Gartnerens månekalender for mai 2020

Gartnerens månekalender for mai 2020 er en veldig nyttig assistent når du planlegger vårarbeid. Ved å følge anbefalingene hans er det mye lettere for gartnere å ta vare på avlingene, å utføre alle agrotekniske tiltak i tide. Sammensetningen av kalenderen er basert på kunnskapen om den unge vitenskapen om biodynamikk, som studerer de naturlige rytmene til organismer. Månekalenderen gis ut hvert år, så det vil ikke være vanskelig å bestemme seg for arbeidet i mai 2020. Publikasjonen tar ikke bare hensyn til den hundre år gamle opplevelsen til bønder, men også moderne vitenskapelig kunnskap om innflytelsen fra månefasene til utvikling av planter.

Månefaser i mai 2020

For å forstå effekten månen har på hageavlinger, må du vite noen grunnleggende ting. Planter utvikler seg i forskjellige rytmer, avhengig av dyrekretsen der Luminary er lokalisert. Dagene for fullmåne, nymåne og også formørkelser ble markert som mislykkede for hageaktiviteter. Forresten blir formørkelser tatt ikke bare i betraktning månens, men også solens. Dette er betydningsfulle dager der månens stråling endres, så plantene blir tvunget til å bygge seg opp igjen. Det brukes mye energi på omstrukturering av rytmer, og vekstraten synker. Hvis du utfører de vanlige prosedyrene i disse dager - såing, planting av frøplanter eller transplantasjon, opplever plantene dobbelt belastning.

Fra det øyeblikket den "nye" månen begynner til den motsatte fasen, fullmåne, er det en tilstrømning av væsker på jorden eller tiltrekningen av vann oppover. I planter observeres saftstrøm fra røtter til luftdeler. Når månen er full, har avlingene sitt største utbrudd av energi. De viser god motstand mot skadelige effekter, har størst tilførsel av næringsstoffer i alle vegetative organer. Derfor fjernes det maksimale utbyttet av frukt over bakken på dagene av fullmånen og en annen dag senere.

Neste trinn demonstrerer væskens omvendte bevegelse - fra topp til bunn. Den største akkumuleringen av plantens vitale energi faller på rotsystemet. Derfor er alle handlinger som påvirker røttene svært uønskede. Gartnere unngår å plante eller gjenplante avlinger i disse dager. Sensitiviteten til røttene økes, de tåler ikke den minste skade. Denne dagen bør du avstå fra å plante begivenheter.

 

Tabell over gunstige og ugunstige dager

Månesåkalenderen for mai er et utmerket verktøy for bønder. Det jobbes på siden hver dag. Derfor gjør kunnskap om lykkebringende dager i henhold til månekalenderen det mulig ikke bare å spare dyrebar tid, men også å håndtere planter kompetent. Bevissthet om ugunstige dager bidrar til å beskytte hageavlinger mot unødvendige støt, og gartneren mot uforutsette tap. I løpet av en syklus går månen fra ett dyrekretstegn til et annet. Noen av dem hemmer prosessene i planter, mens andre aktiverer dem. De mest ugunstige i mai 2020 er dagene for fullmåne og nymåne. Anbefalingene i månesådekalenderen for mai 2020 bør behandles uten fanatisme. Selvfølgelig skal du ikke tro at ingenting kan gjøres i disse dager. Du må bare begrense aktiviteten. Spesiell forsiktighet må utvises de første 12 timene etter arrangementet. I tillegg til disse datoene er 12. mai og 26. mai ugunstige i henhold til månekalenderen, nemlig dagene på slutten av første og tredje kvartal.

Månekalendertabellen for mai 2020 inneholder også instruksjoner om gunstige dager for gartnere og lastebilbønder. Du kan utføre noe arbeid uten frykt for å skade planter 9. mai, 14. mai, 24. mai og 29. mai.

Månelandingskalender for mai 2020

Videre vil det bli presentert hvilke prosedyrer som anbefales å utføre på bestemte dager i mai, og hvilke som er bedre å nekte. I naturen er det et fantastisk forhold mellom alle hendelser. Når du observerer innflytelsen fra planeter eller konstellasjoner på utviklingen av planter, kan du gruppere anbefalinger for gartnere. Avhengig av hvilket tegn på dyrekretsen månen er i, kan du utføre visse verk:

 1. Væren anbefaler ikke å utnevne beplantning i sine dager, men arbeid med voksne planter vil være fruktbart.
 2. Taurus favoriserer plantingen av frukttrær, busker, så vel som pæreformede avlinger.
 3. Tvillingene skaper en gunstig bakgrunn for skadedyrbekjempelse, og planter belgfrukter.
 4. Kreft anbefaler ikke å begynne å høste, men det er veldig gunstig for planting eller pleie av planter.
 5. Leo tillater luking og løsning, men anbefaler å utsette andre prosedyrer.
 6. Jomfruen samarbeider med Leo, innfører de samme begrensningene.
 7. Vekten er det mest gunstige tegnet for bønder. Du kan plante, rengjøre.
 8. Skorpionen tilbyr mer å planlegge høsting enn planting.
 9. Steinbukken er bra for å jobbe med røtter og belgfrukter.
 10. Vannmannen forbyr fullstendig å plante avlinger.
 11. Fisk har ikke lov til å transplantere og plante planter i sine dager.

Dette er hovedverdien i kalenderen. Det gjør det mulig å planlegge på forhånd hele arbeidsomfanget i en måned, med tanke på innflytelsen fra månen. En gjennomtenkt tidsplan vil redde deg fra uforutsette situasjoner.

Månekalender for mai 2020 for gartnere

Det viktigste vårarbeidet for gartnere er å plante, transplantere, beskjære og bearbeide planter. For å planlegge hver handling riktig, bør du følge anbefalingene i gartnerens månekalender for mai.

 

Informasjonen blir tydeligere oppfattet i tabellen, tegnet i henhold til månekalenderen:

 

Stjernetegnet der månen befinner seg

Tillatte arbeider

 

Fisk

Det er lov å plante druer, jordbær, bringebær, bjørnebær, bærbusker, fjerne bart fra jordbær og plante trær.

Det anbefales ikke å trimme og behandle kulturer med medisiner.

 

Væren

Kan behandles mot skadedyr og sykdommer, kutte ut veksten.

Ikke vann, mate, kutt hageavlinger.

 

Nymåne

Det anbefales å utsette hagearbeid.

 

tvillinger

Sanitær beskjæring, plantetransplantasjon og jordbærplanting vil gjøre det uten problemer. Dette er prosedyrene som gartneren kan gjøre uten begrensninger.

 

Kreft

Transplantasjon og planting av trær eller busker vil lykkes. Du kan gjøre mineral dressing, vanne hagen.

Imidlertid kan plantevernmidler ikke brukes til behandling.

 

en løve

Det anbefales ikke å transplantere, mate, vann.

 

Jomfruen

Gode ​​dager for å plante nappe, druer, frukttrær. Busker formeres lett ved lagdeling eller stiklinger.

Beskjæring anbefales ikke.

 

Vekten

Roting av jordbær- og jordbærhår, busklaging.

Bør ikke behandles for sykdommer og skadedyr, pode eller beskjæring.

 

Skorpionen

I disse dager bør frukttrær, busker plantes, podet, rotte jordbærhår, forplantede busker ved lagdeling, grønne stiklinger.

Ikke beskjær eller klyp planter.

 

Fullmåne

Hviledag for gartneren

 

Skytten

Du kan utpeke planting av druer, roting av stiklinger, lukking av en hageplott.

Ikke vann eller beskjær plantene dine.

 

Steinbukken

Gunstig tid for planting, sanitærbeskjæring eller poding.

Det er ikke tilrådelig å forstyrre røttene.

 

Vannmannen

De mest optimale handlingene er beskjæring, kutting av busker, kutting av gjengroing.

Hagen trenger ikke vanning og fôring.

 

kalv

Planting, skadedyr- og sykdomsbekjempelse, forplantning av planter ved lagdeling, forankring av jordbærhår vil være vellykket.

Det er uønsket å løsne i rotsonen.

Dager gunstige for hvile

Blant dagene i mai 2020 er slike dager dagene til nymåne og fullmåne, nemlig den 5. og 19.. Gartnere trenger å vite at de ikke skal forstyrre plantene en dag før og en dag etter nymåne. I løpet av denne perioden er de fremdeles svekket og tåler ikke forstyrrelse av vital aktivitet. Fullmånen hviler en dag.

Konklusjon

Gartnerens månekalender for mai 2020 er ikke bare nyttig, men en nødvendig assistent for planleggingsarbeidet. Med tanke på hans anbefalinger er det veldig enkelt å unngå mange problemer. Hvis du utfører aktiviteter på gunstige dager, tolererer plantene dem lett, svarer godt på enhver hagearbeid.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon