Gjør-det-selv-røykhus fra et 200 liters fat: tegninger, bilder, videoer

Gjør-det-selv-røyk fra et fat lar deg spare på å kjøpe en enhet, få muligheten til å lage kjøtt, varmrøkt fisk. Produksjonsprosessen er ikke så komplisert som den ser ut ved første øyekast. Det viktigste er å gjøre deg detaljert kjent med prinsippet om drift av et røykhus hjemme, alternativene for arrangementet og følge en klar algoritme for handlinger.

Fatvalg og forberedelse

For at et hjemmelaget røykhus fra et fat, laget for hånd, skal være pålitelig i drift, må du følge følgende tips for valg og forberedelse:

 1. For produksjon av et røykhus er det bedre å bruke en metallfat, plastbeholdere er ikke egnet her, de tåler ikke høye temperaturer når du røyker produkter. Trebeholdere skal brukes til kald behandling.
 2. Volumet på metalltrommelen må være 200 liter. Før du starter arbeidet, må beholderen, som var i drift, rengjøres, restene av kjemikalier, en spesifikk lukt må nøytraliseres. For disse formålene må den brennes fra innsiden med en blåselys, deretter fylles med vann og stå i flere dager.
 3. Hvis metallbeholderen er helt forseglet, skal lokket kuttes av. Det er perfekt for å samle fett som strømmer ned under røyking. Du får en slags bakeplate.
 4. For å legge ved på bunnen av fatet, må det være en ovn. For å gjøre dette, skjær et rektangulært hull på 30 cm bredt og 20 cm langt. En dør er laget av det resulterende metallfragmentet, hengslene er sveiset, håndtakene er installert og utstyrt med en låseknapp.
 5. For å ordne en skorstein på den andre siden av beholderen, må du lage et rundt hull. Langsgående hull blir kuttet i bunnen under blåsning, noe som vil bidra til bedre forbrenning, rask fjerning av aske. Men det er en advarsel: hullene skal ikke være for brede, ellers vil treet falle ut.

Et fat til et hjemmelaget røykhus må først skyte for å utelukke skadelige stoffer fra innsiden

Prinsippet om varm røyking i en tønne

Før du lager et røykhus fra et fat med egne hender, må du forstå hva som er grunnleggende for varmrøyking, hvordan de skiller seg fra den kalde metoden for bearbeiding av råvarer. Denne teknologien skiller seg ut for sin sikkerhet, effektivitet og hastighet ved tilberedning av kjøtt og fisk. Halvfabrikatene inne i fatet blir behandlet med røyk fra ulmende flis, temperaturen er i gjennomsnitt 70 ° C.

Røykeprosedyren kan vare 2 timer, opptil 2 dager. Etter matlaging har produktene en uttalt behagelig aroma og smak, de er saftige nok, de kan konsumeres umiddelbart. Dette er hovedforskjellen fra kaldrøyking, der produkter røykes i 4 dager.

Varianter av varmrøkt røykbokser fra et fat

Et varmrøkt røykeri fra et fat på 200 liter har en enkel design, det er også moderniserte alternativer der det er flere muligheter, for eksempel å sette et spesifikt temperaturregime. De vanligste typene røykere er:

 1. Vertikal... Denne enheten er enkel i design, brennkammeret kan utstyres inne i fatet, eller være atskilt fra kammeret. Denne installasjonen kan bare brukes til varm røyking.
 2. Horisontal. Røykeriet tilhører kategorien universal, det er bra å bruke det - både som en kokeovn og som grill. I følge produksjonsprinsippet ligner det en samling fra en gassflaske, men med sine egne finesser. Fordelen med et horisontalt røykhus er jevn fordeling av røyk. Men det er også en ulempe - den har en svak grad av tetting.
 3. Fra to tønner... Den ene beholderen er nødvendig for produksjonen av brannkammeret, og den andre for kamrene for halvfabrikata. Det varme røykeapparatet har vist seg å være praktisk og effektivt, og det er raskt og praktisk å lage mat i det.

Diagrammer og tegninger for et røykhus med egne hender fra et fat

Alle kan lage et røykhus med egne hender fra en jernfat, hvis du har et diagram og følger produksjonsteknologien.

Diagrammet hjelper deg med å forstå hvordan enheten fungerer

Røykehus kan variere i struktur

Enheten er egnet for prosessering av både kjøtt og fisk

Hvordan lage et horisontalt, røkt røykhus fra et fat

Prosessen med å lage et varmrøkt røykhus fra et fat med egne hender er som følger:

 1. Merk av lokket på siden av jernbeholderen, og skjær det ut med en kvern. Den kan være rund, firkantet eller rektangulær i form. Alternativt kan du kutte fatet i to stykker.
 2. Installer metallstrimler for å forhindre at lokket faller ned i røykeren. Både ferdige striper og en kant tatt fra et annet fat vil gjøre. Du kan ta nagler for feste. Først må du bøye stangen i form av beholderen, lage hull og legge den til.
 3. Installer hengslene på lokket. Hull lages først, og deretter brukes nagler. Du må gjøre det først på den ene siden, og deretter på den andre. Det er viktig her at alt er på nivå, uten forvrengninger.
 4. Lås håndtaket til dekselet. Feste skjer gjennom hullene med bolter.
 5. Lag en skorstein av et rør, en armatur, plasser den på bunnen av røykhuset, på siden. For å tette strukturen, brukes bolter for å fikse den. Du kan bruke en sveisemaskin for å feste deler.
 6. Installer grillen inne i konstruksjonen ved å bore hullene. Tenk over stativet. Det er optimalt å bruke en "geit", men du kan ganske enkelt finne fatet på et tidligere forberedt sted.
Råd! For å unngå at dekselet faller i motsatt retning, er det verdt å gi en begrenser fra kjedet, som fester den ene enden på en fast del av strukturen og den andre på luken.

Hvordan lage et varmrøkt røykhus fra to tønner

Instruksjoner for å lage et røykhus fra to tønner med egne hender med et bilde:

 1. Forbered to metallbeholdere, rengjør dem for maling. Det er bedre å ta tønner - den ene er stor for røykekammeret, den andre mindre for brennkammeret. Designet vil ligne på bokstaven T.
 2. I en stor beholder, skjær ut sideveggen i hele lengden og 1/3 av omkretsen.
 3. Fest dekselet på hengslene.
 4. Lag hull 10 mm for installasjon av stålstenger med en diameter på 8 mm, og trekk deg tilbake fra bunnen av røykekammeret 1 og ½ av disse avstandene. Lag en pall, rister. Monter dem på stålstenger.
 5. Plasser den mindre trommelen i oppreist stilling. Fjern først toppdekselet og kutt det av slik at forankringen med røykekammeret skjer så tett som mulig.
 6. Skjær deretter ut døren, hvor det større hullet vil være for ved, og det mindre over bunnen - for å blåse, fjerne aske. De er festet til hengslene.
 7. Fest risten av metallrist inne i beholderen mellom dørene, tykkelsen skal være minst 5 mm.Installer skorsteinen ved å kutte et hull med en diameter på 100 mm øverst bak. Monter alle deler av røykhuset.

Varmrøkt vertikalt røykhus fra et fat på 200 liter

For å lage et varmrøkt røykhus fra et fat, må følgende rekkefølge av trinn følges:

 1. Skjær av den øvre delen i et forseglet fat. Det resulterende fragmentet er egnet for pallen.
 2. Lag en 20x30 cm dør i bunnen av beholderen, og fest den til fatet med sveisede hengsler.
 3. Lag hull i bunnen for å blåse og rengjøre fra aske. Del beholderen i 3 like store deler, og fest bunnen av metall med en tykkelse på 4 cm eller mer med 1/3.
 4. I samsvar med dimensjonene på røret, lager beslaget et hull for skorsteinen.
 5. Sveis bena til røykeren for å skape et luftrom.
 6. Lag et brett for å samle fett fra lokket. Du kan installere den på stenger, gå 15-20 cm bakfra.
 7. Lag en base for gitteret og installer det. Monteringsstenger, som er montert på fire sider av tanken, egner seg som hengsler. Det viktigste er at grillen kan nås uten problemer.
 8. Lag et lokk til en røyker med et håndtak.

Gjør-det-selv elektrisk røykhus for varm røyking fra et fat

Du kan montere et røykeri med egne hender fra et 200 liters fat i henhold til følgende skjema:

 1. Klargjør beholdere, rengjør, vask.
 2. Installer møbelhjul. De er montert på bunnen av containeren for å forenkle prosessen med å transportere røykhuset.
 3. Installer kokeplaten. Først må du fjerne dekselet fra enheten, fjerne alle "innsiden" fra kroppen og forlate varmeelementet. Fest det med skruene.
 4. Installer et termometer. Etter å ha boret et hull på toppen av løpet, er en mekanisk enhet montert. I følge hans avlesninger vil det være mulig å bestemme temperaturen inne i hjemmets røykhus.
 5. Installer pallen. Som den kan du bruke en bakebolle med en diameter på 50 cm. Plasseres midt på tanken med hullene for feste.
 6. Utstyr skorsteinen. Åpningen for røykutløpet er laget i lokket, dens diameter er 5 cm. Du kan åpne spjeldet etter 10-20 minutters røykdrift når den første røyken dukker opp. Åpningen åpnes for å regulere luftstrømmen.
 7. Installer en beholder for oppsamling av sagflis. En metallgrill er bra her. Alternativt kan du bruke en støpejernspotte.
 8. Plasser en rist eller stenger for halvfabrikata på toppen av fatet.
 9. Koble enheten til strømnettet.
Råd! I mangel av et lokk, er burlap egnet for røykhuset i stedet. Når du bruker den, blir maten tilberedt litt raskere, noe som må tas i betraktning.

Andre alternativer for gjør-det-selv-røkt fra et fat

I tillegg til vanlige røykere er det også andre varianter. Hver av dem har sine egne produksjonskarakteristikker.

Med en brennkammer inni

Dette alternativet er bare akseptabelt for varmrøykeprodukter. Du kan montere en hjemmeenhet ved hjelp av følgende teknologi:

 1. Plasser fatet loddrett.
 2. Lag flere hull i bunnen av beholderen for å forbedre luftstrømmen.
 3. Skjær en rektangulær åpning i bunnen av fatet. Stablingen av ved vil skje gjennom den. Lag en hengslet dør av det oppnådde fragmentet av metall. Du kan styrke den ved å bruke en jernlist og feste den på de frie kantene.
 4. Utstyr en annen bunn på en avstand på 1/3 av hele høyden.
 5. Installer en skorstein fra siden av fatet, og lag et hull for røret.
 6. Plasser risten øverst på røykeren.
 7. Lag et perforert deksel av en metallsirkel av tre.

Universell

For å montere et varmrøkt røykhus fra en tønne med egne hender, må du følge samme rekkefølge av handlinger som ved fremstilling av en vertikal struktur, med unntak av brannkammeret.

Røykgeneratoren er en enkel og effektiv løsning for produksjon og tilførsel av røyk til kamre med halvfabrikata

Det er laget et hull i veggen på tanken for røret som går fra røykgeneratoren.Når røykeriet plasseres på et spesielt bestemt område for det, kan røret utstyres i bunnen av fatet.

Med blåselampe

For å montere et røykhus med egne hender ved hjelp av en blåselys, må du:

 1. Gjennomfør forberedende tiltak ved å rengjøre beholderen.
 2. Bruk en sveisemaskin til å sveise stengene som skal brukes til røykeprodukter.
 3. Lag et hull i bunnen av tanken, sveis en stikkontakt med en innvendig gjenger. Forbered et stykke rør, der den ene enden er sveiset tett, og den andre har en tråd.
 4. Lag et lokk til røykhuset, i diameter skal det overstige diameteren på fatet. Gi et håndtak for enkelhets skyld.
 5. Når røykeriet er klart, blir produktene lastet, en blåslampe føres til røret.

Fra en trefat

Denne versjonen av hjemmets røykhus skiller seg ikke bare i funksjonalitet, men også i dekorativitet. For å lage det er det nødvendig å utstyre en kanal for passering av røyk, som brannkammeret, i bakken, gjemmer seg under et jordlag.

En røyker fra en trefat, med en kompetent tilnærming, kan bli en del av landskapsdesign

I en tid da røykeriet ikke er i bruk, kan det dekkes med et lokk som det er bra å arrangere et blomsterbed. Du kan til og med dekorere den med et stykke plen. For å øke dekorativiteten er trefat dekorert med naturstein.

Regler om fatrøyking

For at varmrøktede produkter skal ha en behagelig smak og aroma, er det verdt å følge visse anbefalinger. Det er også viktig å bare kjøpe ferske råvarer.

Hva kan røykes i et fat

I et hjemmelaget røykhus kan du lage fisk og hjemmelaget kjøtt, vilt og fjærfe, samt pølse. For å gi en spesiell smak brukes frukttre, vinranker, enebær som drivstoff. Hardwoods er også egnet for røyking.

Tid og temperatur for røyking i et fat

Prosessen med varmrøyking av halvfabrikata sørger for å opprettholde temperaturen i et visst område - 80-120 ° C. Det er med slike indikatorer at en rekke nødvendige prosesser kan forekomme: proteindenaturering, utseendet på røykfylte partikler inne i råvarene som brukes, dannelsen av juice og fett. Varigheten av varmebehandlingsperioden er 40 minutter - 3 timer.

Avhengig av typen halvfabrikat, er tiden og temperaturen i fatet forskjellig:

 1. For matlaging av fisk er temperaturen 80-120 ° C, 40 minutter - 1 time.
 2. For røyking av hjemmelaget kjøtt er temperaturen 90-110 ° C, 2-3 timer.
 3. For vilt skal temperaturen i røykhuset være mellom 90-120 ° C, og prosesstiden skal være 3 timer.
 4. For fjærfe i en tønne, bør temperaturen være fra 80 til 100 ° C, og tiden skal være 30 minutter - 1 time.
 5. For røyking av hjemmelagde pølser holdes temperaturen innenfor 60-120 ° C, og tiden er 1-2 timer.

Profesjonell rådgivning

Et røykhus fra hjemmet tillater varmebehandling av råvarer med røyk, hvis temperatur varierer fra 80 til 120 ° C. Det er noen tips for bruk av denne konstruksjonen:

 1. Før produksjonen må beholderen til røykhuset gjennomgå grundig, det skal ikke være spor av maling, det skal ikke være spesifikke lukt.
 2. Det er ikke verdt å bruke bartrær som drivstoff på grunn av den store mengden harpiks, dette vil bare forverre smaken på produktene.
 3. Ikke legg for mye tre i brennkammeret for å forhindre at de ferdige produktene blir bitre. 1-2 håndfull flis er nok.
 4. Det er nødvendig å lyse opp flisen etter at du har lastet råvarene i røykhuset.
 5. For å justere temperaturregimet er det nødvendig å enten redusere eller øke ulmingen av chips.

Video om hvordan du lager et gjør-det-selv-røykhus fra et fat:

Konklusjon

Gjør-det-selv røykeri fra en tønne er en fin måte å få smakfulle og aromatiske produkter med røyk i ditt landsted. Det er ikke vanskelig å gjøre det, det viktigste er å bestemme designalternativet og følge produksjonsteknologien.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon