De beste tomatsortene for 2021

Allerede på begynnelsen av vinteren er det på tide å tenke på hvilke tomatfrø du skal kjøpe for neste sesong. Tross alt, før du planter tomater i hagen, må du dyrke frøplanter. Denne prosessen er ganske møysommelig, men høsten av friske grønnsaker vil glede eieren og hans gjester gjennom hele sommersesongen.

I denne artikkelen vil vi prøve å identifisere topp 10 varianter av tomater, klassifisere hybrider og varianter i henhold til forskjellige egenskaper, samt anbefale de beste tomatsortene for 2021.

Hvorfor du trenger å plante tomater

Tomater kom til Russland fra Sør-Amerika; disse fruktene er veldig glad i sol og varme. Dette hindret imidlertid ikke oppdrettere i å utvikle tomatvarianter som var egnet for planting selv i Sibir.

I dag er ikke et eneste forstadsområde komplett uten busker med tomater. Tomat er tross alt en veldig sunn bær, den inneholder lykopen, en antioksidant som fremmer cellefornyelse, forhindrer aldring og utvikling av kreftceller.

I tillegg inneholder fruktene av tomater en stor mengde vitamin A og C, flere sporstoffer, noe som gjør denne grønnsaken ikke bare veldig velsmakende, men også utrolig sunn.

Tomatens allsidighet spilte også en viktig rolle i utbredelsen. Tross alt kan tomater ikke bare spises friske og legges til salater, de lager unike sauser, tørket, tørket, hermetisert, syltet og til og med presset juice.

Gartnere som bestemte seg for voksende tomater, bør være forberedt på noe lunefull av denne kulturen, tomater må passes på - de vil ikke vokse av seg selv. Men hver busk kan glede eieren av nettstedet med flere kilo gode ferske grønnsaker.

Hvordan bestemme de beste tomatvarianter å plante

Det er ikke lett å rangere de beste tomatene. Faktisk er det i dag mer enn 7,5 tusen typer av disse grønnsakene, og hvert år er det flere og flere varianter og hybrider av tomater.

For å forstå hvilke tomater som er best, må du først bestemme hvilke krav som stilles til tomater. For eksempel kan det være et dusin:

  • den tidligste tomaten;
  • egnet for åpen bakke;
  • dyrket i drivhus;
  • preget av uvanlige egenskaper (ikke-standard farge, form, smak);
  • nye avlsutviklinger i 2021;
  • varianter testet gjennom årene og så videre.
Merk følgende! Som regel er bønder mest interessert i utbyttet av sorten og tidspunktet for modning av frukt.

De 10 beste tomatsortene med tidlig modning

Modningsgraden på grønnsaker er spesielt viktig under de klimatiske forholdene i Russland. Det er en relativt kort sommer her: først er tomatene truet av vårfrost, så kommer høstkaldesnipp.

For at tomatene skal modnes og gi frukten til eieren, blir deres frø plantet for frøplanter tidlig i mars.

Bare dyrkede, modne og herdede frøplanter kan plantes i åpen bakke. De gjør dette ikke tidligere enn midten av mai, og om natten er det bedre å dekke buskene med plastfolie eller spesiell agrofiber.

"Min kjærlighet F1"

Den tidlige modne hybrid er egnet for dyrking i drivhus, drivhus og åpne senger. I drivhuset vokser buskene opp til 120 cm, og i hagen vil buskene være små - ca 70 cm.Planten er en bestemmende plante - den regulerer høyden på busken av seg selv, som regel slutter tomaten å vokse etter utseendet til fem blomsterstander.

For at tomaten skal begynne å bære frukt tidligere, er det bedre å klype den. Men i det åpne bakken er det slett ikke nødvendig å danne en busk og bryte av skudd, dette kan bare gjøres for drivhusplanter.

Tomater vokser stor - vekten av hver når 200 gram. Deres masse er av middels tetthet, sukkerholdig. Skallet er tynt, blankt. Tomatens farge er knallrød. Smaken er høy - fruktene er saftige og aromatiske, egner seg til hermetisering, tilberedning av juice og sauser. Du kjenner igjen “My Love” -tomaten ved den litt langstrakte formen og en liten nese på bunnen av frukten.

Maksimalt 5 kilo tomater kan fjernes fra hver busk. Ofte høstes hele avlingen to ganger, siden fruktene modnes samtidig og raskt. På grunn av modningshastigheten (85 dager) er det mulig å høste hele avlingen allerede før utbruddet av natten, noe som unngår infeksjon av planter med sen blight.

Kjærligheten min F1

"Red Rooster"

Nok en tidlig moden determinant tomat. Planter er nok underdimensjonert, og gir store frukter... Sorten er egnet for filmhytter og for dyrking i senger.

Buskenes høyde er bare 60-65 cm, men det er bedre å klemme skuddene og knytte stammen. Fruktene er kuleformede, litt flate. Skallet av tomater er glatt og skinnende. Tomatens farge er rød. Smaken er behagelig, med syrlighet. Fruktene sprekker ikke. Hver veier omtrent 250 gram.

Det beste reisemålet for tomater av sorten "Rød hane»- tilberedning av tidlige salater og ferskt forbruk.

Sorten er preget av sin upretensiøsitet og motstand mot sykdommer og forkjølelse.

Rød hane

"Førsteklassing"

Underdimensjonert tomat tidlig modning. Sorten kan dyrkes i drivhus eller utendørs. Maksimal høyde når 100 cm, så planten må være bundet og delvis festet.

Det er mest effektivt å dyrke en "førsteklasse" -tomat i tre stilker - på denne måten vil utbyttet være maksimalt. Tomater har form av en litt flat ball, fargen på frukten ved modenhet er lys rosa. Massen er saftig, sukkerholdig. Smaken, som for tidlige modne tomater, er utmerket. Fruktene inneholder mye lykopen og sukker.

Massen til en tomat er 150-200 gram. Disse tomatene spises best fersk, hermetisert kuttes i biter, eller brukes til juice.

Førsteklassing

"Azoyushka"

Et bilde vil hjelpe deg å bli forelsket i disse knallgule tomatene. Sorten tilhører tidlig modning, anses den ubestemt... Når de dyrkes under en film eller i et drivhus, når tomater en høyde på 200 cm. I det åpne feltet blir buskene kortere.

Planter må være bundet og brutt av sideskuddene - det er best å danne en busk i to stilker.

Modne tomater er farget sitrongul, har en flat rund form, skinnende skall. Fruktens smak er uttalt, "tomat". Det er få frø inne i tomaten, massen er saftig, tett. Mest av alt er disse tomatene egnet for tilberedning av kostholdsprodukter eller barneprodukter, ferskt forbruk.

Azoyushka

"Skorospelka"

Sorten modnes ikke bare veldig raskt (87 dager), men er også kjent for sin upretensiøsitet. Buskene blir små, men omfangsrike, så de må knyttes til en støtte eller delvis fjernes fra sideskuddene.

Tomater er i form av en ball, malt i en dyp rød farge. Fruktens smak blir uttalt. Tomater er best egnet til å lage ferske salater, men de kan også bearbeides.

Skorospelka-sorten er verdsatt for sin motstand mot lave temperaturer - selv i kjølig vær er et stort antall frukt bundet på buskene. Tomater modnes raskt og minnelig, noe som gjør at du kan høste før høstens kalde vær.

Skorospelka

"Familie"

Denne tomaten kan klassifiseres som midt i sesongen, siden fruktene bare modnes den 115. dagen etter såing av frøene. Men fruktene preges av en rik, karakteristisk "tomat" smak og aroma.

Busker er små, kompakte, fruktene er store, kjøttfulle. Formen på tomatene er rund, fargen er rød. Gjennomsnittsvekten til en tomat er omtrent 200 gram. For at smaken av frukten skal være utmerket, må den få lov til å modnes helt.

Gartnere setter pris på Family-varianten for sitt høye utbytte, upretensiøsitet, gode smakegenskaper.

Familie

"Rajah"

Halvbestemt tomat tidlig modning. Høyden på buskene i hagen kan nå 100 cm, i drivhuset vil tomatene vokse enda mer. Stilkene må være bundet til en støtte, skuddene må festes.

Formen på tomatene er oval; på modenhetsstadiet er fruktene mørk rød. Hver tomat veier ca. 280 gram, masse kjøttfull med sukkerkorn på pause. Tomater er ypperlige til fersk forbruk og foredling, de har god smak og aroma.

Rajah

"Rikelig F1"

Determinant plante med tidlig modenhet. Busker vokser opp til 50-70 cm, de må være bundet på en støtte og klemte sideskudd. Du kan dyrke disse tomatene både i drivhuset og i hagen.

Tettheten til tomater er middels, størrelsen er liten, fruktens vekt er ca 80 gram. Massen har en gjennomsnittlig tetthet, en ganske behagelig smak. Fargen på modne tomater er dyprosa. Den lille størrelsen på fruktene gjør at de kan brukes til hermetisering og beising som helhet.

Rikelig F1

"Rød pil"

Tomaten modnes på den 95. dagen etter såing av frøene. Planten tilhører semi-determinant, høyden på buskene i drivhuset kan nå 120 cm. Tomater må bindes opp og delvis festes.

Frukt modnes i klynger, som hver har 7-9 tomater samtidig. Det er omtrent 10-12 av disse børstene på hver busk.

Modne tomater er farget rød, har en avrundet form og middels størrelse, deres vekt er ca 150 gram. Smakegenskaper er gode. Tomaten er perfekt for hermetisering og å lage ferske salater.

Hybridens spesielle verdi er i motstand mot sykdommer, ugunstige klimatiske egenskaper, god holdekvalitet og transportegnet.

rød pil

"Afrodite"

Avgjørende tomat, med ultra-tidlig modning - de første grønnsakene kan nytes allerede på den 75. dagen etter å ha plantet plantene i bakken.

Egnet for dyrking i drivhus og åpne senger. Buskenes høyde er bare 50 cm, de trenger ikke festes, men det er bedre å knytte dem til en støtte.

6-8 tomater dannes i hver blomsterstand. Formen er rund, overflaten er glatt. Tomater knekker ikke, de har en saftig masse og en behagelig smak. Massen til hver tomat er omtrent 100 gram. Oftest, "Afrodite"Brukt til beising, salting, bevaring.

Avlingen kan transporteres over lange avstander, fruktene kan ligge lenge uten tap av kvalitet (et bilde av tomater av denne sorten kan sees nedenfor).

Afrodite

De mest produktive tomatene

Selvfølgelig er mest av alt enhver gartner bekymret for spørsmålet: "Hvilke varianter vil bære frukt bedre?" Tross alt, sjelden for noen er de beste variantene av tomater de som har et eksotisk utseende, som for eksempel på dette bildet.

Lag TOP-10 den mest produktive varianter og hybrider ble hjulpet av anmeldelser av gartnere som dyrker de samme tomatene hver sommer.

"Aswon"

En tidlig moden determinant tomat som tillater høsting så tidlig som 95 dager etter planting av frøplanter for frøplanter.

Et særegent trekk ved hybrid er dens unike utholdenhet og fruktbarhet. Med en buskehøyde på bare 35-45 cm kan inntil 10 kg avling høstes fra hver kvadratmeter av tomten.

Buskene er så kompakte at de ikke trenger å bli bundet, langt mindre festet. Selv i ekstrem varme er fruktsettet veldig høyt.

Tomatene er farget røde. Formen er perfekt jevn - en sirkel eller en liten oval. Vekten av hver frukt er 50-70 gram. Størrelsen, tettheten av tomater og tykkelsen på skallene deres er utmerket for å bevare hele frukter. Men selv friske tomater er veldig velsmakende - saftige og aromatiske.

Aswon

"Snøleopard"

Midt-tidlig tomat - modner på den 105. dagen etter planting. Buskene er små, kompakte. Planten er motstandsdyktig, derfor er den egnet for dyrking nord i landet.

Buskenes høyde er 50-60 cm, de trenger ikke festes, men de må være bundet til en støtte. Tomatene er runde, med en liten ribb. Massenes tetthet er gjennomsnittlig. Smaken er høy. Massen til en tomat er 200-300 gram. Disse tomatene er veldig velsmakende friske, men de er også egnet for bearbeiding, hermetisering.

Planten tåler lave temperaturer, på grunn av tidlig modning, er ikke redd for sen rødme og frost.

Snøleopard

Rio Grand

Denne sorten tilhører midten sent - fruktene modnes den 115. dagen etter planting. Busker er av middels størrelse, bestemt type. Høyden på plantene når 100 cm, de må være bundet og delvis klemt.

Rio grand De er plommeformede, malt i knallrøde og har tett kjøtt. De preges av en søtlig ettersmak, veldig velsmakende og aromatisk. Vekten av hver tomat er i gjennomsnitt 120 gram. Takket være deres tykke skinn kan tomater transporteres og lagres i lang tid, utmerket for fullfruktkonservering.

Sorten er verdsatt for sin upretensiøsitet, motstand mot ekstrem varme, sjelden vanning, høy produktivitet.

Rio grand

"Evig samtale"

Tidlig moden determinant tomater, hvor høyden når 70 cm. Tomaten er preget av høyt utbytte og store fruktstørrelser, buskene må være tett bundet til en støtte.

Tomatene er runde, litt flate. Fargen er knallrød. Vekten av hver tomat kan nå 900 gram, i gjennomsnitt er den 500-600 gram. Tomater er veldig saftige, kjøttfulle og søte. De er gode i sauser, tomater, friske salater.

Fra hver busk kan du få opptil seks kilo av avlingen.

Evig samtale

"Gazpacho"

Små busker av denne sorten når bare 40 cm i høyden. Fruktene modnes på den 120. dagen etter plantingen.

Små tomater er mørkerøde i fargen, har en langstrakt form og tett skinn. Hver tomat veier omtrent 40-75 gram. Smaken av disse tomatene er utmerket, med en uttalt aroma. Frukt er perfekt for hermetisering og beising.

Planter er motstandsdyktige mot vanlige sykdommer og lave temperaturer.

Gazpacho

"Astrakhansky"

Et utvalg beregnet på åpen mark. Tomater modnes på den 120. dagen etter planting, derfor har de en uttalt smak og sterk aroma.

Buskene er små, kompakte, høyden når 80 cm. Fruktene er veldig smakfulle, har en avrundet form, blank overflate. Massen til en tomat er 150 gram. Massen er kjøttfull, saftig. Det er bra å bruke tomater til hermetisering som helhet, til tilberedning av ferske salater.

Astrakhan

Gjennomgang av tomaten "Astrakhansky"

Stepanova I.V., 63 år, Stavropol
Jeg bor i Stavropol, det er veldig tett jord og varme somre. Det er vanskelig å velge gode tomater for slike forhold, men “Astrakhan»Passer perfekt. Verken sterk varme, vind eller tørke påvirker utbyttet av en tomat - i alle fall samler jeg omtrent fire kilo grønnsaker fra hver busk. Tomater er gode for sylting, de har en utrolig frisk smak. En annen fordel er at sorten ikke er redd for sykdommer, som topprot, TMV, egyptisk kost. Jeg anbefaler "Astrakhansky" til alle som et vinn-vinn-alternativ som gir jevnlig høye utbytter.

Jeg anbefaler "Astrakhansky" til alle som et vinn-vinn-alternativ som gir jevnlig høye utbytter.

"Grushovka"

Variasjon relatert til Sibirsk utvalg, noe som betyr at den er motstandsdyktig mot lave temperaturer, sen rødme. Standard busker, lave - opptil 70 cm.

Tomater er rødfarget, har form av krem, har en utmerket smak med litt merkbar syrlighet. Gjennomsnittsvekten til tomater er 100 gram, de er gode for fullfruktkonservering.

Grushovka

"Rødhette"

Buskene til denne tomaten er lave, veldig kompakte, de må klemmes til den første eggstokken.

Fruktene modnes tidlig, har en rund form og er rødfarget.Massa med middels tetthet, god smak, sterk aroma. Tomater er egnet for ethvert formål: hermetisering, tilberedning av salater, bearbeiding til juice eller sauser.

Rødhette

"Daryonka"

Mellomstor tomat med middels modningstid. Busker når 120 cm i høyden, egnet for vokser i et drivhus og i sengene. De trenger definitivt knyting og klemming.

Hver klynge inneholder 5-6 frukter - stor krem ​​med rød farge. Tomater er veldig smakfulle og duftende, hver med en vekt på opptil 200 gram. Disse fruktene kan være godt bevart - de har tett skall og masse, tomater beholder formen etter salting.

Daryonka

Bonner Beste

En av de eldste varianter, kjent over hele verden i lang tid. Planten er ubestemt, og krever klyving og strømpebånd til støtten.

Tomater som modner på høye busker er små i størrelse, har en rund form og er rødfarget. Massen til en tomat overstiger ikke 60 gram, noe som gjør dem egnet for hermetisering og beising.

funn

Å velge beste tomater det er nødvendig ved å lese anmeldelser fra erfarne gartnere, etter å ha studert bilder av busker og frukt med en beskrivelse av sorten. Først etter å ha prøvd, kan du finne ut resultatet, så hver sesong må du supplere favoritt tomatene dine med minst ett nytt utvalg.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon