En blomsterhage rundt et tre i landet: luksuriøse ideer fra designere + bilder

En av betingelsene for riktig trepleie er tilstedeværelsen av et ugressfritt, godt gravd område rundt stammen, omtrent lik diameteren til kronen. I unge prøver er sirkelen nær stammen ikke for stor, men voksne trenger mer basal plass. For at dette landet ikke skal være inaktiv, kan det gjøres om til en elegant blomsterhage. Et blomsterbed rundt treet vil tillate deg å kombinere virksomhet med glede: få en god høst av frukt, og beundre elegante blomster hele sesongen.

Hvis du følger reglene for å kombinere planter, jordvalg og vanning, kan du få en veldig original dekorasjon for din personlige tomt.

Prinsipper for å dekorere et blomsterbed rundt et tre

Det første du bør ta hensyn til er tilstanden til rotsonen. Tette kroner gir for tett skygge der blomster ikke vil overleve. Gran elsker for eksempel sur jord og kaster en skygge som er nesten ugjennomtrengelig for solen, så det er meningsløst å arrangere en blomsterhage under dem. En lacy gjennomsiktig epletreskygge er perfekt for de fleste blomster.

Det er to meninger om forberedelse av jord til et blomsterbed: noen hevder at det ikke er nødvendig å grave opp jorden for ikke å skade rotsystemet, mens andre - at jorden må forberedes som for en vanlig blomst seng, det vil si å grave den, men ikke for dypt. Begge meningene har rett til å eksistere. For å velge den beste måten er det nok å sammenligne fordeler og ulemper ved hver:

 • graving av jorden vil gi oksygen tilgang til røttene, ødelegge ugress, skadedyrlarver, hjelpe jevn fordeling av gjødsel;
 • når du graver, kan du skade røttene til et tre, spesielt små, ødelegge jordens gunstige mikroflora, åpne frosttilgang til rotsystemet.

For å ordne en virkelig vakker blomsterbed rundt et tre, bør du kombinere farger på blomster og løvverk riktig. Også i enhver blomsterhage er prinsippet om å matche blomster i høyden viktig: jo høyere planten er, jo lenger fra kanten ligger den.

Hva du trenger å vurdere når du ordner en blomsterhage rundt stammen:

 • strukturen til rotsystemet;
 • valg av blomster til en blomsterhage;
 • kompatibiliteten til planter i et blomsterbed;
 • foranderlige blomstrende datoer;
 • blomst og tre krav til jord sammensetning og vanning.

Treetilstanden avhenger av det kompetente valget til "naboen". Blomsterbedet vil bidra til å holde på fuktighet i rotsonen, beskytte mot skadedyr og ugress. Det anbefales at du bare bruker naturlige materialer for å lage en blomsterhage rundt stammen: bark, nåler, knust murstein, brett, keramiske fliser osv.

Velge et tre for en blomsterhage

Du kan ordne vakre blomsterbed bare rundt modne trær. Unge frøplanter krever mer forsiktighet (vanlig vanning, toppdressing), så bakken rundt kofferten skal forbli tom. Røttene kan gå dypt i bakken eller spre seg i undergrunnslaget til en halv meters dybde. I det første tilfellet vil blomstene som er plantet i blomsterbedet ikke forstyrre treet, men i det andre kan plantens rotsystemer forhindre hverandre i å utvikle seg normalt. Trær med dype, rotrot eller forgrenede rotsystemer inkluderer eple, plomme, pære, fjellaske og hagtorn.

Du kan lage en blomsterhage under et tre med dype røtter ved hjelp av skyggekjære planter, blomster eller prydgress.

Overfladiske rotsystemer har:

 • kirsebær;
 • fersken;
 • Valnøtt;
 • hestekastanje, bjørk, furu, eik.

I skyggen av disse artene tar de fleste prydplanter ikke rot. Søte kirsebær har et horisontalt rotsystem, men med en ideell jordkomposisjon dannes en vertikal taproot, derfor er arrangementet av et blomsterbed rundt stammen avhengig av lokale forhold.

Hvordan velge blomster til et blomsterbed under et tre

Å velge blomster til en blomsterbed rundt en trestamme er litt annerledes enn å velge planter til en vanlig blomsterhage. Reglene for å velge planter etter farge, spirende tid, krav til jordsammensetning og vanning forblir uendret, men solelskende arter kan ikke velges for et skyggelagt rotområde.

Du kan velge kontrasterende kombinasjoner eller planteplanter med en jevn fargeovergang. En nøytral grønn bakgrunn vil fremheve lyse farger. Blomsterbedet ser harmonisk ut, der fargeintensiteten øker fra kantene til midten. Mettede røde og lilla blandes ikke godt side om side, men de kan fortynnes med hvite eller lyse toner.

Noen blomster dekorerer ikke bare området rundt stammen, de beskytter også mot skadedyr og sykdommer:

 • liljekonvall er i stand til å beskytte kirsebær og kirsebær mot moniliose og fruktråte;
 • nasturtium, ringblomster, ringblomst gir eple- og kirsebærtrær beskyttelse mot nematoder og bladlus.

Bulbous, lubelia, cineraria, ageratum er også egnet for en skyggelagt blomsterbed rundt et tre. Du kan bruke krypende eller bakkede arter, begonier, bjeller, pelargoner. Stemorsblomster, påskeliljer, krokuser, tusenfryd eksisterer vellykket sammen med epletreet.

Det anbefales å plante bare liljekonvall, lungeurt eller bregner ved siden av bjørken. Du kan også bruke blomster med tidlig blomstring (skog, påskeliljer, tulipaner), som vil ha falmet når treet er dekket av tett løvverk. Eksotiske orkideer, lyng eller lignende planter er egnet for for mørke blomsterbed under bartrær. De vanlige hageblomstene tåler ikke et slikt nabolag.

Viktig! Det anbefales ikke å plante flerårige prydplanter i et blomsterbed rundt et tre.

Hvordan lage et blomsterbed rundt et tre med egne hender

Start med å velge et tre. Frukttrær med et dypt rotsystem er ideelle for å lage en blomsterhage. For å lage et blomsterbed rundt et eple, plomme eller pæretre med egne hender, trenger du:

 1. Merk stedet for den fremtidige blomsterhagen. Fjern soda om nødvendig.
 2. Ordne et midlertidig gjerde laget av plaststrimler eller spesielle metallstrimler. Det er ikke nødvendig å gjøre dette, men det er mer praktisk å utføre påfylling med et midlertidig gjerde.
 3. Forbered jorden. Fjern alt ugress, stort avfall og gress. Jorden må forbli "bar".
 4. Finn røtter. Løsne forsiktig jorden rundt bagasjerommet med en liten slikkepott. Legg merke til de funnet røttene. Du kan stikke en høy gren med lyse markeringer ved siden av (et stykke stoff, et stykke farget ledning).
 5. Grav opp de frie områdene mellom røttene til en dybde på ca. 10 cm. Velg forsiktig jorden fra dem. Hell en fruktbar jordblanding i de gjenværende nisjene. Valget av type avhenger av mangfoldet av blomster. Det er godt å kaste bakken.
 6. Planter de valgte blomstene. Tapp jorden litt rundt røttene. Vann det ferdige blomsterbedet grundig igjen.
 7. Tomter som er tomme anbefales å bli mulket (dekket) med sagflis, revet bark eller nåler. Dette vil beskytte jorden mot uttørking, utseendet til ugress og skadedyr.

Eksperter anbefaler å fylle det tilberedte området med spon før du planter blomster, men du kan gjøre dette etter.

Når du forbereder jorda, bør du ikke helle jord i umiddelbar nærhet av kofferten, for ikke å skape et forhold for forfallet. I tillegg, hvis det dukker opp et høyt jordlag rundt det, kan det legge ned flere røtter.

Viktig! Den første måneden etter planting er spesielt viktig for røtter. I løpet av denne perioden anbefales det å organisere regelmessig vanning av blomsterbedene, og deretter fukte jorden etter behov.

DIY ideer til blomsterbed under et tre

Det enkleste designalternativet for blomsterbed rundt et epletre og andre hagearter i landet er en blomsterhage uten grense (se bilde).

Det er litt vanskeligere å ordne et blomsterbed med en kant av stein, tre eller murstein. Det vil ta mer tid og penger, men resultatet vil være behagelig i mange år. Svært originale blomsterbed oppnås ved å bruke ujevnheter i lettelsen.

Et blomsterbed laget av murstein under et tre

Murstein, kledning eller vanlig rød, sammen med villstein, dekorblokker eller belegningsstein, er godt egnet for å lage et omrissegjerde av en blomsterhage.

Hvis det antas et gjerde laget av murstein eller stein, anbefales det å arrangere et betongfundament rundt omkretsen av det fremtidige blomsterbedet. Han vil ta på seg gjerdet. Det er viktig å legge igjen dreneringshull i fundamentmonolitten. Dreneringen i dette tilfellet må være minst 30 cm.

Høy blomsterbed under et tre

En hevet blomsterbed rundt en trestamme kan ordnes med planker, kantsteinbånd, murstein, villstein og andre materialer som vil gjerde området for den fremtidige blomsterhagen og la jordlaget kunne løftes litt. Platene festes med et hjørne eller selvskruende skruer, fortauskanten er gravd i omtrent en tredjedel av bredden, murstein og stein er lagt ut i form av en lukket figur (sirkel, oval, rektangel, abstrakt figur).

Før du starter installasjonen av gjerdet, blir bakken rundt stammen ryddet for rusk og ugress, røttene er markert, og overflødig jord er valgt. Etter installasjon av fortauskanten dreneres rommet til blomsterbedet ved å bruke knust rød murstein eller utvidet leire. Et lag jordblanding helles på toppen, en passende andel av de valgte fargene helles, den er godt fuktet. Etter en stund, hvis den våte jorden har lagt seg, kan du fylle opp jorden og bare deretter plante frøplanter eller så frø.

Under noen trær kan du lage flerlags blomsterbed. Det er viktig å sørge for at det er en gratis tilnærming til trestammen for vedlikehold og beskjæring. Et lite innfelt område er igjen rett rundt stammen, der jordlaget fra begynnelsen av rotkragen ikke overstiger 10 cm. En annen tilstand er tilstedeværelsen av et godt dreneringssystem slik at trestammen ikke råtner.

Viktig! For å lage et høyt blomsterbed trenger du holdbare materialer som tåler jordens vekt. Eksperter anbefaler ikke å lage høye blomsterbed som er for store.

Original blomsterbed under treet

Rustikke blomsterbed med villblomster, krydret greener, dekorative solsikker, inngjerdet med wattle ser originale ut. De mest uvanlige gjenstandene brukes til dekorasjoner: en gammel sykkel, en melkedunk, et hageverktøy, en babykanne etc.

Bilder av de originale blomsterbedene under trærne:

To i ett: et blomsterbed og et koselig sittegruppe med en elegant benk. Blomsterhagen er dekorert med morsomme figurer, ved siden av benken er det en høy blomsterpotte med blomster.

Bruk et gammelt hageverktøy som blomsterbeddekorasjon. En rusten trillebår fungerer samtidig som dekor og danner det andre laget av blomsterhagen.

Konklusjon

Et blomsterbed rundt et tre i et landsted eller en personlig tomt er den optimale kombinasjonen av fordeler og skjønnhet. Det skyggelagte området under kronen på treet står ikke inaktiv, ødelegger ikke utseendet. De plantede blomstene holder på fuktighet, beskytter treet mot skadedyr og sykdommer. Det er ganske enkelt å lage et blomsterbed i rotsonen hvis du riktig kombinerer treslag og plantesorter, tar hensyn til jordens særegenheter og krav til plantepleie.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon