Adretta poteter

Hvert år bruker gartnere mye tid på å lete etter den perfekte sorten som oppfyller deres spesifikke krav. La oss snakke om poteter. Hvis vi tar de fem mest populære variantene i vårt land, vil Adretta definitivt være blant dem. Det tar ledende posisjoner i topplistene på forskjellige nettsteder av en grunn. Vi vil finne ut hva det er, og hvorfor det ofte anbefales å dyrke nøyaktig Adretta-poteter. En beskrivelse av sorten, bilder, anmeldelser og informasjon om dyrking av disse potetene vil definitivt være nyttig.

Adretta

Kort beskrivelse

Poteter "Adretta" ble avlet i Tyskland for ikke så lenge siden, de er omtrent tjue år gamle. I løpet av denne tiden fikk denne bordpotet popularitet ikke bare hjemme, men også i utlandet. Saken er at rotvekster er kjent for:

 • høyt utbytte;
 • utmerket smak;
 • ganske rask modning av avlingen.

Hver eiendom betyr noe. Potetets kjøtt er gult. Tidligere ble knoller med denne fargen på masse bare brukt til husdyrfôr og ble ansett som smakløse. I lang tid var bare "Adretta" et utvalg som folk ikke bare likte av deres smak, men også imponerte med deres smuldring og ømhet. Dette er påvirket av gjennomsnittlig stivelsesinnhold, ca 16%. På grunnlag av denne sorten ble det oppdrettet et stort antall nye, som ikke alltid beholdt smaken, men også var ganske gode.

Noen ord om fôrpoteter

I dag er ikke bare gartnere, men også potetkjøpere vant til poteter med gult kjøtt og til og med litt lilla, og ikke bare den vanlige hvite, men for to tiår siden var "Adretta" et unikt sort. Før utseendet ble gule poteter bare brukt til fôr på kvegbruk, siden deres smak var uviktig.

Tyske oppdrettere på slutten av 90-tallet gjorde et sprut, da Adretta-sorten var den første som hadde et gult hjerte og var uvanlig velsmakende. Som eksperter sier, er det denne kvaliteten som har blitt den avgjørende faktoren i en så rask vekst i popularitet.

Adretta

Tenk på en sammenligningstabell med parametere for en gitt potetsort. Dette vil hjelpe de sommerboerne som ennå ikke har bestemt seg for valg av sorten. Modningstid, tekniske detaljer og små nyanser - alt dette er veldig viktig selv når man dyrker en så kjent avling som poteter.

Bord

Denne tabellen beskriver Adretta potetsort.

AlternativerBeskrivelse av sorten
Beskrivelse av anleggetKompakt busk med lysegrønne blader
ModningsrateMiddels tidlig, 75 dager går fra spiring til teknisk modenhet
SåfunksjonerVokst i åpen bakke, sådd senest i mai, avhengig av værforholdene i regionen, til en dybde på 7 centimeter i henhold til ordningen 60x35
OmsorgKjempe mot ugress og holde jorden løs
Beskrivelse av rotgrønnsakerKnoller har en masse på 100-150 gram, er justert, ovale
SykdomsresistensTil sen rødme, til kreft, for å stamme nematode
Utbytte40-80 kilo per kvadratmeter

Røttene i seg selv har små øyne, huden er veldig tynn, har en gulaktig fargetone. Mange gartnere minst en gang, men så potetene "Adretta", beskrivelsen vi nettopp har gitt, i butikkhyllene. Den dyrkes ofte i industriell skala.

Adretta

Vokser

Upretensiøsitet er en kvalitet som blir satt stor pris på av alle som i det minste en gang var engasjert i uavhengig dyrking av grønnsaker og rotvekster. Dette er en veldig kompleks prosess som krever oppmerksomhet, tålmodighet og mye arbeid.Engasjert i dyrking, håper hver gartner å få en rik høst av utmerket kvalitet med høy holdekvalitet. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle, spesielt for nybegynnere.

For at innhøstingen skal være rik og sunn, er det ikke nok å velge riktig sort. Riktig dyrking er nøkkelen til suksess. Poteter av denne sorten har utmerkede agrotekniske egenskaper:

 • upretensiøs i kultivering;
 • motstandsdyktig mot store sykdommer;
 • har høyt utbytte;
 • tåler lave temperaturer godt.
Viktig! Denne sorten kan plantes midt på våren hvis jorden blir varmet opp. Han vil høste i begynnelsen av juli, som regnes som en ganske tidlig dato.

Før du sår frø, anbefales det å suge dem i vann i 1-2 dager. Dette vil tillate dem å stige raskere. Vannet skal ha romtemperatur.

Råd! Ikke kjøp poteter for hånd, de kan være av dårlig kvalitet. I spesialforretninger er Adretta poteter alltid til stede i hyllene.

De beste jordene for henne:

 • lett leire;
 • sandleir;
 • sod-podzolic.

Du bør ikke tilsette gjødsel som er ødeleggende å smake i jorden. Det er nødvendig å ta hensyn til grunnvann også. De skal være plassert ikke høyere enn en meter. Frø av "Adretta" er knoller som kan plantes i åpen mark i april hvis du bor i de sørlige områdene. Du kan forhærde dem på forhånd:

 • legg de gjennomvåtede frøene i kjøleskapet over natten (temperatur + 1-2 grader);
 • tåler varme temperaturer (+ 22-24 grader) om dagen.
Råd! Hvis frøet er veldig lite, kan potetknollene kuttes i biter. Hver av dem skal inneholde ett øye.

Hvis gartneren lever i et mer alvorlig klima, anbefales det å plante poteter av denne sorten først i esker, og deretter dykke og flytte dem i bakken. Selv om du kan vente på mai-varmen, spesielt siden sorten modner raskt nok. For å beskytte planten mot flere virus, bør knollene sprayes med et soppdrepende middel før planting.

De optimale temperaturforholdene for dyrking av Adretta-sorten er som følger:

 • på ettermiddagen + 15-17 grader (høyere);
 • + 7-9 grader om natten.

Det anbefales å utføre toppdressing nøye uten å overdrive det. I løpet av rotperioden er de påkrevd. Ask og superfosfat er perfekt for disse formålene. Sistnevnte brukes også i blomstringsperioden. Vi gjør oppmerksom på at varianten "Adretta" krever vanning og løsning av jorden i tide. Den er ikke genetisk beskyttet mot Colorado-potetbille, men lider lite av den.

Det er også nødvendig å bekjempe ugress og så planten i åpne områder. Poteter er veldig glad i solen. Hvis området er skyggelagt, vil knollene være små og buskene vil strekke seg oppover.

Generelt er det ikke vanskelig å dyrke den, noen tips fra en gartner som avlet denne poteten alene presenteres i videoen nedenfor.

I tillegg til spørsmål om dyrking av sorten, er mange sommerboere bekymret for lagring og bevaring av kvalitet i denne perioden. La oss snakke om dette emnet.

Oppbevaring

Gjør-det-selv poteter på nettstedet, jeg vil spare så lenge som mulig. De ordner opp, dekker det på kalde dager. For russere er denne rotgrønnsaken av stor betydning, siden den brukes veldig ofte i mat. For hver innbygger er det ønskelig at poteter ikke bare lagres i lang tid, men heller ikke mister smaken. Når det gjelder sorten “Adretta”, tilsvarer den disse egenskapene.

Merk følgende! Denne sorten er perfekt lagret, den beholder også nyttige kvaliteter. Han er nesten ikke redd for råte, noe som påvirker et stort antall gode avlinger.

Når du vokser, er det ikke uvanlig at temperaturen utenfor vinduet faller. Sorte poteter får en ubehagelig søtlig smak av dette. I en situasjon med denne varianten kan du ikke være redd for små temperaturfall.

Denne kvaliteten er ideell for både dyrking og lagring.Det er nødvendig å plassere de modne røttene til "Adretta" i en kjeller med utmerket ventilasjon. Dette gjelder også andre varianter av poteter. Tidligere er avlingen sortert for råte og skade.

Forbedret Adretta

Ofte når de kommer til en hagebutikk, står kjøpere overfor det faktum at de blir tilbudt å erstatte denne favorittvarianten med en annen. Det kan kalles "New Adretta" eller "Gala". Den ble virkelig avlet på grunnlag av tyske poteter, men den har noen forskjeller og er definert som en uavhengig sorttype.

Galapoteter er representert av de samme gule knollene med mørk gul masse. Det er også velsmakende, holder seg godt og er nesten det samme i stell. Imidlertid er avkastningen mindre, derfor vil "Gala" gi opptil 26 kilo per kvadratmeter når den dyrkes under de samme forholdene. Det skal bemerkes at dette er mye. Denne sorten er også en av de fem mest den beste.

Attester

Varianten “Adretta” har blitt dyrket i veldig lang tid og har ikke mistet sin popularitet gjennom hele denne tiden. Som vi klarte å legge merke til, prøvde vi å forbedre det ved å avle nye typer. Det er veldig vanskelig å få fotfeste i markedet, men Adretta beholdt ikke bare sin dominerende posisjon, men klarte også å vinne hjertene til nykommere. Tenk på noen få anmeldelser av de som har dyrket denne potetsorten mer enn en gang.

Valeria Frolova, Novorossiysk
Vi planter Adretta i april, når været allerede er varmt. Denne poteten regnes som en langlever, siden min mor dyrket den for femten år siden. Potetene er deilige og modner raskt. Jeg vet om tilfeller da disse potetene tålet frost ned til -3 grader når de landet "Adretta" i Ural under et filmomslag. Dette skjer selvfølgelig ikke hos oss. Mine naboer på dachaen planter Adretta poteter hvert år i mai måned. Den modner raskt, så det er ikke nødvendig å skynde seg.
Lev Davydov, Saratov
Jeg anbefaler å koke unge poteter av denne sorten i uniformen og spise med skallet, siden den er rik på B-vitaminer og andre nyttige stoffer. Jeg har aldri sett poteter som er bedre, så "Adretta", "Tuleevsky" og "Gala" vokser alltid på min lille tomt. Jeg holder det hele høsten og vinteren, nok til våren. Jeg vil merke ulempene: • ustabilitet mot virussykdommer; • frøet må fornyes hvert 5. år, ettersom knollene blir mindre med årene. Det er ikke så skummelt. Jeg bekjemper Colorado-potetbille hvert år, og generelt har sorten aldri sviktet.

Konklusjon

Til tross for at beskrivelsen av potetsorten inneholder små ulemper, påvirker dette ikke populariteten til Adretta rotavling. Ofte dyrker gartnere flere varianter samtidig, og på slutten av sesongen gjør de en komparativ analyse. Dette er også hensiktsmessig i dette tilfellet.

Poteter av denne sorten er verdt oppmerksomhet og høyeste forståelse. Hvis du aldri har plantet Adretta før, må du prøve den om våren. Smaken vil ikke la noen være likegyldige, små øyne gjør det enkelt å skrelle knollene før matlaging, og vekstprosessen vil ikke være vanskelig. Det var disse egenskapene som opprinnelig tiltrukket gartnere fra forskjellige regioner.

Kommentarer (1)
 1. Hvordan tåler Adretta varmen, og hvor mye tid per dag anbefales solen for henne?

  02/11/2021 klokka 10:02
  min
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon