Løk setter Golden Semko F1: sort beskrivelse, anmeldelser

Onion Zolotisty Semko F1 er en tidlig moden, fruktbar hybrid av første generasjon, motstandsdyktig mot ugunstige spireforhold. Den tilhører de universelle variantene, egnet for fersk forbruk. Etter varmebehandling mister den skarpheten, får en mykere ettersmak.

Beskrivelse og kjennetegn ved løksorten Golden Semko

Hybriden ble avlet av russiske oppdrettere basert på den nederlandske Red Semko-løken. Den ble oppført i Den russiske føderasjonens statsregister i 2000. Arrangøren av sorten er Moskva agrofirm "Semko-Junior".

Løk setter Golden Semko har etablert seg som en allsidig, upretensiøs variant med et stabilt utbytte. Nesten ingen tårer når du rengjør. Smakskvaliteten til Zolotisty Semko-løken ble vurdert av eksperter som utmerket.

Utseende

F1-hybrid vokser i enkelt store pærer uten å danne reir. Frukten av Semko-sorten er jevn, rund i form, kledd i en gylden skall. Nakken på kålroten er tynn. Fruktens innside er hvit, saftig, med en spesiell skarp smak.

Det er få skalaer på pæren Golden Semko, for det meste 2-3 lag

Luftdelen av planten er lysegrønne hule fjær. De når en høyde på 30-35 cm, svakt skarpe. Opptil 40 fjær dannes på en kålrot.

Modningstid og avling

Onion Golden Semko F1 tilhører typen tidlig modning. Fra spiring til høsting går det ikke mer enn 2,5 måneder. Vekten av en pære er 75-80 g, utbyttet er 1 m2 - 4-5 kg. Holdbarhet er 5-7 måneder.

Sykdoms- og skadedyrsmotstand

Onion Golden Semko F1 er immun mot sykdommer i Onion-familien. Men ugunstige værforhold og manglende overholdelse av jordbruksteknikker fører til utvikling av soppsykdommer: flekker, fusarium, forskjellige typer råte, pulveraktig mugg.

Av skadedyrene for Golden Semko-sorten er thrips, larver og løkflue farlige

Sammensetning og egenskaper

De fordelaktige egenskapene til løk inkluderer:

 • antibakteriell effekt på tarmens mikroflora, forbedrer metabolismen;
 • berikelse av kroppen med vitaminer og mikroelementer;
 • optimalisering av kroppens beskyttende egenskaper, reduserer risikoen for å utvikle kreftvekst;
 • eliminering av giftstoffer.

Hybrid Golden Semko er rik på vitaminer og mineraler. Den kjemiske sammensetningen inkluderer: mangan - 11,5%, kobolt - 50%; silisium - 16,7%, vitamin C - 11,1%.

applikasjon

Onion Golden Semko brukes i matlaging. Den er inkludert i mange retter. Den spises rå, kokt, stekt, karamellisert. Golden Semko brukes som smaksstoff for kjøtt- og fiskeretter, for å lage sauser, paier og saus.

I folkemedisin og kosmetologi brukes løk til å forberede masker for hudforyngelse og restaurering, for å styrke håret.

Voksende regioner

Hybrid Golden Semko F1 anbefales å dyrkes som en årlig avling. Dyrking utføres i det fri. Både sørlige regioner og regioner med temperert klima er egnet. I de nordlige regionene dyrkes hybriden i et drivhus. I dette tilfellet må plantingen suppleres.

Fordeler og ulemper

Før du velger et utvalg for planting i en bestemt region, må du gjøre deg kjent med dets egenskaper, fordeler og mulige ulemper. Onion Golden Semko F1 er etterspurt blant grønnsaksprodusenter, siden det er upretensiøst, trenger ikke spesiell pleie.

Grønnsaken inneholder mange nyttige kjemiske elementer, så den brukes til sommersalater, til steking og baking.

Fordeler:

 • tåler lett temperatursvingninger;
 • har immunitet mot skadedyr og sykdommer;
 • viser høy produktivitet i enhver klimasone;
 • upretensiøs i omsorg;
 • holdbarhet på ferdige produkter er 5-7 måneder;
 • to plantemetoder - frø og pærer;
 • god salgbarhet og smak.

Ulempene inkluderer det faktum at løken Golden Semko F1 ikke er egnet for dyrking på en fjær. Agrarene har lært å takle økningen i vekstsesongen i de nordlige regionene. De siste årene har hybriden blitt dyrket av frøplanter.

Landingsdatoer

Semko løksett plantes tidlig på våren eller før vinteren. Samtidig bør den gjennomsnittlige daglige jordtemperaturen ikke være lavere enn +10 ° С. Hvis hybrid er plantet før vinteren, må stedet være mulket med et lag kompost, og når de første frostene kommer, dekk det med grener av nåletrær. Med ankomsten av vårvarmen fjernes grangrenene.

Viktig! De beste forgjengerne for Golden Semko-løk er kål, tomater, poteter, agurker.

Hvordan plante

Sengene for å plante F1 hybrid er utstyrt i et godt opplyst område. I de skyggefulle hjørnene viser kålrot seg å være liten, deformert, med piler. Jorden for løk skal ha et nøytralt pH-nivå (du kan dyrke i en litt alkalisk). Golden Semko elsker moderat fuktighet.

Vokser fra frø

Såing av frømaterialet til hybriden utføres i spor 2 cm dypt. Spennet mellom radene er 10-15 cm. Frømaterialet fordeles separat, avviker fra hverandre 1,5-2 cm. Nødvendige størrelser.

Etter at frøene er plassert i sporene, drysses de, pass på at de blir vannet. Før de første skuddene vises, anbefales det å dekke plantingen. Så snart fjær klekkes mot Golden Semko-buen, fjernes lyet. Under gunstige klimatiske forhold, vent på de første skuddene på 10-14 dager.

Løkdyrking Golden Semko frø som passer for sørlige regioner

I regioner med varmt klima er forholdene gunstige for høsting av frø i løpet av en sesong.

Planting av sevka

Sevka løk Golden Semko anbefales å bli senket i en løsning av kobbersulfat eller i vann i 20 minutter før du planter

Etter etsing før planting, skal nepene skylles og tørkes. Når man planter vått materiale, er det stor risiko for råtneutvikling.

Før såing blir løken Golden Semko kalibrert ved å dele den i tre fraksjoner.

Den anbefalte radavstanden er 20-25 cm, avstanden mellom pærene er 10 cm, dybden på sporene er 5 cm. Nepen drysses med jord slik at 3-5 mm forblir over overflaten.

Viktig! Det anbefales ikke å dype frøet av Golden Semko-sorten dypt i bakken, frukten vil ha en unaturlig sylindrisk form.

Sevok som ligger nær overflaten vil også motta feil konfigurasjon av kålrot. Etter planting blir sengene strøket med et lag sand (opptil 5 mm), stedet er planert.

Omsorgsfunksjoner

Omsorg for Golden Semko løk utføres de første to månedene. Kulturen trenger vanning, løsne jorden, gjøre ytterligere gjødsling.

Vanning

De første åtte ukene fra plantetidspunktet, bør Semko F1-hybrid vannes intensivt. For å gjøre dette, bruk varmt vann, helst avgjort. Avhengig av klimatiske forhold, reguleres vanningsfrekvensen. I gjennomsnitt blir sengene vannet en gang hver syvende dag. I tørt vær øker antallet vanninger, i regnvær blir det redusert. Fuktingen stoppes tre uker før høsting fra sengene.

Hvis Golden Semko-løken dyrkes i et drivhus, utføres vanning med drypp.Overdreven fuktighet fører til rotting av kålrot.

Luking, løsne

I løpet av perioden med aktiv vekst av Semko F1 løk, er det nødvendig å regelmessig luke ugresset. På løs, godt luftet jord er utbyttet flere ganger høyere. Manipulasjoner utføres minst en gang i uken, det anbefales å gjøre dette neste dag etter vanning.

Topp dressing

Det er nødvendig å gjødsle området der Semko-løk er planlagt dyrket før planting. Første gang gjødsel påføres i løpet av høstpreparasjonen. Sekundær bandasje utføres umiddelbart før såing. En løsning av kugjødsel eller kyllinggjødsel er egnet, forbrukshastigheten er 3 l / m2.

Den tredje fôringen av hybrid utføres to uker etter at skuddene dukket opp. For å gjøre dette, oppløs 30 g urea i en bøtte med vann. Volumet er tilstrekkelig til å vanne en tomt på 2 m².

Høsting og lagring

Det at det er på tide å høste advares av hengende fjær, en litt tørket kålrot. Hybriden høstes i klart, tørt vær. Etter å ha fjernet løken fra bakken, blir den spredt under et baldakin. Før du legger løken, får Golden Semko tørke i flere uker for lagring. Deretter velges råtne og bortskjemte prøver.

Sykdom og skadedyrbekjempelse

Når de første tegnene på en sykdom dukker opp, er det nødvendig å behandle sengene med soppdrepende preparater. De mest effektive er Previkur, Maxim, Skor.

For å unngå forurensning av stedet anbefales det å sortere ut plantematerialet. Råtne, upålitelige pærer kastes. Soppen utvikler seg aktivt i sure jordarter. Derfor er jorden kalkstein med dolomittmel.

For å forhindre at det oppstår skadelige insekter, bør løksenger alterneres med gulrotbed.

Effektive midler for skadedyr er: behandling av frøplanter og frømateriale med en løsning av kobbersulfat (1%), spraying av greener med såpevann.

Konklusjon

Onion Golden Semko F1 er upretensiøs i pleie, tilpasser seg godt til enhver klimasone, har immunitet mot de fleste sykdommer, den påvirkes sjelden av skadelige insekter. For å unngå plager og skade på avlingen av parasitter, er det nødvendig å utføre forebyggende tiltak i tide.

Anmeldelser av gartnere om løken Golden Semko

Anastasia, 43 år, Tula
Klimaet vårt er moderat kontinentalt, men Semko Golden hybrid (jeg har bare vokst i flere år) har tid til å modnes. Den eneste ulempen er at du ikke kan samle frøene selv, du må kjøpe dem hvert år. Nepene har samme størrelse, søte i smak.
Gennady, 65 år, Krasnodar
I fjor kjøpte F1 frø av Golden Semko for første gang. De koster litt mer enn andre løkvarianter, så jeg tok flere poser for testing. Innhøstingen gledet meg. Hybriden er upretensiøs i pleie, danner vakre, jevne, gyldne hoder. Det er praktisk talt ingen bitterhet i smaken.
Natalya Petrovna, 58 år, Volgograd
Jeg har dyrket Semko F1 i fem år, jeg har aldri stått uten avling. Jeg brukte plantemetoden, men de siste to årene har jeg sådd frø. Frøplanter er alltid vennlige, produktiviteten er utmerket. Smakskvaliteten er på toppen. Jeg bruker den til å lage salater, steke, i marinader.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon