Benktransformator med baldakin: den mest vellykkede modellen, tegninger og bilder

En sammenleggbar hagebenk, som lett kan gjøres om til et sett med bord og to benker, er nyttig i en sommerhytte eller hagetomt. En transformerende benk med baldakin er praktisk, praktisk, og med riktig design kan den bli en "stjerne" av landskapsdesign. Det er relativt enkle modeller laget av treplater og bjelker. Et mer komplisert alternativ innebærer bruk av en metallramme og polykarbonat til baldakinen.

Fordeler og ulemper med en transformatorbenk med baldakin

En hagebenk er en uunnværlig egenskap for de fleste husholdningstomter. Det er hyggelig å slappe av på den etter å ha jobbet i hagen eller husarbeid. Men for favorittsamlinger i frisk luft med grill, er det ikke nok med en butikk, du trenger også et bord. Og det er her problemene begynner: selv i store områder er det ikke alltid plass til et permanent installert bord. Dette er et ganske omfangsrikt møbel, det forstyrrer passasjen, tar opp et nyttig område som kan plantes med blomster eller grønnsaker.

Når den er brettet, blir et sett med møbler fra et bord og to benker til en kompakt hagebenk

Et av alternativene for å løse problemet er en transformerende benk. Dette er en sammenleggbar benk som, når den brettes ut, blir til et helt sett med møbler: et bord pluss to benker. Og hvis du ordner et baldakin over den sammenleggbare strukturen, vil verken regn eller sol forstyrre en behagelig hvile.

Fordelene med transformatorbenken inkluderer:

 1. Lønnsomhet. Det er ikke nødvendig å sette av et eget bordplass.
 2. Mobilitet. Benken kan installeres hvor som helst, og umiddelbart forvandle ethvert hjørne av nettstedet til et sted for et hyggelig opphold.
 3. Kompaktitet. Når den er brettet, tar ikke transformasjonsbenken mye plass; den kan til og med fjernes til et skur eller et annet vaskerom (hvis baldakinen er avtakbar).
 4. Beskyttelse. Baldakinen beskytter ferierende mot nedbør eller sterk sol, og beskytter oppvasken som ligger på bordet mot fuktighet eller ødeleggelse.

Ulempene med en sammenleggbar benk er nært knyttet til fordelene:

 1. Ustabilitet. Baldakinen har stor vind. I regioner med sterk vind kan hele strukturen velte. Myk jord på stedet der benken er installert kan føre til de samme konsekvensene. Dette innebærer behovet for å installere en stasjonær transformasjonsbenk, som fratar den mobiliteten.
 2. Mangel på komfort. For at transformasjonsbenken skal være veldig behagelig, må alle delene behandles nøye, monteres på hverandre. Det minste avviket i dimensjoner, vinkler, mangel på fester vil medføre problemer under montering og demontering, ulempe for sitteplasser, avvik fra bordets overflate. For å skape en virkelig komfortabel butikk trenger du viss kunnskap og ferdigheter.

Over tid kan de bevegelige leddene på transformasjonsbenken løsne, noe som gjør bruken usikker og upraktisk. I tillegg vil benker og et bord, stivt montert seg imellom, ikke la deg sitte lett og stå opp. For å få plass ved bordet, hver gang du må bevege deg over benken, noe som ikke er spesielt praktisk for eldre eller lite sunne mennesker.

Omtrentlig størrelse på en sammenleggbar benk

Viktig! En radiell baldakin for en transformerende benk laget av polykarbonat er nesten umulig å lage på egen hånd. Vi trenger spesialutstyr, evnen til å håndtere materialet.

Typer transformatorbenker med baldakin

Den mest populære typen transformasjonsbenker er en sammenleggbar struktur som, når den brettes ut, blir til et sett med to benker og et bord. Stationære markiser er som regel installert over transformasjonsbenken.

Resten av typene transformatorer ser veldig originale ut, men de taper til den forrige versjonen i funksjonalitet: i utfoldet tilstand danner noen bare et setesett eller et sitteområde og et lite bord. Typer transformatorer av uvanlig design:

 1. Transformator konstruktør. På en ramme laget av metallrør festes treelementer som kan roteres fritt. Når de er brettet, ser møblene ut som en vanlig hagebenk. Når den er brettet ut, er det et sett med to brede seter, en bred lenestol og et lite bord eller et sett med smale lenestoler og et bord mellom dem.
 2. Transformator - "blomst". Designprinsippet ligner den forrige versjonen - treelementer roterer fritt på en akse. Når den er brettet, er det en lang benk uten rygg, når den er brettet ut er den en komfortabel benk med en rygg som kan festes i alle vinkler.

Som regel er uvanlige transformatorer ikke utstyrt med innebygde baldakiner, men de kan installeres hvor som helst, inkludert under en stasjonær baldakin. Fordelen med originale design er deres dekorativitet og mobilitet. Slike møbler er ikke bare installert utendørs. Fraværet av en stor baldakin lar deg gjøre disse benkene til møbler for et land eller landsted.

Det du trenger for å montere en transformatorbenk med en baldakin

Montering av det kjøpte produktet utføres i samsvar med instruksjonene. Du trenger bare verktøy (skrutrekker, skrutrekker). Det er mye vanskeligere å lage en sammenleggbar transformasjonsbenk selv. For å lage en hagetransformatorbenk med baldakin med egne hender trenger du:

 • tegninger med eksakte dimensjoner;
 • verktøy, festemidler;
 • brett, bjelker eller rør.

Trebearbeiding verktøy

Målingene gjøres ved hjelp av et målebånd, kvadrat, loddrett eller nivå. For å jobbe på metall trenger du en sveisemaskin, en baufil, en rørbøyemaskin.

For produksjon av bordplater og seter er det valgt en furuplate med tykkelse 20 mm.

Det er bedre å velge metallrør for rammen på transformasjonsbenken med en firkantet seksjon med et beskyttende galvanisert belegg. En 20 mm furuplate passer for bordplaten og sitteplasser. Hvis rammen også skal være laget av tre, trenger du en bjelke av hardt tre (eik, bøk, lerk).

Firkantet rør øker strukturell stabilitet på grunn av tilstedeværelsen av avstivere

Tegninger og dimensjoner av en transformatorbenk med baldakin

Optimale dimensjoner for transformatorbenker:

 • bordhøyde 75-80 cm;
 • bordbredde 60-65 cm;
 • seter 30 cm;
 • lengde 160-180 cm.

Sittelister av tre er festet til metallrammen

Den sømme siden av benken i utfoldet tilstand danner den ytre overflaten av bordplaten

For trekonstruksjoner vil det være nødvendig med hjelpematerialer: snekkerlim, selvskruende skruer, treplugg

Rammen er laget av treklosser

Hvordan lage en gjør-det-selv-transformerende benk med baldakin

I tillegg til forbruksvarer (kartong, rør, festemidler, smør), for produksjon av en transformatorbenk med en ramme laget av bøyde metallrør, vil det være nødvendig med en sveisemaskin og en rørbøyemaskin. Og for et baldakin laget av polykarbonat - spesialutstyr for skjæring, bøying. Setepolstring kan være laget av plater, kryssfiner, PCB.

I tillegg til møbelbolter, når du monterer det, er det nødvendig å bruke skiver, muttere

Det er ingen enkelt byggordning.Hver mester gjør sine egne endringer i den opprinnelige tegningen: han legger til ytterligere avstivere, endrer ryggstøttens vinkel, bredden på bordet, seter, formen og hellingsvinkelen på baldakinen. Det er mer praktisk å først studere en ferdig transformasjonsbutikk fra venner, naboer, eller finne den i salg.

Den mest vellykkede modellen til en transformatorbenk med baldakin

En benk i helt tre ser litt tungvint ut og krever massivt tre for rammen. Helmetallbenken er veldig tung og vanskelig å flytte og demontere. I tillegg er det umulig å lage en pålitelig, attraktiv design uten metallferdigheter og verktøy. Det beste alternativet for en transformerende benk er en kombinasjon av metall til rammen, tre til setene og bordet, polykarbonat til kalesjen.

Bredden på setene kan endres, men dette vil medføre endringer i de generelle dimensjonene på benken i samlet tilstand

Viktig! Baldakinens bredde skal være tilstrekkelig til å dekke bordet og begge benkene når det brettes ut.

En transformerende benk med en baldakin laget av metall

En transformerende benk med en lengde på 160-170 cm, en sittebredde på omtrent 50 cm. Når den er foldet ut, kan seks personer fritt gripe inn. Du kan lage en baldakin av treplanker selv, og det er bedre å kjøpe en buet polykarbonatkonstruksjon ferdig (det er for vanskelig å produsere). Baldakinestativene er sveiset til bena på "hoved", faste benk, som når den er brettet, vil være nærmere ryggen.

Nødvendige materialer:

 • firkantet rør med en side på 25 mm;
 • møbler bolter, skiver;
 • trebjelke eller brett;
 • sveisemaskin;
 • kvern, bor;
 • baufil, sag, skrutrekker, nivå, loddrett.

Det er mer praktisk å kjøpe et profilrør som allerede er kuttet i biter på 2 m (4 stk.) Og 1,5 m (2 stk.). Før du begynner arbeidet, bør rørene rengjøres for rust (hvis noen); det vil være vanskeligere å forberede dem for maling i det ferdige produktet.

Den optimale profilen for rammen er en firkant med en side på 25 mm

Rørene blir kuttet i emner i samsvar med tegningen, og deretter sveiset. I festepunktene bores hull for møbelbolter, hele strukturen er montert. Forhåndsberedte tredeler er installert, benken kontrolleres for stabilitet og bekvemmelighet. Hvis alt passer deg, blir strukturen demontert igjen, sveiset med permanente sømmer, rengjort, polert, malt med emalje eller metallmaling. Metallplater kan sveises under benbenene for større stabilitet. Treet er pusset, dekket to ganger med maling for utendørs bruk.

Brettet til bordet skal være helt flatt, med samme tykkelse, slik at strukturen kan brettes og demonteres fritt

En transformerende benk med en baldakin laget av tre

Tilkoblingen av tredeler utføres ved hjelp av selvskruende skruer og et metallhjørne. Det anbefales å bore hull for selvskruende skruer på forhånd slik at arbeidet ser pent ut. Den største belastningen under montering og demontering faller på de bevegelige delene.

Møbelbolter lar bevegelige deler rotere fritt

Alle tredeler på den sammenleggbare benken må slipes med sandpapir eller slipemaskin

Trekonstruksjonen må dekkes med lakk eller maling for å beskytte treet mot nedbør og uttørking

Registrering av en transformatorbenk med baldakin

Den enkleste måten å dekorere en transformerende benk på er å velge en lys maling eller kombinere flere kontrasterende farger i ett produkt. Selve treets naturlige struktur kan tjene som dekorasjon. For å gjøre dette er det nok å dekke tredelene på benken med lakk.

Kalesjen kan være laget av treplanker, tykt stoff, polykarbonatpaneler. Når du velger farget polykarbonat, bør du foretrekke nyanser som ikke forvrenger naturlige farger. Under et baldakin som er knallrød eller oransje, vil alle gjenstander og ansikter få en skremmende rødlig fargetone.

Et sett med to sammenleggbare benker danner et bord med to benker

Den varme skyggen av naturlig tre står i kontrast til livlige greener

En gjennomsiktig polykarbonat baldakin gjør en transformerende benk til et designelement

Konklusjon

En transformerende benk med baldakin er ikke bare et praktisk møbel. Når det er riktig designet, kan et sammenleggbart sett med to benker og et bord bli sentrum for hagedesign. Om du skal lage en transformator med egne hender eller kjøpe et ferdig produkt, er det opp til hjemmets håndverker å bestemme. Hvis du har selvtillit og riktig utstyr, vil en benk med kalesje tjene som en kilde til stolthet for eieren i lang tid.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon