Infrarød varmeapparat for kyllingkjøtt

Eieren som tror at kyllinger vil være komfortable om vinteren inne i et isolert fjøs tar veldig feil. Under sterk frost trenger fuglen ekstra kunstig oppvarming, ellers vil eggproduksjonen reduseres. Når innetemperaturen faller under frysepunktet, blir kyllinger forkjølte og kan til og med dø. Ingen vil gjøre skikkelig oppvarming i fjøset, men en infrarød lampe til oppvarming av kyllinghuset vil bidra til å løse problemet med oppvarming om vinteren.

Hvorfor er det viktig å holde hønehuset varmt?

Hvis eieren vil at kyllingene konstant skal skynde seg selv i alvorlig frost, er det nødvendig å gi behagelige forhold innendørs. Først og fremst trenger fuglen konstant varme, lett og balansert ernæring. For å få en konstant temperatur inne i kyllinghuset, må man ikke begynne med ordningen med kunstig oppvarming, men alle sprekker må repareres nøye. Det er gjennom dem kulden trenger inn om vinteren. Ikke glem gulvet når du lukker alle kum. For å lagre flere lag med sengetøy, slik at kulden ikke kommer ut av bakken i kyllinghuset. Halm, noe sagflis eller torv vil gjøre.

Det er viktig at hønsehuset har et isolert tak, fordi all varmen er øverst i rommet. Dette må tas vare på selv på byggfasen. Taket er foret med kryssfinér eller annet lignende materiale, og eventuell isolasjon plasseres på toppen av kappen.

Råd! For takisolering kan du bruke naturlige materialer: høy, halm og sagflis. De er ganske enkelt lagt ut i et tykt lag på toppen av takkledningen.

Overholdelse av disse tiltakene vil bidra til å opprettholde en positiv temperatur i hønehuset, men med mild frost ute. Men hva skal være den optimale innetemperaturen? Klokka 12-18OmDe suser perfekt fra kyllingen, og de føler seg komfortable. Med økende frost slås kunstig oppvarming på for å varme opp kyllinghuset om vinteren. Det er her du trenger å ikke overdrive det, spesielt hvis det brukes infrarøde ovner. Du kan ikke varme opp rommet over 18 årOmC. I tillegg må du overvåke fuktigheten. IR-ovner tørker ikke luften mye, men den optimale luftfuktigheten i kyllinghuset skal være 70%.

Når du bruker infrarøde ovner, er det nødvendig, tvert imot, å lage flere spor i kyllinghuset. Frisk luft vil strømme gjennom dem. For å forhindre at kyllinger sover kaldt, økes abborene minst 60 cm fra gulvet.

Viktig! Ofte er nybegynnere av fjørfebønder interessert i spørsmålet ved hvilken temperatur kyllingene begynner å ligge dårlig. Eggproduksjonen reduseres med 15% når termometeret viser under + 5 ° C. Imidlertid er varme også en dårlig følgesvenn for fugler. Ved + 30 ° C synker eggproduksjonen med 30%.

Coop belysning

Dagslys for lag skal være fra 14 til 18 timer. Bare under slike forhold kan det forventes en høy eggproduksjon. Løsningen på dette problemet er enkel. Kunstig belysning er installert i kyllinghuset. Tradisjonelle glødelamper kan ikke gi det nødvendige lysspekteret. Fluorescerende husholdere gjør en utmerket jobb med denne oppgaven.

Noen ganger henger fjærkrebønder røde lamper for å varme opp kyllingen, og tenker at de samtidig kan erstatte kunstig belysning. Faktisk har rødt lys en beroligende effekt på høner, men det er ikke nok. Fra omtrent 6 til 9 om morgenen og fra 17 til 21 om kvelden i hønsegården, bør hvit belysning slås på, som bare kan gis av lysrør.

Viktig! Under uregelmessig belysning får verphøner mye stress, slutter å stresse og begynner å kaste midt på vinteren. Hvis det er store strømbrudd, anbefales det å anskaffe et bærbart kraftverk.

Kunstig oppvarming av kyllinghuset

Med begynnelsen av kaldt vær begynner fjørfeebønder å tenke at det er mer lønnsomt å velge for oppvarming av kyllinghuset. Du kan lage en mageovn, utføre oppvarming av vann fra huset eller sette elektriske ovner. Det er mange alternativer, men hvilken av dem er det bedre for eieren selv å bestemme. Selv om mange anmeldelser av fjørfebønder sier at det er bedre å velge infrarøde ovner som kjører på elektrisitet for å varme opp et kyllingebed om vinteren.

Røde lamper

Mange i butikkene så store røde lamper med en speilpære inni. Så de er den mest populære varmeovnen for fugler og dyr. Dette er ikke en enkel lyskilde som avgir varme, men en ekte IR-lampe. Effekten på 250 W er nok til å varme opp til 10 m2 lokaler.

La oss se på de positive aspektene ved å bruke en infrarød lampe til et kyllingebolig som oppvarming:

 • Strålene som kommer fra den røde lampen varmer ikke luften, men overflaten på alle gjenstander i kyllinghuset. Dette gjør at du kan opprettholde optimal fuktighet, samt tørke en fuktig seng av halm eller sagflis.
 • Det er ikke skummelt hvis du har glemt å slå av IR-lampen for oppvarming av kyllingekassen i tide. La det brenne hele natten. Det røde lyset virker beroligende på hønsene uten å forstyrre søvnen.
 • Den røde lampen, i motsetning til andre ovner, brenner ikke oksygen. Effektiviteten er 98%. Cirka 90% av energien brukes til å generere varme, og bare 10% går til belysning.
 • Den røde lampen er veldig enkel å bruke. Det er nok bare å skru den inn i patronen og bruke spenning.
 • Forskere har vist at det sendte røde lyset bidrar til å styrke hønenes immunsystem og fordøyeligheten av fôr.

I tillegg til de positive egenskapene er det nødvendig å ta hensyn til de negative aspektene ved bruk av røde lamper. Fjærkrebønder klager over høyt energiforbruk. Faktisk er det en slik ulempe. Men, viktigst, med en merkbart høy pris, er levetiden til røde lamper kort. Selv om den andre uttalelsen kan bestrides. Røde lamper av dårlig kvalitet fra ukjente produsenter brenner raskt ut. De har også en tendens til å sprekke når vann kommer på kolben. Dette er mer eieren selv, som ikke følger regler for utnyttelse.

Viktig! Installer en rød lampe for kyllinghuset i en høyde på 0,5-1 m fra den oppvarmede gjenstanden.

Under installasjonen må du ta vare på sikkerhetstiltak:

 • Hver kylling har sine egne vaner. Nysgjerrige fugler er i stand til å treffe kolben med nebbet, noe som får den til å sprekke. Beskyttende metallnett vil bidra til å unngå dette.
 • Alle røde lamper er klassifisert for høy effekt, så de skrus inn i varmebestandige keramiske stikkontakter.

En dimmer vil bidra til å gjøre oppvarmingen av kyllinghuset økonomisk. Bruk av regulatoren vil bidra til å endre intensiteten på oppvarming og belysning jevnt.

Installering av en rød lampe vil ikke forårsake problemer. De er produsert med en standard gjenget base. Lampen skrus ganske enkelt inn i kontakten, og festes deretter over den oppvarmede gjenstanden. I store hønsegårder er røde lamper forskjøvet, mens du prøver å plassere den nærmere sentrum av rommet. I henhold til denne ordningen skjer ensartet oppvarming.

Bunnen på den røde lampen må være 100% beskyttet mot kontakt med fugler og vannsprut. For dette er patronen sikkert festet med en oppheng i taket, og det blir opprettet et metallgjerde rundt lampen. For å redusere sannsynligheten for at vann kommer på kolben, drikkes drikkerne bort fra lampene.

Infrarøde ovner

Den optimale temperaturen i hønehuset om vinteren kan opprettholdes med infrarøde ovner. Når det gjelder popularitet, ligger de på andreplass etter røde lamper, selv om de fungerer på et lignende prinsipp.Det er ikke luften som varmer opp IR-varmeren, men gjenstander som faller innenfor rekkevidden til strålene.

For sikkerheten i kyllinghuset brukes infrarøde enheter som kun er montert på taket på låven. I butikken kan du hente forskjellige modeller med en kapasitet på 0,3 til 4,2 kW. For å opprettholde den optimale temperaturen inne i et lite kyllinghus hjemme, er det nok med en infrarød varmeapparat med en effekt på omtrent 0,5 kW.

De hekter IR-varmeovner i taket med oppheng, og plasserer dem i en avstand på 0,5-1 m fra den oppvarmede gjenstanden. Selv om nøyaktigheten av å fjerne enheten må læres av instruksjonene. Varmeapparater produseres i langbølge og kortbølge, derfor er metoden for installasjonen en annen.

Hvis vi lager en generell beskrivelse, er en infrarød varmeapparat for et hønsegård i stand til å varme et rom med minimalt energiforbruk. I denne forbindelse er enhetene økonomiske, spesielt hvis de er utstyrt med en termostat. Det vil tillate deg å automatisere oppvarmingsprosessen, og vil opprettholde den innstilte temperaturen i hønehuset. Infrarøde ovner fungerer stille, dessuten har de en høy brannsikkerhetsklasse.

Hva er bedre å velge

Det er vanskelig å gi råd om hvilken enhet som er bedre å velge for oppvarming av et kyllingekjøp. Hver vert har sine egne preferanser. Bedømt av populariteten er Philips 'produkter i utgangspunktet. Selskapet produserer røde IR-lamper med en herdet glasspære og vanlige gjennomsiktige modeller. Det første alternativet er mest etterspurt. Slike lamper har lang levetid, og lar deg justere lysstrømmen.

Nå på markedet er det IR-speillamper fra innenlandske produsenter. De produseres med en gjennomsiktig så vel som en rød kolbe. Når det gjelder kvalitet, er de ikke dårligere enn importerte kolleger, og kan vare opptil 5 tusen timer.

Når det gjelder infrarøde ovner, er en hvilken som helst takmodell egnet for et kyllinglag. med termostat... Ikke kjøp dyre importerte modeller. Den innenlandske enheten BiLux B800 i AIR-serien har bevist seg ganske bra. Kraften til 700 W varmeapparatet er nok til å opprettholde den optimale temperaturen i et hønsegård med et område på opptil 14 m2.

Når du velger et IR-varmeapparat for et kyllingeko, må du beregne kraften riktig. Vanligvis holdes rundt tjue lag hjemme. For et slikt antall fugler bygger de et skur med en størrelse på 4x4 m.Hvis kyllinghuset først er godt isolert, er til og med en 330 W varmeapparat nok til å opprettholde den optimale temperaturen.

I videoen tester du en IR-varmeapparat:

Attester

La oss se hva fjærkrebønder har å si om infrarød oppvarming av et kyllingekjøtt. Tilbakemeldingene deres vil hjelpe deg med å velge riktig utstyr.

Oleg, 29 år, Mozhaisk
I vinter kjøpte jeg en rød lampe laget i Kina. Utbrent nøyaktig en uke senere. Neste kjøp var en Philips speillampe. Fungerer bra. Nok til å varme opp et lite hønsegård med et areal på 6 m2.
Sergey Ivanovich, 53 år, Barnaul
Han gikk ikke ut for kjøp av røde lamper, ettersom han ofte hørte om deres raske svikt. Jeg kjøpte et BiLux infrarød varmeapparat til et lite kyllingeko med et areal på 14 m2. Selve termostaten styrer driften av enheten. Det er ingen klager så langt.
Kommentarer (1)
 1. Jeg så en IR-lampe i en akvarium og husket min erfaring. Jeg lagde en lampe i et hønsegård og hengte den på en kjede i en avstand på omtrent en meter over overflaten, på en mindre avstand er den ikke effektiv, varmer ikke overflaten. Vel, slik at kyllingene ikke drepte henne, laget han en nyanse av en gammel panne.
  Jeg så på fabrikkens, de var veldig dyre for meg.

  27/07/2020 klokka 10:07
  Konstantin
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon