Gartnerens månekalender for juni 2019

Plasseringen av månen i forhold til jorden og dyrekretsen har en positiv eller negativ innvirkning på vegetasjonen av grønnsaks- og frukt- og bær-hageavlinger. Fasene bestemmer retningen på saftstrømmen, dette er hovedkriteriet som astrologer blir ledet av. Gartnerens månekalender for juni 2019 vil hjelpe deg med å planlegge tid for arbeid i landet og i hagen.

Månefaser i juni 2019

Himmelskroppen påvirker ikke bare tilstanden til verdenshavene, bestemmer utløpet og strømmen, det har en lignende effekt på floraen. På den voksende månen strømmer saftstrømmen oppover, og sikrer veksten av blader på trærne og dannelsen av knopper. Når jordens satellitt avtar, endrer bevegelsen til saften retning og gir næring til rotsystemet. Månekalenderen er satt sammen for ikke å skade trær når du beskjærer og grønnsaker under luking.

Månekalenderen bestemmer tidspunktet for plantearbeidet i juni, det indikerer hvilke dager som passer for hver type kultur, og når det er bedre å ikke begynne å jobbe i hagen eller på den personlige tomten. I praksis er det bevist at avling og vekst er mye bedre hvis du fokuserer på himmellegemets faser.

Tabell over gunstige og ugunstige dager i juni 2019

Når du sammenstiller bordet, tas plassering av himmellegemet i følge dyrekretsenes tegn, noen av dem betraktes som fruktbare, andre ikke.

Fruktbar

Middels fruktbar

Dårlig fruktbar

Ufruktbar

kalv

Jomfruen

tvillinger

Vannmannen

Fisk

Steinbukken

Væren

 

Kreft

Vekten

en løve

 

Når du planter i henhold til månekalenderen i hagen og på stedet, blir det ikke bare lagt vekt på fasene, men i hvilket tegn er jordens satellitt.

Generell oversikt over passende dager i juni i henhold til månekalenderen

Nymånen varer 1 dag, for gartnere bestemmer de tre dager, den siste i en avtagende fase og den første i en voksende fase 2. - 4. juni. På denne tiden, i henhold til månekalenderen, anbefales det å avstå fra å plante grønnsaker og transplantere trær, rotsystemet er for øyeblikket svakt. Du kan samle røtter, frø. Rengjør området, kutt tørre grener. Det er verdt å avstå fra å løsne og luke.

Hovedarbeidet på månekalenderen utføres de første dagene av månens vekst, det vil si 5-9 juni. I vekstsesongen blir alle næringsstoffer rettet mot den øvre delen av planten, hovedretningen i vekst går til dannelsen av knopper, unge skudd og grønn masse. På dette tidspunktet kan du:

 • plante vegetabilske avlinger, transplantasjon hagesorter;
 • for å løsne jorda og luke ugress;
 • kutte frukt og bær avlinger;
 • innhøsting;
 • transplantere frøplanter til stedet;
 • vann og fôr.
Merk følgende! Måneskjæring av frukttrær er bare mulig 5. juni.

De neste 5 dagene er forstyrrelser i dannelsen av kronen uønsket. Alle næringsstoffer går til veksten av unge skudd, beskjæring vil svekke planten.

Vanning og fôring kan utføres 10. juni, du bør avstå fra resten av arbeidet, siden dagen i henhold til månekalenderen er ugunstig, spesielt for vegetabilske avlinger.

Fra 11. til 16. juni 2019 i henhold til månesådekalenderen - den viktigste toppen av aktiv vegetasjon. På dette tidspunktet kan du bruke:

 • jordforberedelse for planting;
 • fjerning av ugress fra stedet;
 • løsne jorden av grønnsaksavlinger;
 • høsting;
 • plante frøplanter;
 • vanning, fôring;
 • behandling av planter fra infeksjoner og skadedyr.

Tid for fruktbart arbeid. Det eneste arbeidet som ikke anbefales i henhold til månekalenderen til gartnere og gartnere 2019 i juni i vekstfasen, er beskjæring av trær og busker.

På fullmåne og de neste to dagene (17. - 19. juni) utføres det ikke noe arbeid i hagen og i sengene.

Neste fase i henhold til månekalenderen avtar. Sapflyt er rettet mot rotsystemet. Tid for høsting av modne rotvekster. 20. juni 21 anbefales ingen manipulering med jorden, det er umulig å luke eller løsne jorden for ikke å skade roten på tidspunktet for den aktive vegetasjonen. Tillatt arbeid er rotdressing.

Datoer fra 22 til 27 er egnet for å arbeide med den overjordiske delen av plantene:

 • du kan klype kulturer;
 • danne en krone;
 • plante trær;
 • utføre stiklinger, lage lagdeling;
 • høste tidlige avlinger, som jordskokk, reddik;
 • plante grønnsaker som multipliserer med pæren;
 • såing av frø.
Merk følgende! Overdreven vanning, lukking og løsning bør unngås.

I løpet av de siste tre dagene (28-30) av den avtagende månen, er det bedre å ikke utføre aktive manipulasjoner. Du kan vanne eller mate plantene. Bind liana-lignende arter, fjern sideskudd fra tomater eller agurker. I følge kalenderen vil planting og såing være mindre produktive enn midt i fasen.

Månelandingskalender for juni 2019

Månefasekalenderen er en uerstattelig assistent når du arbeider på nettstedet. Du kan imidlertid ikke følge anbefalingene blindt. Hver klimasone i juni har sine egne værforhold, primært styrt av dem.

Det er bedre å plante grønnsaker som dyrkes i frøplanter, tomater, eggplanter, paprika i drivhuset de første dagene av månekalenderen, på et ubeskyttet område senere. Kålplanter er mer frostbestandige, som regel plantes de i åpen bakke, derfor blir de ledet av været.

Anbefalte landingsdager er basert på månefaser. I følge kalenderen plantes rotvekster på den avtagende månen: gulrøtter, poteter, reddiker, rødbeter. Planter som danner frukt på den ovennevnte delen - på den voksende månen (tomater, belgfrukter, agurker, kål).

Arbeid med å plante trær i hagen utføres som regel tidligere før saften flyter. I løpet av den første sommermåneden blir plantene tatt vare på, kuttet av, podet, og om nødvendig distribueres unge frøplanter over stedet.

Månekalender for juni 2019 for gartnere

Juni er en måned med aktivt arbeid i hagen og i hagen. Høstresultatet ved høsting avhenger helt av den første måneden med aktiv vekstsesong:

 • ferdig med å plante frøplanter i drivhus eller i en hageseng;
 • såing av det meste av grønnsaksplanter og greener;
 • høst vinteravlinger: hvitløk, gulrøtter, tidlig reddik, greener;
 • hovedretningen i begynnelsen av vekstsesongen er plantepleie.

Månekalenderen hjelper deg med å tildele tid til maksimal nytte for grønnsaker:

Typer arbeid

Juni tall

Plukking, overføring, landing

5-7,14-16,23,24

Luking og løsning

21,25,27,29

Vanning

Hvis nødvendig

Behandling

3-5,7-9

Bushformasjon, klemming

20,25,29

Hilling

11,13,15

Rot dressing

23-27

Månekalender for juni 2019 for gartnere

I hagen er den første sommermåneden aktivt arbeid på nettstedet. Satellittfasekalenderen er designet for en bestemt type aktivitet. Nødvendig arbeid i hagen i begynnelsen av den viktigste vekstsesongen for planter:

 1. For unge frøplanter: Hvis legging under næringsplanting var utilstrekkelig, utføres toppdressing. Etter blomstring trenger modne frukttrær også befruktning, hendelsen vil ha en gunstig effekt på dannelsen av frukt i fremtiden.
 2. Vanning av unge frøplanter utføres, tiltaket er irrelevant for voksne avlinger.
 3. I unge avlinger løsnes rotsirkelen når jorden tørker ut.
 4. Dummy-delen i en avstand på 1,5 m fra bakken er hvitkalket med kalk eller vannbasert maling.
 5. Forhindrer vekst av ugress; etter luking kan det brukes som mulch for busker og unge trær.
 6. Det klippes gress i hele hagen, det vil bli brukt til kompostering.
 7. Fra kirsebær, epletrær, plommer og andre avlinger podet på en viltvoksende stamme, fjernes skuddene som dannes under podingen.
 8. Stiklinger podet inn i kronen begynner å vokse intensivt, de dannes, og overflødige skudd fjernes.
 9. På begynnelsen av sommeren aktiveres de fleste skadedyrene. Etter frukting blir bæravlinger behandlet fra parasittiske insekter.
 10. Om nødvendig installeres støtte under grenene av frukttrær.
 11. De løsner og fjerner overflødig bart fra jordbær, la bare plantemateriale for avl, mulch med sagflis eller nåler mellom radene.
 12. Bringebærbusker begynner å danne unge skudd, la de sterkeste, resten er avskåret.

Det er mye arbeid på begynnelsen av sommeren på nettstedet, månekalenderen for juni for gartneren vil bidra til å distribuere den riktig.

Dager gunstige for hvile

I følge månekalenderen, bare noen få dager der det er uønsket å utføre arbeid på nettstedet. De forholder seg til plantingen av grønnsak-, frukt- og bærvarianter og deres landbruksteknologi:

 • 06. - månen er i siste fase av å avta;
 • 06. - nymåne, arbeid på dette tidspunktet er uproduktivt;
 • 06. - den første fasen av veksten av et himmellegeme, sapstrømmen begynner bare til den øvre delen;
 • 06. - fullmåne, planter i en tilstand av relativ hvilemodus;
 • 06. - det siste stadiet av tilbakegang, plantene har ennå ikke fullstendig omorganisert til en annen retning av saftstrømning.

I løpet av disse 5 dagene, bare hvis det er nødvendig, kan du vanne plantene og plantene eller behandle dem mot infeksjon. Bedre å gjøre alt før eller etter. Hvis du ønsker det, kan du rense området, klargjøre beholdere for tidlige bær.

Konklusjon

Gartnerens månekalender for juni 2019 beregnes med tanke på posisjonen til satellitten i forhold til jorden. Det er juni-datoer som er optimale for landing og avreise, de fordeles mellom månens oppgang og fall. Dagene vil være forskjellige for rotvekster, trær og grønnsaker som danner frukt på den ovennevnte delen.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon