Hybrid te rose floribunda varianter rødt gull (rødt gull)

Rose Red Gold er en attraktiv blomst med en original skarlagenrød og gylden farge. Den blomstrer 2 ganger tidlig på sensommeren. Blomsterstander av middels størrelse, 1-3 stk. på peduncle. De har en behagelig sitronmelisse duft. Passer godt til både hagedekorasjon og skjæring.

Avlshistorie

Rose Red Gold (Rose Red Gold) - et utvalg av engelsk utvalg, oppnådd i 1971. Oversatt fra engelsk betyr navnet "rødt gull". Kronbladene er malt i rike koralltoner med en gylden kjerne. Sorten spredte seg raskt i Storbritannia og nabolandene. På grunn av den relativt høye vinterhardheten kan den dyrkes under klimatiske forhold i Russland.

Beskrivelse av floribunda Red Gold rose utvalg og egenskaper

Rose Red Gold tilhører hybridte-varianter. Busken er mellomstor, når 90–120 cm i høyden, kronen er tett. Bladene er mørkegrønne i fargen, mellomstore med en blank overflate. Noen ganger får løvverk en rødlig fargetone. Skudd er sterke, dekket med torner.

Blomstene av den røde gullrosen har en klassisk begerform, dobbel type (ordnet i flere rader). På hver peduncle er det 1-3 mellomstore knopper. Blomstringens diameter er 7–8 cm. Gjentatt blomstring: juni og august-september. Fargen er korall, skarlagenrød, vannmelon, en gylden fargetone er merkbar midt på kronbladene. Takket være denne kontrasten ser blomstene veldig imponerende ut og vekker alltid oppmerksomhet.

De viktigste kjennetegnene ved rødgullsorten:

 • mellomstor busk (opptil 1,2 m);
 • mellomstore blomster - 7–8 cm i diameter;
 • farge: tofarget (skarlagenrød, gylden);
 • spirende periode - juni og august;
 • terry type;
 • regnmotstand: tilstrekkelig, men noen eksemplarer er skadet;
 • fargen blekner ikke i solen;
 • behagelig sitronmelisse-aroma, svakt uttrykt;
 • vinterhardhet: sone 6 (tåler opptil -23 grader uten ly);
 • kuttstabilitet: høy;
 • motstand mot mugg og svart flekk: ikke den høyeste;
 • holdning til belysning: lysfilm;
 • stell: responsiv til vanlig vanning og fôring;
 • applikasjon i hagedesign: enkeltplantinger og komposisjoner.

Rose Red Gold tilhører de klassiske bicolor-variantene

Fordeler og ulemper ved sorten

Kulturen tiltrekker seg med sin interessante fargestoffer. På den ene siden er kronbladene veldig lyse, og på den andre siden irriterer ikke de skarlagenrøde og gyldne nyansene øynene og ser dessuten mer originale ut enn de klassiske røde.

Fordeler med rosenrød sort variasjon:

 • attraktiv farge;
 • blomster av klassisk form;
 • re-blomstring;
 • egnet for skjæring;
 • ikke falme i solen;
 • relativt motstandsdyktig mot regn;
 • busken er kompakt, pene, sterke skudd;
 • ha en behagelig aroma;
 • kan dyrkes i midtbanen og sør i Russland;
 • det er immunitet mot store sykdommer.

Det er også noen ulemper:

 • i de fleste regioner krever kulturen ly for vinteren;
 • busken er dekket av torner.

Reproduksjonsmetoder

Rød gullrose kan forplantes med stiklinger. På begynnelsen av sommeren kuttes flere 15 cm lange grønne skudd, alle blader fjernes og et skrått nedre kutt lages. Sett deretter i flere timer i "Kornevin", "Heteroauxin" eller et annet vekststimulerende middel. Etter det blir de plantet i et drivhus under en film eller en krukke i fruktbar jord - torvland med humus, torv og sand (2: 1: 1: 1). For vinteren, vannet og dekket med løvverk.Om våren blir de transplantert til et permanent sted, gitt nitrogengjødsel og vannet.

En annen enkel måte å forplante en rødgullrose på er å få borekaks. På høsten graves det flere spor rundt busken med en dybde på 15 cm. De nedre skuddene er bøyd og festet, og etterlater bare den øvre delen. Vannet, dekket med løvverk, matet med nitrogengjødsel neste vår. På høsten er de delt inn i flere deler med røtter, transplantert til et permanent sted, vannet og mulket igjen.

Planting og stell av en rose Floribunda Red Gold

Røde saplinger av rødt gull kjøpes fra pålitelige leverandører, de blir nøye undersøkt når du kjøper. Skuddene og røttene må være sunne og bladene må være rene (uten de minste flekker). Planting kan planlegges både våren (april) og høsten (september - oktober). Stedet må oppfylle flere kriterier:

 • jorda er fruktbar, lett (leirete eller sandleire);
 • vekk fra lavlandet, der det ikke er stagnasjon av fuktighet;
 • stedet er beskyttet mot sterk vind;
 • området er åpent, lett skyggelegging er tillatt i sør.
Merk følgende! Ikke plant en rødgullrose under trær.

Høye avlinger skaper ikke bare skygge, men kan også provosere spredning av skadedyr.

For å plante en rødgullrose, må du grave et hull 40 cm dypt og i diameter

Hvis jorden er utarmet, må den forberedes noen måneder før plantingen. Jorden graves opp og dekkes med humus eller kompost i en bøtte per 1 m2. I stedet for organisk materiale kan du bruke en kompleks mineralgjødsel 60–80 g for samme område. Sagflis eller sand er nødvendigvis innebygd i leirejord, 1 kg per 2 m2.

3-4 uker før planting graver røde gullroser flere hull i en avstand på 40-50 cm fra hverandre. Det legges et dreneringslag av små steiner og dekket fruktbar jord. Under landing handler de på denne måten:

 1. Røttene til den røde gullrosen er dynket i Kornevin eller Epin.
 2. De er plantet i groper.
 3. Dryss med jord slik at podeområdet forblir litt over bakkenivå. I dette tilfellet skal rotkragen gå 7–8 cm.
 4. Vann den rikelig, gi urea eller annen nitrogengjødsel om våren.
 5. Jorden er litt tampet, mulket med torv, humus, sagflis.

Rose Red Gold krever litt forsiktighet, men en nybegynner blomsterhandler kan også takle oppgaven. Det er nødvendig å organisere riktig vanning. Jorden skal være moderat fuktig uten stagnasjon. Under normale forhold gis vann ukentlig i en bøtte per busk (forhåndsforsvaret ved romtemperatur). I tørke dobles vanningen.

Red Gold rose dressing påføres regelmessig:

 • i begynnelsen av april, urea (15–20 g per busk);
 • i juni, under dannelsen av knopper - superfosfat (40 g) og kaliumsulfat (20 g per busk). I august, under den andre bølgen, er det nødvendig å gjenta samme fôring.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot beskjæring. I de første leveårene vokser den røde gullrosen veldig aktivt, derfor er det nødvendig med regelmessig klemming av skuddene. Blomster varer 10-15 dager, hvorpå de visner - peduncleene må kuttes av for å gi en fantastisk annen blomstring. Hver vår (i slutten av mars) utføres sanitærbeskjæring, og fjerner skadede og forfrysede grener.

Det er viktig å forstå at den røde gullrosen trenger vinterly i alle russiske regioner, bortsett fra de sørlige. Ved forberedelse er busken godt vannet, jorden er mulket med torv, løvverk, sagflis. Skuddene i seg selv er bøyd til bakken og dekket med burlap eller grangrener. Tidlig på våren fjernes lyet.

For ly for vinteren kan roseskudd bindes sammen og presses til bakken.

Råd! Etter kraftig vanning eller regn er det nødvendig å løsne jorda.

Luking utføres etter behov.

Skadedyr og sykdommer

Rose Red Gold har tilfredsstillende immunitet mot mugg og svart flekk. Men i ugunstige årstider kan hun lide av disse sykdommene og andre infeksjoner. Derfor anbefales det hver vår å utføre forebyggende behandling med soppdrepende midler: Bordeaux væske, kobbersulfat, "Ordan", "Topaz", "Profit", "Tattu", "Fitosporin".

Om sommeren finnes larver, bladlus, skalainsekter, edderkoppmidd, sløvende øre og andre skadedyr på buskene til den røde gullrosen. Du kan takle dem med folkemedisiner. For disse formålene, bruk en løsning av ask med vaskesåpe, infusjon av tobakkstøv, piler og fedd hvitløk, løkskall, avkok av potetplater og annet.

Hvis invasjonen er sterk, er det nødvendig å utføre behandlingen med insektmidler: "Biotlin", "Aktara", "Vertimek", "Fufanon", "Match", "Inta-Vir" og andre.

Merk følgende! Når du behandler røde busker i rødgull, bør du prøve å komme bare på bladene og stilkene.

Prosedyren utføres om kvelden i tørt og rolig vær.

Søknad i landskapsdesign

Røde gullroser er kompakte, og selve blomstene er veldig lyse. Derfor ser planten vakkert ut i enkeltplantinger på velstelte plener, ved siden av verandaen.

Roser er alltid gode i masseplanting

Blomsten er egnet for enhver stil i hagen - engelsk plen, land, fransk landskap, klassisk, moderne og andre.

Rødgull dummyuniform ser elegant ut i en enkelt passform

Ungtrær kan plasseres langs den sentrale veien, slik at det er minst 1 m avstand mellom dem.

Røde gullrosebusker tiltrekker seg oppmerksomhet i alle blomsterbed

De kan plasseres i en sirkel eller i en linje, dette vil ikke gjøre designet verre

Konklusjon

Rose Red Gold er et interessant utvalg som kan dyrkes i hagen. Buskene er kompakte, vokser godt, derfor må du ta vare på formativ beskjæring allerede i de første årene av livet. Blomster kan brukes både til hagedekorasjon og i buketter.

Anmeldelser med et bilde av en rose floribunda Red Gold

Yulia Mikhailovna, 61 år, Ryazan
Jeg likte Rose Red Gold ved første øyekast: Jeg så på bildet, leste beskrivelsen, anmeldelser og bestemte meg for å prøve det. Busken har fornøyd med frodig blomstring: den første bølgen av knopper 8-10 cm, den andre er mindre. Det er interessant at fargen endres over tid: først, skarlagenrød med gyldne deler i "dybden", og deretter helt rød. Knoppens form tiltrekker seg også: den er klassisk, bare fantastisk!

Lyubov Viktorovna, 45 år, Volgograd
Rose Red Gold er en favoritt på siden min. Den er ikke redd for regn, den falmer ikke i solen, men det er bedre å plante den ved siden av buskene slik at det er skygge i flere timer om dagen. Den har vokst for meg i 4 år, har aldri vært syk, og dvale normalt. Men det er nødvendig å dekke med burlap eller grangrener. Det lukter svakt, lite påtrengende.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon