Brazier med et mursteinrøykhus med egne hender

Et brazier-smokehouse laget av murstein med egne hender kan reises under tilsyn av en mester eller en spesialist som forstår murstein av ovnen. Alt er viktig her: velg riktig byggemateriale, forbered det, hamre løsningen med ønsket konsistens. I tillegg til selve byggeprosessen er det viktig at røykhuset finner et passende sted på stedet, for å ivareta brannsikkerheten.

Varianter av design

Eksternt varierer multifunksjonelle røykhus i størrelse, finish, form og andre nyanser. De ligner en stor russisk komfyr. Dette er imidlertid bare et design. Hovedforskjellen mellom røykere og grill ligger nettopp i funksjonalitet. Det avhenger av hva en murstensstruktur er i stand til. Jo flere arbeidsområder det er, jo mer omfattende er menyen for matlagingsprodukter. I en murstensstruktur kan følgende alternativer organiseres:

 1. Røykehus... Arbeidsområdet regnes som det viktigste, siden det i dette tilfellet er bestemt for konstruksjon av en murstensstruktur. Generelt sett er et røykhus et lukket kammer. Inne er det rister eller kroker for å fikse mat. I ferd med å lage mat blir de doused med røyk, får en gylden farge og en røkt aroma.
 2. Brazier... Etter design er det en åpen fyr. Her tilberedes grill på varme kull. Sidene på grillen er tilpasset legging av spyd.
 3. B-B-Q... Dette er den samme grillen, men i stedet for spyd er det gitt et rist her. Biff og andre produkter er bakt på den.
 4. Grille... Enheten er den samme som en grill, men maten som tilberedes på risten er dekket med et lokk. De stekes samtidig ikke bare fra bunnen, men også fra toppen.
  Viktig! I røykehuset lager de ett område for en brazier og bruker det til det tiltenkte formålet: brazier, grill eller grill.
 5. Kazan... For å lage pilaf, fiskesuppe og andre varme retter på bålet, trenger du et eget arbeidsområde i røykeriet. Den er laget i form av en ovn. Platen legges ikke døv, men med et rundt snitt. En støpejernsgryte er nedsenket i vinduet.
Råd! Det er bedre å bruke en støpejernsgryte. I en aluminiumsbeholder vil noen ikke-flytende matvarer, som pilaf, brenne til veggene.

Et multifunksjonelt røykhus er laget med flere arbeidsområder.

Fra flere arbeidsområder i røykhuset med grill, kan en benkeplate og en vask tilbys. De gjør det mulig å kutte og vaske oppvask uten å forlate kokeplassen. I tillegg til arbeidsområder er det nisjer i en murbygning. De brukes i stedet for skap til oppbevaring av oppvask, ved, komfyrtilbehør.

I tillegg til alle ovennevnte nyanser, uavhengig av funksjonalitet, er alle røykhus delt inn i to typer:

 1. Et varmrøkt røykhus anses å være enkelt i design. Maten inne i kammeret tilberedes ved høy temperatur på grunn av ildstedet.
 2. Røyker-brazier laget av kaldrøkt murstein er mer komplisert, der kald røyk omslutter produktene inne i kammeret. Dette oppnås på grunn av den eksterne plasseringen av fokuset. Passerer gjennom mange kanaler, avkjøles røyken.

Varmrøykede produkter koker raskere i røykhuset, men på grunn av varmebehandlingen blir de litt kokte.

Fordeler med en hjemmelaget mursteingrill med et røykhus

Det er vanskelig å bygge et multifunksjonelt røykhus på egen hånd. Her trenger du ikke bare å legge murstein på mørtel. Opplevelsen til en komfyrprodusent er viktig for å kunne utstyre røykkanaler og andre komplekse enheter. Det negative poenget er også de høye kostnadene ved å kjøpe murstein.

Et mursteinrøykhus krever mye kostnader, erfaring med komfyrmuring

Hvis vi ignorerer alle ulempene, har et multifunksjonelt røykhus i murstein mange fordeler:

 • lang levetid;
 • Vakker design;
 • pålitelighet;
 • komfort ved matlaging.

Imidlertid ser virkelige gourmeter fordeler i et helt annet område. I slike mursteinstrukturer er maten mye bedre enn kokt mat med en lignende oppskrift i metallstrukturer. Dette forklares av egenskapene til byggematerialet. Mursteinen absorberer varme og frigjør den jevnt om nødvendig. Produktet er like godt utsatt for varmebehandling fra alle sider, det brenner mindre.

Hvordan bygge en mursteinrøyker

For en person som ikke forstår noe i komfyrbransjen, er det optimalt å invitere en mester til jobb. Feil skal ikke være tillatt her, ellers vil de brukte midlene og arbeidskraften vise seg å være ubrukelig. Hvis du har minimal erfaring med å bygge ovner, vil instruksjonene hjelpe deg med å bygge et røykhus med grill og andre arbeidsområder på nettstedet ditt.

Valg av modell og tegning

Det første trinnet bestemmes med modellen. For å gjøre dette, må du selv forstå tydelig hvilke arbeidsområder som trengs i røykhuset. For eksempel vil en grill med en grill være nok eller i tillegg gi et sted for en kjele. Når du har en klar ide om hva du vil bygge med egne hender, blir det lettere å utvikle tegninger av et grillrøykhus laget av murstein. I mangel av erfaring i denne saken kan ordninger finnes på Internett eller bestilles fra en spesialist.

Tegningen vil hjelpe deg med å bygge et multifunksjonelt røykhus med hyller, nisjer, et område for oppvask

I henhold til ordningen er det mulig å bygge et enkelt røykhus med en brazier, som kan brukes til en brazier og grill

Valg av materialer og verktøy

Hovedbyggematerialet for grill og røykhus er murstein. Flere varianter av det vil være påkrevd. For forbrenningskamre, der det er høy temperatur, brukes bare murstein. De tilstøtende områdene er lagt ut av et annet materiale. Ildfaste murstein fungerer bra her. Den må være fyldig. For å tvinge veggene i røykhuset selv er to typer murstein egnet: solid rød og dekorativ. Det første materialet er billigere, men veggene blir stygge. Da må de overprøves med dekorativ stein eller annet materiale. Veggene i røykehuset laget av dekorative murstein vil koste mer, men det er unødvendig å finere dem senere.

I tillegg kreves det sand, vann, sement fra materialene. Hovedleggingen gjøres på rød leire.

Råd! For å legge ut grillen og peisovnen er det optimalt å kjøpe ildfast leire.

For byggearbeid trenger du et enkelt verktøy som hjelper deg å knuse mørtel og legge murstein

Fra verktøyet trenger du et nivå, en loddrett, en hammer, en sparkel. For å blande en stor mengde mørtel er det optimalt å bruke en betongblander. Hvis den er fraværende, kan du elte leire i bassenget med en spade.

Setevalg

Et multifunksjonelt røykhus er ikke bare en kokestruktur, men også en arkitektonisk struktur. Etter å ha pådratt seg høye kostnader for kjøp av dekorative murstein eller motvendt materiale, er det urimelig å bygge en multifunksjonell grill et sted i bakgrunnen på nettstedet. Røykeriet skal bli en del av det arkitektoniske ensemblet, men ikke forstyrre hagen.

Stedet for et vakkert multifunksjonelt røykhus er valgt i et synlig område av hagen

Det er optimalt å plassere et murrøykeri i nærheten av et hus eller et lysthus, for ikke å løpe etter oppvask. Å være for nær er imidlertid også uakseptabelt. Røyk fra røykehuset og grillen skal ikke forstyrre naboene eller komme inn gjennom vinduene i ditt eget hus.

Ikke plasser ovnene under trær, nær brennbare gjenstander på grunn av fare for brann. Et vindblåst område er heller ikke egnet. Det er ubehagelig å lage mat i et utkast.

Råd! Plasser røykhuset optimalt på stedet der det er mulig å bygge et baldakin. Skjulet vil beskytte murbygningen mot nedbør, noe som bidrar til den akselererte ødeleggelsen.

Legging prosedyre

Ved å lage et grillrøykhus med et sted for en kjele, en grill og en grill med egne hender fra murstein, forbereder de et detaljert diagram over strukturen. Hun skal alltid være for hånden, gjennom hele konstruksjonen. I følge ordningen er det lettere å bestemme hvordan man skal legge ut hver rad med røykehusstein.

I følge ordningen kan du bygge et multifunksjonelt røykhus med en gryte og en koke

Grave og helle fundamentet

Byggingen av et røykhus med grill begynner med å legge grunnlaget. Murbygningen er massiv. En pålitelig betongbunn er uunnværlig her. Generelt sett er fundamentet til røykhuset en monolitisk plate med en forsterkende metallramme.

Grunnlaget for grillen med et røykhus helles betong med en forsterket ramme på en pute av sand og grus

Størrelsen på fundamentet avhenger av dimensjonene til røykhuset. Den gjentar formen til en murstensstruktur, med en margin på ca 10 cm utenfor veggene. Først graves en grop i det markerte området. Dypet avhenger av kvaliteten på jorden, den forventede belastningen på fundamentet fra den fremtidige grillen med et mursteinrøykhus. I alle fall er minimumsparameteren 50 cm.

Bunnen av gropen er dekket med et lag 10 cm tykt sand og grus. Puten er fuktet og tampet. På toppen av pukk fra stenger med en tykkelse på 10-12 mm er en forsterkningsramme bundet med en strikketråd. Forskaling er installert langs brønnens omkrets. For å gjøre basen monolitisk helles betong på en gang. Det ferdige fundamentet skal heve seg ca 5 cm over bakkenivå.

Murlegging begynner om omtrent en måned. I løpet av denne tiden vil betongen få sin styrke. For å forhindre at de nedre mursteinene trekker fuktighet, er fundamentet vanntett med to lag takmateriale.

Første nivå

Det første trinnet er å klargjøre en mørtel for legging av murstein. Du trenger to blandinger. Det første nivået av grillen med et røykhus er kjelleren. Den kan legges ut på en sementmørtel. Andelene er som følger: sand - 3 deler, sement og kalk - 1 del hver. Resten av radene og murstein er lagt på leire. Sand tilsettes løsningen. Mengden avhenger av fettinnholdet i leire. Kvaliteten på løsningen kontrolleres ved å danne flere kuler. Etter tørking skal de ikke sprekke, og når de faller på gulvet fra en høyde på 1 m, beholder de formen.

Basen til et murrøykhus kan legges på sementmørtel med tilsetning av kalk

Den første raden av basen legges ut tørr uten mørtel. Konturen til det fremtidige røykhuset er dannet av murstein. De neste radene av basen er lagt ut på løsningen. Sømmenes dressing må overholdes. Mursteinen på øverste nivå skal dekke den vertikale skjøten på nederste rad. På grunn av bandasjen økes veggenes styrke.

Råd! For å forbedre styrken til murverk utføres ledningsarmering i hjørnene av strukturen.

Grilllegging

Etter byggingen av kjelleren fortsetter de byggingen av grillen. Også her må du sjekke alt horisontalt og vertikalt med et nivå, en loddrett linje. Håndverkere bruker spesielle lameller med merkeinndeling. Alle disse enhetene lar deg bygge jevne vegger på grillen.

Etter kjelleren begynner de å reise veggene på grillen fra murstein

For å danne en fyrpanne er hjørner innebygd i murverket på ønsket nivå. De trengs for å fikse basen.Det er lagt ut av murstein uten mørtel, og etterlater 2-3 hull. Oksygen vil strømme gjennom hullene for å holde treet brennende. Ovnlegemet er optimalt dannet av metall. Designet gir på samme måte åpninger for lufttilgang.

Ovnen og røykehuset er laget av metall

På samme nivå som grillen, legg ut et område under kjelen. Ovenfra er det dekket med en 10 mm tykk stålplate. Et rundt hull er kuttet ut i det med en kvern, inne i hvilken en kjele vil bli nedsenket.

Når du legger ut veggene i røykhuset, forventes det at de første 8 radene vil danne ved og andre nisjer. Deretter kommer overlappingen og arbeidsområdene. På øvre nivå er det et varmrøkt røykhus som varmes opp av flammen fra brannkammeret. Benkeplatene er dannet rundt 12. rad med murstein.

Den endelige utformingen av røykhuset er røykfangeren. Det er lagt ut fra 10 rader med murstein. På forsiden av murverket er avsatser laget av 17 mm, og på sidene - opptil 35 mm. Den siste raden av røykgassoppsamleren må tilsvare skorsteinstørrelsen.

Kaldrøkt røykhus

En murstensstruktur med en grill og et kaldrøkt røykhus er bygget i henhold til en annen ordning. Spesielt endres plasseringen til brennkammeret. Det fjernes maksimalt fra røykekammeret. Det er optimalt når lengden på tilkoblingskanalen er minst 4 m. Brannkammeret blir vanligvis laget nærmere bakken, i bunnen av røykhuset. En kanal legges fra den med et metallrør eller murstein. Avhengig av ordningen, kan den være rett eller buet.

Ekstra innslag

Ferdigarbeid fungerer som finalen i konstruksjonen. Hvis veggene i røykehuset med grill ble lagt fra dekorative murstein, er det nok bare å bli sammen med skjøtene. Dette gjøres før løsningen rekker å stivne.

Når du bruker dekorative murstein, er det nok å lage fugen.

Hvis veggene i røykehuset er bygd av vanlig rød murstein, ser de ut som om de ikke kan presenteres. Selvfølgelig kan du lage en fuging og la det være slik. Det er imidlertid bedre å skjule en slik grill i bakgrunnen på hagen. For å gi røykehuset estetikk, blir veggene møtt med stein og fliser. Benkeplater kjøpes ferdig marmor eller støpes av betong.

Råd! Du kan dekorere et røykhus med en grill med smidde elementer malt i svart eller bronse.

Kokere og grill med et gjør-det-selv røykeri laget av murstein

Et røykhus uten kjele og grill, men med grill og grill regnes også som multifunksjonelt. De bygger den etter et lignende prinsipp. Forskjellen er et forenklet diagram. Det er ikke nødvendig å lage en komfyr med en komfyr under kjelen.

Fundament

Byggingen av et røykhus uten plass til en kjele, men med en grill, begynner med å legge grunnlaget. Først graves en grop. Bunnen er dekket av sand og grus. Ordne puten. En forsterkningsramme er bundet ovenfra fra armeringsstengene.

For å beskytte fundamentet mot høytliggende grunnvann, er en pute av sand og grus dekket med en svart film, og et forsterkningsnett er allerede lagt på toppen

Etter forsterkning legges forskaling langs gropen, betongen helles. Minst 1 måned er tillatt for fullstendig størkning. I løpet av denne tiden fuktes betongen med jevne mellomrom. For mindre fordamping av fuktighet, kan ovnen dekkes med folie eller dekkes med sagflis og ofte vannes med vannkanne.

Styling

Teglleggingsteknologi er ikke forskjellig fra forrige design. Først legges en vanntetting av to lag takmateriale på en betongbunn. Den første mursteinsraden legges tørr uten mørtel. De neste 8 radene danner bunnen av røykhuset. Her tilbys ved. Ildstedet til grillen kan legges ut av murstein, eller et rustfritt ståltrog kan sveises. Sørg for å legge ut fremspring eller legge inn metallstenger. Elementer er nødvendig for grillspyd eller grill.

Ofte er en ordning etterspurt, hvor røykhuset ligger på den ene kanten av fundamentet, og på den annen side utstyre de et område med grill og grill

De neste radene danner en brennkammer med en vifte, et røykhus, en røykoppsamler og en skorstein. Alle nisjer i en murstensstruktur kan gjøres rektangulære eller buede. I det første tilfellet, når overlappende, legges hoppere fra et stålhjørne. For å lage en bue er halvcirkelformede maler bøyd fra kryssfiner. De plasseres på gulvet og legges ut på toppen. For å gjøre buen sterk, plasseres alltid en borgstein i midten.

Kledning

For etterbehandling av et mursteinrøykhus brukes stein eller fliser på samme måte. Det er best å kjøre veggene ut av dekorative murstein umiddelbart. Nisjer som ikke utsettes for oppvarming, kan lukkes med trebånd. Støpejernsdører plasseres på brennkammeret og askekammeret. Benkeplaten er på samme måte kjøpt marmor eller helles ut av betong.

Røykhusets finish ser vakker ut hvis veggene blir drevet ut av dekorative murstein i forskjellige nyanser, og danner et mønster

Vilkår for bruk

For å røyke i røykhuset kjøper de spesielle flis. Du kan gjøre det selv ved å samle spon etter å ha behandlet et tre med fruktvarianter. Ved brukes til grillen. Tømmerstokker høstes på samme måte fra frukttrær. En eik vil gjøre. Mindre vanlig brukes ved fra andre løvtrær. Det er umulig å bruke gran, furu og andre typer harpiksved til røykhuset og grillen.

Røyking og matlaging på grillen gjøres ved å bruke ved fra frukt eller løvtrær

I et stasjonært røykeri røykes det ofte kjøtt og fisk. Fjærkre skrotter, pølser, bacon er populære. Avhengig av oppskrift er produktet røkt fersk eller saltet, rå og tidligere kokt. Hvis røykhuset er kaldrøkt, kan du røyke pærer, svisker. De samme produktene tilberedes på grillen, grillen eller grillen, pluss at du kan bake grønnsaker.

Brannsikkerhet

Når en fyr tennes i en brannkammer, regnes den ikke som åpen kilde, siden kammeret er lukket av en dør. Noen ganger kan gnister fly ut av skorsteinen. Denne ulempen må tas i betraktning. For å unngå brann plasseres en gnistfanger på røykrørets rør.

Kokeren er en åpen ildkilde. I vindvær må du være forsiktig eller nekte å lage mat helt. Vinden er i stand til å blåse gnister ut av grillen og spre dem over territoriet. I alle fall, med et multifunksjonelt røykhus, er det optimalt å skaffe en brannslukker eller installere en stor beholder med vann i en nødsituasjon.

Fotogalleri med mursteinrøkt grilling

Tilnærmingen til gategrill kan dekkes med steinsprut slik at det ikke er smuss

Under et baldakin er en grill med et røykhus beskyttet mot nedbør

Kombinasjonen av dekorativ stein og murstein ser vakker ut i dekorasjonen av røykhusets fasade

Vedskjul og andre nisjer som ikke er utsatt for varme, kan lukkes med tredører

Ved etterbehandling kan murverk kombineres med betongpuss

Konklusjon

Brazier-smokehouse laget av murstein med egne hender kan ikke bygges på en måned. Byggingen vil ta en hel sommer. Bare fundamentet vil fryse i en måned. Da gjenstår det fortsatt mye arbeid med å tvinge veggene fra murstein og etterbehandling. Men for neste sesong kan du kose deg med å lage mat på bålet.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon