Hvordan holde gris om vinteren

Om vinteren elsker en gris å løpe ut i snøen, boltre seg, stikke nesen i snøen. Imidlertid er slike turer kortsiktige, ikke akseptable for alle raser. Hvis spørsmålet som helhet gjelder å holde dyr i kulde, er det her nødvendig å ta hensyn til mange nyanser.

Kan griser holdes ute om vinteren

I teorien er de fleste innenlandske raser tilpasset kaldt klima. Voksne griser tåler frost, de kan til og med grave seg i snøen. På den russiske føderasjonens territorium praktiseres kaldehold av svin. Imidlertid er teknologien anvendelig for oppdrettsgriser. Sows og babyer trenger en varm låve.

I nesten alle regioner i Russland, med unntak av de nordlige regionene, gjør klimatiske forhold det mulig å holde griser av kaldt resistente raser i en kald penn. For at dyr lett skal overleve vinteren, må du skape komfort for dem. Inngangen til kaldpennen er dekket med presenning eller annet tett materiale. Gardinet lukkes fra trekk, reduserer varmetapet fra grisene selv.

Viktig! Utkast er spesielt farlig for griser om vinteren. Dyr kan få lungebetennelse.

Det er bra å heve gulvet i en kald grisepenn over bakken. Strukturen er installert på et søylefundament eller støttene er laget av jernbane sviller. Hevet grisepenn vil ikke oversvømme smelte, regn og grunnvann. Gulvet og sengetøyet vil alltid holde seg tørre. Smarte løsninger kan bidra til å redusere sannsynligheten for utkast. Hvis grisepennens vegger er satt sammen av brett, tettes alle skjøtene maksimalt. Inngangen er kuttet fra siden som det blåser sjeldnere fra. Taket er utstyrt med tanke på en tettsittende passform til den øvre delen av veggene. Snø og spray av regn vil blåse gjennom sprekkene etter trekk.

Kompleksiteten med å eliminere negative konsekvenser avhenger av plasseringen av korral, sammensetningen av jorden på stedet. For eksempel absorberer leirejord ikke fuktighet godt. Vann stagnerer på overflaten. Hvis du setter en penn for griser på slik jord, og til og med velger bunnen av stedet, vil permanent søle dannes hele året.

Hvilken temperatur tåler griser ute om vinteren?

Hvis vi karakteriserer dyr generelt, er det umulig å svare nøyaktig på spørsmålet om minimum lave temperaturer. Hver rase er tilpasset spesifikke forhold. Hvis griser blir oppdratt i lang tid under tøffe forhold, får hver påfølgende generasjon akklimatisering. For at grisene om vinteren skal gi et positivt resultat, når man velger en rase, tas det hensyn til hvilken minimumstemperatur dyrene tåler.

Følgende raser av griser regnes som de mest kaldresistente:

 • Ungarsk mangalica;
 • Nordkaukasisk;
 • Oxford Sandy;
 • Sibir-nordlige;
 • Svarte.

Gode ​​resultater oppnås fra flekkgrisene Berkshire, Breit og Gloucester.

Funksjoner ved å holde griser ute om vinteren

Hvis du bestemmer deg for å holde grisene kaldt om vinteren, er det ikke nok å velge riktig rase. Dyr må ivaretas ordentlig:

 • God ernæring øker kroppens motstand mot kaldt vær. Griser får fôr rik på mineraler og andre næringsstoffer.
 • For griser i forskjellige aldre er det nødvendige temperaturregimet gitt.Sows med unge dyr får tildelt separate rom, varmeovner er installert, for eksempel en rød lampe.
 • Uavhengig av alder er grisene beskyttet mot trekk til det maksimale om vinteren.

Babyer født om vinteren er utstyrt med svak immunitet. De prøver å vaksinere griser tidligere for å beskytte dem mot sykdommer.

Hvordan holde griser i en grisestall om vinteren

Til høyre anses grisestien som det beste stedet for å holde smågrisene hjemme om vinteren, siden bygningen 100% beskytter dyrene mot nedbør og andre negative faktorer. Innendørs er det lettere for en person å kontrollere forholdene for griser, og om nødvendig endre dem. Hvis innholdet foregår i en svinesti, er det viktig å åpne. Griser trenger et sted å boltre seg.

Med begynnelsen av kaldt vær bruker dyr mer energi på naturlig oppvarming, og fyller på den med forbedret ernæring. Imidlertid, når griser spiser fôr, avsettes fett tungt. Denne funksjonen er direkte knyttet til formålet med å holde husdyrene og ordne grisestua. Hvis grisene holdes på smult, trenger grisestua en liten som skaper minimal mobilitet for grisene. Kjøttraser skal ikke lagre mye fett. Griser om vinteren trenger en romslig svinesti med tur. Lekende dyr vil forbrenne fett.

Vanskeligheten med å holde gris om vinteren er det ekstra arbeidet med kullet. Dyr vokser godt og blir ikke syke hvis de holdes tørre og rene. Imidlertid er grisene slurvete. Eieren vil ofte måtte bytte kull i grisestua om vinteren.

Råd! Moderne dypt sengetøy med gunstige bakterier gjør det enkelt å holde grisene innendørs. I tillegg genererer mikroorganismer som resirkulerer organisk avfall varme, som er ekstra oppvarming for en kald grisestall om vinteren.

Tørre griser og ren luft inne i grisestua støttes av naturlig ventilasjon. Luftkanalene føres ut i gaten, men de må være utstyrt med kontrollspjeld. Mekanismen lar deg kontrollere luftutveksling, redusere varmetap om vinteren.

I videoen, innholdet av griser på dypt sengetøy:

Hvilken temperatur skal være i en svinesti om vinteren

Temperaturregimet om vinteren holdes forskjellig for hver alder av griser. For voksne og unge dyr eldre enn 165 dager er det optimalt å vedlikeholde fra + 8 til + 15 OmC. For små griser er temperaturen i grisestua gunstig i området fra + 14 til + 20 OmC. En purke med nyfødte babyer holdes ved en temperatur fra + 20 til + 23 OmFRA.

Hvordan fôre griser om vinteren

Etter 15 dager fra fødselsøyeblikket blir komplementær mat introdusert i dietten til babyer. Ungdommer får:

 • Potetmos. Maten blir gitt litt varm, i små porsjoner slik at restene ikke syrner i trauet. Potetmosen blandes med fôrkonsentrater som øker kaloriinnholdet i maten.
 • For å fylle på vitaminer får babyer hakkede røde gulrøtter, tørkede nesler. For å drikke, bruk høyinfusjon, havremelk.
 • Ammende grisemelk er jernfattig. Ungene får injeksjoner for å fylle på det. Benmel, knust kritt, fiskeolje tilsettes maten.
 • Fôring av unge dyr som vokser uten purke, utføres med erstatning av helmelk. Du må imidlertid følge normen. Hvis unge griser spiser for mye, er det en trussel om gastrointestinal sykdom.

Om vinteren blir voksne griser matet med fôr beriket med mineraler, vitaminer, næringsstoffer. Grønnsaker, høy, frokostblandinger blir introdusert i dietten.

Funksjoner ved faring om vinteren

Hvis grisen suges, og temperaturen er under frysepunktet i fjøset, vil kullet og selgen dø. Kulde er den viktigste trusselen mot voksne dyr fra juret. Purene utvikler mastitt i frost og våt søppel. En sykdom hos en gris er vanskelig å behandle, det er lettere å la dyret gå til slakt.

Før og etter faring, bør ikke purken få lov til å gå ut i en kald kul om vinteren. Nyfødte babyer får rikelig med tørt sengetøy.Drikke blir bare gitt varmt, rensligheten til drikkere og matere overvåkes. Søyen får bare fôr av høy kvalitet. I tillegg overholder de diettnormen. Utviklingen av de unge avhenger av riktig fôring av grisen, siden alt moren spiste overføres til babyene med melk.

Den gravide purken får:

 • ikke råttent avfall av grønnsaker, frukt;
 • tørt løvverk av frukttrær, kritt, treaske;
 • proteinholdig fôr;
 • konsentrater.

Grisemat skal være fersk, ikke sur.

Temperaturen overvåkes kontinuerlig. For oppvarming inkluderer de røde lamper, IR-ovner og andre enheter.

Vietnamesiske griseraser er nå populære i mange husholdninger. Dyr er ikke lunefulle og upretensiøse for vinterholding. Svinepleie er lik. Den gravide purken får varme. For å holde små smågris om vinteren helles mye sengetøy i en varm penn. Unge dyr er gjennomboret med preparater som inneholder jern. Nyttige tilsetningsstoffer å mate er fiskeolje, benmel, kritt. Vietnamesiske griser får kull til å gnage, hakket høy helles i matere. Grisunger blir matet om vinteren tre ganger om dagen.

Råd! God tilsetningsstoff Vietnamesiske griser trikalciumfosfat virker.

Hvordan holde smågrisene i et kaldt skur om vinteren

Å ha en kald låve er bedre enn å holde griser utendørs, men lokalene må være forberedt. Overholdelse av selve teknologien er viktig. En hangar er ofte et kaldt skur for griser. Strukturen består av en ramme, der forteltet er det enkleste lyet. Denne griseholdingsteknologien har mange tilhengere og motstandere. Et pluss er designens enkelhet, den minimale kostnaden for konstruksjonen. Ulempen er det høye fôrforbruket. I et kaldt skur bruker griser mye energi på oppvarmingen, og fyller det opp med kalorifattig mat.

Uansett hvor godt forteltet er strukket, vil varmetapet bli stort. Et tykt søppellag fungerer som oppvarming for griser. Det byttes ut 3-4 ganger i måneden. Imidlertid øker mengden organisk avfall med økt fôring av griser. Kullet blir tett med gjødsel raskere, ormer og farlige mikroorganismer avles innvendig. Når dyr spiser eller raser i masse, kommer parasittene inn i kroppen. Smittsomme og soppsykdommer hos griser forekommer. Ikke bruk biosengetøy i en kald låve. De gunstige bakteriene vil ganske enkelt dø i kulde.

Å bygge et kaldt fjøs reduserer kostnadene, men øker arbeidskostnadene ved å ta vare på griser. Sows og ungdyr kan ikke holdes i hangarer, de trenger varme. I følge bønder som har testet teknologien, er griser oppdratt i et kaldt fjøs imidlertid mer herdet. Dyrenes kropp motstår farlige sykdommer.

Hvordan holde grisene varme i en kald låve

Først av alt er komforten til griser om vinteren inne i en kald låve ved å eliminere trekk. Å etterlate hull er uakseptabelt. Utstyr naturlig ventilasjon for hetten.

På gulvssiden får dyr varme om vinteren fra et tykt lag søppel. Den pågående prosessen med forfall av organisk materiale er negativ for svin når det gjelder sanitet, men det har sine fordeler. Putrefaktive mikroorganismer genererer på samme måte varme, som er tilleggsvarme.

Hvis det skal holdes purker og ungdyr, plasseres spesielle hus inne i den kalde hangaren. Grisene er utstyrt med elektrisk oppvarming. Avtakbare bur er festet til husene for å hjelpe de unge å mate.

Konklusjon

Grisen skal holdes i et behagelig miljø om vinteren, selv om rasen er kaldtålig. Brudd på teknologien vil føre til overforbruk av fôr, og oppnå en svak økning.

Kommentarer (1)
 1. Små griser rister og pakker seg inn i høy, kan de venne seg til en kald låve

  20.02.2021 kl 02:02
  Natalia
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon