Hvilket gress du skal så, slik at ugress ikke vokser

På sommerhuset er hele sesongen uendelig kjempe mot ugress... På grunn av sin upretensiøsitet tilpasser de seg alle forhold, overlever og formerer seg raskt selv på dårlig jord. Det er mange måter å bli kvitt ugress. Blant dem fortjener spesiell oppmerksomhet dyrking av avlinger som undertrykker veksten av ugress og samtidig forbedrer jordens fruktbarhet. Spørsmålet om hvordan man sår en hage slik at ugress ikke vokser, har et fantastisk svar - med grønne gjødselplanter eller grønn gjødsel.

Etter at den grønne gjødselen har fått tilstrekkelig grønn masse, blir de slått på kompost eller mulch. Det er ikke nødvendig å grave opp jorden - røttene vil gradvis rote seg og gjødsle den. Det meste av grønn gjødsel foretrekker litt sure og nøytrale jordarter. Du må velge hva du skal så et nettsted med å ta hensyn til deres egenskaper.

Fordelene med siderates

Siderata blir gradvis utbredt blant gartnere på grunn av deres tilgjengelighet og nyttige egenskaper. Fordelene deres er åpenbare:

 • de gjør det mulig å eliminere bruken av mineralgjødsel nesten helt, siden de beriker jorden med mikroelementer;
 • gjenopprette jorden etter forsuring med gjødsel;
 • løsne, forbedre strukturen;
 • aktivere jordens mikroflora;
 • som har en fytosanitær effekt, hemmer de farlige patogener;
 • undertrykke veksten av ugress.

Belgfrukter-siderater

Det mest upretensiøse er belgfrukter. Dette er den mest utbredte kulturen, inkludert opptil 18 tusen arter. Blant dem er urteaktige planter - ettårige og stauder som vokser godt i tempererte klimaer. Busker og trær er vanlige i tropene. Erter, bønner, linser og andre er typiske for Russland. De tåler lett frost og begynner å dukke opp ved tre varmegrader, noe som gjør at de kan brukes i nesten alle klimatiske soner. I tillegg til spiselige bønner brukes mange typer fôrbønner - lucerne, kløver og pryd - søte erter, akasie.

Bønner kan plantes tidlig på våren, og om høsten produserer de grønn masse nesten til første nattfrost. Takket være de nitrogenfikserende bakteriene som ligger i rotsystemet, blir jorden etter dem beriket med nitrogen i en form som er tilgjengelig for planter. Belgfrukter er også bra for trær. Røttene til planter, som går dypt ned i jorden, vil bli en kilde til nitrogen for dem.

Viktig! Ifølge eksperter, vil tre ganger i sesongen, tilsådd med belgfrukter og gravd opp et sted, tilsvarer gjødslet jord med gjødsel.

Brede bønner

På sumpete eller leirholdige jordarter anbefales det å plante fôrbønner. De er gode siderater på grunn av deres egenskaper:

 • planter har et godt utviklet rotsystem som er i stand til å tømme og strukturere jorden opp til to meter dyp;
 • normalisere jordens pH, redusere surheten;
 • konvertere fosforforbindelser til en form som er tilgjengelig for planter;
 • de er kaldtette og er ikke redd for frost opp til minus åtte grader;
 • bønner er også rike på mineraler.

Donnik

Det er en stor grønn gjødselplante med kraftige røtter som går dypt ned i jorden. Den tåler godt frost og tørke, forbedrer saltstammens jordstruktur. Den kan brukes til å bekjempe wireworms og andre skadedyr. Melilot plantes vanligvis på slutten av sommeren og blir igjen om vinteren, om våren vokser den grønne massen igjen, som blir avskåret før blomstring.

Sainfoin

Flerårig honningplante sainfoin skiller seg ut med unike grønne gjødselegenskaper:

 • den er i stand til å spire selv på steinete jordarter;
 • takket være sterke og lange røtter, opptil 10 meter, drenerer den jorda perfekt og bærer næringsstoffer fra de dype lagene nærmere overflaten;
 • planten er motstandsdyktig mot tørke og frost.

 

Viktig! Sainfoin begynner å vokse grønt neste år og gir grønn gjødsel i syv år.

Andre medlemmer av familien

 1. Erter har alle egenskapene til grønne gjødselbelgfrukter. Den vokser raskt, tillater ikke ugress å formere seg. Planten foretrekker nøytral jord, elsker fuktighet. Erter plantes vanligvis på sensommeren, og til høsten får de tilstrekkelig grønn masse.
 2. Tidlig på våren er det nyttig å så tomatsenger med vetch - en årlig belgfrukt grønn gjødselplante, som raskt får grønn masse, hemmer ugress og strukturerer jorden. Viksen kuttes 10-14 dager før den plantes tomatplanter.
 3. Lupiner kan sås i forlatte områder. Siderat vokser godt på hvilken som helst jord, forbedrer fruktbarheten deres merkbart og regnes som den beste forgjengeren for hagejordbær.
 4. Alfalfa er en utmerket flerårig grøngjødsel som øker jordens fruktbarhet med grønn masse, rik på næringsstoffer. Planten elsker fuktig, men ikke sumpete, nøytral jord. Det er slått i løpet av perioden med knoppdannelse.
 5. Seradella kan produsere to avlinger med grønn masse på en sesong. Denne fuktighetsgivende årlige planten kan vokse i dårlig jord så lenge den blir vannet. Tåler lett frost.

Cruciferous

Planter fra denne familien kjennetegnes ved sin upretensiøsitet og vitalitet, og deres rotutskillelser skremmer av mange skadedyr og hemmer patogener med sen rødme.

Sennepshvit

En årlig urt av korsblomstfamilien - hvit sennep er ganske motstandsdyktig mot frost, den kan plantes i midtsonen i landet i mars. Som siderat har den følgende egenskaper:

 • undertrykker veksten av ugress - er et effektivt middel mot bindweed;
 • binder jern i jorden, og beskytter derved planter mot sen skum;
 • undertrykker skadedyr som ertmøll, snegler;
 • den resulterende grønne massen blir til humus som er nyttig for planter;
 • sennep gir røtter opptil tre meter lange, løsner og drenerer jorden;
 • beholder nitrogen i den;
 • etter den første snøen faller stilkene og bladene på bakken alene, og danner mulch og beskytter den mot frost;
 • etter sennep er det godt å plante tomater, agurker, poteter og bønner, og druene føler seg komfortable ved siden av;
 • som en fantastisk honningplante, tiltrekker den bier til hagen.
Advarsel! Man må huske at sennep har de samme skadedyrene som slektningene med kors. Derfor bør du ikke plante slike avlinger etter det.

Beslektede planter

 1. Voldtekt Den er preget av motstand mot lett frost og et raskt sett med grønn masse - i løpet av en måned kan den vokse opp til 30 cm. Ved hjelp av lange røtter utvinner den mineralforbindelser av fosfor og svovel fra jorden og forvandler dem til en skjema tilgjengelig for hageavlinger.
 2. Olje reddik - den mest upretensiøse planten i denne familien og en fantastisk grønn gjødsel, som ikke er redd for hverken tørke eller frost. Takket være det sterke rotsystemet, tilpasser det seg perfekt til et bredt utvalg av vekstforhold. Deprimerende effekt på hvetegress. Selv med sene plantinger klarer den å få betydelig grønn masse.
 3. Rutea - ett år gammel fuktighetselskende grønn gjødsel. Selv plantet i september, med rikelig vanning, får den raskt grønn masse.

Korn

Korn er utmerket grønn gjødsel. De fjerner effektivt ugress og gjødsler området.

Havre

En grønn gjødselplante som vokser godt på sure jordarter, og røttene har en fytosanitær effekt mot rotrot.Kornblandingen blir vanligvis sådd tidlig på våren, når frosten trekker seg tilbake, og den grønne massen høstes før blomstring. De grønne spirene er veldig gunstige for kroppen. Havre beriker jorden med kalium i en form som er tilgjengelig for planter, så tomater, paprika og eggplanter har det bra etter det.

rug

På grunn av frostbestandighet brukes rug oftere som vinteravling, såing i slutten av august eller i september. Det undertrykker effektivt både ugress og patogen mikroflora. Rug har en deprimerende effekt på andre avlinger, så du bør ikke plante hageplanter ved siden av. Vanligvis kuttes den grønne massen på slutten av våren, før plante grønnsaker... Det er bra å plante gress i våtmarker for å tømme dem.

Bygg

Bygg som har alle de positive egenskapene til grønn gjødsel, er tørke tolerant, noe som gjør at den kan brukes i tørre regioner. Den tåler frost ned til -5 grader og vokser raskt grønn masse. Derfor kan bygg plantes tidlig på våren, og klippes etter halvannen måned.

Bokhvete

Gode ​​gjødselegenskaper observeres i bokhvete:

 • den vokser veldig raskt, samtidig med den grønne massen, og vokser lange røtter opp til en og en halv meter;
 • bokhvete er tørkebestandig og tar ikke vann fra nærliggende planter;
 • den er godt tilpasset jord og etterlater ikke kjemiske forbindelser som hemmer veksten av andre avlinger;
 • beriker jorden med fosfor og kalium;
 • effektiv mot flerårig ugress som hvetegress.

Bokhvete kan brukes som vinteravling. Det brukes ofte til å plante stammer rundt trær i hager. Om våren må du så den når jorden varmes opp nok. Den grønne massen av bokhvete klippes før blomstring.

Phacelia

Phacelia er universell i sine grønne gjødselegenskaper:

 • den tåler ganske lave temperaturer - opp til minus ni grader;
 • vokser selv på steinete jordarter, og får raskt grønn masse;
 • ikke redd for tørke;
 • du kan så et sted med det nesten når som helst - om sommeren, høsten eller tidlig på våren;
 • planten har en fytosanitær effekt på nematoden og forskjellige patogener;
 • etter såingen vokser nesten alle avlingene godt;
 • i nærvær av belgfrukter forbedres deres gjensidige handling.

Amaranth

Det er bedre å plante sengene som er frie etter tidlige grønnsaksavlinger med denne termofile planten, og du kan klippe den grønne massen før blomstring eller før høstfrost. Den er upretensiøs, slår rot både på salt og sur jord, og er ikke redd for tørke. Takket være sine lange, to meter lange røtter forbedrer amaranth jordens struktur og øker fruktbarheten. Planten er sykdomsresistent og har fytosanitære egenskaper.

Calendula

En uerstattelig grønn gjødsel for tomater, så vel som for felles beplantning med eggplanter og poteter, er calendula. Den tilhører medisinske planter som har en helbredende effekt på jorden. Den er plantet i slutten av august, og den resulterende grønne massen klippes om høsten.

Viktig! Calendula kan brukes til å bekjempe Colorado potetbille.

Konklusjon

Ikke alle planter har grønne gjødselegenskaper, men listen inneholder opptil 400 navn. Disse avlingene kan plantes på stedet hele sommeren, alternerende friområder, og det kappede gresset kan brukes til kompostering. Siderata erstatter vellykket kjemi, og i dag bruker gartnere og gartnere i økende grad disse unike plantene.

Kommentarer (1)
 1. Enn akkurat nå slik at du ikke sovner. Takk

  08.05.2019 klokka 12:08
  Irina
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon