Gartnerkalender for september 2019

Gartnerens kalender for september 2019, så vel som gartneren, vil bidra til å utføre høstens landbruksarbeid med høyest produktivitet. Den første høstmåneden rapporterer at vinteren er "rett rundt hjørnet". Tiden er kommet for høsting, forberedelse for lagring.

Gartner månekalender for september 2019

Med begynnelsen av den første måneden av høsten begynner plantene å forberede seg på vinteren. Tiden med fallende blader nærmer seg. Gartnere og lastebilbønder har mer arbeid å gjøre. Det er nødvendig å ha tid til å gjøre sanitærbeskjæring av busker og trær. Først og fremst fjernes alle tørre og syke grener. Kuttsteder behandles med hagelakk. For å gjøre beskjæring smertefri og gi et positivt resultat, vil gartnerens kalender for september hjelpe, men den vil også være nyttig for andre formål.

Høsten er tiden for høsting av sopp, bær, medisinske urter og andre hageavlinger

Måneden er gunstig for å plante frøplanter av bringebær, stikkelsbær, rips og andre busker. De vil få tid til å slå rot før vinteren, og vekstsesongen vil allerede begynne tidlig på våren. Hvis du trenger å forplante stikkelsbær eller rips, vil kalenderen igjen komme til unnsetning. På gunstige dager kuttes årlige skudd fra busker for stiklinger. De plantes umiddelbart i klar jord eller lagres til våren. September er gunstig for å plante jordbær, jordbær. Planter vil også ha tid til å slå rot før vinteren.

Viktig! Etter beskjæring fjernes alle grener, fallne blader lenger fra plantingene og brennes for å ødelegge skadedyr.

Grønnsaksdyrkere kan ikke gjøre seg uten gartnerens kalender for september. Høstmåneden starter høstingen av rotvekster, tomater, eggplanter og andre grønnsaker. I sør kan du fremdeles plante reddiker, greener til salat og høste før vinteren kommer. Kalenderen vil hjelpe gartneren med tidlig planting av hvitløk. De planter den til en dybde på 12 cm slik at den får tid til å slå rot, men ikke til å stige til vinteren.

I følge kalenderen kan du allerede i løpet av den første høstmåneden grave opp jord i tomme områder, tilsette kompost, humus eller gjødsel. Det er på tide å forberede sengene til neste sesong.

Månefaser i september 2019

Det er totalt 8 faser:

 1. Nymåne. Månens opprinnelse er nesten usynlig på himmelen.
 2. Den unge månen blir sett i form av en tynn halvcirkel.
 3. I første kvartal er 50% av den gule sirkelen synlig.
 4. I oppholdsfasen er mer enn halvparten av månen tydelig synlig.
 5. Fullmånen er rushtid, når hele den gule sirkelen er tydelig synlig på himmelen.
 6. Den avtagende fasen varer fra fullmåne til det øyeblikket halvparten av månen kan sees på himmelen.
 7. I løpet av det siste kvartalet kan du observere hvordan den gjenværende halvdelen av den gule sirkelen langsomt avtar i størrelse.
 8. Den siste fasen er den aldrende månen. I løpet av denne perioden avtar den og blir helt usynlig på himmelen.

Månens vekst i september observeres fra 1 til 13, og nymåne faller den 28..

Hver fase har en positiv eller negativ innvirkning på visse hagearbeid. Å finne ut i disse dager hjelper gartnerens kalender for september 2019.

Gunstige og ugunstige dager: tabell

Gynne dager har en positiv effekt på utførelsen av visse jobber. I løpet av denne perioden utføres såing, plantes frøplanter. For å gjøre det lettere for gartnere og gartnere å navigere, har alle dagene som er gunstige for å plante i kalenderen blitt overført til bordet.

De plantede avlingene på gunstige kalenderdager vil slå godt rot, har tid til å slå rot før vinteren

De ugunstigste dagene i kalenderen, forbudt for såing og planting av frøplanter, er tallene 14, 27, 28, 29. Gartnere og gartnere trenger ikke å plante noe i disse dager. Bedre å bruke dem til annet landbruksarbeid.

Gartnerens kalender for september 2019

Med begynnelsen av høsten har gartneren mange bekymringer. Det er på tide å hente kalenderen og få tid til å fullføre alt arbeidet på nettstedet ditt.

Gartnerens såkalender for september

På høsten sår gartnere vinteravlinger, så vel som de som vokser i drivhuset. Kalenderen indikerer lykkebringende dager for hver grønnsak og rotgrønnsak. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke kan sås til andre tider. Du trenger bare å unngå forbudte dager.

Det antas at avlinger sådd av en gartner i henhold til kalenderen på lykkebringende dager, vil gi en rikelig høst.

Tips for å ta vare på grønnsaker i september

Eksperter anbefaler gartnere å ta opp kål i september. Den første høstmåneden anses å være viktig for denne grønnsaken. Hoder av mellomstore og sene varianter begynner å få styrke. Hvis kålen ikke vokser bra, trenger gartneren å mate den i september. Det billigste og enkleste alternativet er å tilberede en vanningsoppløsning fra 10 liter vann og 20 g brus.

For å mate kål i september kan gartneren bruke spesielle fabrikkfremstilte preparater

Hvis en gartner dyrker rosenkål, trenger hun spesiell oppmerksomhet i september. Kulturen vokser kålhoder før det begynner på kaldt vær. Fraværet av hoder observeres med mangel på fuktighet og intens varme. Kålen må vannes. For å akselerere dannelsen av kålhoder, klyp toppene.

Andre vanlige grønnsaker trenger ingen spesiell pleie i september. På dette tidspunktet høster gartnere allerede, hermetiserer og gjør forberedelser for vinteren. Det er fremdeles tomater, eggplanter, courgette, paprika i sengene. Hvis det er varmt i september, trenger grønnsaker bare å vannes.

Innsamling og tilberedning av frø i september

Med høstens begynnelse danner de fleste hageavlinger frø. Det kommer en tid da gartneren trenger å samle dem, og igjen vil en uerstattelig kalender hjelpe i denne saken.

Viktig! Når en samler grønnsaksfrø, bør en nybegynner gartner vite at de ikke kan høstes fra hybrider. Slike frø vil ikke vokse for neste sesong, eller avlinger dyrket av det vil gi en dårlig innhøsting.

Hvis du bruker gartnerens såkalender for september 2019, blir de følgende dagene ansett som gunstige for å samle frø:

 1. Fra 1. september til 2. september er den voksende månen i dyrekretsen konstellasjonen Vekten, som regnes som et tegn på gjennomsnittlig fruktbarhet. I tillegg til frø, kan gartneren i disse dager i henhold til kalenderen velge plantende potetknoller.
 2. Perioden fra 10. til 11. september er den voksende månen i Vannmannen. Det anbefales ikke å plante noe i henhold til kalenderen. Planter vil dø eller ikke gi etter. For gartneren er dette den optimale tiden for å samle frø.
 3. Fra 25. september til 26. september er den avtagende månen i Leo. Stjernetegnet er helt ufruktbart. Gartneren kan samle frø.

Tiden for å samle frø kan utføres av gartneren hvilken som helst annen dag, uavhengig av anbefalingene i kalenderen, bortsett fra 15-16-17. Det viktigste er at de modnes. Spiring for neste sesong vil avhenge av dette.

Innsamling og lagring av avlinger i september

Med begynnelsen av høsten modnes de fleste rotvekster og grønnsaker. Det er en varm sesong for gartneren forbundet med vinterhøsting. Hvis du blir ledet av gartnerens månekalender for september 2019, er det bedre å høste og lagre den de følgende dagene:

 1. 3. september, den voksende månen i Skorpionen. Gartnere høster gulrøtter, mais, rødbeter.
 2. 5-6-7 september, den voksende månen i Skytten. Gartnere graver opp rotgrønnsaker, gressløk, batun, legger grønnsaker for lagring.
 3. 8. - 9. september, den voksende månen, dyrekretsen - Stenbukken. For gartnere, en god tid å høste røtter.
 4. 10. - 12. september voksende måne, stjernetegn - Vannmannen. Gartnere høster en moden avling av alle avlinger, graver opp flerårige løk og legger dem på lager.
 5. 13. september den voksende månen, stjernetegn - Fiskene. Gartnere graver opp rotvekster for vinterdestillasjon, fjern gressløk, batun.
 6. 15-16-17 september, avtagende måne, stjernetegn - Væren. Gartnere høster fra alle avlinger, men i henhold til kalenderen anbefales det ikke å sette dem på frø.
 7. 18. - 19. september, avtagende måne, stjernetegn - Tyren. Den optimale tiden for gartneren å grave opp røttene.
 8. 20. - 21. september, avtagende måne, stjernetegn - Tvillingene. Gartnere høster grønnsaker, rotvekster, inkludert sene potetvarianter. Avlingen sendes for langvarig lagring.
 9. 25. - 26. september, den avtagende månen i Leo. Gartnere høster alle modne grønnsaker og røtter, inkludert sene poteter. Innhøstingen i henhold til kalenderen er egnet for langvarig lagring.
 10. 30. september voksende måne, stjernetegn Vekten. Gartnere høster røtter for langvarig lagring.

Den første høstmåneden er knyttet til massehøstingen av tomater.

Den viktigste modne grønnsaken om høsten er tomat. Gartnere høster i store mengder. Tomater er hermetisert, grønne frukter sendes til modning. Det er vintervarianter. Slike umodne tomater legges ut i esker, sendes til en kjølig tørr kjeller. De modnes ved begynnelsen av vinteren.

Løk høstes bare av de sortene som er modne. Hvis det er grønne fjær tilstede og nakken fortsatt er tykk, så slutte å vanne. Slike løk kan graves ut for salater for nå.

Hvilke dager kan og kan ikke være engasjerte

Overtroiske husmødre bruker kalenderen til og med for bevaring. Det antas at hvis lokkene på boksene er hovne, har innholdet blitt svart eller bevaringen viste seg å være smakløs, er ugunstige dager skylden.

Det antas at grønnsaker høstet eller hermetisert på lykkebringende dager i henhold til kalenderen er de deiligste og lagres i lang tid.

I henhold til gartnerens månekalender for september 2019 er det nødvendig å håndtere blanke og overholde følgende regler:

 • sylt grønnsaker og lag syltetøy når månen er i Leo eller Væren;
 • du kan ikke sylte, rulle sammen, sauer kål, kandiserte frukter når månen er i Fiskene, Jomfruen og Kreft;
 • surkål når månen er i Væren, Skytten, Steinbukken eller Tyren.

Med fullmåne begynner væskebevegelsen. Bevaringen som er gjort på dette tidspunktet vil ikke lagres på lang tid. Under en solformørkelse, så vel som dagen før og etter arrangementet, kan du ikke salt, lage syltetøy.

Råd! Nøytrale dager er ikke egnet for bevaring, som må lagres i lang tid. Denne perioden brukes best til salting av grønnsaker beregnet på forbruk gjennom hele måneden.

Forbereder seg til neste sesong

Fra september begynner gartnere med forberedelsene til neste sesong. Arbeidet henger sammen med å rydde de forlatte områdene i hagen fra ugress, planlegge senger, pløye jorda og påføre gjødsel, plante siderater, så grønnsaker i et drivhus.

I følge gartnerens kalender er de følgende dagene i september gunstige:

 1. 3-4 tall i drivhus gartnere sår tomater, blomkål og Beijing-kål. I hagen sår de sorrel, spinat, vann og løsner jorda.
 2. 5-6-7 tall er engasjert i såing av grønn gjødsel, asparges, grave opp og løsne jorden.
 3. 8. - 9. er gartnere engasjert i vanning, klemmer av skudd fra umodne avlinger.Frøplanter av agurker, blomkål, greener transplanteres under ly.
 4. Den 13. i kalenderen anbefales toppdressing, klargjøring av senger, såing av siderater.
 5. 15-16-17 antall gartnere er engasjert i jorddyrking, fjerning av ugress. Du kan så grønn gjødsel.
 6. 18.-19. Legges kompost, sengene klargjøres, organisk gjødsel påføres. I henhold til kalenderen kan du begynne å lande en batun under tak.
 7. 20.-21. Er det optimalt å utføre dyp graving av rygger, løsne jorden. Vanning av plantene er uakseptabelt, ellers vil skadedyr raskt formere seg. I følge kalenderen anbefales klemming av planter for å begrense vekst, behandling fra sykdommer.
 8. 22-23 planter gartnere flerårige løk, rotgrønnsaker under ly, løsner jorden, legger kompost.
 9. 25.-26. Er alt arbeid relatert til jorddyrking og skadedyrbekjempelse.
 10. Den 30. forbereder gartnere senger for hvitløk. Du kan transplantere greener eller paprika i en blomsterpotte for å dyrke på vinduskarmen om vinteren.

Noe forberedelsesarbeid for neste sesong trenger ikke å gjøres strengt i henhold til kalenderen. For eksempel kan du håndtere sengene og hagen, du kan behandle jorda når været tillater det og det er ledig tid.

Gartnerens kalender for september 2019

Med begynnelsen av september har gartneren en lignende mye å gjøre. Det er tid for plantepleie, høsting, bevaring. September er gunstig for å plante frøplanter av bærbusker.

September er gunstig for å plante stikkelsbær, bringebær, bjørnebær, rips

Hva og hvordan kan forplantes i september

Med begynnelsen av de første høstdagene, bør gartnerens månekalender for september 2019 allerede være tilgjengelig. Det er mye arbeid som skal gjøres. For en gartner er septemberdagene optimale for å forplante frukt- og bæravlinger.

Bringebær plantet i september vil ha tid til å slå rot før vinteren.

I følge kalenderen vil de følgende dagene være favorisert for gartnere:

 1. 1-2 september forbereder gartnere plantehull, formerer avlinger med stiklinger. Gode ​​dager for å plante bær- og prydbusker, trær, beskjæring av tørre grener, jordbærhår.
 2. På 3-4 numre planter gartnere frøplanter av bærbusker, druer, kuttet plengress, men det anbefales ikke å transplantere voksne planter og kutte grener i henhold til kalenderen.
 3. 5-6 september er bra for å plante stiklinger. Du kan plante havtorn, kaprifol, rose hofter. Gartnere er engasjert i fjerning av gjengroing, behandler hagen fra skadedyr.
 4. 8.- 9. i kalenderen anbefales det å plante containertrær. I hagen utføres sanitærbeskjæring, og skadedyr behandles. Gartnere planter rips og stikkelsbær.
 5. Ingen landinger blir utført 10. - 11. september. Avlinger avler ikke og vokser dårlig. Du kan fjerne gjengroing, beskjære jordbærhår.
 6. 13. september holdes under det fruktbare dyrekretsen. En flott dag for å transplantere hagebruk, plante alle bærbusker, trær.
 7. I løpet av 15-16-17, ifølge kalenderen, kuttet gartnere av tørre grener, skudd, jordbærhår og behandler hagen fra skadedyr.
 8. 18. - 19. september er en fruktbar dag i henhold til kalenderen. Gartnere er engasjert i å plante og dele containerbusker og trær.
 9. 20.-21. Behandler de trestammer, fjerner gjengroing, klipper plener.
 10. I perioden 22-23-24 september, i henhold til kalenderen, er bærbusker, havtorn plantet, de er engasjert i sanitærbeskjæring.
 11. 25.-26. Klippes plener, skudd fjernes.
 12. 30. september planter gartnere bærbusker, containertrær og legger lag for forplantning av hageavlinger.

Forplantede avlinger i henhold til gartnerens månekalender for september 2019 vil få tid til å slå rot før vinteren, og om våren vil de raskt vokse.

Gunstige dager for planting og transplantasjon av frukt- og bæravlinger

Hvis du velger de gunstigste dagene i henhold til kalenderen, er det best å plante og transplantere den 5., 6., 13., 18., 19., 20., 23., 24., 30. Månen vil ha god effekt på jorden. Frukt- og bæravlinger vil raskt slå rot, overleve frostvinteren, våkne tidlig på våren og vokse.

Tips for stell av frukt- og bæravlinger

Med høstens begynnelse er gartnerens hovedoppgave sanitærbeskjæring. Fjern alle tørre, feil voksende og skadede grener, overflødig ung vekst. Nettstedet er ryddet. Alle kutte grener og fallne blader blir brent eller brukt til å legge varme senger, komposthauger.

Fra september kan den ferdige komposten legges i bakken, og nye komposthauger kan legges til neste sesong.

For å redde barken fra solbrenthet og skadedyrskader, behandler gartnere den nedre delen av trestammen med en kalkprater. Det er viktig å gjennomføre høstfôring. Det er like før vinteren at hageavlinger må få styrke, legge fruktknopper.

Høsting og lagring

I følge gartnerens månekalender i september begynner de fra de første tallene å høste medisinske urter. Perioden er gunstig for tilberedning av likører, viner.

Bær av sene bringebær er ypperlig til syltetøy

Fra den 5. begynner husmødrene å bevare juice, lage syltetøy, konserver, og 13. og 20. september regnes ifølge kalenderen som en gunstig dag for tørking og frysing av innhøstingen. Det er optimalt å gjøre tissing av epler den 23..

Septembertegn for gartnere

Utvilsomt er gartnerens månekalender for september en god hjelper. Imidlertid er det også umulig å argumentere med folketegn.

Høst rogn for regnet, og når det er få bær, vil høsten være tørr

Det er mange tegn der gamle gartnere forutsa vær, høst, naturfenomener. De mest interessante er:

 • September torden mot varm høst;
 • stær som ikke har fløyet bort, tilsier en tørr og langvarig høst;
 • en blomstrende løvetann, svaner som ikke fløy sørover, vitner om en lang varm høst;
 • tørt og varmt septembervær varsler den sene vinteren;
 • hvis biene er tette utskriftsbrett, forvent snart ankomsten av kaldt vær og vinter.

Gartnere bedømmer ankomsten av våren etter været. Hvis det er kaldt i september, vil snøen smelte tidlig.

Hviledager i september

Med begynnelsen av høsten jobber gartnere, så vel som gartnere, utrettelig. Du må imidlertid ikke nekte deg selv for resten. Gunstige tall for reise: 1-2, 5-6, 8-11, 16-17, 19, 24, 27, 29.

For mange sommerboere anses den beste ferien å være i naturen.

Begynnelsen av høsten er preget av bryllup, feiringer og banketter. For slike arrangementer anses tall som gunstige: 1-2, 5-6, 8-13, 16-17, 19-27, 29.

Konklusjon

Gartnerens kalender for september 2019 er bare en anbefaling. I hvert enkelt tilfelle må du være i stand til å selvstendig ta den rette avgjørelsen om gjennomføring av landbruksarbeid.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon