Agurker Bingo F1: beskrivelse av sorten, foto av bushen, avkastning, anmeldelser av gartnere

Agurk Bingo F1 er en hybrid tidlig modnet variant av parthenokarpisk type. Det høyytende sorten føles trygg i drivhuset, det er mulig å dyrke i åpne senger. Hybriden er kjent for en liten krets av gartnere, men på grunn av sitt høye utbytte og gode smak blir den populær.

Opprinnelseshistorie

Bingo F1-hybrid ble oppnådd av oppdretterne av "Partner" -firmaet i 2019. Sorten har vist seg godt, egnet for dyrking under drivhusforhold, i det fri.

Beskrivelse av bingo agurker

Bingo agurkgrønnsaker har en jevn sylindrisk form. I gjennomsnitt når størrelsen på modne frukter 7-9 cm, vekt 75-80 g. På stadium av sylteagurk er gjennomsnittsvekten 35-40 g.

Fruktene er smaragdgrønne i fargen. Massen er hvit, uten frøembryoer. Huden er moderat ribbet, med lette små torner.

Smakskvaliteten til Bingo F1 hybrid Zelents er utmerket. Massen er saftig, søt, ingen bitterhet. Hvis du ikke høster lenge, blir agurkene ikke gule.

Under transport over lange avstander mister ikke agurken sin smak og salgbarhet. Hvis de rette forholdene er skapt, lagres grønnsaker i lang tid. Sorten er egnet for å lage hermetikk, sylting, bruk i salater.

I sterilisasjonsprosessen mister ikke greenene av Bingo F1-sorten sin smak, hulrom i massen dannes ikke

Kjennetegn ved bingo agurker

Bingo-busker danner en tykk pisk, som når en høyde på 2–2,3 m. Store blader i en mørk grønn farge er plassert på en tykk stamme. Blomstene er kvinnelige, gul-gyldne i fargen. Pollinering er ikke nødvendig.

Bingo agurkutbytte

Agurk Bingo F1 tilhører den parthenokarpiske typen, har en bukettformet blomst. Frukt er bundet i 4–5 stykker i hver bladaksel. Sorten tilhører tidlig modning. Høstingen begynner 42–45 dager fra det øyeblikket de første skuddene vises. Fruktperioden varer 1,5 måneder.

Hvis høsting utføres på syltestadiet, fra 1 m2 fjern 7-8 kg. Når greenene får muligheten til å nå størrelsen på en agurk, når produktiviteten fra samme område 16-18 kg.

Bingo F1 agurker høstes hver 2-3 dag

Sykdoms- og skadedyrsmotstand

Bingo agurk er immun mot de fleste sykdommer som påvirker grønnsaker fra Pumpkin-familien. Hybriden er motstandsdyktig mot agurkmosaikk, kladosporiose, pulveraktig mugg. Planten kan lide av rotrot, ascochitosis, og også av bladlusangrep.

Rotrot

Overflødig fuktighet fører til råte

Buskens rotsystem blir tynnere, bladene får en gul fargetone, busken slutter å bære frukt og tørker gradvis ut.

For å beskytte planten mot døden, anbefales det å følge vanningsplanene. Det vil ikke være mulig å "kurere" en syk plante, så det er ikke nødvendig å vanne plantingene hver dag.

Askokitose

Henviser til smittsomme sykdommer, kan infisere en agurk både i drivhuset og når den dyrkes i det åpne felt. Overført til infisert inventar.Flekker av en gråaktig fargetone vises på bladverket, som gradvis øker i størrelse. Når sykdommen utvikler seg, blir råten overført til greenene. Agurker blir dekket av sår, så blir fargen fra grønn til svart. Frukt som er rammet av sykdommen er ikke egnet til konsum.

For å forhindre askochitt av bingo agurker, anbefales det å utføre tiltak for å desinfisere jorden før planting

Når du bruker hageverktøy, er det nødvendig å behandle det. Tidlig ventilasjon av drivhuset bidrar til å forhindre angrep.

Bladlus

Det viktigste skadedyret for Bingo F1 agurk er bladlus

Skadedyr suger saften fra bladene, buskene bremser veksten og slutter å bære frukt. Insekter bærer smittsomme sykdommer. For å beskytte kulturen mot invasjonen av skadedyr, anbefales det å desinfisere jord og drivhusstøtter om våren og høsten.

Du kan bekjempe et bladlusangrep med folkemetoder eller insektdrepende midler.

Fordeler og ulemper

Enhver agurk har sine egne fordeler og ulemper. Noen er ikke egnet for salting, så før du velger frø for planting, bør du gjøre deg kjent med egenskapene til hver sort.

Selvbestøvning lar deg dyrke bingo agurker under drivhusforhold

De viktigste fordelene med kultur:

  • tidlig modning;
  • stabil frukting;
  • utmerket smak;
  • motstand mot en rekke sykdommer;
  • transportabilitet;
  • allsidighet av Zelentsov;
  • høy produktivitet;
  • under bevaringsprosessen dannes ikke hulrom inne i frukten.

Det var ingen signifikante mangler i Bingo F1 agurk, men det ville ikke være mulig å samle frøet med egne hender. Derfor må du kjøpe frø hvert år. En annen liten minus - busken må bindes (sterk støtte eller trellis) og formes til 1-2 stilker.

Voksende funksjoner

Bingo agurk anbefales å dyrkes i et drivhus ved bruk av standard landbrukspraksis. Såmateriale krever ikke behandling før såing, da det er testet av spesialister fra agrofirm-produsenten.

Frøene til hybrid er belagt med en spesiell forbindelse. Det beskytter mot sykdommer, stimulerer veksten av frøplanter. Det anbefales ikke å herde, spire eller kle frømaterialet av denne sorten.

Såing i åpen bakke

For dyrking av en agurk i det åpne feltet er det nødvendig å velge et solrikt, litt skyggelagt område. Jorden skal være fruktbar, litt sur eller nøytral. For å oppnå høyt utbytte må jorden være lett, løs og med god vanngjennomtrengelighet.

Såing utføres ikke tidligere enn det øyeblikket jorda varmes opp til en temperatur på +15 ° C. Planteordning 50x50 cm eller 2-3 frøplanter per 1 m2.

Voksende frøplanter

Agurkens rotsystem er veldig delikat, det er smertefullt å overføre transplantasjonen. Derfor er det bedre å dyrke Bingo F1-hybrid for frøplanter i separate torvkopper, for ikke å skade roten under plukkingen. Beholderne er fylt med fruktbar jord, temperaturen på jordblandingen bør ikke være lavere enn 13-15 ° С.

Frøene fordypes med 1,5–2 cm. Etter planting anbefales det å dekke glassene med plastfolie eller glass. Romtemperaturen skal være 22–24 ̊С. De første skuddene vises om 3-4 dager, hvoretter lyet kan fjernes, temperaturen kan senkes til 18 ° С.

Agurkplanter trenger 12-timers dagslys. Phytolamps er installert over plantene. I utilstrekkelig lys strekker spirene seg ut, blir svake.

Bingo agurkplanter blir transplantert til et fast sted etter at 3-4 blader dukker opp

Omsorgsregler

Plantepleie reduseres til rettidig innføring av toppdressing, fjerning av ugress, vanning, løsne jorden. Garantien for gode avlinger vil være strømpebåndet til vippene til støtten.

Dannelse av busker

En hybrid av Bingo-sorten danner krøllete skudd. For enkel pleie, må de være bundet til trelliser. Etter å ha laget en løkke over 3-4 blader, er stammen rettet oppover, vridd med klokken.De resulterende stebarna bør fjernes slik at planten ikke kaster bort energi på veksten, men leder den til eggstokken og veksten av zelenter. Etter høsting av den første avlingen, må de nedre bladene fjernes fra busken.

Hilling

Hvis agurker av Bingo F1-sorten plantes i jord dekket med agrofiber, er det ikke nødvendig å kaste dem sammen. Det er nok å med jevne mellomrom fjerne ugresset som vises i spaltene laget for agurkbuskene.

Hvis det plantes frøplanter for bingo agurk i bakken, bør de hilles. Manipulasjoner utføres etter vanning. Dette kan ikke gjøres med tørr jord, siden det er stor risiko for skader på stammen. Jorda øses opp mot buskene og gjør en tuberkel 5-7 cm høy rundt frøplanten.

Vanning

Bingo agurker blir vannet minst en gang i uken. I varmt vær og i fruktingsperioden økes antall vanninger. Det er nødvendig å sikre at vannet ikke faller på bladene, ellers kan bingo agurker bli syke. Det anbefales ikke å utføre prosedyren om dagen når direkte sollys faller på buskene.

Vanning av Bingo F1 agurk utføres med varmt avgjort vann

Fra vanning med kaldt vann kaster buskene eggstokken.

Topp dressing

Bingo-hybrid, dyrket under drivhusforhold, trenger regelmessig fôring. Kosttilskudd tilsettes med intervaller på 1,5–2 uker. For å gi kimplanter nitrogen, fosfor og kalium, brukes mineralsk kompleks gjødsel.

Konklusjon

Agurk Bingo F1 er en høykapasitets upretensiøs hybrid av første generasjon. Zelentsy tåler godt transport, lagres lenge. Takket være disse funksjonene har sommerboere og gårder valgt et utvalg for dyrking i industriell skala med påfølgende salg.

Anmeldelser av gartnere om Bingo-agurker

Margarita, 48 år, Ryazan-regionen
Hvert år dyrker jeg nye ting i sengene ved siden av favorittvariantene mine. I år prøvde jeg en Bingo F1 agurk. Jeg var fornøyd med resultatet. Fruktene begynte å bli spist allerede 1,5 måneder etter planting. Syltede agurker av denne sorten, høstet om vinteren, ble spist først.
Veniamin, 54 år, Bryansk-regionen
På våren kjøpte jeg to poser med bingofrø for å prøve. Spiringsgraden for agurker er nesten 100%. Jeg likte at selv om den grønne planten vokser ut, blir den ikke gul. Smakskvaliteter ble vurdert av familien min som "utmerket", det er ingen bitterhet, plukket frukt ble lagret i kjøleskapet i opptil to uker.
Tatiana, 49 år, Vladimir-regionen
Bingo agurk plantet for første gang i vår. Det som gledet oss: det var ikke nødvendig å behandle verken fra råte eller skadedyr. Agurkene smakte søtt, saftig, uten frø. Transporten fra dachaen til byen ble utmerket overført til barna.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon