Gjør-det-selv cesspool for et toalett i landet

Utformingen av landtoalettet er valgt, styrt av hyppigheten av eiernes opphold på nettstedet. Og hvis du i en liten, sjelden besøkt dacha, raskt kan bygge et enkelt toalett, så vil dette alternativet ikke fungere for et hus og ofte besøkt landsted. Her trenger du et velutstyrt utedo eller et bad inne i huset. Uansett hvilket av disse alternativene som er valgt, må du grave en tank for å samle kloakk under dem. I dag vil vi vurdere parametrene for å bestemme dybden og bredden på gropen for toalettet i landet, og også berøre prosessen med konstruksjonen.

Regler for plassering av Cesspool

Enkelte regler gjelder for plassering av et sommerbasseng. Dette gjelder spesielt for lekkede tanker, der kontakt med kloakk med bakken oppstår. Før du bygger et toalett i landet med egne hender, må du bestemme plasseringen til brønnen ved å ta hensyn til følgende parametere:

 • Plassen til brønnbassenget i landet bestemmes slik at den ikke er nærmere 25 m fra vannkilden. Det er viktig å ta hensyn til avlastningen av forstadsområdet. I kupert terreng ligger reservoaret lavere i forhold til tomten med en boligbygning og en vannkilde. Selv om brønnen overløper, vil urenheter ikke kunne trenge inn i brønnen eller under fundamentet til huset. Avlastningen av forstadsområdet og plasseringen av vannkilder må tas i betraktning i forhold til nabotomten.
 • Til sommerhus til boliger, spesielt hvis de har en kjeller eller kjeller, bør brønnen plasseres minst 12 m. Avstanden på 8 m opprettholdes fra gropen til dusjen eller badekaret, men det er tillatt å nærme seg uthusene opp til 4 m.
 • Nabohusene er atskilt med en grense. Så brønnen kan ikke graves nærmere enn 1 m til denne avgrensningslinjen, samt til gjerdet. Sanitære standarder tillater ikke å plante trær nærmere enn 4 m til avløpstanken. For busker er denne figuren 1 m.
 • Plassen til brønnbassenget i landet beregnes med tanke på vindretningen. I følge deres observasjoner, i hvilken retning vinden oftest blåser, er tanken plassert slik at lukten fra den fordamper i motsatt retning fra boligbygninger.
 • Grunnvannsnivået har sterk innflytelse på konstruksjonen av brønnen. Hvis de er på 2,5 m dybde, kan enhver type tank reises. Med en høy plassering av vannsjiktet under vannputen, er det nødvendig å installere bare en lufttett beholder eller bygge et landtoalett av pulver-skapet.

Disse reglene gjelder for alle landtoaletter, unntatt pulverskap og tilbakeslagskap, siden avfallet i dem ikke kommer i kontakt med jorden.

Beregning av volumet til et sommerbasseng

Etter at plasseringen av gropen for toalettet i landet er bestemt, er det nødvendig å bestemme størrelsen. For et vanlig gatetoalett graves et brønnbasseng 1,5-2 m dypt. Dimensjonene på tankens sidevegger er tatt vilkårlig, for eksempel 1x1 m, 1x1,5 m eller 1,5x1,5 m. Det gir ingen mening å grave en veldig bred grop, siden det er vanskeligere å dekke på toppen.

Når det bygges et brønnbasseng i et landsted for et kloakkanlegg som kommer fra en boligbygning, et badehus og andre lignende bygninger, må noen beregninger gjøres her.Først og fremst blir de frastøtt av antall mennesker som bor i landet. Grunnlaget er det gjennomsnittlige daglige vannforbruket av en person - 180 liter. Etter å ha gjort beregningene, kan du finne ut at tre personer i landet i løpet av en måned vil fylle brønnbassenget med avløp på ca 12 m3... Cesspoolen er imidlertid ikke ferdig fra ende til annen, så med en margin vil volumet være 18 m3.

Hvis det er en vaskemaskin og annet vannbrettende utstyr i herregården, blir antall avløp tatt i betraktning i henhold til passdataene til enhetene.

Merk følgende! Hvis karet i landet gjøres lekk uten bunn, blir jordens egenskaper tatt i betraktning. Løs og sandjord kan absorbere opptil 40% av flytende avfall på en måned. Dette gjør det mulig å redusere volumet på tanken. Leirjord absorberer ikke vann godt. I en slik sommerhus må det graves hull med litt margin.

Uansett graver ikke brønnbassenget dypere enn tre meter. Hvis dette volumet av tanken i landet ikke er nok, betyr det at du må pumpe det ut oftere eller installere en septiktank, der det rensede avløpsvannet vil renne ut på filterfeltet og suge ned i bakken.

Bygging av et brønnbasseng i landet av forskjellige materialer

Når spørsmålet oppstår om hvordan man skal grave et hull for et toalett i landet, antyder ett svar seg selv - med en spade eller en gravemaskin. En annen ting er å håndtere oppstillingen av reservoaret. Ulike materialer brukes til konstruksjonen. Servicenes levetid avhenger av hvor korrekt konstruksjonsteknologien følges.

Det skal bemerkes at sommerhytter er forseglet og med filterbunn. De første må pumpes ut oftere, og de andre forurenser jord og grunnvann. Generelt er lekkasje av bassenger forbudt av sanitære standarder, men de bygges fortsatt i sommerhytter.

Murstein med en forseglet og filtrerende bunn

Det første trinnet er å grave en grop under tanken. Dette gjøres best med en spade. Volumet er lite, men du får en jevn grop. Det anbefales å gi tanken en firkantet eller rektangulær form. Så det er lettere å legge murvegger. Størrelsen på det gravde hullet skal være større enn tankens brukbare volum. For det første blir tykkelsen på murveggene tatt i betraktning. For det andre må strukturen være vanntett fra utsiden, der det kreves et visst gap mellom veggen og bakken.

Etter at fundamentgropen er helt gravd ut, begynner de å ordne bunnen. For en forseglet brønnbasseng, er bunnen av gropen godt rammet. En sandpute med en tykkelse på 150 mm helles på toppen og tampes igjen. Langs hele bunnen av gropen er halvdeler av rød murstein løst lagt ut, og et forsterkningsnett blir sortert ut på toppen. Du kan lage det selv av forsterkning ved å binde stengene med ledning. Deretter helles et 150 mm lag med betong med pukk og får stivne.

Hvis bunnen av brønnen filtreres, helles en 150 mm sandpute i gropen, og et lag med stor pukk eller småstein legges på toppen av samme tykkelse. For å reise veggene i brønnbassenget rundt brønnens omkrets helles et lite fundament ut av betong ved hjelp av forsterkning.

Når den betongbunnen eller fundamentet er fullstendig frossen på 10 dager, begynner de å legge veggene i brønnen. Vanligvis utføres konstruksjonen av tanken i en halv murstein, og silikatblokker er ikke egnet for disse arbeidene. De brytes ned i bakken. Det er best å bruke rød murstein. Cinder block-tanken vil selvfølgelig vare lengst. De ferdige veggene i brønnen er pusset med betongmørtel, eller jeg forsegler bare sømmene, men de behandles med bitumenmastikk på innsiden og utsiden. Vanntetting vil gjøre cesspoolen lufttett og forhindre at murstein faller sammen.

Den tilberedte toalettgropen må være tildekket. Hvis det ikke er noen ferdigbetongplate, vil vi se på hvordan du lager en selv:

 • På tidspunktet for fremstilling av platen, må gapet mellom gropens vegger og mursteinbrønnen være dekket med jord og tett rammet.Rundt omkretsen av mursteintanken rengjøres jordlaget til en dybde på 200 mm. Her vil betongbulen helles, som fungerer som stoppested for platen.
 • Selve brønnbassenget er dekket med tinnplater. Fra bunnen av stokkene må det lages midlertidige støtter slik at betongløsningen ikke bøyer den tynne forskalingen.
 • Et armeringsnett med 100 mm celler strikkes fra armering med en tykkelse på 12-15 mm. Metallkonstruksjonen legges på toppen av forskalingen. På dette tidspunktet må det gis et hull over gropen. Ytterligere armering legges rundt den fremtidige luken og forskalingssider installeres slik at betong ikke strømmer inn i gropen.
 • Løsningen fremstilles av sementklasse M400 og sand i forholdet 1: 3. Det anbefales å legge til steinsprut eller annet steinfyllstoff. Platen helles på en gang.

Den rå løsningen sprayes lett med vann i to dager. Når betongen stivner, blir platen fuktet igjen, dekket med polyetylen, og den får styrke i minst en måned.

Cesspool for et landtoalett fra en plasttank

Et brønnbad fra en plasttank spiller rollen som en lagertank. Under PVC-tanken graves en grop litt større. Det er nok å opprettholde et gap på 200 mm mellom tanken og veggene i gropen. Bunnen er sementert etter samme prinsipp som for en mursteinbasseng. Imidlertid tilveiebringes metallsløyfer selv på produksjonsstadiet av armeringsnettet. De skal stikke ut fra betongen i høyden. I fremtiden vil en plasttank være bundet til hengslene.

Når betongen er helt størknet, senkes en plasttank ned i gropen. Den er bundet med kabler og festet til løkkene som stikker ut på platen. Denne fiksasjonen vil forhindre at lysløpet skyves ut av bakken av grunnvann. Neste trinn innebærer å fylle gapet mellom gropens vegger og PVC-tanken. Det er bedre å gjøre dette med en tørr blanding av fem deler sand og en del sement.

Merk følgende! For å forhindre at jordtrykket knuses plasttanken, fyll den med vann før den fylles på nytt. Når sandsementfyllingen komprimeres, pumpes væsken ut av beholderen.

Over plastbrønnen kan du helle en betongplattform.

Bruk av betongringer for bygging av et brønnbasseng i landet

Det er mulig å lage et avløpsbad fra betongringer i henhold til prinsippet til en konstruktør - raskt. Imidlertid er det behov for hjelp fra løfteutstyr her. Gropen graves på samme måte som for en plastbeholder. Arrangementet av bunnen er ikke annerledes når det gjelder en mursteinbasseng. Det vil si at det kan være filtrering eller hermetisk. I det andre tilfellet kan du ty til et lite triks. Det er betongringer med støpt bunn. Installering av en slik prøve på bunnen av gropen vil spare deg for unødvendig arbeid med å betong bunnen.

Armerte betongringer senkes ned i gropen og plasserer dem oppå hverandre. Hvis det er forbindelseslås i endene, blir ringene skjøt tørre. Mellom de flate endene anbefales det å legge et lag med betongmørtel for tetting. Dessuten trekkes slike ringer sammen med metallbraketter for å unngå forskyvning.

Videre arbeid består av samme vanntetting av veggene i armen betongtank og påfylling. Det er bedre å dekke toppen av ringen med en ferdig armert betongplate med en luke. Hvis den ikke er der, må du betong ved hjelp av samme metode som for en mursteinbasseng.

Videoen viser et brønnbasseng laget av betongringer:

Cesspool i landet fra monolitiske betongvegger

Når det gjelder arbeidsintensitet, betraktes en brønnbasseng laget av monolitisk betong som den vanskeligste. Nå skal vi vurdere hvordan du kan gjøre alt dette lettere i landet:

 • Gropen er gravd i nøyaktig samme form som du ønsker å gi en cesspool. I dette tilfellet økes målene på veggene med 150 mm for å helle betong.
 • Bunnen av gropen er forberedt for betong på samme måte som for en murstein, bare armeringsnettet legges med kantene på stengene bøyd oppover.
 • Ark av takmateriale er festet på gropens vegger.Dette vil være innsiden av tankforskalingen. Vertikale stenger er bundet til de bøyde stengene i bunnforsterkningsnettet med tråd langs gropen. De er bundet sammen med tverrstenger. Som et resultat oppnås en forsterkningsramme med 100 mm celler gjennom gropen.
 • Betong begynner fra bunnen av gropen. Når mørtelen har stivnet, bygges en utvendig forskaling for tankens vegger. En betongløsning helles inne i den ferdige strukturen. Med jevne mellomrom er den gjennomboret med en pinne for å forsegle den. Arbeidet må være ferdig på en dag. Etter en uke kan du fjerne den ytre forskalingen, og selve tanken vil få styrke i minst en måned.

Et betongdeksel med en luke over et monolitisk brønnbasseng er laget ved hjelp av metoden for å bygge en tank med murvegger.

Rengjøring av landbassenget

Eventuelt cesspool fylles over tid, silter opp og krever rengjøring. Flere metoder brukes til dette:

 • Rengjøring av brønnbassenget i landet på egen hånd innebærer bruk av fekalpumper, scoops og andre enheter. Ulempen med denne metoden er spredning av dårlig lukt over et stort område og problemet med avfallshåndtering.
 • Den enkleste måten er å bruke en avfallsmaskin. Det er sant at det vil være nødvendig å gi gratis tilgang til avløpsbassenget. I tillegg må slike tjenester betales hele tiden.
 • Bruk av biologiske produkter gjør at avfallet i tanken kan spaltes. Rengjøring av brønnbassenget i landet utføres sjeldnere, og nedbrytningsproduktene kan brukes i hagen i stedet for gjødsel.
 • Hvis cesspoolen raskt må rengjøres om vinteren, vil biologiske produkter ikke takle her. Bakterier formerer seg ikke ved temperaturer under null. Kjemikalier vil komme til unnsetning. Men etter bruk gjenstår spørsmålet om avfallshåndtering.

I videoen kan du se rengjøring av cesspoolen:

Alle vurderte cesspools fungerer like bra. Hvilken som skal velges for et landtoalett, avhenger av eierens preferanser.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon