Tomatbananben: egenskaper og beskrivelse av sorten

Mange gartnere er i hovedsak eksperimenterende. Få mennesker vil nekte å dyrke et nytt utvalg av tomater på nettstedet for å sette pris på smaken av det nye produktet. Og takket være oppdrettere er valget veldig vanskelig for dem. Tross alt er mangfoldet av varianter rett og slett fantastisk. Noen arter har ikke bare en uvanlig smak, men også en uvanlig form og farge. Avlingen og jordbruksteknologien til mange plantearter er betydelig forskjellig. En av disse nye produktene er sorten Banana Legs. Navnet på sorten er spennende, og det er et ønske om å lære så mye som mulig om det: se bildet, les anmeldelser av gartnere som allerede har dyrket det i et drivhus eller i det åpne felt, sammenlign karakteristikkene.

Beskrivelse av sorten

Til tross for at Banana Legs-tomaten ble avlet tilbake i 1988, har interessen for den ikke tørket opp til i dag. Og med god grunn. Selv om den ble avlet av amerikanske oppdrettere, har den blitt ganske utbredt i de sørlige regionene, i det sentrale Russland og til og med i områder med et ganske tøft klima. Og alt dette skyldes fordelene som tomaten har i sin helhet, i fullstendig fravær av mangler.

For øyeblikket er Banana Legs-tomaten veldig populær. Avgjørende faktor. Skiller seg i upretensiøs pleie. Viser til mid-season varianter. I katalogene finner du det i seksjonen "gulfruktede" varianter. Det offisielle navnet er "Banana Legs". Dyrkingsteknikken er praktisk talt ikke forskjellig fra dyrking av tradisjonelle varianter.

Det er liten forskjell når man dyrker tomater i det åpne åkeren og i drivhuset. Under en film eller i et drivhus vokser buskene opp til 1,5 m i høyden. I det åpne feltet når buskene knapt en høyde på 0,8 - 0,9 m. Grenene og bladene er ganske tynne og grasiøse.

Interessant! Metoden for å dyrke tomat "Banana Legs" (frøplante eller ikke-frøplante) påvirker ikke fruktens utbytte, smak og kvalitet.

Modning av tomater begynner på 65-70 dager. De skiller seg også i høy produktivitet - fra en busk, underlagt reglene for dyrking, kan du samle minst 4-6 kg tomater.

Kjennetegn ved frukting og tomatfrukt

Først av alt, gartnere tar hensyn til formen og lysstyrken på fruktens farge.

Tomatenes form er veldig uvanlig - den minner noe om en eksotisk frukt. Sannsynligvis var det denne omstendigheten som spilte sin rolle da oppdretterne valgte et så bisarrt navn for ham. Men når man beskriver sorten i nettbutikker, blir formen på istappen hovedsakelig nevnt.

Den lyse gule fargen er et særtrekk ved Banana Legs-tomatene. Litt umodne frukter har små blink av lysegrønn farge, som forsvinner når de modnes.

Planten tilhører karpesortene. En klynge vokser fra 7 til 13 tomater. De modnes nesten samtidig, noe som gjør det mulig å ikke bare mate familien med smakfulle tomater, med et lite snev av sitrus, men også å forberede alle slags forberedelser for vinteren.

Massen til en tomat varierer mellom 50-80 gram. Men når du dyrker en tomat i et drivhus, med utmerket pleie og rettidig vanning, bemerker gartnere at vekten av frukten kan nå 110-130 gram.

Lengden på tomatene avhenger også av vekstforholdene. I gjennomsnitt når de 8-10 cm i størrelse, men i drivhus kan de vokse opp til 12 cm.

Tomater av sorten "Banana Legs" skiller seg fra de tradisjonelle i smak. Kjøttfull, øm masse med et minimum av frø - dette er deres funksjon. Tomathuden er ganske tett, noe som spiller en viktig rolle i hermetisering. Smaken av tomater er søt med en subtil syrlighet og en liten ettersmak av sitron.

Interessant! Tomatbusker "Bananben" trenger ikke å klype, men de må festes regelmessig.

Tomater lagres veldig lenge, uten å endre smak. Tomater tolereres godt for langtransport, forutsatt at de ble høstet litt umodne.

Fordeler og ulemper med Banana Legs tomat

Når du velger frø til hagen sin, vurderer hver gartner, i tillegg til egenskaper, fordelene og ulempene med alle varianter.

De viktigste fordelene med Banana Legs tomat er som følger:

 • Høy produktivitet;
 • Enkle regler for planting og påfølgende pleie;
 • Lys farge og uvanlig form av frukten;
 • Delikat, søtlig smak med knapt merkbar syrlighet;
 • Høy motstand mot forskjellige sykdommer, spesielt mot sen rødme;
 • Tåler lett varme og lette temperaturfall;
 • Disse tomatene er lett tilpasset lokale klimatiske forhold;
 • Like godt egnet for utendørs og drivhusdyrking;
 • Kan dyrkes på en frøfri måte;
 • Høy prosentandel spiring av tomatfrø "Bananben" (mer enn 97%);
 • Tåler perfekt dykking og overføring;
 • Frukt av samme størrelse;
 • Samtidig blomstring og modning.

Med alle fordelene vil jeg nevne en ting til - "Banana Legs" -tomaten har praktisk talt ingen ulemper. Hvis det oppstår vanskeligheter under dyrking, betyr det at dyrkningsreglene ikke har blitt fulgt. For tykke beplantninger eller utilstrekkelig sollys påvirker utbyttet og smaken av tomater sterkt.

Interessant! Litt umodne tomater er gode for konservering som helhet.

Plante- og stellregler

Som nevnt ovenfor er kultiveringsteknikken til Banana Legs tomat ikke forskjellig fra andre varianter. Tomater kan dyrkes både som en frøplante og en ikke-frøplante metode, og planter frø umiddelbart i åpen bakke. Sistnevnte metode er ideell for sørlige regioner og sentrale Russland, så vel som for eiere av oppvarmede drivhus.

Dyrking av tomater i frøplanter

For frøplanter plantes frø av "Banana Legs" -tomaten minst 65-70 dager før den tiltenkte transplantasjonen i åpen mark. Et valg anbefales på trinnet 2-3 blader. Toppdressing og regelmessig løsning av jorden er påkrevd.

Når du transplanterer frøplanter i åpen mark, kan det ikke plantes mer enn 4 planter per 1 m². Ikke tykk plantingen - mangel på luft og næringsstoffer påvirker umiddelbart fruktens utbytte og smak.

Dyrke tomater på en frøfri måte

Før du planter frø av tomat "Bananben" i åpen bakke, må du løsne jorden ordentlig. Toppdressing med komplekse mineralgjødsel må utføres punktvis, umiddelbart i hullene.

I vekstprosessen trenger tomater regelmessig vanning med varmt, avgjort vann og løsne jorden.

Med hvilken som helst metode for å dyrke tomater, er det nødvendig å danne en busk under vekstprosessen. For dette er 3-4 kraftige, sunne stilker igjen. Resten må fjernes.

Kjennetegnene til sorten indikerer at tomaten "Banana Legs" ikke trenger å klemme. Likevel anbefaler mange gartnere, i deres erfaring, fortsatt å knipe tomater regelmessig etter dannelsen av bushen. Ellers vil fruktene være små, og utbyttet synker umiddelbart.

Interessant! Oppdretter Tom Wagner er skaperen av tomatsorten Banana Legs.

Tomater må bindes, ellers vil de bare falle under vekten av børstene med mange frukter.

Ifølge mange anmeldelser er Banana Legs tomat veldig kresen å ta vare på. Sammen med det høye utbyttet øker dette bare verdien av denne sorten.

Fruktapplikasjon

Tomater "Banana Legs", med utmerket smak, er utmerkede for å spise ferske, samt for å tilberede sommersalater og skiver når de serveres på et festbord. Når du tilbereder salater, bør du huske at tomater har en liten sitronsmak.

Mange husmødre bruker ofte tomater til konservering, både som en helhet og som en komponent for vintersalater og lecho. Når de er saltet med hel frukt, avslører de sin utsøkte smak.

For de som liker å eksperimentere på kjøkkenet, kan Banana Legs-tomater brukes til tilberedning av en rekke sauser, pastaer og som ingrediens for saus. De er veldig godt egnet for øyeblikkelig frysing av hele eller skiver tomater, samt for tørking.

Hver husmor, i samsvar med familiemedlemmets preferanser, vil finne hvor og hvordan disse uvanlige, lyse og utrolig smakfulle tomatene kan brukes.

Anmeldelser om tomaten "Bananben"

Mange gartnere som allerede har dyrket tomater av denne sorten på deres tomter, snakker veldig tvetydig om dens egenskaper. Alle bemerker den høye spiringskapasiteten til tomatfrø "Banana Legs" og upretensiøs pleie. Noen nettstedseiere bemerker at planter av denne sorten bærer frukt godt under følgende forhold:

 • Overholdelse av planteregler - ikke mer enn 4 stk per m²;
 • God belysning;
 • Toppdressing med mineralgjødsel på plukkfasen og deretter i vekstprosess;
 • Regelmessig vanning og løsning av jorda;
 • Bushformasjon og regelmessig klemming.

Bare i dette tilfellet kan du stole på høykvaliteten på avlingen.

Interessant! Velg Banana Legs-tomater for å tilberede salater til vinteren, husk at etter varmebehandling blir smaken av sitron mer uttalt.
Katerina, 43 år, Bryansk
Jeg har dyrket denne sorten i tre år nå. Familien min liker det veldig godt. Barnebarna mine elsker disse tomatene veldig godt. Jeg la den i krukker bare i år. Tidligere spiste de alt og hadde ikke nok av dem før blankene. Men jeg vil dele min erfaring. Det første året var avkastningen veldig lav. Som det viste seg, elsker bananbens tomat å vokse, forutsatt at det er nok ledig plass og mye lys. Siden da planter jeg dem umiddelbart i åpen bakke og bryr meg ikke med frøplanter.
Vitaly, 52 år, Izhevsk
Jeg likte Fresh Banana Legs for en matbit. Men jeg likte ikke bankene. Men dette er et spørsmål om smak.
Valentina, 38 år, Saratov
Jeg har plantet en tomat Banan-ben i lang tid. For å få en rik innhøsting er det viktig å knipe dem. Jeg la bare to stammer igjen, men så begynte jeg å legge igjen 4 på hver busk. Nå er avkastningen høy. Tomater er veldig velsmakende, husstanden min liker den lyse gule fargen. De er veldig glad i Bananchiki og får den ut av boksen om vinteren - en levende påminnelse om den solfylte sommeren.

Forfatteren av videoen vil fortelle deg om alle fordelene med Banana Legs-tomatene:

Konklusjon

Tomat "Banan Ben", egenskaper og beskrivelse av sorten, anmeldelser, bilder sier bare en ting. Hvis du elsker noe eksotisk og ekstraordinært, vil oppleve nye opplevelser og ikke er redd for å eksperimentere, få frø uten frykt og plant dem på nettstedet ditt. Du og dine kjære vil definitivt like den uvanlige formen, den lyse gule fargen og den behagelige tomatsmaken med et snev av sitrus.

Kommentarer (1)
 1. Og jeg liker veldig godt disse tomatene. Artikkelen inneholder et bilde der fruktene blir kuttet på en tallerken. Innersiden er gjennomsiktig og da blir de veldig smakfulle. Så ikke skynd deg med å plukke dem bare gule fra busken, vent til de blir oransje.Og så vil du forstå at tomater er veldig deilige.

  01/14/2020 klokka 02:01
  Lydia
 2. Growing Banana Legs i fjor. Velsmakende, tom når den er fersk. Derfor er det bare egnet for bevaring

  09/01/2020 klokka 10:01
  Yulia
  1. Og når det gjelder bevaring, søppel, likte jeg ikke hverken fersk eller salt, jeg var til og med opprørt over at jeg tok plass i drivhuset og kjøpte en pose frø for så mye som hundre rubler.

   03/17/2020 klokka 03:03
   Elnna
 3. Jeg kjøpte tomatfrø Banana Legs fra en partner. Hun delte også frøene med en slektning. Tomatene ble vakre, men når det gjelder meg er de ikke smakfulle i det hele tatt, men denne trekjernen. Det er fryktelig. Jeg forstår ikke i det hele tatt hvordan et slikt utvalg kan annonseres. Dette er de verste tomatene jeg noensinne har plantet.

  02.01.2020 klokka 10:01
  Tatyana
 4. Tomatbananben likte ikke: hard midt, ingen smak. Selv om sorten er fruktbar og formen er vakker, sprekker den ikke når den er bevart, den ser vakker ut i krukker.

  23.10.2019 klokka 09:10
  Galina
 5. Jeg er enig i Vyacheslavs kommentar om at tomat har en hard kjerne, som en svamp, som ødelegger alt. Innhøstingen av tomater er veldig stor fra en busk, smaken av en moden tomat er søt, det er ingen surhet i det hele tatt.

  09.04.2019 klokka 10:09
  Olga
 6. Jeg prøvde å dyrke sorten Banana Legs ...
  Innhøstingen er stor, men smaken er så som så, ingen av våre likte den, og midt i frukten er det en slags tøff base som ikke tygger, forstyrrer.

  15.08.2019 klokka 12:08
  Vyacheslav
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon