Gjør-det-selv-benk med trerygg: hvordan lage en sommerbolig, instruksjoner med et bilde

En gjør-det-selv trebenk med rygg er et nyttig og allsidig produkt som vil se bra ut i en sommerhus eller i hagen til ditt eget hjem. For å montere det er det først og fremst nødvendig å utarbeide en tegning, ifølge hvilken monteringsprosessen vil finne sted. I tillegg må du velge verktøy og byggematerialer, ta hensyn til mange poeng slik at benken holder så lenge som mulig.

Fordeler og ulemper med en trebenk med rygg

Trebenker er det mest populære og etterspurte tilbehøret til landmøbler. De har et attraktivt utseende og tåler betydelig belastning. I tillegg ser trebenker med rygg ut på bildet. De kan være et interessant sted for fotograferinger. Samtidig har bruken av tre til å ordne en benk sine positive og negative sider.

Blant fordelene med trebenker er:

 1. Miljøvennlighet. Tre er et helt naturlig materiale som ikke inneholder giftige stoffer og farlige komponenter.
 2. Høy holdbarhet. Trebenken har utmerkede ytelsesparametere. Med riktig pleie kan det vare lenge.
 3. Lav varmeledningsevne, motstand mot negative temperaturer. En trebenk er i stand til å holde seg varm. Derfor, selv om vinteren, er de mer komfortable og ikke kalde.
 4. Enkel vedlikehold. Treet trenger ingen spesiell pleie. Som regel behandles tre opprinnelig med spesielle beskyttende stoffer, hvoretter det får større styrke og pålitelighet.
 5. Et bredt spekter av designløsninger, muligheten for etterbehandling og maling. Fra designperspektivet er en trebenk med rygg perfekt for ethvert eksteriør av nettstedet. Dette er et klassisk alternativ som aldri mister populariteten.
 6. Rask eliminering av mangler. Hvis det oppstår sprekker eller riper på benken, vil det ikke være vanskelig å fjerne dem.

En trebenk kan plasseres i hvilken som helst del av hagen, nær verandaen eller på plenen

Samtidig har trebenken noen ulemper som du bør være oppmerksom på når du bestemmer deg for å installere et slikt tilbehør i sommerhuset ditt:

 1. Treet er svært hygroskopisk. Over tid absorberer den en betydelig mengde vann og vanndamp, og det er derfor den kan endre størrelsen. For å forhindre en slik utvikling av hendelser, er det nødvendig å behandle butikken med spesielle beskyttende stoffer.
 2. Et av de største problemene med tømmerstrukturer er deres følsomhet for korrosivitet.Det kan dannes mold på overflaten av benken, noe som vil føre til ytterligere rotting.
 3. Benken med ryggstøtte må installeres vekk fra mulige antenningskilder. Tre er svært brannfarlig og bør holdes borte fra varmekilder.

Typer av trebenker med rygg

Gjør-det-selv benker med rygg er vanligvis klassifisert i forskjellige retninger. Avhengig av mobilitetsgrad:

 1. Stasjonær benk. De er installert på et bestemt sted der de er løst. Som et resultat er det nesten umulig å flytte det. Denne typen trebenk trenger spesiell pleie. For å beskytte den mot fuktighet, er det nødvendig å periodisk male strukturen, utføre kosmetiske reparasjoner. For at benken med rygg skal være lengst mulig, er det nødvendig med kraftig treslag for produksjonen, som vil være så tett og holdbar som mulig.
 2. Bærbare design. De er laget av lys skog, som er preget av en liten masse. Den største fordelen med benker med en rygg av denne typen er at de er veldig enkle å lage med egne hender. I tillegg kan de installeres hvor som helst om nødvendig. På grunn av den lille størrelsen og vekten, kan en slik struktur enkelt flyttes etter behov.

Avhengig av konfigurasjon kan en benk med ryggstøtte være:

 • Klassisk type. Det er en konvensjonell konstruksjon laget av brett. Dette er det enkleste alternativet, hvis formål er å holde en persons vekt. Som regel er strukturer i dette formatet ikke forskjellige i utsøkt design.
 • Benk med ryggstøtte som understreker de anatomiske egenskapene til menneskekroppen. Det mest praktiske og komfortable alternativet, slik at en person kan føle seg helt avslappet. Konstruksjoner av denne typen er allsidige og effektive. De gjør det mulig ikke bare å sette seg ned i noen minutter, men også å tilbringe mye tid i den friske luften.
 • Benk med baldakin. Det er en klassisk type benk med rygg, som er lukket ovenfra med en spesiell beskyttende baldakin. Denne designen vil være et utmerket alternativ for langvarig friluftsliv, beskytte mot solen og mulig nedbør.
Viktig! Før du fortsetter med monteringen av benken, anbefaler eksperter å lage et diagram over en trebenk med rygg. Å fokusere på det vil gjøre det lettere å få jobben gjort.

Det du trenger for å montere en trebenk med rygg

For å montere en benk med ryggen med egne hender, må du klargjøre alt materialet. Først og fremst må du bestemme hvilken type tre som skal brukes. Ofte anbefaler eksperter å velge tre med tett struktur og et minimum antall kvister, slik at benken er så trygg og pålitelig som mulig.

For å samle benken trenger du:

 • 4 ben laget av tre, metall eller andre materialer;
 • mellomstore brett designet for å fikse større elementer;
 • flere store brett for å danne sete og rygg.

I tillegg vil brukeren måtte fylle på visse tekniske beholdninger. Vi snakker om negler og andre festeelementer, hammer, sag og kvern. Sistnevnte er nødvendig for å gi treflaten perfekt jevnhet og jevnhet.

Tegninger av en benk med rygg laget av tre

Tegning av en benk bestående av små brett

Produktet vil kunne lage til og med seks store brett.

For en butikk laget av små brett, trenger du et stort antall fester

Tremøbler kan lages uten armlener

Dimensjoner på en trebenk med rygg

En håndlaget trebenk kan lages i forskjellige former, har et bredt utvalg av utseende. Rygglenedesign for komfortable sitteplasser er ofte laget rett, vinklet, rundt og rektangulært.

Det oppstår ofte spørsmål angående dimensjonene på benken. Det er verdt å merke seg her at brukeren må velge størrelse på benken uavhengig, med fokus på formålet, egne parametere og andre faktorer. Alt dette skal vises på tegningen av en trebenk med rygg.

Samtidig har ingeniører og leger utviklet de anbefalte parametrene for trebenker med rygg:

 • setehøyde over bakkenivå - 400-450 mm;
 • setebredde - 1500 mm;
 • rygghøyde - 900-950 mm;
 • ryggvinkel - ikke mer enn 120 grader;
 • setedybde - 400-450 mm.

Disse verdiene er helt i samsvar med standardene til en klassisk benk. Hvis du fokuserer på dem, kan du få en praktisk og komfortabel butikk, hvor det vil være hyggelig å bruke fritiden.

Hvordan lage en benk med rygg fra tre

Det er ikke vanskelig å lage en benk med egne hender, nesten enhver person med minimal kunnskap innen snekring kan takle denne oppgaven. Imidlertid, hvis prosjektet innebærer etablering av en storstruktur av tre med uvanlige geometriske former, er det bedre å bruke hjelp fra fagfolk.

Uansett hvilken type benk, geometriske former og designfunksjoner, trenger du følgende verktøy og materialer for å montere en benk med egne hender:

 • sag og stikksag;
 • håndsag og bor;
 • fly;
 • Kvern;
 • skrutrekker eller skrutrekker;
 • hammer, tang, blyant;
 • kvadrat, målebånd, bygningsnivå, linjal;
 • maling, pensel eller rulle;
 • treklosser med et tverrsnitt på 30:50 eller 50:50 mm for montering av rammen;
 • kantede tavler 30-50 mm tykke.
Viktig! Før du starter arbeidet, anbefales det å tørke treverket slik at benken ikke senere deformeres.

Enkel hagetrebenk med ryggstøtte

Den klassiske versjonen av hagemøbler. Å lage det selv er enkelt. For å gjøre dette er det nødvendig å forberede 4 ben for å holde strukturen, bjelker for å danne rammen og to brede brett som vil fungere som bunnen av benken og ryggen (som en analog kan du bruke flere brett med mindre dimensjoner opptil 2,5 m lang).

En slik hagebenk med rygg laget av tre er perfekt for alle sommerhusstiler; den kan brukes til lysthus, veranda og uteplass.

Benk laget av brett med rygg

Du kan bygge en benk fra brett med rygg på ekstremt kort tid. Slike strukturer er klassifisert som bærbare, de er preget av små dimensjoner og vekt. Du må begynne å jobbe med dannelsen av en ramme. Først må du installere stolpene som vil fungere som ben, og feste rammeplatene på dem.

Når du danner rammen, må du være så forsiktig som mulig, bruke en linjal og en firkant. Strukturen skal være så flat som mulig. Etter at basen er klargjort, installeres brett med liten tykkelse på rammen, som vil fungere som sete og rygg.

For at strukturen skal være så sterk som mulig, er det nødvendig at alle elementene i den fremtidige benken festes sikkert med spiker eller skruer.

Trebenk med rygg og armlener

Det er ikke vanskelig å lage et slikt prosjekt av en trebenk med ryggen med egne hender. Fremgangsmåten er den samme som når du skal ordne en standard benk med rygg, men sidedelene på rammen skal være 30-40 cm lengre. Deretter vil det være mulig å installere polerte brett på dem, som vil fungere som et armlen.

Eksperter anbefaler å sette armlenene i en liten vinkel. Så hendene vil hvile. Samtidig skal skråningen være minimal, slik at en kopp te eller kaffe kan plasseres på armlenene.

Skåret trebenk med rygg

Det er veldig vanskelig å lage denne modellen med egne hender, siden du trenger ekstra teknisk utstyr og mye kunnskap innen snekring for å lage et utskåret design.

Det beste alternativet er å kjøpe en ferdig utskåret benk som enkelt kan monteres for hånd.

Hjørnebenk laget av tre med ryggstøtte

Hjørnebenker vil være en utmerket løsning hvis det av en eller annen grunn er umulig å installere en klassisk benk med rygg. Vakre trebenker med rygg vil se bra ut i lysthus og i alle hjørner av sommerhuset.

Ofte anbefales det å bruke en metallramme som base når du oppretter en slik butikk. Dette skyldes det faktum at treet absorberer vann, på grunn av hygroskopisitet, kan det hovne opp og endre form. Som et resultat kan en hjørnebenk laget helt av tre deformeres, noe som vil føre til ødeleggelse av strukturen. Metallrammen vil forhindre at platene endrer form.

Dekorativ trebenk for en sommerbolig med rygg

Det mest populære alternativet blant forbrukerne. En dekorativ benk vil ikke bare være et flott tillegg til utformingen av nettstedet, men vil være et flott sted å slappe av.

Siden tre er et ganske enkelt materiale å behandle, har brukeren et stort utvalg av dekorative trekk. Dette kan være en uvanlig form (en halvcirkelformet benk, en benk rundt et tre osv.), Interessante dekorasjoner eller utskjæringer og mye mer.

Det er ganske vanskelig å lage en slik benk med egne hender. For å få et høykvalitetsresultat er det bedre å søke profesjonell hjelp.

Hagetrebenk med rygg og markise

Arrangementet av denne versjonen av en hjemmelaget benk med rygg laget av tre er ikke så forskjellig fra å lage en klassisk benk. Det er imidlertid flere viktige punkter å huske på.

Baldakinen skaper en ekstra belastning på benkerammen, så den må være så sterk og pålitelig som mulig. Det mest ideelle alternativet er å bruke metallelementer. Dette vil ikke bare la deg lage den mest holdbare strukturen, men vil også bli en designfunksjon.

Hvis en benk med baldakin er laget helt av tre, må du ta stenger med større tykkelse for rammen. Når det gjelder selve baldakinen, bør den være laget av lett materiale som vil være sterkt nok. Oftest brukes polykarbonat. Den beskytter perfekt mot nedbør og direkte sollys, har et attraktivt utseende.

Et baldakin vil unngå nedbør og eksponering for sollys

Sofa benk laget av brett med rygg

Det mest komfortable alternativet. På en slik benk kan du komfortabelt sitte under hvilen, om nødvendig, legge deg ned. Modellen vil være et utmerket tillegg til det generelle landskapet i forstadsområdet.

Å lage et slikt tredesign med egne hender er ikke vanskelig. Det er nødvendig å følge samme prinsipp og fremgangsmåte som når du lager en klassisk benk. For at butikken skal bli en ekte sofa, er det imidlertid nødvendig å lage store emner.

Trebenk med rygg og blomsterbed

Denne originale designideen passer perfekt inn i ethvert landskap i en sommerhus, blir en dekorasjon og et behagelig sted å bo.

For å utstyre dette alternativet, må du lage en standard benk med ryggen med egne hender, rundt hvilke blomsterbed vil være plassert på et stativ.

Du kan også utstyre en enkelt struktur. For å gjøre dette må du ta lengre brett slik at de stikker utover benken. Ved å installere solide støtter og dekke sideveggene med brett, får du en slags trekasse. Du kan fylle den med jord og plante blomster.

Utendørs trebenk med ryggstøtte for lysthus

For å lage en gatebutikk med egne hender, må du forberede nødvendig materiale og utstyr på forhånd. Før du begynner å lage en benk, må du kutte brettene:

 1. For sete og rygg er det nødvendig med minst 6-8 lameller med dimensjoner 1500x140 mm.
 2. På baksiden må du kutte ut to høye ben. For å gjøre dem så sterke som mulig, anbefales det å lage et arbeidsstykke som er 140 mm bredt og ca. 700 mm langt.
 3. For de fremre støttene på benken er det nødvendig med stenger med dimensjoner 360x140 mm.
 4. For at rammen skal være pålitelig og ikke løs, er det nødvendig med ett brett for stivhet. Størrelsen kan være veldig variert, men eksperter anbefaler å ta et arbeidsemne med minimumsparametere på 120x140 mm.
 5. Planker som måler 360x140 mm brukes som montering for sete og ben.

De angitte verdiene kan endres avhengig av konstruksjonstype og dimensjoner. Verdiene som vises er for en klassisk benk.

Etter at emnene er laget, er det nødvendig å male og tørke hvert element i den fremtidige butikken. Tørking er nødvendig slik at benken ikke deformeres i fremtiden. Siden vi snakker om en gjør-det-selv-gatebutikk, må du også behandle treverket med antiseptiske midler og brannhemmere. Dette vil gjøre det mer holdbart, beskytte det mot forfall og brann.

Lage en hagebenk av tre med rygg

Etter at tømrerarbeidet er fullført og butikken er installert på rett sted, kan du fortsette med utformingen. Siden tre anses som et ganske komplekst materiale, må det behandles.

Først og fremst skal en gjør-det-selv-benk slipes. Etter det anbefales det å dekke det med et lag brannhemmende, hvoretter tørking, vanntett lakk eller maling påføres.

Konklusjon

En gjør-det-selv trebenk med rygg er et nyttig tillegg til ethvert landskap i en sommerhus. Imidlertid kan det være ganske vanskelig å lage det, det er nødvendig å planlegge på forhånd hvordan det fremtidige møbelet vil se ut, for å bestemme type og konfigurasjon.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon