Vinterløksett Troy: sortbeskrivelse, planting og stell

Onion Troy er en nederlandsk utvalgshybrid som nylig har dukket opp på det russiske frømarkedet. Vintersorten kan plantes både om våren og høsten på en liten tomt og gårdsåker. Under opprettelsen og påfølgende eksperimentell dyrking ble alle manglene ved kulturen tatt i betraktning og eliminert: Troy blir sjelden syk, han er praktisk talt ikke påvirket av skadedyr. Løk dyrkes bare av kjøpt plantemateriale.

Beskrivelse og kjennetegn ved Troy-løk

Når det gjelder kjemisk sammensetning, er hybrider ikke dårligere enn avlingsvarianter, men de er mer belastningsresistente. Prøvene plantet om høsten er ikke redd for frost, de begynner å vokse ved en temperatur på +50 C, blir sjelden syk. På grunn av disse funksjonene øker utbyttet og dyrking forenkles.

Troy ble opprettet for dyrking i produksjonsskala. Sorten har lang holdbarhet og høy smak, bitterhet er tilstede i en ubetydelig mengde, halvvarm løk. Under alle værforhold skyter den ikke, planten bruker alle næringsstoffene på modningen av pæren.

Viktig! Troy går ikke til pennen, den overjordiske delen er hard og ikke tykk. Hvis fotosyntese forstyrres når bladene blir kuttet, blir pæren mindre.

Utseende

Eksternt er Troy-variasjonen ikke mye forskjellig fra standard varianter:

 • pæren er rund, litt langstrakt, massen når 70-80 g, diameteren er opptil 8 cm;
 • den membranøse strukturen består av de øvre tørre skalaene i en gylden eller lysebrun farge og saftige indre hvite med en lett blåaktig skjær;
 • nakken er tynn, kort;
 • bladene er rørformede, mørkegrønne, med et voksaktig belegg, få i antall, opptil 35–40 cm lange, strukturen er stiv med langsgående fibre.

Som de fleste av Troy-hybrider gir de ikke frø, løken forplantes med datterløk, som danner et rede med knopper nær bunnen. Plantemateriale oppnås ved hjelp av en spesiell teknologi hos landbruksfirmaer som spesialiserer seg i dette området.

Massen av de indre skalaene er saftig, halvskarp, smaken endres ikke fra fuktighetsunderskudd eller overskudd av fuktighet

Modningstid og avling

Troy hybrid er en tidlig variant. Når den plantes om våren, modnes avlingen tre måneder etter spiringen. Vinteren vokser tidligere, løk høstes på 2,5 måneder. I de sørlige områdene oppnås innhøstingen omtrent i midten av juli, i et temperert klima på slutten av samme måned. Modning bestemmes av tilstanden til den grønne massen. Den blir gul, legger seg og tørker. Produktiviteten til Luca Troy med 1m2 er 5-6 kg.

Sykdoms- og skadedyrsmotstand

I et solrikt område med moderat fuktighet blir hybrid ikke syk og lider ikke av skadedyr. Troy-løk har en sterk motstand mot hovedinfeksjonene: bakteriose, alternaria, pulveraktig mugg, hvit råte og råte i bunnen, peronosporose, bladmosaikk.

Den viktigste trusselen mot kulturen er løkemøll og flue, men disse insektene parasiterer ikke på Troy-hybrid.

Sammensetning og egenskaper

Den kjemiske sammensetningen av løken inneholder:

 • vitaminer (flavonoid quercetin, askorbinsyre, B1,2,6, E, A, PP);
 • saponiner;
 • Sahara;
 • slim;
 • phytoncides;
 • essensielle oljer:
 • eple- og sitronsyre;
 • mineraler: jern, kalium, jod;
 • pektinforbindelser;
 • glykosider.

Løk har anthelmintiske, bakteriedrepende, vanndrivende egenskaper. Stimulerer produksjonen av magesekresjoner, noe som normaliserer fordøyelsessystemets funksjonalitet. Anbefales for diabetes mellitus. Deltar i hematopoiesis og metabolske prosesser.

applikasjon

Oftest brukes Troy-løk til matlaging. Det blir tilsatt salater, stekt og kokt. Denne grønnsaken er uunnværlig for å smake på en rekke retter. Løk er inkludert i mange oppskrifter for konservering av grønnsaker til vinteren. Det legges til halvfabrikata: dumplings, dumplings, koteletter. Brukes til tilberedning av pølser.

Løk brukes til produksjon av et medisinsk preparat med antimikrobiell handling "Allilchep", indikert for dysbiose, intestinal atony. Allyllyser produseres også for behandling av kolpitt av Trichomonas-genese.

Løk brukes i kosmetologi for å bleke ansiktet og fjerne fregner. Hjelper med seboré, styrker hårsekkene, forhindrer hudflassing.

Voksende regioner

Troy løk er en kaldbestandig plante, tåler rolig vårfrost

Frøplanter i den innledende fasen kan dø ved en temperatur på + 2–40 C. I regioner med temperert kontinentalt klima anbefales det å dekke sengen om natten.

Når bladene er dannet, er ikke løken redd for å senke temperaturen til -4-70 C. Den optimale indikatoren for vekstsesongen 15.-250 C. Hvis vanningsregimet blir observert, vokser det godt ved +350 C. Troy kom inn i statsregisteret i 2008 med anbefalinger for dyrking i de sentrale regionene. Denne sorten kan dyrkes på hele Russlands territorium, bortsett fra det fjerne nord.

Fordeler og ulemper

Fordeler med Troy-buen:

 • jevnt høyt utbytte, uavhengig av værforhold;
 • kald motstand;
 • egnet for industriell dyrking (mekanisk høsting er mulig);
 • stresstoleranse;
 • sterk immunitet;
 • tidlig modning;
 • høy næringsverdi;
 • allsidighet i bruk;
 • enkel jordbruksteknologi;
 • ingen piler.

Ulempene inkluderer umuligheten av uavhengig reproduksjon og de høye kostnadene for plantemateriale.

Hybriden dyrkes bare for pærer, Troy greener brukes ikke

Funksjoner ved å plante Troy-løk

I forhold til lys er sorten ganske krevende, den vil ikke utvikle seg normalt i skyggen. Troy løkseng er bare satt til side på tørr, fruktbar jord med en nøytral reaksjon.

Merk følgende! I et vannet område vil hybriden dø, i beste fall vil den ligge etter i veksten, noe som direkte vil påvirke avkastningsindikatoren.

Troy kan plantes før vinteren eller om våren, før frøene legges i hagen for å akselerere spiring og dynkes i Energen-stimulatoren.

Plante Troy-løk før vinteren

Sevok er plantet omtrent i midten eller i slutten av oktober, avhengig av det regionale klimaet:

 1. En uke før plantingen blir stedet gravd opp, røttene til ugress fjernes.
 2. Før du arbeider, må du heve sengen til en høyde på 20 cm og desinfisere med en løsning som inneholder kobberoksyklorid.
 3. Humus, treaske (hvis sammensetningen er sur), torv, superfosfat og kalium introduseres. Alle stoffer er innebygd i jorden ved gjentatt graving.
 4. Dann spor 5 cm dype, med et intervall på 15 cm, legg frøene i en avstand på 4 cm.
 5. Dekk til med jord og plan overflaten.

Før frost er stedet mulket med torv (4 cm), om våren fjernes laget slik at det ikke forstyrrer spiring.

Buen plasseres i sporene med bunnen nede

Plante Troy-løk om våren

I de sørlige regionene plantes kulturen i det tredje tiåret av april; i et temperert klima kan dette gjøres i første halvdel av mai. Tomten er klargjort om høsten, gravd opp, ugress fjernes og sprøytes rikelig med kobbersulfat. Etter de første frostene utføres vanning med vanning, om vinteren dekker de sengen med snødrivere.

Vårplanting av Troy-løk:

 1. Hagebunnen er gravd opp, organisk materiale og kompleks mineralgjødsel introduseres.
 2. Furer er laget 5 cm dype, frøene legges ut i en avstand på 8-10 cm.
 3. Plante løk, dekk med jord med et lag på 2–2,5 cm.

Overflaten blir jevnet og vannet med en løsning som stimulerer vekst.

Troy løkpleie

Sorten krever ikke ekstra agrotekniske teknikker, dyrking av Troy-løk er standard for avlingen:

 1. I mai-juni vannes løk en gang i uken med et volum på 10 l / 1m2... Vanning stoppes helt 3 uker før høsting.
 2. Ugress når ugresset vokser.
 3. Når fjæren vokser til 6 cm, blir de matet med nitrogen og kalium. På tidspunktet for dannelsen blir pærene befruktet med flytende organisk materiale, etter 10 dager er "Agricola for løk og hvitløk" tilsatt.

Tatt i betraktning det faktum at Troy-sorten er tidlig, stoppes fôringen fra andre halvdel av juli.

Sykdom og skadedyrbekjempelse

Onion Troy blir ikke syk hvis sengene er valgt riktig, det vil si i et solrikt og tørt område. Ellers er rotting av pærene mulig; det vil ikke være mulig å redde planten. For å forhindre soppinfeksjoner behandles den fullformede grønne massen med "Hom" eller kobbersulfat.

Ved konstant løsning og fjerning av ugress vises ikke skadedyr. For forebygging kan du plante en plante med en skarp lukt i nærheten av hagesengen, for eksempel calendula.

Konklusjon

Troy Onion er en tidlig hybrid med sterk immunitet. Den kan plantes om våren og høsten. Vinteravlinger modnes raskere og lagres i mer enn tre måneder. Løk er stressbestandig, med et stabilt utbytte, allsidig i bruk. Egnet for dyrking i hele Russland (unntatt de nordlige regionene).

Anmeldelser av gartnere om løk Troy

Valentina Vasilyeva, 56 år gammel, GNizhny Tagil
Jeg planter Troy-løk i landet for andre sesong. Jeg er fornøyd med variasjonen. Løk modnes raskt, ikke skape problemer når du vokser. Jeg vanner de tre første ukene etter plantingen, det er nok regn i fremtiden. Produktivitet på høyeste nivå. I år samlet jeg fra 2 m2 ca 9 kg, med andre varianter var det ikke noe slikt resultat.
Tatiana Strezhenova, 45 år, Moskva-regionen
Jeg planter Troy for fjerde året. Han er min prioritet. Tidligere prøvde jeg både varianter og hybrider, det var problemer med å dyrke, hovedsakelig plantingen led av dunaktig mugg. Jeg måtte hele tiden behandle. Med denne variasjonen av løk er alt bra: det blir ikke syk, det utvikler seg godt, smaken er utmerket og utbyttet er høyt.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon