Sammensatt basseng: DIY-installasjon + eieranmeldelser

Komposittbassenger er svømmebassenger laget av glassfiber med tillegg av spesielle komponenter. En av de særegne egenskapene til strukturer laget av komposittmaterialer er muligheten for å bruke dem ikke bare som en sesongstruktur, men også til bruk året rundt med tildekking for vinterperioden.

Funksjoner av sammensatte bassenger

Komposittforbindelser inkluderer produkter av polymertypen forsterket med ultrasterke syntetiske fibre. Styrken som tilbys av slike stoffer gjør det mulig å lage en legering som tåler væsketrykk selv i sammensatte strukturer med store dimensjoner.

Dette påvirker det faktum at produsenter angir garantiperioden for produkter innen 15-20 år. Imidlertid garanterer produsentens utmerkede styrkeegenskaper strukturen, og produsentene kan ikke garantere at det opprinnelige utseendet bevares. Det, som indikatorene for bygningens elastisitet, endres under påvirkning av ultrafiolett stråling, temperaturer, kjemiske forbindelser.

Denne typen legering tillater ifølge eksperter ikke bare å gi tilstrekkelige styrke- og holdbarhetsegenskaper med en nøye holdning til produktet, men lar også produsenter eksperimentere med form og nyanser av produkter. Andre hevder at det ikke er mer enn 5-6 varianter av former og toner av sammensatte strukturer. Etter deres mening skyldes dette det utilstrekkelige antallet typer legeringer av denne typen og behovet for å produsere for innføring av en ny form for en kostbar matrise, noe som øker produktets kostnad for kjøperen.

Hva er forskjellen mellom et sammensatt basseng og polypropylen

Før du installerer et sammensatt basseng i huset, sammenligner sommerboerne denne typen basseng med polypropylenprodukter som er nærmest i ytelse og som er konkurrenter på markedet. Det er verdt å ta hensyn til designfunksjonene og nyansene i driften av begge varianter:

 1. Bassenger laget av polypropylen krever obligatorisk betong, hvor arbeidshastigheten er begrenset av muligheten for å legge bare 20-30 cm betong per dag.
 2. I motsetning til sammensatte bassenger er ikke polypropylenstrukturer laget av fast materiale, men består av et stort antall sammenkoblede ark.
 3. Vanlige polypropylenstrukturer er bare 5 mm tykke.
  Viktig! Når det utsettes for ekstreme temperaturer, oppstår det ofte skader på det sammensatte bassenget, noe som nesten er umulig å reparere.
 4. Strukturer laget av polypropylen har en nyanse - en dypblå farge, mens strukturer laget av komposittmaterialer har minst 5-6 fargevariasjoner.

Sammensetninger basert på en kompositt under produksjonen kan fylles med smuler laget av lysende materialer, som i tillegg til en behagelig glød vil gi muligheten for ytterligere oppvarming av vann.

Eksperter understreker at komposittbassengene vist på bildet nedenfor er overlegne polypropylenstrukturer i alle tekniske egenskaper. Imidlertid har slikt utstyr en litt høyere pris, som ifølge eksperter og brukere lønner seg med høy pålitelighet og fravær av problemer i installasjon og drift i lang tid.

Fordeler og ulemper med sammensatte bassenger

Populariteten til produkter laget av kompositt komposisjoner skyldes en rekke fordeler, som eksperter inkluderer:

 1. Styrken på materialet er 10 ganger høyere enn for betongkonstruksjoner.
 2. Produktet er laget av en monolitt og er underlagt kontroll i alle ledd av produksjonssyklusen, med en nøye holdning, kan levetiden til en slik beholder nå 50 år.
 3. Attraktivt utseende, et stort antall former og farger som gjør det mulig å bruke i forskjellige interiører.
 4. Lett, slik at sommerboerne kan installere utstyr på egen hånd.
 5. Lave kostnader for kjøp, installering og vedlikehold av bassenget sammenlignet med betongkonstruksjoner.
 6. Egenskaper av sammensetningen som tillater mindre forurensning av sammensatte bassenger og følgelig mindre hyppig rengjøring.
 7. Enkel vedlikehold, oppnådd ved bruk av komponenter i materialets sammensetning som forhindrer utseende og reproduksjon av mikroorganismer og mykotiske strukturer.
 8. Tettheten til bassengbassenget laget av kompositt, oppnådd ved å lage det fra ett stykke.

I tillegg, hvis nødvendig, kan det sammensatte bassenget demonteres og installeres på et nytt sted. Imidlertid, sammen med de oppførte fordelene, nevner eksperter også en rekke ulemper ved slike bassenger, inkludert:

 1. Umuligheten av å installere et sammensatt basseng på steder for lokalisering av elektrisk kraft, luft og underjordisk gasskommunikasjon.
 2. Mulighet for at bassenget flyter opp når det tømmes for rengjøring eller væskeskift.
 3. Tilstedeværelsen av deformasjoner og bøying av bassengformen, noe som igjen forårsaker vanskeligheter (utseendet til sprekker) med ordningen av kledningen i området for bypass-sonen som ligger langs omkretsen av det sammensatte bassenget.
 4. Manglende evne til å støtte bassengskålen når den er installert på overflaten av andre strukturer, noe som igjen medfører en endring i formen og størrelsen på bollen, hvis deformasjoner fører til ødeleggelse av basisplatene.
 5. Høy varighet (opptil 4-5 uker) og møysommelig installasjonsarbeid.
 6. Behovet for å bruke spesialtransport for levering og installasjon av det ferdige produktet, noe som øker kostnadene for kjøperen.
 7. Lav vedlikeholdsevne og høye kostnader for restaureringsarbeid.

Til tross for de nevnte ulempene, var komposittbassenger i stand til å vinne sin nisje i markedet og holde sine posisjoner fast takket være produksjonen av holdbare produkter av høy kvalitet.

Typer bassenger laget av komposittmaterialer

Fra en rekke typer og størrelser skiller eksperter ut produkter som har ovale, rektangulære former, sammensatte runde bassenger og strukturer med en kompleks konfigurasjon. Bollene med slikt utstyr kan lages i forskjellige farger, for eksempel blå, grønnaktig, smaragdbrun og andre.

Blant de kjente løsningene kaller eksperter bruken av avansert teknologi NOVA-farger, som lar deg oppnå en holografisk effekt ved bruk av en ny fargepalett.Et annet alternativ er å bruke unike fargenyanser med 3D Bi-Luminite-farger, som bidrar til å oppnå forskjellige brytnings- og refleksindekser gjennom lagdeling.

Rangering av de beste sammensatte bassengene

For å sikre en lang levetid for bassenget, er det nødvendig å kjøpe produkter som tilbys av produsenter av komposittbassenger i Russland og i nærområdet, ved hjelp av materialer av høy kvalitet. Slike strukturer gir brukerne sikker drift, høy styrke og lang levetid, som bare i henhold til produsentens garanti er omtrent 20 år. Blant de mest populære produsentene som tilbyr kundene produkter av høy kvalitet, inkluderer eksperter:

 1. Utstyr "Eri" fra det hviterussiske selskapet Composit Group, som preges av et gunstig forhold mellom produktkostnadene og kvaliteten.
 2. Toba-sammensatte bassenger produsert av det litauiske selskapet Luxe Pools. I tillegg til å sikre den nødvendige tykkelsen på produktet og dets isolasjon, for brukervennlighet, tar produsenten økt oppmerksomhet til utstyrets ergonomiske parametere.
 3. Minipool-modellen, produsert av Moskva-selskapet San Juan, preges av en rekke former og farger, som har det praktiske og mangel på isolasjon. Slike produkter kjennetegnes av høye styrkeindikatorer og har en gjennomsnittlig kostnad på markedet.
 4. Utstyret "Victoria", "Grenada", "Rhodes Elite", produsert av St. Petersburg-firmaet Admiral Pools, preges av lave priser og et bredt spekter av produkter. Dette selskapet produserer bassenger med en dybde på 2,5 m og en lengde på opptil 14 m.
 5. Rangeringen av sammensatte bassenger inkluderer også produkter produsert av Compass Pools (Krasnodar). De tilbyr forbrukerne utstyret "Riverina", "X-Trainer", "Brilliant", som er særegne ved attraktivt utseende og høy ergonomisk design.

Ved å velge blant de listede modellene, foretrekker forbrukerne det alternativet som best passer driftsforholdene, formålet med bassenget og tilgjengelige materialmuligheter.

DIY installasjon av sammensatt basseng

Før du installerer strukturen, anbefales det å studere de tilgjengelige metodene for å installere bassenger laget av komposittmaterialer. Blant dem inkluderer eksperter:

 • installasjon av utstyr inne i en kapitalstruktur;
 • senking i en forberedt grop med delvis utdyping;
 • installasjon i en bolle laget av kompositt eller betong, plassert på overflaten;
 • installasjon på en overflate plassert inne i en lukket paviljong;
 • installasjon med utførelse av en betong kantstein;
 • installasjon på en overflate i flukt med bakken.

Når du installerer et basseng laget av komposittmaterialer, er det nødvendig å overholde en rekke krav til sikkerheten til strukturen.

Viktig! Når du velger et sted for bygningens beliggenhet, bør du huske at den anbefalte avstanden til nærmeste bygning bør være minst 2 m, og i tilfelle installasjon av et sammensatt basseng i nærheten av en nybygd bolig, bør det være 1,5-2 ganger høyere enn den angitte verdien.

Installasjon av et sammensatt basseng i landet på gaten

Etter å ha bestemt deg for å uavhengig installere et sammensatt basseng på nettstedet ditt, må du forberede et rom for installasjon. For å gjøre dette må du bruke en gravemaskin til å grave en grop for de gitte dimensjonene av strukturen, med en liten helling, hvis lengde på benet ikke skal overstige 50 cm.

Parameterne til gropen for arrangementet gjør 15-20 cm mer dybde av bollen for å organisere en pute av sand og pukk. Bredden på gropen bestemmes av indikatorene for jordfrysing og graden av heving i regionen, den kan økes, avhengig av dem, med 50-150 cm sammenlignet med bassengets overordnede dimensjoner for hver av sidene.

Etter det er det nødvendig å legge rørleggerkommunikasjon og sørge for at væsken dreneres når den byttes ut. Handlingsrekkefølgen når du installerer et sammensatt basseng med egne hender inkluderer å utføre prosedyrer som:

 • fylle bunnen av gropen med pukk og sand;
 • sakens plassering på installasjonsstedet ved hjelp av improviserte midler eller spesialutstyr;
  Viktig! Bassenger laget av komposittmaterialer kan installeres rundt omkretsen av tanken på en base laget av metall eller tre.

 • tilkobling av utstyr for drenering av væske under vedlikehold og fylling av bollen;
 • gjenfylling av avstanden mellom gropveggen og skålhuset langs hele omkretsen av strukturen ved bruk av pukk med samtidig ramming;
 • design i form av et betongbelte, utført langs omkretsen av det gravde komposittbassenget til sommerhuset.

Innendørs sammensatt bassenginstallasjon i et hus

Installasjonen av et sammensatt basseng, utført inne i en bolig, har en rekke funksjoner, inkludert bruk av seksjoner, størrelsen må tilsvare bredden på døråpningen. Installasjonen av strukturen kan utføres i henhold til teknologien beskrevet ovenfor under byggingen av bygningen eller etter at den er ferdig.

Gropen lages etter å ha bestemt nullmerket, bundet til eksisterende områder. Installasjonen av et basseng laget av komposittmaterialer inkluderer installasjon av innebygde deler med legging av vannrør i et eget rom og installasjon av en bolle. Etter det gjennomføres ordningen med vaskerommet og igangkjøringen.

Trenger jeg jording for et sammensatt basseng

Siden glassfiber ikke er klassifisert som et materiale som har lederegenskaper, kan du gjøre uten å installere jording. Imidlertid krever elektriske sikkerhetsregler bruk av pumper, kloakkrenseanlegg og annet elektrisk utstyr for å sikre sikkerheten ved drift. Dette kravet blir spesielt viktig med tanke på bruken av metalldeler som rekkverk og trappetrinn. Basert på hensynet til å sikre sikker drift av utstyr, er jording derfor en forutsetning for å ta i bruk anlegget.

Drift og vedlikehold av et sammensatt basseng

Vedlikehold av bassenger av enhver type sørger for regelmessig rengjøring av bunnen av strukturen ved hjelp av en vannstøvsuger, bytte av filterelementer, rengjøring av væsken med spesielle midler.

Kapasiteten til filtreringsenheten som brukes, skal tillate at hele væskevolumet som fyller komposittbassenget kan passere i 5-6 timer. Avhengig av temperaturen på væsken, må den rengjøres 2-3 ganger i løpet av dagen. Så, ved en temperatur under 24 ° C, må all væske føres gjennom filteret to ganger, mens ved en temperatur som overstiger 30 ° C, blir hele væsken som fyller komposittbassenget renset tre ganger.

Instruksjonshåndboken definerer metoder og nomenklatur for kjemikalier for desinfisering av vann, tiltak for å forhindre forringelse av vannkvaliteten i utendørs sammensatte bassenger for sommerhus.

Sammen med vannrensing ved hjelp av kjemikalier i bassenget, er mekanisk rensing ved bruk av en filtreringsenhet av stor betydning. Separat fremhever eksperter detaljene til komposittoverløpsbassenger, der filtrering oppstår når væske helles i en spesiell beholder gjennom siden av strukturen.

Viktig! For å sikre komfortabel drift av komposittbassenget, trygt for metalldeler, så vel som slimete overflater og menneskelig hud, anbefales det å bringe surhetsverdien til pH = 7,0-7,4.

Kompositt reparasjon av bassengskål

Behovet for reparasjoner kan oppstå når konstruksjonen er feil installert, installasjonen utføres med utskifting av komponenter, eller hvis anbefalingene som er foreskrevet av produsenten er brutt. I tillegg kan du noen ganger finne forfalskninger av sammensatte bassenger for barn fra kjente selskaper, i forbindelse med hvilke det anbefales å kjøpe et basseng fra pålitelige selskaper eller distributører som har en direkte forbindelse med produsenten.

For å forhindre kostnadene knyttet til å gjenopprette funksjonen til komposittbassenget, anbefaler eksperter:

 1. Følg produsentens instruksjoner for å installere produktet nøyaktig.
 2. Unngå for tidlig drenering av væske fra bassenget og organiser et dreneringssystem med høyt grunnvann i tide.
 3. Når du installerer et sammensatt basseng på utvasket jord eller fyll jord, er det nødvendig å klargjøre en armert betongplate for den med en tykkelse på minst 20 cm før installasjon.

Hvis bollen er skadet, må bassenget tømmes raskt og en klage må sendes til leverandøren av produktet. Det er nødvendig å beskrive funksjonene til skaden, legge ved bilder.

Konklusjon

Komposittbassenger er en komfortabel og holdbar konstruksjon. For kontinuerlig drift er det imidlertid nødvendig å sikre korrekt installasjon og bruk av produktet. Blant de viktige egenskapene til installasjonens spesifikasjoner, kaller eksperter forberedelsen av nettstedet for strukturen. Komposittbassenger har med rette okkupert sin nisje, og kombinerer holdbarhet, enkel vedlikehold og vakkert utseende.

Eieranmeldelser av sammensatte bassenger

Igor Klimenko, 35 år gammel, Kaluga
Måtte takle bevegelsen til det sammensatte bassenget. Jeg hørte om muligheten for å fjerne bassenget når jeg flyttet og installerte det på et nytt sted, men jeg ble veldig overrasket over å se det med egne øyne.
Elena Ignatova, 41 år, St. Petersburg
Vi installerte et slikt basseng i landstedet vårt, designet er enkelt å bruke, og jeg vil si mer, noen ganger vil jeg ikke engang forlate herregården!
Gennady Nikolaenko, 29 år, Ryazan
Bassenget laget av komposittmaterialer passer godt inn i det omkringliggende landskapet, ser vakkert og estetisk ut. En ekstra bonus er tilstedeværelsen av praktiske trinn for nedstigning i vannet. Etter å ha kjøpt og installert bassenget, ble vi hyggelig imponert over skjønnheten i det sammensatte bassenget om kvelden.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon