Hvor mange dager vokser petunia fra frø i granulat

Petunia foretrekkes av mange produsenter. Tross alt er hun i stand til å glede seg over frodig blomstring gjennom hele sesongen, underlagt minimumsregler for pleie. Men for å dyrke denne blomsten, må du prøve. Og først og fremst oppstår det vanskeligheter ved såing, siden frøene er veldig små. Det er petunia i granulat på salg, noe som i stor grad forenkler oppgaven. Derfor gjenstår det bare å finne ut hvordan man skal plante riktig, og hva som er nødvendig for vellykket spiring.

Frø i granulat er mye lettere å plante

Hvor mange dager vokser petunia fra frø i granulat

Det belagte plantematerialet har en betydelig forskjell fra det vanlige. I dette tilfellet har hvert frø et beskyttende skall som inkluderer vekststimulerende midler, næringsstoffer og soppdrepende midler. En slik sammensetning gjør det mulig å forbedre spiring og øke immuniteten til frøplanter i begynnelsen av utviklingen, og bidrar også til en jevn fordeling av frø i jorden, siden de øker i størrelse betydelig.

Viktig! Det beskyttende skallet forlenger spiringstiden.

Tidspunktet for skudd av petunier fra granuler kan variere avhengig av forholdene for dyrking. Derfor bør du være oppmerksom på dette.

Hjemme

Når du dyrker frøplanter fra granulater hjemme, er det mulig å kontrollere fuktighet og temperatur. Derfor forekommer spiring 7-10 dager etter planting. Disse vilkårene avhenger direkte av riktig prosedyre og overholdelse av regimet for påfølgende vedlikehold av frøplanter.

I et drivhus eller drivhus

Under slike forhold spirer petunia i granulat i 12-14 dager. Dette skyldes at det ikke alltid er mulig å holde temperaturen innenfor + 25 ° C, gi tolv timer med dagslys og høy luftfuktighet i drivhuset eller drivhuset. Tross alt, bare når slike forhold overholdes, skjer spiring av granulat på kortest mulig tid.

I det åpne feltet

Erfarne gartnere anbefaler ikke å dyrke petunier i granuler utendørs. Siden for deres vellykkede spiring er visse forhold og fraværet av skarpe temperaturendringer nødvendige. Derfor kan slike frø i det åpne feltet spire i 2-3 uker, noe som forsinker blomstringstiden betydelig.

Hvordan så petunia riktig i korn for frøplanter

Planting av granuler kan utføres på to måter: i torvtabletter og i generelle beholdere fylt med jord. Hvilken som skal velges, bestemmer hver produsent uavhengig. Derfor bør du gjøre deg kjent med særegenheter ved planting i begge tilfeller og forstå hvordan dette påvirker spiring.

I torvtabletter

Denne metoden krever ekstra kostnader, men akselererer samtidig spiring og lar deg få sterke, velutviklede frøplanter uten store vanskeligheter. Og hvis vi tar i betraktning at de mest verdifulle variantene vanligvis selges i granulat, så velger mange produsenter det.

Når du bruker torvtabletter, trenger du ikke å dykke frøplanter

For planting må du forberede alt du trenger på forhånd. Torvtabletter inneholder komprimert jord med en balansert sammensetning, som akselererer spiring. Den er lukket i en spesiell nettingpose laget av ikke-vevd materiale.I tillegg til torv med høy myr, inneholder de humus og antibakterielle komponenter, noe som er nødvendig for å beskytte frøplanter fra sykdommer i begynnelsen av utviklingen.

Før du planter petunia i granulat for frøplanter, må torvtabletter tilberedes. For å gjøre dette, bør de legges ut på bunnen av beholderen uten dreneringshull i en rad med nedsenkning oppover. Hell deretter varmt vann slik at væsken dekker dem helt, og vent 10-20 minutter. Etter ventetiden øker volumet på tablettene med 5-6 ganger, noe som er normen. Samtidig beholder de formen på fatet takket være det begrensende ytre nettet.

Etter det er det nødvendig å omorganisere torvtablettene i en tørr beholder nær hverandre, slik at plantene ikke senere kan velte og bryte etter spiring. Deretter bør du plante petuniaer i granuler på frøplanter, plassere en om gangen i midten av torvtabletten og presse den lett til bakken. Etter det er det nødvendig å fukte toppen fra en sprayflaske for å suge beskyttelsesskallet for vellykket spiring. Det er umulig å strø frøene med jorden på toppen, siden petunia stiger i lyset.

På slutten av plantingen skal beholderen med torvtabletter dekkes med folie og flyttes til et godt opplyst sted med en temperatur på + 25 ° C. Når fuktigheten fordamper, er det nødvendig å fukte. For å gjøre dette, hell vann direkte i beholderen slik at tablettene kan absorbere det. Du kan også spraye granulatene med jevne mellomrom for å forbedre spiring.

Viktig! For å plante petunier, bør du velge torvtabletter som ikke er mer enn 3,5 cm i diameter.

I en container med jord

Når du planter i vanlige beholdere, er det nødvendig å plukke dem opp med en høyde på 7-10 cm. Beholderne må ha dreneringshull for å fjerne overflødig vann.

Landingsprosedyre:

  1. Legg et 1 cm tykt dreneringslag på bunnen av beholderne.
  2. Fyll resten av volumet med næringsjord, og fyll ikke opp til toppen 0,5 cm.
  3. Vann rikelig og vent til fuktigheten er absorbert.
  4. Glatt jordoverflaten.
  5. Fukt et tannpirker og overfør ett petunia-granulat til en beholder, og plasser frøene i en avstand på 2 cm.
  6. Trykk dem lett mot overflaten, men dekk dem ikke med jord.
  7. Spray ovenfra med en sprayflaske for å bryte beskyttelseslagets integritet.
  8. Dekk beholderne med et gjennomsiktig lokk eller plastfolie.

På slutten av plantingen, overfør beholderne til et lyst sted med en temperatur på + 25 ° C. Før spiring av frøplanter er det nødvendig å overvåke fuktigheten og jevnlig ventilere.

Hvorfor petunia i granulat ikke oppstår og hva du skal gjøre

Noen ganger kan du finne anmeldelser på nettverket når petuniafrø i granuler spirer lenge eller ikke spiser i det hele tatt. Dette skyldes det faktum at jo lenger slikt plantemateriale er lagret, jo lavere er prosentandelen av spiring. Det beskyttende skallet lar ikke sæd puste. Derfor, når du kjøper, må du ta hensyn til holdbarheten til petuniafrø i granulat. Fersk plantemateriale spirer best.

Hvordan så ikke-granulær petunia

For vellykket spiring av vanlige petuniafrø er det nødvendig å plante ordentlig. Det vanskeligste er jevn fordeling på jordoverflaten. Derfor anbefaler erfarne blomsteravlere å blande frøene med sand i forholdet 1: 5. Og for desinfisering av jord anbefales det å helle Previkura Energy-løsningen gjennom en sil for ikke å utdype plantematerialet.

Ellers skjer landing i henhold til standardopplegget. Men det skal huskes at petuniafrø bare spirer i lyset. Derfor kan de ikke dekkes av jord.

Planting av ikke-granulerte petunier kan også gjøres på et lag med snø. For å gjøre dette, legg den på toppen av bakken, og så så.

Konklusjon

Petunia i granulat forenkler i stor grad plantingen og øker prosentandelen av spiring. Men ulempen er at den har en begrenset holdbarhet. I tillegg, for vellykket spiring av frø, er det nødvendig å gi høy luftfuktighet, som vil ødelegge beskyttelseslaget. Ellers vil frøet aldri kunne bryte gjennom.

 

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon