Gartner månekalender for oktober 2019

Gartnerens månekalender for oktober 2019 lar deg velge den optimale tiden for arbeidet på nettstedet. Hvis du holder deg til de biologiske rytmene i naturen, bestemt av månekalenderen, kan du mer vellykket høste og plante for neste sesong.

Månekalender for gartneren og gartneren for oktober 2019

Når du tar vare på nettstedet, følger gartnere ikke bare generelle anbefalinger om timing og værforhold. Månens faser blir også tatt i betraktning.

Månefaser

I løpet av oktober 2019 vil nattstjernen besøke hver av de eksisterende fasene:

 1. Månens vekst vil falle i tidsperioden fra 1 til 13.
 2. Det blir fullmåne 14. av månekalenderen.
 3. Fra den 15. til den 27. vil månen synke.
 4. Nymånen finner sted 28..
 5. Fra 29 til 31 begynner månen å vokse igjen.

I henhold til månekalenderen 2019 kan gartnere utføre høstarbeidet så effektivt som mulig.

Nattstjernen påvirker alle prosessene som forekommer i levende organismer på jorden.

Gunstige og ugunstige dager: tabell

Tabellen for 2019 vil hjelpe gartnere til å velge de mest lønnsomme tidsintervallene for gartnere:

Arbeid

De beste dagene for å få jobben gjort

Dårlige dager

Plante avlinger, hagearbeid og hagearbeid

Godt egnet for plantedager av den voksende månen - 1 og 2, veksten av avlinger stimulerer plantingen 10 og 11. Du kan så hageavlinger for å redusere solen - 15 og 16 etter fullmåne, dagene før nymåne, samt 30 og 31 etter nymåne.

Fullmåne er den 14., den lange perioden med nymåne er fra 27 til 29.

Høsting

5 og 6 for medisinplanter, 7 og 9 for tuberøs. 12, 13, 16 er gunstige.

Lagringsbokmerke

17-23, 26, 30 og 31

Høsting av frø og knoller for såing

7-9

Viktig! I oktober 2019 er bare noen få dager dårlig egnet for alt arbeid fra gartnere. Hvis det er et stort behov for å plante avlinger, kan gartnere også i disse dager, men resultatene blir merkbart dårligere.

Gartnerens kalender for oktober 2019

I tillegg til den generelle måneplanen, som markerer gode og ugunstige dager for sommerhytter, er det nyttig for gartnere å vite en mer detaljert plan for oktober 2019. Noen dager er bedre for å plante avlinger, mens andre bør bruke tid på slikt høstarbeid som beskjæring, løsning og fôring.

Såkalender for gartnere for oktober 2019

Månefasediagrammet for 2019 gir følgende anbefalinger for hver av dagene:

 1. Den kommende måneskiven gir gartnere gunstige forhold for å plante rabarbra i hagen, løk og hvitløk og sorrel på 1. og 2. tall. Løk og blomkål kan plantes i drivhuset.
 2. 3 og 4 er ideelle for å plante hvitløk i hagen og blomkålgrønnsaker under drivhusforhold. Du kan plante salat og grønn løk.
 3. Fra 5 til 6 anbefales det å så hvitløk og løk, sorrel og persille i sengene.Du kan plante persille og rødbeter i et drivhus, så brønnkarse og spinat innendørs og plassere blomkål i et mørkt rom for å vokse.
 4. Fra 7 til 9 anbefales det ikke for gartnere å plante hage- og drivhusavlinger. De angitte dagene i oktober 2019 i henhold til månekalenderen er godt egnet for annet arbeid på nettstedet.
 5. 10. og 11. kan du være oppmerksom på å plante spinat, sennep og persille under drivhusforhold. På sengene i denne månefasen skal gartnere plante sorrel, og i et mørkt rom - send blomkål og syklisk salat for dyrking i henhold til kalenderen.
 6. Det 12. og 13. tallet er godt egnet for nesten alle typer såarbeider. Gartnere kan så kål, dill og løk, plante røtter og urter, både i et drivhus og i åpne bed.

  For oktoberplantinger i hagen er strengt definerte kalenderdager egnet.

 7. Fra 15 til 16 kan du plante løk og i drivhuset - rødbeter, sennep og spinat.
 8. Fra 17. til 19. er det verdt å ta en pause i avlingene og ta deg tid til å ta vare på hagen.
 9. 20 og 21 kan du plante gulrøtter, reddiker og rødbeter i friluftshagen, forutsatt at gartneren har valgt vinterharde varianter.
 10. 22. og 23. oktober er det bedre å bruke tid på drivhusplanter, kalenderen lar deg plante salat, dill, rabarbra, du kan så karvefrø, flerårige grønne løk og koriander.
 11. 24 og 25 i såarbeidet tar en pause igjen og skifter oppmerksomhet til andre gjøremål, forbereder jorden for vinteren og gjødsling.
 12. 26, ifølge månefasene, kan du plante rotgrønnsaker i et lukket drivhus, samt sennep, brønnkarse og salat.
 13. 30. og 31. oktober 2019 plantes løk av en hvilken som helst variant i et drivhus og i byen - hvitløk før vinteren.
Merk følgende! Som angitt av månekalenderen, i oktober 2019, bør ethvert arbeid forlates 14. oktober og fra 27. til 29. - dagene til fullmåne og nymåne er dårlige for gartnere.

Høsting og lagring

I oktober 2019 må gartnere tenke ikke bare på høstplantingen av avlinger, men også på innhøstingen av inneværende år. Hovedtyngden av arbeidet faller i september, men i oktober forblir noen rotvekster fortsatt i sengene og i drivhuset:

 1. Den 5. og 6. kalenderen for månefasene indikerer samlingen av jordstengler av medisinske planter, hvis noen er til stede i hagen. Men det anbefales ikke å berøre rotvekster og greener i disse dager.
 2. Perioden 7. til 9. oktober er ideell for innsamling og oppbevaring av poteter. På dette tidspunktet kan gartnere begynne å høste frø av verdifulle avlinger for påfølgende planting.
 3. 12 og 13 kan oppmerksomhet rettes mot innsamling av frukt, som senere vil bli brukt til medisinske formål.
 4. 15 og 16 er en god dag for massehøsting for permanent vinterlagring.

Det er bedre å plukke grønnsaker og frukt i henhold til den astronomiske tidsplanen.

Som regel i midten av oktober i henhold til kalenderen, er de siste restene av avlingen allerede fjernet fra sengene, både utendørs og i drivhuset. Derfor, videre i 2019, trenger gartnere bare å ta seg av å legge rotvekster, pærer og urter for lagring, dette kan gjøres fra 17 til 23, samt 26 og 30-31.

Innsamling og tilberedning av frø

Frø for påfølgende såing høstes fra modne eller til og med litt overmodne planter. Men i utgangspunktet er innhøstingen i henhold til kalenderen fullført innen utgangen av september, da kommer de første frostene, og risikoen for å bare miste frøet øker.

Den optimale timingen for å samle frø og rotvekster beregnet på påfølgende planting er 7, 8, 9. Månekalenderen 2019 anbefaler gartnere å avslutte med å høste materialet innen midten av måneden.

Når du kan og ikke kan håndtere blanke

Månekalenderen 2019 gir visse anbefalinger om når du skal behandle og bevare den høstede avlingen for vinteren:

 1. I følge månekalenderen er det optimalt å gjære kål for gartnere fra 3 til 6, samt fra 12 til 16, med unntak av fullmåne.
 2. Fra 3 til 4 kan du fryse grønnsaker og frukt, 30 og 31 er egnet for slike emner.
 3. For sylting og sylting, samt for å lage syltetøy og syltetøy, er den 12.-13. Dagen optimal.

Det anbefales ikke å håndtere høsting for gartnere fra 10 til 11 månedager. Det er uønsket å utføre slikt arbeid på dagen for fullmånen, de er ikke veldig egnet for arbeidsstykker 20-25 og 28. Alle andre dager i oktober er nøytrale for gartneren.

På visse dager i den astronomiske syklusen er arbeidsemnene bedre.

Tips for forberedelser til neste sesong

Sammen med høsting og høsting i oktober 2019, må du tenke på å ta vare på jorden og forberede hagen til neste år. Gartneren må, før den siste ankomsten av kaldt vær, legge til toppdressing i sengene og utføre den siste vanningen, luke og løsne jorden.

I følge månekalenderen må slikt arbeid utføres innen en viss tidsramme:

 1. Du kan vanne og legge gjødsel i bakken 1., 2., 15., 19. Fra 12 til 13 kan du også bruke tid på fôring.
 2. 3 og 4, samt 30 og 31 vanning anbefales ikke. Men i disse dager kan hagen behandles mot sykdommer og skadedyr.
 3. Løsing og lukking gjøres best 1., 2., 17., og også den 22.. Jorda vil reagere positivt på lukking og hilling 24. til 25. oktober.

På fullmånedagene og under nymåne er det bedre å ikke utføre vanning, fôring og annet arbeid.

Gartnerens kalender for oktober 2019

Måneplanen dikterer ikke bare tidspunktet for hagearbeidet, men regulerer også omsorgen for hagen. Det er bedre å overføre fruktplanter og busker til bakken i samsvar med de astronomiske fasene i månekalenderen 2019, det samme gjelder jordbearbeiding og kutting av planter.

Jordens satellitt påvirker veksten av hageavlinger

Plantekalender for oktober 2019 for gartneren

Den andre høstmåneden er godt egnet til å plante frukt- og bærvekster, forutsatt at de er tilstrekkelig kaldebestandige, og reelle temperaturer i oktober 2019 ikke faller under null.

Det er best for gartnere å plante bærbusker i begynnelsen av måneden. Du kan også utføre arbeid etter nymåne.

Midt i måneden er godt egnet for innplanting av treplanter. Du kan også lande fra 1 til 4 månedager.

Månekalenderen råder gartnere direkte til ikke å plante hageplanter på fullmåne og på den voksende månen, siden plantematerialet ikke roter godt i disse dager.

Omsorg for frukt og bæravlinger i oktober

Trær og fruktbusker som vokser i hagen krever spesielt nøye vedlikehold i oktober 2019. De må være forberedt på vinteren som nærmer seg, og månekalenderen 2019 gir de beste datoene for hagearbeid:

 1. Kalenderen anbefaler å bruke gjødsel i jorda i samsvar med månens faser de første to dagene av måneden, deretter umiddelbart etter fullmåne, den 15. og kort før nymåne, den 26. Gartnere er lov å legge toppdressing til bakken 5. oktober.
 2. Vanning i hagen utføres vanligvis samtidig med gjødsling, siden gjødsel oppløses bedre og mer effektivt i fuktig jord. Derfor bør vanning gjøres samtidig med gjødsling.
 3. For beskjæring av trær og busker i 2019 er 5 og 6 ideelle før nymåne, samt 17 og 19 umiddelbart etter den. For sanitærfjerning av tørre grener og gjengroing kan gartnere velge 26 og 31.
 4. På 3. og 4. kan du hvitkoke stammene av frukttrær, dette vil beskytte dem mot skadedyr om vinteren og vil ikke tillate dem å sprekke i alvorlig frost. I disse dager, og til og med fra 7 til 9, kan gartnere være engasjert i å løsne jorden under koffertene og fjerne ugress.

Før vinteren bør hagen rengjøres i samsvar med de astronomiske månesyklusene.

Sprøyting av trær og bærbusker om vinteren gjøres best i første halvdel av måneden, i gunstig vær - i midten etter fullmåne. Og 22 og 23 for en gartner er veldig nyttig å mulch jorda med organisk gjødsel.

Høsting og prosessering, lagring

De siste fruktene fra busker og frukttrær høstes vanligvis i begynnelsen av oktober.Månekalenderen 2019 anbefaler at man overholder generelt aksepterte tidsfrister, og det anbefales å plukke epler, pærer, bringebær og andre busker til den tredje. Deretter begynner høstesesongen for gartnere for langvarig lagring.

Gartnere kan høste alle månedager i oktober, bortsett fra fullmåne og nymåne. Samtidig er 1, 20 og 21 spesielt bra for frysing og tørking av bær og frukt.

Råd! Når du høster, er det viktig for gartnere å følge ikke bare månefasene og kalenderen, men også å observere været. Hvis kulden kommer tidligere enn vanlig, bør du skynde deg med samlingen.

Når kan og ikke kan spre fruktavlinger i oktober

Mange gartnere foretrekker å forplante busker og frukttrær ved stiklinger, lagdeling og dyrkede stiklinger ikke om våren, men om høsten. Denne prosedyren har sine fordeler; under høstplanting krever frøplanter mindre pleie fra gartneren.

I følge 2019-kalenderen er månedager fra 1 til 13 ideelle for å avle trær og busker. Månen vokser på dette tidspunktet, og i henhold til folkekalenderen, i vekstfasen til nattstjernen, utvikler de jordiske områdene av planter seg også raskere. Fra 15. til 27. oktober, i løpet av den avtagende perioden på måneskiven, vil de utvikle seg verre. Imidlertid er det fortsatt mulig for gartnere å forplante avlinger, det er forbudt å gjøre dette bare på fullmåne den 14., så vel som på nymåne den 28. og et par månedager etter den.

Mange hageavlinger kan plantes før kulden, det er viktig at de er motstandsdyktige mot kulde

Vinterharde varianter av pærer og epletrær, bringebær og rips, stikkelsbær og kaprifol er best egnet for høstavl. Søte kirsebær og kirsebær, og enda mer plommer, aprikoser og fersken, bør ikke berøres av gartnere om høsten.

Folkevarsler for gartnere og lastebilbønder i oktober

I oktober kan gartnere ikke bare bli guidet av månekalenderen, men også huske folketegn. Tro hjelper gartnere å forstå hva vinteren venter og om våren snart kommer:

 1. Den varme oktober varsler som kjent en kald vinter for gartnere. Samtidig antas det at den første snøen i denne høstmåneden faller på bakken 40 dager før ankomsten av ekte vinter.
 2. Tro tror at hvilken dato den første snøen faller i oktober, den samme datoen våren april, vil være den siste oppvarmingen.
 3. I følge tegn er en mild og varm vinter forhåndsskygget av et høsttordenvær med torden i oktober.
 4. Men hvis bjørkene og eikene fortsatt er halvparten i løvet midt på høsten, vil vinteren være lang og tøff.

Lengden på vinteren 2019 er viktig for gartnere, da det påvirker stellets omsorg. I en mild vinter må gartnere sørge for at plantingen og frøene ikke blir presset eller råtnet; i kulden er det nødvendig å dekke sengene forsiktig og isolere trærne.

Dager gunstige for hvile

Nesten alle dagene i oktober i 2019 kan gartnere finne en jobb på nettstedet. Men samtidig anbefales gartnere å forlate aktiviteter på fullmåne og på nymåne.

Hvil for hagen og hagen bør også gis de første par dagene etter nymåne. Dermed er det best for gartnere å hvile 14. og 28., så vel som fra 27. til 29. oktober.

Flere dager i måneden anbefales for hvile i en astronomisk tidsplan.

Konklusjon

Gartnerens månekalender for oktober 2019 regulerer nesten alt hagearbeid gjennom hele måneden. Det er nødvendig å følge kalenderen for månefasene ikke blindt, men med rimelighet er det imidlertid veldig nyttig å ta hensyn til den i studiene.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon