Engelsk rose kronprinsesse Margareta

Rose Princess Margareta (kronprinsesse Margareta) tilhører gruppen av engelske slankere hybrider, preget av rikelig blomstring, økt motstand mot sykdommer og lave temperaturer. Samtidig beholder busken sin dekorative effekt gjennom sesongen. Mange gartnere bemerker at Kronprinsesse Margaret-sorten ikke krever spesiell pleie og er i stand til å glede seg over frodig blomstring selv i regioner med risikabelt oppdrett.

Sidens grener av rosen vokser raskt i bredden

Avlshistorie

Engelsk buskrose Kronprinsesse Margaret ble oppdrettet i England i 1999 av den berømte oppdretter David Austin. Sorten ble oppnådd ved å krysse en ukjent frøplante med Abraham Darby. Hensikten med opprettelsen var å få et blikk som kunne ha sofistikering av gamle varianter og egenskapene til en moderne hybrid teegruppe. Og denne David Austin lyktes helt.

Den resulterende arten klarte å kombinere de beste egenskapene til de slankere hybridene. For dette ble han oppkalt etter den svenske prinsessen Margaret av Connaught, barnebarnet til dronning Victoria. Hun viste seg å være en erfaren gartner og dekoratør. Blant verkene hennes skiller Sofiero sommerpalasset seg ut, som ligger i den sveitsiske byen Helsingborg.

Beskrivelse av kronprinsesse Margaret hybridte rose og egenskaper

Denne arten kjennetegnes av høye spredende busker opp til 2 m høye og 1 m i diameter. Unge voksende skudd av kronprinsesse Margaret-rosen er lysegrønn i fargen med en glatt, blank overflate. Når den modnes, sløyfes barken og får en brunaktig fargetone. Grenens grener er sjelden dekket av torner, noe som i stor grad letter pleien.

Viktig! I løpet av blomstringsperioden lener skuddene seg til bakken under belastning, og for å bevare den dekorative effekten av busken, må de knyttes til støtter.

Bladene til David Austin kronprinsesse Margaret rose er mellomstore, består av fem til syv separate segmenter som er festet til en petiole. Den totale lengden på platene når 7-9 cm. Overflaten på bladene er skinnende, lysegrønn i fargen med en antocyanintone om våren. Baksiden av platene er kjedelig, mye lettere og med en liten kant langs venene.

Rose Crown Princess Margaret er en nyblomstrende avling. Første gang busken begynner å danne knopper i slutten av mai - begynnelsen av juni og fortsetter til høstfrost, med korte avbrudd. Blomster av denne sorten er kuppet, når de åpnes helt, når diameteren 10-12 cm. De samles i en børste på tre til fem stykker. Knoppene er tett doble, hver av dem består av 60-100 kronblader. De beholder formen lenge og smuldrer ikke.

Parkrose-varianten Kronprinsesse Margaret er preget av frodig blomstring, som ligger i alle typer utvalg av David Austin. Knoppene på busken fordeles jevnt over hele skuddlengden. De har en oransje-koral fargetone. Bedømt av bildet, gartnernes vurderinger og beskrivelse, steg kronbladets ytre kronblade lysende når den blomstrer, og den sentrale delen av blomsten forblir rik på skygge og blir ikke bar. Knoppene i børsten åpner seg gradvis. Samtidig utstråler de en rik aroma som minner om tropiske frukter.

Viktig! Hver blomst har en levetid på 7 dager, noe som gjør den egnet til kutting.

Rose blomster Kronprinsesse Margaret lider ikke av regn

Denne arten er preget av høy frostbestandighet. Busken tåler temperaturer så lave som -28 grader. Planten har sterk vitalitet, derfor når skuddene fryser om vinteren, gjenoppretter den raskt.

Klatrerose Kronprinsesse Margaret er ikke veldig utsatt for vanlige kultursykdommer, nemlig pulveraktig mugg og svart flekk. Planten tåler også lett fuktighet. Derfor kan denne skrubben dyrkes i regioner med kjølige, fuktige somre uten frykt for blomstringskvalitet.

Fordeler og ulemper ved sorten

Den engelske rosekronprinsessen Margareta har mange fordeler som gjør at den skiller seg ut fra andre arter. Dette forklarer buskens popularitet hos gartnere over hele verden. Men denne sorten har også visse ulemper som du trenger å vite når du dyrker den.

Med riktig ly er busken i stand til å tåle frost ned til -35 grader

Hovedfordelene med kronprinsesse Margaret steg:

 • rikelig, lang blomstring;
 • stor knopp størrelse;
 • få torner;
 • økt motstand mot fuktighet, frost;
 • utmerket naturlig immunitet;
 • avler lett;
 • unik nyanse av blomster;
 • utsøkt aroma.

Ulemper:

 • kronbladene lyser når knoppene åpner seg;
 • intoleranse mot utkast;
 • problemer med ly når du vokser.
Viktig! Når denne sorten er plassert i et åpent område hvor solen varer hele dagen, falmer blomstene til en lysegul fargetone.

Reproduksjonsmetoder

Du kan få nye frøplanter av den engelske rosekronprinsessen Margaret ved stiklinger. For å gjøre dette, på begynnelsen av sommeren, kutt unge skudd med en tykkelse på 0,7-1 cm og del dem i biter på 10-15 cm. Før plantingen må stiklingene forberedes. For å gjøre dette, fjern det nedre paret av blader helt, og forkorte den øvre i halvparten, noe som vil bevare saftstrømmen i vevet. Pulver deretter de nedre delene med en hvilken som helst rotformer, og plant strikkene straks på et skyggelagt sted i en avstand på 3 cm fra hverandre.

For å skape gunstige forhold ovenfra, må du installere et mini-drivhus. Gjennom hele sesongen er det nødvendig å regelmessig ventilere og vanne for å holde jorden alltid litt fuktig. Når plantene blir sterkere og vokser, bør de transplanteres til et fast sted. Men dette kan gjøres ikke tidligere enn om et år.

Overlevelsesraten for stiklinger i kronprinsesse Margaret rose er 70-75%

Plante og ta vare på en rose prinsesse Margaret

Denne engelske rosen krever ikke mye lys, så den kan plantes i delvis skygge. I dette tilfellet anses alternativet som optimalt når busken vil være skjult for direkte sollys ved middagstid. Dette vil holde kronbladene rike på farger og forlenge blomstringsperioden.

For parken Engelsk rose kronprinsesse Margaret, er leirjord med lav surhet i området 5,6-6,5 pH egnet. Det er også viktig at jorda har god luft- og fuktgjennomtrengelighet. Når du planter i tung leirejord, må du først tilsette 5 kg torv og sand, og legge til humus i sandjorden.

Det anbefales å plante en frøplante om høsten, nemlig i september. Dette vil tillate deg å få en godt rotfestet busk om våren. Ved planting skal humus tilsettes jorden, i tillegg til 40 g superfosfat og 25 g kaliumsulfid. Det er umulig å tilsette nitrogengjødsel og fersk gjødsel i hullet, da de forstyrrer rotingen.

Viktig! Ved planting skal rosenkragen på rosen graves 2 cm ned i jorden, noe som stimulerer veksten av sideskudd.

Ifølge gartnernes anmeldelser krever kronprinsesse Margaret-rose ikke kompleks pleie. Derfor er det nok å følge standardregler for landbruksteknologi. Vanning av busken er bare nødvendig under langvarig tørke. For å gjøre dette, bruk avgjort vann. Vanning skal utføres med en hastighet på 15 liter per plante når jorden i rotsirkelen tørker opp til en dybde på 3 cm.

Gjødsel kronprinsesse Margaret steg jevnlig gjennom hele sesongen. Derfor, på våren i løpet av den aktive vekstsesongen, bør organisk materiale brukes, noe som stimulerer veksten av grønn masse. På begynnelsen av sommeren kan du bruke nitroammofosk, og fra andre halvdel kan du helt bytte til fosfor-kalium mineralblandinger. Denne fôringsordningen bidrar til den rike blomstringen av kronprinsesse Margaret rose og styrker immuniteten hennes før hun overvintrer.

Viktig! Befruktningsfrekvensen er annenhver uke, men denne prosedyren bør ikke sammenfalle med masseblomstring av knopper.

Gjennom sesongen, løsne jorden i rotsirkelen og fjerne ugress. Dette vil bevare næringsstoffer og forbedre lufttilgangen til røttene.

Beskjæring er en integrert del av omsorgen for kronprinsesse Margaret rose. Det skal utføres årlig om våren. For full utvikling og blomstring, bør ikke mer enn fem til syv skjelettgrener være igjen på busken, og forkorte dem med 1/3. Det er også nødvendig å rense kronen på rosen fra ødelagte og tykkere laterale grener.

Alle frosne grener skal trimmes til sunt vev.

Til vinteren skal rotsirkelen til kronprinsesse Margaret-rosen drysses med et lag med mulch på 10 cm, og den overjordiske delen skal bøyes til bakken og legges på grangrenene. Sett deretter buer på toppen og dekk med agrofiber.

Viktig! I regioner med temperert klima kan kronprinsesse Margaret rose ikke fjernes fra støtten, men bare vikle kronen i to lag med spandbond.

Skadedyr og sykdommer

Denne sorten har høy naturlig immunitet. Derfor påvirkes det sjelden av sykdommer og skadedyr. Men hvis vekstforholdene ikke stemmer overens, svekkes motstanden til kronprinsesse Margaret. Derfor anbefales det å utføre minst tre forebyggende behandlinger med soppdrepende og insektmidler per sesong.

Søknad i landskapsdesign

Rose Scrub Crown Princess Margaret i hagen kan brukes som en bendelorm, så vel som i gruppeplantinger. Denne sorten ser bra ut på bakgrunn av grønne plener og bartrær. Rose Crown Princess Margaret er ideelt kombinert med varianter av avlinger som har en blå-lilla fargetone av blomster.

Denne arten er i stand til å fylle det tildelte ledige rommet helt. Derfor er den ideell for buer, lysthus, pergolaer og vegger.

Rose Crown Princess Margaret ser organisk ut i ethvert landskapsdesign

Konklusjon

Rose Princess Margaret er en verdig representant for den engelske arten, som kombinerer alle egenskapene som ligger i valget av David Austin. Derfor vil denne varianten ikke kunne gå seg vill selv i den mest tallrike samlingen. Noen gartnere beundrer ham, andre - forvirring, men lar uansett ingen være likegyldige.

Anmeldelser med et bilde om hybrid te rose kronprinsesse Margaret

Svetlana Skurikova, 43 år, Vladimir
Jeg har dyrket kronprinsesse Margaret rose i fem år. Det første året etter plantingen var veksten ikke mer enn 80 cm, og diameteren på de sjeldne knoppene var omtrent 7 cm. Men allerede neste sesong slo rosen med sin vekststyrke og skjønnheten til blomster av en uvanlig fersken nyanse. For vinteren bøyer jeg busken til bakken og dekker den med flere lag agrofiber. I løpet av denne tiden var det frost ned til -38 grader, men planten tålte dem jevnt og trutt uten problemer.

Irina Kuznetsova, 48 år, Bryansk
Rosekronprinsesse Margaret bosatte seg i hagen min for omtrent 10 år siden. Allerede i det første året begynte det å vokse aktivt. I den andre sesongen nådde buskens høyde 120 cm. Planten blomstret godt, men siden jeg plasserte den i delvis skygge, begynte knoppene å danne seg bare de første ti dagene i juni. Men dette førte til at skyggen av kronbladene blekner litt og forblir mettet. I fremtiden krevde rosen ikke kompleks pleie. Nå er den en enorm busk opp til 2,5 m høy, som blomstrer voldsomt til sent på høsten. Jeg anser det som et av de beste i samlingen min.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon