Tomat Zhigalo: anmeldelser, bilder, avkastning

Det ser ut til at ingenting kan overraske erfarne gartnere og sommerboere. Oppdretterne sover imidlertid ikke og prøver å forbløffe ikke bare med smakfulle, men også originale varianter av grønnsaker. Tiden viser hva elskere av hjemmelagde tomater foretrekker.

Beskrivelse av sorten

Zhigalo ble en så ekstraordinær tomat. Uregelmessig formede frukter ser ut som eksotiske utenlandske grønnsaker og har en dempet rød farge.

Smaken av tomater kan beskrives som søt, men ikke sukker. I form ligner frukten en pølse og veier beskjedent - 100-125 g. Derfor kan vi si at høyt utbytte ikke tilveiebringes etter vekt, men av antall modne tomater. På en børste er 5-7 stykker bundet (som på bildet).

Den modne frukten skiller seg ikke ut i tett masse, har få frø, og husmødre bruker den vellykket til fylling. Gigalo tilhører mellommodne varianter av tomater, og derfor vises de første modne fruktene ikke tidligere enn 98-104 dager.

Standard busker av tomater Zhigalo-variantene har et ganske kompakt utseende og vokser til en høyde på 40-46 cm. Zhigalo tilhører de avgjørende variantene av tomater. Det vil si at busken praktisk talt ikke forgrener seg og stopper uavhengig av å vokse i høyden uten hjelp fra en gartner.

Viktig! Et særtrekk ved vanlige tomater er et underutviklet rotsystem. Derfor kan tomater i et begrenset område plantes tettere og samtidig høstes mer.

Fordeler med Zhigalo-tomater:

 • rikelig frukting, fra en busk kan du høste dobbelt så mye som fra andre varianter av tomater;
 • busken trenger praktisk talt ikke å klemme;
 • kan dyrkes i et drivhus og utendørs;
 • upretensiøs i omsorg;
 • området på nettstedet lagres.

Blant ulempene med Zhigalo-sorten, er det verdt å merke seg følsomheten for nattehadesykdommer. Noen gartnere merker den økte tettheten av skallet, noe som ikke er veldig hyggelig når man spiser fersk frukt.

Plante- og stellregler

Det er ingen spesielle hemmeligheter for å dyrke Gigalo-sorten. Når du dyrker tomater, brukes frøplanter og frøplantemetoder.

Voksende frøplanter

 1. For å skaffe spirer plantes frø i spesielle beholdere. Det er bedre å forberede fruktbar jord på forhånd. Et utmerket alternativ er å kjøpe en ferdig pottejordblanding for tomatplanter i en spesialforretning.
 2. For å beskytte plantene ytterligere mot sykdommer, anbefales det å forbehandle frøene: det er nok å holde dem i en 1% løsning av kaliumpermanganat i tjue minutter. Deretter vaskes de i rent vann.
 3. Jorda i esken løsnes og fuktes. Frøene til Zhigalo legges ut i spesialtilberedte grunne spor og drysses med jord (omtrent et halvt centimeter lag). Beholderne dekkes godt med folie og plasseres på et varmt sted med en lufttemperatur på minst 21 ° C.
 4. Så snart de første skuddene med blader dukker opp, blir det mulig å plante plantene i separate kopper. I fremtiden blir plantene litt herdet før de plantes i åpen bakke - lufttemperaturen senkes med 5-7 ˚ С.

I et drivhus eller åpen mark kan frøplanter plantes så snart varmt vær setter inn, unntatt uventet frost.

Plante frø i åpen mark

Med denne teknologien for å dyrke tomater blir frøspiring først utført. Dermed kan du oppnå tidligere spiring av frøplanter av tomater av Zhigalo-sorten. For å spire frø, legges de i en linpose og dyppes i varmt vann i omtrent 12 timer.For å holde frøene kule, skiftes vannet med jevne mellomrom. Spirede frø begraves i to stykker i hull som er gravd i et spesielt forberedt område.

Det er mulig å plante frøplanter i henhold til to ordninger: lineær og rutebrett.

 1. Med den lineære metoden er avstanden mellom buskene på rad 25-30 cm, og en avstand på 60-70 cm holdes mellom to rader.
 2. Med sjakkmetoden avstand på rad mellom busker lag 50-55 cm, mellom rader - 70-75 cm (som på bildet).

Så snart frøene spirer og to blader dukker opp på plantene, tynnes plantene - en sterkere plante blir igjen i hullet, og den svake spiren blir ikke trukket ut, men kuttet av for ikke å skade naboen.

Viktig! Når du planter tomater av Zhigalo-sorten i henhold til et hvilket som helst skjema, forblir avstanden mellom sengene innen 90-100 cm.

Binde tomater

Siden Zhigalo-sorten er underdimensjonert, er det en oppfatning at det ikke er nødvendig å binde den. Det antas at en tomat har en sterk stamme og et utviklet rotsystem som allerede er i gang med dannelse av spirer. Men når et stort antall frukt modner, kan Zhigalo-busken bryte / falle ned med sterke vindkast. Derfor anbefales det å gi hver busk støtte også under forberedelsen av sengene og hullene.

Råd! I regioner med kjølig klima må strømpebåndet utføres for å forhindre plantesykdommer slik at fruktene ikke faller til bakken.

I varme områder kan du klare deg uten støtte. Zhigalo-busker vil bli lagt på bakken og beskytter jorden mot å tørke ut. Det anbefales kun å forhåndsmulse jorden.

Vanning av tomater

Zhigalo-tomatvarianten trenger ikke nøye oppmerksomhet og pleie. Siden rotsystemet til planten ligger nær jordoverflaten, er det nødvendig å passe deg for overdreven fuktighet i jorden. Det er verdt å navigere ved jorden - når den tørker, vanner den.

Advarsel! Det anbefales å unngå å få vann på stilkene og stilken på planten.

Etter vanning må jorden løsnes for å sikre god luftutveksling.

Toppdressing av tomatbusker

3-4 dager etter tynning av plantene, kan du utføre den første fôringen av Zhigalo-tomater. Et egnet befruktningsalternativ er ammoniumnitratløsning (15 g per 10 liter vann). Det anbefales å helle en liter løsning under hver busk. Etter gjødsling anbefales det å mulke jorden.

Så snart fruktene begynner å sette seg på buskene, utføres den andre fôringen av Zhigalo-tomatene. En mineralblanding brukes som gjødsel (det er 20 g superfosfat og 10 g kaliumklorid per kvadratmeter). Gjødsel er gravlagt i fuktig jord. For å gjøre dette lages grunne spor (4-6 cm) langs buskeradene i en avstand på 17-20 cm fra plantene.

Ved gjødsling av jorden anbefales det å påføre nitrogengjødsel forsiktig. Overdreven bruk av dem fører til økt vekst av bushen og en rik oppbygging av grønn masse.

Hvis det ikke er noen ferdige mineralgjødsel, er det fullt mulig å bruke organisk gjødsel. For å tilberede skumløsningen, bruk en bøtte med gjødsel og 10 bøtter vann. Tomater befruktes med en infusjon (10-12 dager). Videre er en liter infusjon fortsatt fortynnet med ti liter vann. Fôringsregel: En liter fortynnet infusjon helles under hver busk.

Standardkarakteren Zhigalo skaper ikke problemer med å klemme. Derfor er det ingen problemer med å ta vare på busken og dens dannelse.

Sykdommer og skadedyr

Zhigalo-tomatvarianten kan ikke skryte av en spesiell immunitet mot sykdom. Imidlertid bidrar rettidig forebygging til å forhindre infeksjon.

Senblødning er en soppsykdom som ikke bare rammer planten, men også fruktene. Det er kjent at lave temperaturer og høy luftfuktighet er gunstige forhold for spredning av sykdommen. Derfor anbefales det å spraye tomater med Bordeaux væske, soppdrepende midler (Ridomil Gold, Quadris) når værforholdene forverres.

Som regelmessige forebyggende tiltak anbefales det å mulke jorden, fjerne gamle og gulnede blader i tide.

Dyrking av standardvariet Zhigalo er egnet for nybegynnere og gartnere som ikke brenner med dyrking av utsøkte og sjeldne tomater.

Anmeldelser av gartnere

Vladimir Redikin, Belgorod
Interessert i standardvarianter i lang tid. Han startet fra balkongen i leiligheten (han plantet Snegirek-sorten). Antoshka vokser nå ved dachaen. Tomater av Zhigalo-sorten ble tiltrukket av deres uvanlige form. Som alltid skuffet ikke utbyttet av standardvarianter. Brenner er veldig bra for bevaring (lecho var spesielt vellykket). Jeg lar den stå de neste årene.

Sergey Smirnov, Voronezh
På Internett så jeg en annonse for vanlige tomatsorter. Han ble interessert og plantet på Zhigalo-siden, da de var sikret et høyt utbytte. Jeg har ikke mye land, så jeg plantet tomatene ganske tett. Men sorten Zhigalo skuffet ikke - en utmerket tomathøst og ingen problemer med busker.

Svetlana Kovalenko, Novorossiysk
Så jeg har dyrket pølsetomater. Buskene var omtrent 50 cm høye. Jeg var slett ikke involvert i å klemme og danne busker av Zhigalo-sortene. Derfor var det flere kofferter i buskene. Mengden frukt overrasket både meg og naboene. Jeg ble spesielt overrasket over størrelsen på tomatene - den største var 15 cm lang og 4 cm i diameter. Smaken er ikke spesielt minneverdig, men adjikaen kom nydelig ut. Jeg vil la variasjonen være til neste år.

Kommentarer (1)
 1. Hvor kan jeg kjøpe frø "Zhigalo" og "Banana Legs"?

  25.11.2019 klokka 08:11
  Valentine
 2. En venn delte noen få Gigolo-busker. Det var mye frukt, en busk av middels høyde, 50 cm. Men for min smak var de tomme. Usyrede.

  07/21/2019 klokka 01:07
  Olga
 3. De som noen gang har plantet Zhigalo-tomater var fornøyde med det. Tomaten har positive karakterer og anbefalinger for dyrking.

  08.12.2017 klokka 09:12
  Alex
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon