Tomat Lazy

Det er ingen hemmelighet at tomater er en krevende avling å ta vare på. Hva gartnere i landet vårt ikke går til for å få en god høst av disse varmekjære plantene. For å på en eller annen måte lindre det allerede vanskelige livet til gartnerne våre, har sibiriske oppdrettere utviklet en spesiell tomatsort som heter Lazy. Det er om ham som vil bli diskutert i denne artikkelen.

Lat

Kjennetegn på sorten

Tomat Lazy er en av de lyseste variantene Sibirsk utvalgnylig trukket tilbake. Men til tross for at det har gått omtrent 6 år siden opprettelsen, har det allerede klart å få en utbredt og velfortjent popularitet.

Denne sorten fikk navnet av en grunn. Den er ideell for den aller første gartneren, så vel som for de som er lei av å svette og ta vare på tomatsenger. Sibirsk avl har satt et spesielt avtrykk på denne sorten - den tåler frost godt og er ikke følsom for temperatursvingninger. Dette gjør Lazytom-tomatene egnet for dyrking ikke bare gjennom midtbanen, men også i de nordligste områdene.

Viktig! Det er nødvendig å dyrke denne sorten i de nordlige regionene bare i drivhus eller filmhytter. Resten av regionene kan trygt plante Lazy Woman i åpen bakke - avkastningen vil ikke lide av dette.

Tomatsort Lazytayka tilhører de tidlig modne varianter. Fra spiring til modning av de første fruktene vil det ta fra 95 til 100 dager. De bestemte buskene kan vokse opp til 60 cm i høyden. Den kompakte størrelsen og den korte veksten gjør at de kan dyrkes selv i små drivhus. Planter av tomater av typen Lazyayka trenger ikke den obligatoriske dannelsen av en busk. Alt de trenger er å fjerne stebarnene til den første børsten og vippe hovedstammen i en høyde på 40 - 50 cm. På grunn av den rikholdige fruktingen med store frukter, krever Lazy Bushes å binde seg til en støtte.

Lat

Fruktene av denne sorten er bundet veldig minnelig og hovedsakelig på sidebarnebarnene. Ripe Tomato Lazy har en hjerteformet form og glatt hud. Fargen kan variere: fra knallrød til karmosinrød. Tomater av denne sorten er store i størrelse. Gjennomsnittsvekten vil være omtrent 300 gram. Med god pleie kan gjennomsnittsvekten av tomater overstige 500 gram. Fruktmassen har en gjennomsnittlig tetthet og inneholder fra 4 til 5 partisjoner. Tørrstoffet i tomater av typen Lazyayka vil være omtrent 4,5%.

Lat

Smaksegenskapene til denne sorten er utmerkede. De har en behagelig smak med en liten syrlighet. De er perfekte for ferskt forbruk, samt for å lage juice og forskjellige sauser. Deres bruk er mulig for tilberedning av sylteagurk og konserver. I tillegg kan varianten Lazy Tomato også konsumeres i tørket form.

Denne tomatsorten kjennetegnes av sin motstand mot sen rødme og makrosporose. Av skadedyrene kan en bjørn og snegler som angriper voksne planter, være farlig for denne sorten.

Viktig! Sopplesjoner av planter og frukt av Lazyayki-sorten er ganske vanlige når de dyrkes i et drivhus.

For å unngå dette, må man ikke glemme behovet for regelmessig ventilasjon av drivhuset.

Tomatsort Lazytayka har økt utbytte. Fra hver busk kan du samle opptil 6 kg tomater. Det totale utbyttet per kvadratmeter vil være omtrent 15 kg.

De viktigste fordelene med Lazyayka-sorten er:

 • store fruktstørrelser;
 • utmerket smak og markedsegenskaper;
 • muligheten til å lagre tomater i lang tid;
 • frostbestandighet;
 • fruktens evne til å modnes med for tidlig fjerning fra bushen.

I tillegg til fordelene har Lazyka-tomatsorten også flere ulemper:

 • planter av denne sorten tåler ikke varme og tørke ganske bra;
 • busker krever sterk støtte;
 • kan ikke vokse på all jord.

Med tanke på alle fordelene med denne sorten, blir dens ulemper ubetydelige. Mange gartnere bemerker upretensiøsiteten til Lazytom-tomatsorten, så vel som det utmerkede utbyttet.

Voksende anbefalinger

På våre breddegrader dyrkes Lazytayka-tomatavlingen, som andre varianter, gjennom frøplanter. Forberedelsen begynner i mars 50 - 55 dager før den lander på et fast sted.

Råd! De gartnere som ønsker å begynne å høste denne tidlige sorten enda raskere, kan plante plantene på et permanent sted 45 dager etter spiring.

Samtidig er det nødvendig å plante frø til frøplanter ikke tidligere enn midten av mars.

Til tross for at nesten alle frø gjennomgår forberedelse før salg, anbefaler erfarne gartnere å sortere og behandle dem selv. For dette trenger du:

 • Senk alle frøene i vann. Frø som flyter til overflaten er tomme og kan ikke spire. Derfor får de ikke lande. I tillegg må du ikke plante små og skadede frø - mest sannsynlig vil de ikke spire.
 • Valgte frø må behandles med en svak løsning av kaliumpermanganat i 15 minutter. Etter det må de skylles med varmt vann.
 • Bløtlegg frøene i vann med tilsetning av mineralgjødsel eller vekststimulerende middel. Bløtleggingsperioden bør ikke overstige 12 timer.

Ved å sortere og behandle frø kan du oppnå ikke bare 100% spiring, men også styrke immuniteten til unge planter betydelig.

Når du planter frø til frøplanter, er det verdt å følge en sådybde på 1,5 cm. En dypere eller grunne beplantning vil ikke tillate at frøene spirer normalt. For at plantene skal vises så raskt som mulig, er det nødvendig å gi dem en temperatur på 20 til 26 grader. Etter fremveksten av de fleste frøplanter anbefales det å senke temperaturen. På dagtid skal det være 14-16 grader, og om natten skal det være mellom 12-14 grader.

For å gjøre plantene av Lazyka-tomatvarianter lettere å overføre transplantasjonen til et permanent sted, må de herdes. Herdingsprosedyren er ganske enkel - unge planter blir tatt ut på balkongen om natten eller plassert i et litt åpent vindu. På samme tid, for å unngå å strekke plantene, må beholderne først dekkes med en film.

Viktig! Herding utføres ved en nattemperatur på minst 10 grader.

Latplanter blir plukket etter dannelsen av de to første bladene. Samtidig må de transplanteres nøye, uten å skade det svake rotsystemet til plantene. Under plukkingen må hver plante inspiseres og kastes hvis rotrot blir oppdaget. I tillegg bør svake frøplanter ikke gis en sjanse. Spesielt hvis det er planlagt å bli plantet i åpne bed.

Tomatvarianter Lazy, til tross for sin lite krevende pleie, vokser kanskje ikke på all jord. Plantene skal ikke plantes på høyt befruktet sur jord. Senger med løs jord med middels eller nøytral surhet vil være optimale. Hvis en avling er organisert på stedet, er sengene perfekte for Lazyke etter:

 • gulrøtter;
 • Luke;
 • agurker;
 • kål;
 • belgfrukter.
Viktig! Tomater skal ikke plantes etter poteter eller paprika i 3 år. Disse avlingene etterlater ingen nyttige stoffer for tomater.

I tillegg deler de vanlige sykdommer, noe som i stor grad vil øke risikoen for infeksjon av tomatplanter.

Mer informasjon om tomatsykdommer finner du i videoen:

Unge planter av sorten Lazyayka trenger ikke mye plass for optimal vekst. En kvadratmeter har plass til opptil 6 busker. Ytterligere pleie for dem vil ikke være vanskelig. Alt de trenger er:

 • Strømpebånd til en støtte eller trellis;
 • Vanlig vanning. I vårt klima skal tomater vannes ikke mer enn 2 ganger i uken når de dyrkes utendørs og en gang i uken når de dyrkes i et drivhus. Det er verdt å vanne bare ved roten. Det er bedre å ikke bruke sprinkler vanning til tomater.
 • Fjerning av stebarn av denne sorten utføres bare opp til den første børsten. I fremtiden trenger ikke Lazyboy å klype og danne en busk.
 • Gjødsling med mineralsk og organisk gjødsel.

Tomatvarianter Lat kan gjøre uten å løsne og luke. Men å utføre disse prosedyrene kan øke produktiviteten til planter av denne sorten.

Hvis du følger disse enkle anbefalingene, kan du høste de første Lazy Tomatoes på 2,5 - 3 måneder etter at skuddene kom.

Attester

Galina, 42 år, Kovrov
The Lazy Woman valgte utvalget av tomater fra bildet. Allerede hjemme leste jeg at han var upretensiøs og gledet seg stille. Frø til frøplanter ble behandlet med kaliumpermanganat og plantet. Frøplanter spiret sammen, men ikke alle overlevde. Jeg plantet plantene i et drivhus i slutten av mai. Buskene av denne sorten har vokst seg ganske kompakte. Jeg plantet dem hver 50 cm, men jeg kunne ha gitt litt mindre plass. Fruktene er ganske store, så buskene må bindes. De har en klassisk tomatsmak med syrlighet. Utbyttet av denne sorten gledet meg, så jeg vil plante mer.

Larisa, 31 år, Strunino
Denne sorten ble kjøpt ved en feiltakelse, men jeg har aldri angret på det. Lazy Tomatoes samsvarer fullt ut med bildene fra frøemballasjen. De er store og deilige. Samtidig krever de ikke spesiell forsiktighet. Jeg dyrket dem utendørs og forventet ikke rikelig frukting. Men denne sorten overrasket meg. Jeg vil definitivt plante den igjen.

Maria, 58 år, Serpukhov
Jeg har dyrket en lat kvinne for andre året. Denne varianten krever obligatorisk tilknytning til en støtte. I dette tilfellet er det nødvendig å binde ikke bare bagasjerommet, men også børstene. Første gang gjorde jeg ikke det, og tomatbørsten brøt. Generelt er variasjonen veldig bra. Den har store og kjøttfulle frukter. Men uten ordentlig pleie vil han ikke gi en rikelig høst. Derfor vil jeg ikke si at han er så lite krevende å bry seg.

Kommentarer (1)
 1. Variety "Lazy" er veldig bra. Tomater er store selv utendørs. Massa er deilig, jeg vil til og med si det, sukker. Jeg likte det virkelig. Jeg vil være sikker på å plante.

  14.02.2018 klokka 08:02
  Natalia 63 år, Kemerovo
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon