27, 28, 31

Bue

4, 5, 8, 9, 14, 21-23

Hvitløk

8, 9, 21-23, 27, 28

Viktig! Zelentsy, paprika, blå og tomater plantes bare i drivhus eller under et filmly, siden dagene i august forblir varme og nettene blir kule.

Ugunstige dager for å jobbe i hagen blir vurdert: 10-12, 26.

Folkeskilt:

 1. Hvis det er overskyet 1. august, regner det hele måneden.
 2. Regnvær 2., 14. og 27. september lover rik frukting i neste sesong.

Gartner månekalender for august 2019

De siste varme dagene, etter å ha blitt kjent med kalenderen for gartnere, fortsetter sommerboerne å utføre såarbeid. For dette brukes avlinger med en tidlig modningstid, og når du planter, er det nødvendig å følge værmeldingen.

Månesådekalender for august 2019

I august sår innbyggerne på nytt dill, reddiker, salat og kinakål. Siden jo kortere dagslys og kjøligere natten, jo raskere vil frøene spire og en god høst kan høstes. Dill, vokser i kjøligere vær, vokser frodig, duftende, blomstrer ikke lenge. Skjæring utføres i tide, siden det på slutten av sommeren kan oppstå mugg på kulturen, og den syke planten kan ikke lagres.

Hvis familien har barn, er det mulig å følge tidlige såkalendere for august å plante tidlige modne søte erter. Det vil ikke bare glede husstandsmedlemmer, men også berike jorden med mikronæringsstoffer.

Også i august, med tanke på månekalenderen, kan du plante ultra-tidlige modnesorter av agurker. Men på slutten av måneden er de dekket med agrofiber eller film for å beskytte avlingene mot et fall i temperaturen.

Viktig! Hvis du følger alle anbefalingene i såkalenderen for august 2019, vil den resulterende avlingen ligge i lang tid, sommerboerne vil kunne plante et nytt parti med tidlige modningsavlinger og gjøre smakfulle, sunne tilberedninger.

Hvis avlingen høstes, forblir hagesengen tom, så august er tiden du trenger å så grønn gjødsel. Hvis stedet er beregnet på såing av vårgrønnsaker tidlig, såes det med bygg, havre eller phacelia. Du kan også bruke belgfrukter. Sennepsplantingen bør utsettes til en senere periode når loppeangrepet av korsblomst avtar.

Viktig! Sennep blir ikke sådd i hagesengene der reddiker, daikon og kål vil vokse i fremtiden.

Den siste varme måneden er tiden for å forberede vinterløken. For dette, et sted der poteter, belgfrukter, agurker, korsblomster og tomater pleide å vokse. Det er viktig at stedet ikke blir oversvømmet under snøsmelting og ligger på en høyde. Hvis sengen er gratis, og hvitløken er plantet i slutten av september, kan den brukes med fordel. For å gjøre dette, vokse siderater, som vil ha tid til å modnes før frosten begynner: bønner, erter eller kikerter. Hvis det ikke er tid for å plante dem, er hagesengen under graving fylt med kompost, superfosfat og kaliumsulfat. Doseringen beregnes strengt i henhold til instruksjonene.

Gartnerens månekalender for august 2019

August er tiden for å høste bær, frukt, grønnsaker, urter og rotvekster. På slutten av måneden slutter nesten alle frukt- og bærvekster å bære frukt. Gitt måneplantingskalenderen for august, høstes epler, pærer, kirsebærplommer, stikkelsbær, rips, havtorn og mye mer i hagen. Tips for nybegynnere:

 1. Epler og pærer - for langvarig lagring høstes frukt umoden. For å forberede konserver for vinteren, må de være på full modenhet.
 2. Plomme og kirsebær fjernes tidlig om morgenen, mens fruktene skilles sammen med stilken. Den innsamlede frukten må spises fersk umiddelbart eller tilberedes til vinteren.

Foruten høsting er det mye arbeidsetterslep før vinteren. Som for eksempel:

 1. Strawberry care. 15. august er samlingen av remontant-varianter fullført, og plantingen av kuttet bart begynner. Etter høsting blir skadede blader fjernet fra gamle busker, overflødig bart fjernes, kalium-fosforgjødsling utføres, sengene er mulket med halm eller tørt løvverk.
 2. Beskjæring av bringebær. Ikke-reparerte varianter trenger det. All frukting, ødelagte og tørre skudd blir forkortet under en stubbe som ikke er mer enn 10 cm i størrelse. For å ikke overbelaste busken og få mange bær neste år, trenger du ikke å legge igjen mer enn 15 sterke, sunne, unge skudd.
 3. Behandling av hagen mot skadedyr og sykdommer.

Gunstige dager for reproduksjon av frukt- og bæravlinger

I august blir rotte stiklinger av rips og stikkelsbær fjernet fra lyet, etterfulgt av planting på et permanent sted. Landingsstedet skal være solrikt og beskyttet mot vind. Også denne måneden utføres forankring av grener og reproduksjon ved å dele busken.

I begynnelsen av måneden formeres steinfrukttrær ved inokulering. Den vanligste metoden er T-formet. På slutten av måneden sjekker de overlevelsesraten og begynner å forberede treet på en lang overvintring.

For å forankre for å lykkes, må du gjøre deg kjent med månesådekalenderen for august. Gunstige dager for forplantning av bærbusker: 2., 3., 14., 15. august.

Dager gunstige for hvile

August er rik på ortodokse høytider, der du må utsette arbeidet i hagen og i hagen. Hvilken høytid venter agronomer den siste sommermåneden:

 1. 14. august. Første spa - når du jobber i hagen, blir resultatet null.
 2. 19. august. Andre frelser - på denne dagen må du hvile og ha det gøy, og også glemme å jobbe i hagen. Denne høytiden er innhyllet i folketegn: Hvis du spiser et eple og gir et høyt ønske, vil det gå i oppfyllelse. Uansett vær (klart eller overskyet) på dette tidspunktet, kan det samme forventes i januar. Hvis dagen er regnfull, vil de fleste vinterdagene være overskyet.
 3. 28. august. Dormition - denne dagen, i følge månekalenderen, begynner den "unge indiske sommeren". På denne høytiden hviler gartnere og ber om en god høst. Hvis været er solrikt, vil september være overskyet og regnfull. Hvis du hjelper de som er i nød på denne dagen, vil de samlete fruktene beholde sine gunstige egenskaper og vil ligge lenge.

Konklusjon

Gartnerens månekalender for august 2019 er en uunnværlig assistent for sommerboere som dyrker avlinger. Hvis du planter på gunstige dager, vil du ikke sitte igjen uten avling. Og hvis du ignorerer fasen med nymåne og fullmåne, vil alt arbeidet gå til spille. Det må også huskes at den voksende månen har en gunstig effekt på planter som produserer avlinger over bakken, og den avtagende månen har en gunstig effekt på rotvekster.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon