Agurker Cedric F1: beskrivelse av sorten, bilder, gartnere anmeldelser

Agurk Cedric dukket opp på frømarkedet for bare noen få år siden, i løpet av hvilken tid gartnere var i stand til å sette pris på det. Mange likte grønnsakens tidlige modenhet, smak, høye utbytte. For at de forskjellige egenskapene skal manifestere seg så lyst som mulig, må du kjenne subtilitetene og nyansene ved kultivering.

Avlshistorie

Cedric agurk (Cucumis sativus L. Cedrik) er arbeidet til nederlandske oppdrettere fra Enza Zaden. I 2015 ble hybriden inkludert i Den russiske føderasjonens statsregister og anbefalt for dyrking innendørs i de fleste regioner i landet. Det blir verdsatt over hele verden og dyrkes vellykket i oppvarmede drivhus om våren og vinteren.

Beskrivelse av Cedric agurker

Agurk av Cedric-sorten tilhører den ubestemte typen, skuddene er ikke begrenset i vekst, hvis du ikke klemmer toppen. Løvverket er middels stort, mørkegrønt. Cedric agurk danner litt sidegrener. Rotsystemet er kraftig nok, under ugunstige forhold er det i stand til å gi fuktighet og næringsstoffer uten å slippe de dannede eggstokkene. Planten slutter bare å vokse midlertidig. Blomstertypen av Cedric-sort agurk er kvinnelig. I akslene til hovedstammen, sammen med knoppene, vises det fra tre til fem eggstokkene. Zelentsy på modenhetstidspunktet har en lengde på 12-14 cm, med en gjennomsnittlig vekt på 100 g. Fruktens form er langstrakt-sylindrisk. Huden er mørkegrønn, med små tuberkler, hvite torner og lett pubescence. Det er praktisk talt ingen ribbing. Massen er saftig, søt, tett, knasende, med en lys aroma.

Cedric agurkefrø er små, ofte ikke levedyktige

Kjennetegn ved Cedric agurker

Siden Cedric-sorten er parthenokarpisk, gir agurker stabile og regelmessige avlinger i et drivhus. Ubestemthet lar deg få en høy plante og samle maksimalt antall frukter av utmerket kvalitet fra en busk. Hybriden er tidlig moden. Transportabilitet og holdekvalitet er høy. Det er verdsatt for sin motstand mot store sykdommer - pulveraktig mugg, cladosporium, agurkemosaikk. Formålet med frukten er universelt.

Viktig! Agurk Cedric er i stand til å bære frukt selv i lite lys.

Utbytte

Frukting varer omtrent to måneder. Utbyttet påvirkes ikke av temperatursvingninger og endringer i vekstforhold. Agurker av Cedric-sorten modnes jevnt, underlagt jordbruksteknologi fra 1 m2 samle 15-18 kg. Med dannelsen av et betydelig humuslag, regelmessig vanning, toppdressing, stiger utbyttet til 24-26 kg / m2.

Modning og blomstring vilkår

Cedric agurker begynner å blomstre en måned etter spiring. Begynnelsen på intensiv og vennlig frukting kan observeres på 40-45 dager. De samles annenhver dag. For å fjerne frukten, bruk saks eller beskjæringssaks for ikke å skade skuddene når de plukkes for hånd. Du må oppbevare Cedric agurker i kjøleskap eller kjeller, hvor lufttemperaturen ikke overstiger +10 ⁰С, og luftfuktigheten er høy. De legges i containere med åpninger for fri luftsirkulasjon (pappesker, kurver). Forhåndssortert, fjernet skadet eller viser tegn på sykdom.

Cedric agurker høstes om kvelden eller tidlig om morgenen

Sykdoms- og skadedyrsmotstand

Cedric-hybrid har høy immunitet mot store soppsykdommer. For forebyggende formål i drivhus er det nødvendig å desinfisere jorden ved å fumiere med svovelbomber, bearbeide med kobbersulfat. Rommet må opprettholde optimal fuktighet, med jevne mellomrom ventilere. Avlingsrotasjon og kontroll av nitrogennivåer i jorda bidrar til å unngå sykdommer på Cedric agurk. Planten blir noen ganger angrepet av skadedyr. Den største faren blant dem er:

 1. Melonbladlus - det bestemmes av hengende løvverk, dråper av søt dugg og en klynge av maur.

  For å takle angrepet av bladlus, hjelper behandlingen med infusjon av løvetannrøtter med tilsetning av sennep

 2. Edderkoppmidd - hvite prikker på baksiden av bladet og spindelvevforvikling av toppen av skuddene.

  For å bekjempe edderkoppmidd på en agurk, brukes en infusjon av ringblomster

 3. Whitefly - hvite larver som senere utvikler seg til små møll, og etterlater et klebrig belegg på stilkene.

  Mot hvitflue brukes sprøyting av agurker med dopinfusjon en gang hver tiende dag

 4. Agurkmut - larvene lager hull i bladbladene, noe som fører til guling og død av frøplanten.

  Du kan ødelegge agurknissen ved å bearbeide den med Aktara 3-4 dager etter planting

Fordeler og ulemper

Cedric agurker er en relativt ny variant; i bare noen få år har den blitt brukt til å skaffe tidlige grønnsaker på private gårder og i industriell skala. I løpet av denne tiden har fordelene med hybrid og dens ulemper blitt avslørt.

Agurker av Cedric-sorten er preget av buntmetoden for ovariedannelse

Fordeler med en hybrid:

 • tidlig modning;
 • høyt og stabilt utbytte;
 • selvbestøvning;
 • motstand mot infeksjoner og angrep av insekt skadedyr;
 • god smak;
 • allsidighet ved bruk;
 • lojalitet mot ekstreme temperaturer og utilstrekkelig belysning;
 • bevaring av presentasjonen under lagring og transport.

Ulempene med Cedric agurker inkluderer umuligheten av selvoppsamlende frø, siden de ikke beholder sortens egenskaper.

Planting Cedric Agurker

Cedric agurker kan dyrkes i drivhuset, i det åpne feltet, på balkongen og til og med på vinduskarmen. Toleransen for mangel på lys og brå temperaturendringer bidrar til å dyrke like rike avlinger under alle forhold. De bruker både frømetoden og plantene.

Såing i åpen bakke

Cedric-hybrid er motstandsdyktig mot de fleste sykdommer, noe som gjør det mye lettere å dyrke utendørs og plante med frø. Velg et sted som er godt opplyst av solen med løs, fruktbar jord.

Viktig! Stedet for å plante agurker i det åpne feltet endres årlig.

Frø av sorten Cedric trenger ikke forberedelse, siden de er kjøpt fra spesialiserte produsenter som utfører en fullstendig behandling av frøet. Stedet er gravd til dybden av spade bajonetten, og fjerner røttene til ugress. Sagflis, torv, kyllingskitt blir tilsatt jorden. Rygger med en bredde på 70 cm og en høyde på 20 cm er dannet, og overflaten er planert. Etter å ha varmet opp luften til +18 ⁰С, og jorden til +15 ⁰С, begynner de å så. En fure er laget midt på ryggen, 3 cm dyp og skur med en varm løsning av kaliumpermanganat. Frø legges ut med intervaller på 25 cm, dekkes med jord med et lag på 3 cm. Buer plasseres på toppen og dekkes med agrofiber eller film. Den optimale såtiden for Cedric agurker i midtbanen er slutten av mai. De bør justeres avhengig av klimatiske forhold i regionen. De beste forløperne for Cedric agurker er poteter, reddiker, paprika, erter og kål.

Viktig! Filmhytter må åpnes med jevne mellomrom for ventilasjon.

Ikke dyrk Cedric agurker etter gresskar eller gulrøtter

Plantemetode

For å akselerere innhøstingen av Cedric agurker, brukes plantemetoden.Torvglass, tabletter, kassetter eller plastbeholdere tas som beholdere. De opererer i henhold til algoritmen:

 1. Beholderen er fylt med en fuktig jordblanding bestående av sand, humus og hagejord, tatt i forholdet 1: 2: 2.
 2. Frø er forseglet en om gangen til en dybde på 1,5-2 cm.
 3. Dekk til med glass eller film ovenfra og overfør til et varmt sted (+25 ⁰С).

Etter 5-6 dager vises de første skuddene. Beholdere med frøplanter av Cedric agurker overføres til et godt opplyst sted. Lufttemperaturen reduseres gradvis til 15-18 ⁰С.

Viktig! Med mangel på belysning blir plantene opplyst med spesielle lamper, og utvider dagslyset med flere timer.

Frøplanter av Cedric agurker blir vannet med rent, varmt vann minst to ganger i uken

Transplantasjon til et fast sted utføres når fire ekte blader utvikler seg på plantene. Plantet i et drivhus i henhold til ordningen 20x50 cm, og plasserte det på 1 m2 minst tre planter. Agurker blir vannet, litt spud, skaper støtte for vertikal vekst.

Cedric agurkpleie regler

For vellykket vegetasjon og frukting av Cedric agurker, må du:

 1. Oppretthold en konstant temperatur på +20 ⁰С i drivhuset.
 2. Hell med avgjort vann.
 3. Løsne regelmessig, fjerne ugress fra roten.
 4. Form riktig og bind buskene til trellisen.
 5. Gjødsel med jevne mellomrom.

Agurker Cedric blir matet flere ganger - før blomstring med en kompleks mineralgjødsel, under den - med superfosfat og urea, tre ganger med kaliumsulfat og Agricola i fruktingsperioden.

Planter av Cedric-sorten må være riktig formet:

 1. Blend de første fem bladbihulene.
 2. Fjern stebarn på hovedstammen, og la eggstokkene være igjen.
 3. Klem toppen etter å ha nådd en høyde på 2-3 m.

Gulnede nedre blader må kuttes og fjernes med jevne mellomrom.

Konklusjon

Agurk Cedric er en ung, lovende tidlig sort som ikke gir store problemer med å vokse. Erfarne og uerfarne gartnere velger det i økende grad, siden den aller minste pleie er nok til å få grønnsaker av høy kvalitet på kort tid.

Anmeldelser av gartnere om Cedric agurker

Panina Elena, Smolensk-regionen
Frø av agurker, som Cedric kjøpte for to år siden ved et uhell, etter råd fra en venn. Den første overraskelsen ventet på meg da alle de ti frøene fra pakken viste seg å være levedyktige, ga gode, sterke frøplanter. Neste gang sorten slo til en måned senere - dukket de første greenene opp - små, kvise, knasende og uvanlig velsmakende. Siden den gang er det min favorittvariant.
Smirnov Nikolay, Kirov
Jeg dyrker sorten Cedric i et drivhus av polykarbonat. I slutten av april planter jeg frøplanter, og en måned senere plukker jeg de første agurkene. De bærer frukt lenge. Nok til forberedelser for vinteren, og til ferskt forbruk.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon