Blomsterbed: originale og uvanlige ideer + produksjonsguide

Vakre beplantninger er en integrert dekorasjon av landskapet til enhver sommerhytte eller personlig tomt. Men selv de vakreste blomstene kan ødelegge inntrykket hvis de plantes kaotisk og vokser på feil sted for dem. Derfor er det viktig å organisere en blomsterhage. For dette formålet kan du bruke en rekke materialer, men den mest vellykkede er bruken av tre. Mange gjør-det-selv-bilder av blomsterbed fra brett viser at slik landskapsdekorasjon ikke er mindre interessant enn den som er laget av profesjonelle designere.

Fordeler og ulemper med tre senger

Tre, som materiale for forskjellige typer strukturer, inkludert blomsterbed, har sine egne fordeler og ulemper. Hvis vi snakker om fordelene med blomsterbed laget av tre, kan følgende aspekter skilles ut:

 • miljøvennlighet - selve materialet er helt trygt for mennesker, planter og miljøet (selv etter rotting kan et tre bli en utmerket gjødsel for blomster);
 • sikkerhet for plantinger - treet varmes ikke opp i solen og fryser ikke, noe som gjør det mulig å i tillegg beskytte plantens røtter;
 • tilgjengelighet - tre er et ganske vanlig materiale, som også har en akseptabel kostnad, dessuten er det slett ikke nødvendig å bruke nytt tre;
 • enkel produksjon - selve materialet er enkelt å behandle, derfor er det ganske enkelt å lage et blomsterbed av det med egne hender, et gjerde av hvilken som helst form og størrelse;
 • estetikk - et blomsterbed kan lages av forskjellige typer, mens det er mulig å la treet være ubelagt (i sin naturlige form) eller male det i ønsket farge;
 • allsidighet - treet er egnet for å dekorere blomsterbed i en rekke stilarter.

Blant ulempene er det verdt å merke seg:

 • skjørhet - siden materialet uten viss behandling raskt er utsatt for forfall, skade av mikroorganismer og forskjellige insekter;
 • konstant pleie - tre, som et kortvarig materiale, krever årlig behandling med spesialmidler eller flekker for å opprettholde sitt opprinnelige utseende.
  Viktig! Når du ordner et blomsterbed laget av tre, trenger materialet forbehandling med spesielle forbindelser: et antiseptisk middel, olje eller maling og lakkprodukter.
 • Varianter av dekorative tre senger

De lager et blomsterbed med egne hender fra et tre i et landsted eller en personlig tomt av det mest varierte formatet. Den kan være stasjonær eller mobil. Samtidig gjør blomsterbed av den andre typen det mulig å installere dem hver gang på en rekke steder, for eksempel nær inngangen, under et vindu eller et tre. Et stort pluss med mobile blomsterbed er også at de kan legges vekk for lagring i vintersesongen, noe som vil forlenge levetiden til en slik struktur betydelig.

Avhengig av form og beliggenhet er blomsterbed dekorert med tre også delt inn i typer. Så for eksempel, den enkleste bør fremheves - dette er en klassisk blomsterhage (blomsterbed), som er tradisjonell.Den er laget av en viss geometrisk form (sirkel, oval, rektangel eller polygon). Den kan installeres på et hvilket som helst praktisk sted, vanligvis ved inngangen eller under vinduer.

Ikke mindre populært er en trekant for en blomsterbed. Denne strukturen er forskjellig fra plassering, da den vanligvis er stilt opp langs stiene.

Et annet mest populært alternativ er et gjerde, mens det kan være av flere typer:

 • palisade - et gjerde laget av innsatser som blir drevet i bakken tett nok til hverandre eller på kort avstand;
 • wattle - et gjerde laget av tynne og lange grener eller skudd av busker;
 • stakittgjerde - laget av vertikale planker festet til en horisontal stang.

 • DIY ideer til blomsterbed fra brett

Til tross for materialets enkelhet, kan du fremdeles lage en rekke blomsterbed fra tre med egne hender. For eksempel kan planker lage uvanlige gjerder eller klassiske geometriske blomsterbed. Men kuttene er egnet som dekorasjon eller dekorative elementer for utformingen av en blomsterhage. Alle skapingsalternativer er direkte avhengige av fantasi, og noen eksempler vil bli beskrevet nedenfor.

Senger av tavler for blomster

Gjør-det-selv blomsterbed fra treplater er de enkleste designene. Dette alternativet er egnet for utforming av absolutt alle nettsteder, uavhengig av område.

Formede blomsterbed kan lages av slikt materiale, for eksempel i form av en firkant eller polygon. Dette vil kreve et visst antall brett, for en firkant vil det være nok til å ta bare 4 stykker, og for en polygon - avhengig av antall sider. I dette tilfellet vil brettets lengde være høyden på selve blomsterbedet.

Det vil være litt vanskeligere å fullføre en sandkasse blomsterbed fra brett. Prinsippet om konstruksjonen ligner på det første alternativet, men i dette tilfellet ligner produksjonsprosessen selve skapelsen av en ramme, som en barnesandkasse.

Det er interessant å lage vakre små blomsterbed fra brett i form av bokser. Fordelen deres er mobilitet, siden slike blomsterbed i utgangspunktet kan flyttes rundt på stedet og rengjøres om vinteren.

Også, ved hjelp av brett, kan du lage flerlags blomsterbed. Slike blomsterbed ser spektakulære ut, mens de praktisk talt ikke krever byggekostnader.

Blomsterbed laget av kutt i tre

I tillegg til brett kan du også bruke tresnitt, som også lar deg lage originale blomsterbed. Slike elementer er ganske bra for å dekorere blomsterbed laget av andre materialer med tre.

Fra store kutt (stokker) kan blomsterpotter lages ved å fjerne kjernen. Dette tomrommet fylles deretter med jord. Til tross for det opprinnelige ubehagelige utseendet, ser blomsterbedet veldig edelt og harmonisk ut etter å ha plantet plantene, og smelter sammen med miljøet.

Blomsterbed av steiner og tre

Kombinerte designalternativer for blomsterbed er ikke mindre attraktive enn laget utelukkende av tre. For eksempel kan fylling av steiner rundt være en god kombinasjon. Dermed kan du lage noe som et steinverk.

Dekorative gjerder for blomsterbed laget av tre

Gjør-det-selv tre gjerder for en blomsterbed er det enkleste designalternativet for en blomsterhage. Et slikt gjerde ser alltid imponerende og ganske interessant ut. I dette tilfellet kan designet gjøres veldig annerledes, for eksempel hvis du bruker pinner, stokker eller et utskåret stakittgjerde.

Ofte er blomsterbed lukket med et mer voluminøst gjerde laget av trebjelker. Denne løsningen er veldig original, slik at du tydelig kan skille grensene mellom nettstedet.

Blomsterbed av tregrener

Uvanlige blomsterbed av tregrener, eller som de også kalles wattle, er veldig attraktive. I utgangspunktet er en lignende struktur installert i form av en hekk (dekorativt gjerde), men det er også mulig å lage blomsterpotter eller blomsterbed i form av kurver.

Merk følgende! Den mest holdbare er den horisontale kurven, men ved hjelp av den vertikale kan du lage intrikate mønstre.

For å få mest mulig ut av et kurvtre gjerde til en blomsterbed, laget med egne hender, kan du plante dekorative solsikker ved siden av det. I tillegg ser kombinasjonen av flettet gjerde med villblomster bra ut.

Plankesenger i form av et dyr

Siden tre er et materiale som lett kan behandles, kan du lage med dine egne hender ikke bare enkle blomsterbed i form av geometriske former, men også mer interessante - utskårne. Disse inkluderer blomsterbed i form av dyr, for eksempel en svane, en hund, en elg laget av kryssfiner eller heltre. Du kan lage et bredt utvalg av slike figurer, men du må kunne håndtere et stikksag.

Et blomsterbed med rester av brett

Hvis det etter reparasjon eller konstruksjon gjenstår unødvendig trimming av brettet, vil de også være nyttige for å lage en original blomsterhage med egne hender. I dette tilfellet kan du lage et lavt og enkleste gjerde for en blomsterbed fra brettrester. Eller samle pene små bokser som kan plasseres under et vindu eller i nærheten av en benk.

Fra utklipp av brett av forskjellige lengder er det mulig å lage en slags blomsterbed i form av en stige eller en pyramide.

Blomsterbed laget av trepinner

En annen enkel gjerdetype for en blomsterbed eller en stor blomsterhage er en palisade, som er et lavt gjerde laget av trepinner som er drevet i bakken. De kan være fra en solid masse eller fra stammen til unge trær.

Et slikt gjerde har en enklere implementeringsmetode. Du kan installere den som en kant, så vel som rundt blomsterhagen.

Hvordan lage et blomsterbed av tre med egne hender

Å lage et blomsterbed av tre eller brett med egne hender vil ikke være vanskelig. All kompleksiteten vil direkte avhenge av hvilken type konstruksjon som ble valgt.

Blomsterhage pinnegjerde

Hvis du ikke vil bruke for mye tid på å lage en slags komposisjon, kan du gjøre det selv med et primitivt, men samtidig ganske dekorativt gjerde laget av pinner. I dette alternativet er det bedre å lage et gjerde i et rutemønster, det vil si å grave pinner i forskjellige høyder i bakken.

For arbeid trenger du:

 • runde tømmer (stokker) med samme diameter;
 • skuffe;
 • lakk (flekk).

Stadier av arbeidet:

 1. Til å begynne med må du forberede tømmer. Sagstokker på 30 og 35 cm i lengde. Hvis ønskelig, rengjør dem fra barken.
 2. Angi deretter omrisset av det fremtidige blomsterbedet. Ved markeringen begynner de å grave en grøft på 15 cm. Sett pinner i fordypningene og dryss dem med jord, og tøm jorden.
 3. På lignende måte installeres logger langs hele den merkede omkretsen.
 4. Til slutt dekker du hver pinne med lakk eller flekk. Du kan til og med male det i forskjellige farger eller gjøre gjerdet monokromatisk, men lysere (grønt, gult osv.).
Råd! For at et slikt gjerde av en blomsterbed laget av tre skal fungere i ganske lang tid, kan du behandle noen av pinnene som vil bli gravd i bakken med harpiks eller olje.

Blomsterbed-kurv med grener

En original blomsterbedkurv, laget for hånd fra tregrener, er egnet for å plante små planter og blomster. Det vil se bra ut ved inngangen eller i nærheten av verandaen. Og for å fullføre det trenger du:

 • stengene er tynne og lange (opptil 1,5-2 m);
 • stengene er tykke;
 • pinner;
 • sekatører;
 • metalltråd.

Metode for utførelse:

 1. Før du starter arbeidet, må du klargjøre selve materialet. Stengene er pakket i tykkere og tynnere, siden grenene med større tykkelse bør veves først.
 2. Så markerer de det fremtidige blomsterbedet og kjører pinner langs omkretsen. De begynner å veve dem. Veving skal starte fra den siden som er mindre merkbar. For styrke er det bedre å feste stengene sammen med tråd. Sørg for å flette tappene vekselvis (foran bak). Hver ende av grenen må festes med ledning.
 3. På slutten av vevingen blir pinnene trimmet og håndtaket startet. For å gjøre dette, vev en fletning fra grenene og sett endene parallelt med hverandre på sidene av kurven. Den er også festet med ledning.
 4. Det legges et dreneringslag i den resulterende blomsterkurven, deretter plantes jorda, passende blomster.

Et blomsterbed av brett i form av en pyramide

Et blomsterbed i form av en brettpyramide er ganske attraktivt, og dets funksjoner inkluderer det faktum at det ikke er så vanskelig å lage denne strukturen med egne hender.

Formen på en slik pyramide kan være med tre eller fire hjørner, derfor bør du definitivt fullføre en tegning av et blomsterbed i tre og gjøre nødvendige målinger før arbeid, etterfulgt av beregning av det nødvendige materialet.

Du kan lage en blomsterhage av brett i forskjellige størrelser, men en pyramide med følgende radstørrelser anses som den mest optimale:

 • den første (nederst) - 2x2 m;
 • den andre - 1,5x1,5 m;
 • den tredje - 1x1 m;
 • den fjerde (øvre) - 0,5x0,5 m.

Høyden på hvert nivå kan være forskjellig, men den mest passende er 25 cm. Den er optimal for røttene til mange hageblomster.

Merk følgende! Det er bedre å bygge en slik struktur rett der den skal plasseres, siden den er ganske tung når den er ferdig.

For selve arbeidet trenger du følgende materialer og verktøy:

 • brett;
 • maling og lakk (tørking av olje, lakk);
 • fester (negler, metallhjørner);
 • lim;
 • geotekstil;
 • nivå;
 • fly;
 • hammer;
 • PVC-rør (10 mm).

Stadier av henrettelse:

 1. Det aller første er klargjøring av materialet. I følge tegningen produseres alle deler av den nødvendige størrelsen, og de nødvendige hullene og sporene blir laget på dem. Etter det skal treplatene behandles med linolje og lakkes på toppen, får tørke godt (denne handlingen kan utføres etter at monteringen av strukturen er fullført).
 2. Etter at alle brettene er helt klare, fortsett direkte til monteringen av strukturen. Det er bedre å koble delene sammen med et spesielt lim eller med negler. Den mest pålitelige vil være feste ved hjelp av metallhjørner.
 3. Montering av emner fra platene utføres vekselvis, og starter med den største boksen. Deretter installeres de neste radene. Før du fester hvert element, må du kontrollere at det står på nivå.
 4. Det ferdige blomsterbedet av brett er malt med maling av ønsket farge eller i tillegg lakkert, og etterlater treets naturlige utseende.
 5. Deretter legges geotekstiler rundt hele omkretsen av basen, noe som vil forhindre vekst av uønsket ugress. Det må lage flere hull for vanndrenering.
 6. Dette blomsterbedet, laget for hånd fra brett i nærheten av huset, er fylt med jord og planter plantes.

Foto av blomsterbed i tre med egne hender

Gjør-det-selv blomsterbed fra tre vil aldri gå av moten, deres popularitet kan bedømmes av mange bilder. Slike blomsterbed i dag er ikke bare en dekorasjon av landskapet til enhver sommerhytte eller herregård, men også en original måte å skape en koselig atmosfære på stedet.

Konklusjon

Gjør-det-selv-bilder av blomsterbed fra brett bekrefter at et slikt enkelt materiale lar deg lage selv de mest intrikate designene. Blomsterbed i tre kan være av forskjellige former og størrelser og dekorere store områder med sommerhytter eller gårdsplasser på landsteder med begrenset areal.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon