Hvordan lage et varmt hundehus med egne hender

Å bygge et hundehus er enkelt. Oftest banker eieren en boks ut av brettet, klipper et hull, og kennelen er klar. For sommerperioden vil selvfølgelig et slikt hus passe til en firbente venn, men om vinteren blir det kaldt i det. I dag skal vi se på hvordan man lager en varm kennel for en hund, der dyret ikke fryser selv i alvorlige frost.

Beregning av dimensjonene til hundegården

Bildet viser et eksempel på dimensjonene på messe og kum for forskjellige hunderaser. Når du lager hundehund, kan du bruke dimensjonene fra bordet, eller utføre dine egne beregninger.

Viktig! Du kan ikke bygge et hus for en hund tilfeldig. Hvis det viser seg å være for stort, vil hunden være kald om vinteren. Inne i en trangt messe vil ikke hunden kunne snu.

Kennelens høyde bestemmes av veksten av hunden på manken, og det tilsettes ytterligere 15 cm. Det er behov for en bestand for vinter sengetøy, og plutselig vil dyret vokse opp. Bodenes dybde tilsvarer lengden på den liggende hunden med potene strukket foran seg. Måling blir tatt mellom potene og halen, og 15 cm tilsettes resultatet.

Beregningen av husets bredde avhenger av utformingen. Hvis messen består av ett rom, blir bredden beregnet etter samme prinsipp som dybden. Hunden skal være behagelig å ligge selv over kennelen. I nordlige regioner med lange, harde vintre er det lurt å bygge et hus med to rom. Soveplassen er ordnet i det andre rommet fra kumet. Her skal hunden sove om vinteren. Dimensjonene til soverommet beregnes ved hjelp av eksemplene som allerede er gitt for å bestemme bredden og dybden på boden. Tamburen gjøres foran soverommet. Størrelsen er valgt vilkårlig i henhold til hundens bygg. Dyret må fritt komme inn og forlate huset.

Råd! Noen ganger er det laget en vinter kennel med en vestibyle større enn soverommet. Her vil hunden kunne sove om sommeren og se gjennom hullet på alt som skjer i hagen.

Det er viktig for hunden å ordne hullet i kennelen riktig. Den er kuttet ut i en rektangulær eller oval form, beregnet av høyden på dyrets manke, og legger til 10 cm. Bredden på hullet er 8 cm mer enn bredden på hundens bryst.

Vi tegner en tegning av en vinterkiosk med vestibyle

Utformingen av kennelen er enkel, og du trenger neppe å tegne tegninger for den. Akkurat som en introduksjon, på bildet av det presenterte diagrammet, kan du se et eksempel på en kennel med to rom og et foldetak.

Hvis du likevel bestemmer deg for å bygge et hundehus i henhold til tegningen, anses dette bare som et pluss. Diagrammet hjelper deg med å bestemme størrelsen og formen på huset mer nøyaktig.

Noen nyttige tips hjelper deg med å designe en tegning riktig:

 • Kennelens indre rom skal være nok for hunden for gratis utplassering og behagelig søvn. Det må huskes at en ung valp vil vokse opp over tid, og han trenger mer plass.
 • For bygging av en varm kennel er det bedre å ta bare brett. Treet holder godt på varmen, er enkelt å bearbeide og er også ufarlig for hunden.
 • I de nordlige regionene er det fortsatt nødvendig å foretrekke en messe med to rom. Under konstruksjonen av strukturen er det gitt dobbeltvegger, mellom hvilke det er plass til å legge isolasjon.
 • Alternativt kan det bygges et varmt hundehus inne i kapslingen. Slike løsninger blir brukt av eierne som har anskaffet en stor hund, som ikke er satt i en kjede.
 • På utviklingsstadiet for tegningen for messen bestemmes de med takets form.For en stor hundegård er det bedre å lage et tynt tak som kan åpnes. Om sommeren vil hunden ligge på den. Et gaveltak øker plassen til kennelen, så det er å foretrekke å bygge den på et lite hus.
Viktig! Gaveltaket er behagelig, men gjør messen tyngre. Design med en skråning er lettere, men reduserer den ledige plassen inne i kennelen.

Å tegne en tegning som tar hensyn til alle nyanser, vil det være mulig å sørge for alle de små tingene, og den isolerte hundekiosken blir et komfortabelt hjem.

Fremstillingsprosess av trebås

Så med de forberedende spørsmålene sortert, er det på tide å begynne å lage et hundehus:

 • Enhver gjør-det-selv hundekiosk begynner å bli laget fra montering av rammen. For disse formålene trenger du en stang med et snitt på 50x50 mm. Du kan ta emner 10 mm tykkere eller tynnere. Ingenting vil endre seg vesentlig fra dette. Fra kutte-til-størrelse-emner er rammen på bunnen av hundegården montert. Du bør få en rektangulær ramme. For en stor hund er det bedre å forsterke rammen med ekstra hoppere slik at bunnen ikke bøyes. Den ferdige rammen er kledd på toppen med et 30 mm tykt brett.
 • Gulvet i hundegården er klart, vi går videre til veggene. Vertikale stativer er festet fra en lignende stang fra hjørnene på bunnen. To tilleggselementer er plassert på frontveggen for kumet. Hvis kennelen er designet for to rom, vil det være en skillevegg inne med et annet tilgangshull. For ham må du installere to stativer til. Ovenfra er stativene sammenkoblet med en stang. Den resulterende rammen vil være basen på kenneltaket.
 • Den ferdige rammen er kledd med et brett eller trepanel, og stolpene må forbli inne i huset. De vil fortsatt være nødvendige når veggene er foret med isolasjon. På dette stadiet blir en intern skillevegg spikret fra brettet, og umiddelbart blir et hull kuttet ut med et elektrisk stikksag på to vegger.
 • Takstrukturen til et varmt hus skiller seg fra den vanlige kalde strukturen. Selv i tilfelle av gavlversjonen, må du ofre det indre rommet ved å installere et tak inne i kennelen. Så, et stykke kryssfiner er festet til den øvre stroppen av rammestativene, rett under bunnen av rammen. Dette blir taket. På toppen av kryssfiner ble det dannet en utsparing, kantet med en stang i øvre stropp. Her legges takmateriale, deretter isopor eller mineralull, igjen takmateriale, og et annet ark kryssfiner spikres til rammen ovenfra. Resultatet er et varmt laminert tak, som ligger mellom stolpene i rammen til den øvre delen av stagene.
 • Det nytter ikke å lage et gaveltak for en isolert hundegård, siden det innvendige rommet fortsatt ikke vil øke på grunn av taket. For å bygge et skurtak festes sperrene fra brettet til den øvre rammen og danner en skråning mot bakveggen. Ovenfra spikres et brett til sperrene som takmaterialet er lagt på.
 • De resulterende hullene mellom taket og husets kropp er lukket med platebånd. For å forhindre at det renner ut varme fra hundehuset, lukkes kummen med en presenning eller gummigardin. For å gjøre det tyngre, kan du fikse lasten i bunnen.

Men foreløpig er det for tidlig å hekte gardinen og taket, fordi prosessen med veggisolasjon fremdeles er foran. Og vi vil takle dette akkurat nå.

Isoler et hundehus

Spørsmålet om hvordan man isolerer hundekiosken, burde ikke være et problem, siden noe varmeisolerende materiale vil gjøre det. Mineralull eller skumstykker brukes vanligvis.

Så la oss komme i gang:

 • Isoleringen av hundekiosken må tas på alvor, og først og fremst, løft den fra bakken. Kennelen blir snudd på hodet. Bunnplatene ble spikret fra innsiden, så en ramme av tømmer ble liggende utenfor. Det legges et lag med takmateriale inne i rammen. Isolasjon er plassert på toppen av den, og deretter takmateriale igjen. Nå er hele laget hamret med et brett. For å heve den isolerte bunnen fra bakken til den nederste rammen, blir ben spikret fra tømmerstykker med et snitt på 100x100 mm. De kan lages med en høyde på ca 100 mm.
 • Et hundehus med en varm bunn er plassert på beina, hvorpå de fortsetter til veggene.På bildet kan du se at isolasjonen er festet på innsiden av veggene. Etter å ha kledd rammen med et brett, ble stenger igjen inne i hundegården og dannet celler. Det er her isolasjonen settes inn på samme måte som den ble gjort på bunnen. Det indre fôret kan være laget av kryssfiner eller OSB.

Nå kan du lukke kumet med et gardin, sette taket på og male boden med svak oljemaling eller åpne den med lakk.

Elektrisk oppvarming av et hundehus

Selvfølgelig er det bra å isolere hundekiosken for vinteren. Dette kan imidlertid ikke alltid være nok. Å varme opp hundens hus når utetemperaturen synker under -30OmC, elektriske ovner vil være nødvendig.

Elektriske paneler for oppvarming av standen

Panelovner er godt egnet for oppvarming av et hundehus. Enhetens maksimale oppvarmingstemperatur er 50OmC. Hunden vil ikke brenne seg på panelveggene, så det er ikke nødvendig å dekke den med et trerist. Tykkelsen på varmeren er omtrent 20 mm. Panelene er produsert i to størrelser: 590x590 mm og 520x960 mm. Varmeapparater fungerer stille.

Infrarød film

En utmerket oppvarmet messe vil vise seg hvis en infrarød film legges i veggene under det indre fôret. Det brukes vanligvis når du ordner elektrisk gulvvarme. Med begynnelsen av alvorlig frost er det nok å levere strøm til filmvarmeren, og det vil varme opp veggene i standen til 60OmC. Hunden vil være komfortabel i frost, og strømforbruket er minimalt.

Råd! En infrarød filmvarmer kan brukes til å lage et varmt gulv inne i messen.

DIY varmeapparat

Hvis en moderne oppvarmet messe er for dyr for deg, tilbys et alternativ. Et stykke asbest-sementrør blir kuttet langs lengden på hundehuset. En lampeskjerm er kuttet ut av en blikkboks. Krukkens størrelse er valgt slik at den fritt går inn i røret. Tinn-lampeskjermen er festet til en 40 W pæreholder. Den ferdige varmeapparatet settes inn i røret, ledningen blir tatt ut av kabinen og koblet til nettverket gjennom maskinen. Hele strukturen og kabelen må beskyttes slik at hunden ikke biter dem.

Videoen forteller om å lage et hjemmelaget varmeapparat til en hund:

Konklusjon

Så det isolerte hundehuset er ferdig. Nå gjenstår det å installere den på plass, utstyre nettstedet og starte hunden.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon