Engelsk park rose Austin Princess Anne (Princess Anne)

Relativt ung, men allerede erobret hjertene til gartnere, har Princess Anne rose absorbert alt det beste fra de engelske variantene. Knoppene er elegante og malt i en behagelig rosa, nesten rød farge. Men for å nyte all skjønnheten og aromaen av blomstrende busker, bør du ta vare på dem.

Rose of the Princess Anna-sorten er universell, den brukes både i landskapsdesign og i blomster.

Avlshistorie

Rosesort Princess Anne ble oppdrettet av den berømte engelske rosedyrkeren og oppdretter David Austin i 2010. Navnet ble gitt til ham til ære for prinsesse Anne - datteren til dronning Elizabeth II av England.

Et år etter opprettelsen, i 2011, vant Rose Princess Anne sin første pris på en internasjonal utstilling i Storbritannia, hun ble kåret til "Best New Variety of Plants". Et år senere ble den stikkende skjønnheten tildelt tittelen "Gold Standard".

Beskrivelse og kjennetegn på roseprinsessen Anna

Austins prinsesse Anne-rosesort tilhører skrubbeklassen. Minner om en hybrid av den klassiske versjonen av de engelske antikke blomstene. Busken er kompakt, oppreist, ganske forgrenet. Høyden kan nå opp til 120 cm, og bredden - 90 cm. Skuddene er sterke, rette og til og med under vekten av store knopper bøyer de praktisk talt ikke. Det er mange torner, en moderat mengde grønn masse. Bladene er mellomstore, læraktige, med en blank overflate og fint takkede kanter.

Knoppene dannes jevnt i hele busken. De samles i store klynger på 3-5 stk., Men du kan også observere enkeltblomster. De er tett doblet og ganske store, hvis diameter varierer innen 8-12 cm. Til å begynne med er knoppene koniske i form, når de er blomstrende. Først når de har blomstret, har de en mørkrosa fargetone, nesten rød (rød). Med alderen mister blomstene sin rike farge og blir rosa med en lilla fargetone. Kronbladene i seg selv er smale, mange (opptil 85 stk.), Tett fylte. På ryggen kan du se et gulaktig overløp.

Merk følgende! Prinsesse Anna har en middels fyldig aroma, som ligner duften av te-roser.

Blomstringen gjentas, bølgende, fra juni til oktober, nesten før starten på den første frosten. Gjennom vekstsesongen endrer busken veldig fordelaktig fargepaletten, noe som gir denne sorten sin egen sjarm. Blomstene er motstandsdyktige mot dårlig vær og tåler lett korte regn. Under gode vekstforhold kan de forbli på busken uten å tørke ut eller smuldre i opptil 5-7 dager.

Fordeler og ulemper ved sorten

Rose er en veldig vakker hageplante. Beviset på storslåten til denne blomsten er rosenvarianten Princess Anna, som lett kan tilskrives upretensiøs og veldig hardfør. Men likevel, før du kjøper en frøplante, bør alle de positive og negative egenskapene til en hageplante veies slik at det ikke er noen vanskelige voksende problemer.

Den kompakte og vakre busken gjør Princess Anna-rosen ideell for å vokse som hekk og dekorere grenser.

Fordeler:

 • store knopper mot bakgrunnen av en kompakt busk;
 • lang og bølgende blomstring;
 • behagelig og foranderlig farge på blomster;
 • delikat medium merkbar aroma;
 • upretensiøs dyrking;
 • god immunitet mot sykdommer og skadedyr;
 • høy motstand mot frost (klimasone USDA - 5-8);
 • middels motstand mot nedbør;
 • allsidighet (kan brukes til å dekorere landskapet og for å kutte);
 • knoppene holder seg lenge på bushen og står også lenge i kuttet uten å kaste.

Minuser:

 • i tørt vær falmer det raskt;
 • vokser dårlig på sandjord;
 • blomster falmer i solen;
 • vanskelig å reprodusere.

Reproduksjonsmetoder

Siden den engelske parkrose Princess Anne er en hybrid, bør den bare forplantes vegetativt. Den mest optimale og produktive metoden som kan brukes hjemme er nettopp borekaks.

Viktig! Plantemateriale for stiklinger skal bare tas fra sunne modne busker.

For å forberede stiklinger, velg en sterk halvbrun skudd. Ved hjelp av sekatører kuttes en gren i en vinkel over den øvre knoppen, plassert på utsiden av kronen. Stiklinger kuttes fra nedre og midtre del av grenen, og etterlater ett blad på hvert segment. I dette tilfellet er det nedre kuttet gjort skrått (45 °), det øvre er igjen rett. Det ferdige plantematerialet behandles med et vekststimulerende middel. Deretter plantes stiklingene i den forberedte jorda. De fordypes med 2-3 cm, de er godt komprimerte og vannes rundt bakken. For bedre forankring, bør du skape en drivhuseffekt for plantingen ved å dekke beholderen med de plantede stiklingene med en film. Under riktige forhold vil røttene dukke opp om 30 dager.

Også hjemme kan prinsessen Anna rose forplantes ved å dele busken. Denne metoden brukes hvis en plante transplanteres til et nytt sted. Det utføres tidlig på våren etter at snøen smelter. Først blir busken grundig vannet, deretter graves den opp. Røttene er godt rengjort av en jordklump, og del dem i deler med en skarp kniv eller spade. I dette tilfellet er det viktig at hver atskilt del har 2-3 skudd og et godt utviklet rhizom. De skadede stedene fjernes. Skudd forkortes og etterlater 3-4 knopper. Delingsstedet for roten må smøres med en chatterbox (en blanding av leire og gjødsel i like store mengder). Etter det lander de straks delene på et nytt fast sted.

Dyrking og stell

Den beste tiden å plante prinsesse Anne-roser er midt på våren. Om høsten utføres det bare hvis værforholdene ikke er veldig foranderlige, og planten kan slå rot før vinteren.

Stedet for Princess Anna rose bør velges med tanke på at solstrålene faller på bushen bare om morgenen og kvelden. Ved middagstid ville han være i skyggen. Selve nettstedet bør ikke være lavt eller for åpent for gjennomvind. Og grunnvannet skal passere på en dybde på minst 1 m.

På slutten av plantingen blir en roseplante prinsesse Anna vannet, jorden er mulket med sagflis eller torv

Den mest egnede indikatoren for jordens surhet varierer fra pH 6,0-6,5. Chernozem anses å være optimal for en rose, men dyrking er også tillatt på leirjord, bare i dette tilfellet vil det trenge å bli beriket med organisk materiale.

Å plante en rose av Princess Anna-sorten utføres umiddelbart til et permanent sted, siden hun ikke tåler en transplantasjon godt. For å gjøre dette graves en grop på 50x70 cm på forhånd. På bunnen dannes drenering av grus eller pukk med et lag på minst 10 cm. Jord som tas ut av gropen helles på toppen, blandes med kompost i formen av en kjegle. Før plantingen plasseres først røttene til prinsessan Anna-roseplanten i en leirepratkasse, deretter overføres de til et forberedt hull, og etter å ha rettet røttene forsiktig langs en jordkegle begynner de å sovne sammen med resten av jorden . Dette gjøres på en slik måte at rotkragen etter stamping ligger 3 cm under jordnivået.

Rose Princess Anna trenger ikke konstant vanning, det er nok for henne å fukte jorden en gang hver 10-15 dag. Hvis været er tørt, kan vanningsfrekvensen økes. På slutten av sommeren utføres vanning sjeldnere, og i september stoppes den helt.

Hvert år krever prinsessen Anne rose fôring for å få styrke til rikelig blomstring.Som regel, på våren, krever busken nitrogenholdig gjødsel for å bygge opp grønn masse og unge skudd. Og i løpet av blomstringsperioden er det ønskelig å mate den med en kalium-fosfor-sammensetning.

Beskjæring er også nødvendig for denne typen rose. Det utføres minst to ganger i sesongen. Fjern alle frosne skudd på våren, og kutt sunne med 1/3. I blomstringsperioden høstes tørkede knopper. På høsten utføres sanitærbeskjæring, tynner busken og fjerner skadede grener.

Rosesorten Princess Anna trenger bare ly hvis vinteren er ganske alvorlig med frost på ca -3 0 ° C. Ellers er det ikke nødvendig å dekke buskene.

Skadedyr og sykdommer

Rosenprinsessen Anna har god immunitet mot sykdommer, og skadedyr berører praktisk talt ikke buskene. Men likevel, som alle planter, kan den påvirkes av grå og rotrot. Og hvis sykdommen i det første tilfellet på et tidlig tidspunkt kan oppdages ved utseendet til små flekker på bladplatene og en grå blomst på blomstene, manifesterer rotrot veldig sent når planten er helt utarmet, mister styrke, visner og dør deretter.

Grårot og rotrot vises med analfabeter av rosenpleie, spesielt med feil vanning eller fôring

Søknad i landskapsdesign

Rose Princess Anna, å dømme etter bildet, beskrivelsen og vurderingene av gartnere, er en veldig vakker blomst som kan dekorere enhver personlig tomt. Det ser bra ut i gruppeplantinger i kombinasjon med roser av andre nyanser, så vel som blomster som floks, hortensia, geranium, pioner og bjeller. Designere bruker det ofte som en enkelt kultur, som en bendelorm eller for å dekorere grenser.

Prinsesse Anne er også egnet for å lage en hekk

Konklusjon

Rose Princess Anne er et godt utvalg for å plante både i begrensede områder og på større eiendommer. Det unike ligger i det faktum at med minimale arbeidskostnader kan du få en frodig blomstrende busk som lett kan bli sentrum av hagen.

Anmeldelser med et bilde om rosenprinsessen Anna

Elizaveta Shestak, 38 år, St. Petersburg
Da spørsmålet oppstod om å plante roser i landet, bestemte jeg meg umiddelbart for å ta Princess Anna-sorten. Jeg kunne ikke gå forbi sjarmerende rosa blomster. Smertefullt ser de nydelige ut på bildet. Ærlig talt angret jeg ikke i det hele tatt. Jeg kjøpte en sunn frøplante (jeg nærmet meg valget med full alvor, for ikke å komplisere livet mitt). Etter å ha landet på stedet fikk jeg en nydelig busk med tett plasserte store blomster. Den vokser veldig bra, jeg valgte stedet i delvis skygge, så kronbladets farge blekner praktisk talt ikke, og de smuldrer ikke over lang tid. Jeg er veldig fornøyd med denne rosen, dekorasjonen av hagen min.

Evgenia Zvonova, 44 år, Novosibirsk
Ærlig talt er Austin-roser ikke etter min smak, siden de sammen med fordelene deres også har mange ulemper. Og til tross for at disse blomstene nesten alltid er på moten blant gartnere, liker jeg ikke mange varianter bortsett fra en - prinsesse Anne. Av en eller annen grunn har jeg en viss svakhet for denne rosen. Det er noe attraktivt i det, dets egen "glød". Den første er selvfølgelig farge (lys crimson på innsiden og gul på utsiden, som med en glød). Det andre er smale og tette fylte kronblad, som gir inntrykk av at blomsten er kunstig. Og den tredje er at roser alltid er rettet oppover, selv når det regner.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon