Hyes for deg floorbunda hybrid rose: planting og stell

Rose Ice Pho Yu - et utvalg av engelsk utvalg. Skiller seg ut i lang, frodig blomstring. Produserer mellomstore til store blomster med en rosa-lilla fargetone med en behagelig sitrusaroma. Anbefalt for dyrking i midtbanen, Chernozem og sørlige regioner i Russland.

Avlshistorie

Rose Eyes for You er et utvalg av engelsk utvalg oppnådd i 2008. Forfatteren er Peter J. James. Det er en kompleks hybrid avledet fra to varianter:

 • Persisk rose (Rose persica);
 • Blå for deg.

Beskrivelse av Rose Ice Pho Yu og egenskaper

Ice Pho Yu-sorten tilhører den floribundne gruppen av roser. De kombinerer kvaliteten på hybridte og polyanthusroser. Busken er liten, den vokser opp til 75–100, sjelden 130 cm i høyden. Formen er rund, kompakt, ser elegant ut. Skudd er rette, vokser vertikalt, inneholder tornete torner. Bladene er mellomstore, fargen er lysegrønn, overflaten er blank, den skinner behagelig i solen.

I beskrivelsen av Ice Pho Yu-rosen (bildet) er det indikert at den gir store blomster som når en diameter på 6 til 10 cm. Fargen er variert: i midten er den lilla-fiolett, i kantene er blek lilla og rosa. Stammen er oransje, i kontrast til den generelle bakgrunnen.

Blomstene av Ice Pho Yu-rosen er semi-dobbel, kronbladene er ordnet i flere rader

Blomstrer - børster, hver av dem vokser 3-7 knopper i mellomstore og store størrelser. Formen i begynnelsen av blomstringen er konisk. Etter fullstendig avsløring blir den kuppet, merkbart flat.

Blomstringen av Ice Pho Yu-rosen er rikelig og kontinuerlig; den begynner i midten av juni. Blomstene varer ikke lenge, men de vises i stort antall, så busken dekorerer hagen i lang tid. Det særegne ved sorten er at knoppene lukkes om natten og åpner igjen om morgenen. Kulturen er lydhør overfor solstrålene: det er flere blomster på klare dager enn på overskyede. Aromaen er intens, med hint av sitrus og essensiell roseolje.

Hovedegenskapene til Eyes for You hybrid rose:

 • blomster er mellomstore og store - 6-10 cm;
 • halv-dobbel type, består av 20 kronblader;
 • farge: lilla, rosa, blek syrin;
 • blomstring: rikelig, gjentatt (juni - juli);
 • antall knopper på en peduncle: fra 3 til 5;
 • aroma: rik, behagelig;
 • kompakt, mellomstor busk: 75–130 cm i høyden, 70–80 cm i bredden;
 • motstandsdyktighet mot mugg og svart flekk: høy:
 • vinterhardhet: opp til -20 ° C uten ly (sone 6);
 • regnmotstand: tilfredsstillende;
 • anvendelse i hagedesign: enkeltplanting og komposisjoner;
 • skjæring: ikke egnet.

Fordeler og ulemper ved sorten

Floribunda Rose Ice Pho Yu har flere konkrete fordeler:

 • store, vakre blomster;
 • uttalt, behagelig aroma;
 • rikelig blomstring;
 • upretensiøsitet å bry seg;
 • utmerket immunitet mot vanlige sykdommer;
 • kompakt busk av vanlig form;
 • vakker kombinasjon av mørkegrønt løvverk og lyse rosa-lilla blomster.

Ice Fo Yu rose-sorten har også ulemper som du bør være oppmerksom på før du kjøper frøplanter:

 • blomster smuldrer raskt, ikke egnet for kutting;
 • falme i den lyse solen;
 • ikke blomstre i overskyet, regnvær;
 • vinterhardheten er lav.
Merk følgende! Ice Fo Yu-sorten kan dyrkes i midtfeltet, Chernozem-regionen, samt sør i Russland. I regioner med et ugunstig klima trenger buskene et pålitelig ly. Planter kan ikke overleve spesielt frostvintre.

Reproduksjonsmetoder

Den viktigste avlsmetoden til Ice Pho Yu-rosen er ved stiklinger. Plantemateriale oppnås sent på våren fra unge grønne skudd. De må kuttes slik at lengden på hver skjæring er 20 cm. Instruksjonene for dyrking er standard:

 1. Alle blader på borekaksene fjernes.
 2. Lag en skrå nedre og rett øvre kutt.
 3. Senket i flere timer i en vekststimulerende løsning - "Kornevin", "Epin".
 4. Deretter plantes de i åpen mark i en blanding av fruktbar jord med torv og sand (2: 1: 1), dekket med en film eller flaske.
 5. Ventilert og vannet med jevne mellomrom.
 6. På høsten blir plantene mulket, og om våren blir de transplantert til et nytt sted.

Stiklinger av Ice Fo Yu-rosen kan dyrkes både ute på marken og hjemme.

En annen praktisk måte er å få lagdeling. Prosedyren starter i slutten av september eller begynnelsen av oktober. Først må du grave et dypt spor (15 cm) og legge en av de nedre skuddene på Ice for Yu rose der. Den er festet med wire, drysset med fruktbar jord, vannet og mulket grundig.

Om våren fjernes beskyttelseslaget, de gir lett tilgang til toppen av skuddet, som vil spire nye grener. På høsten blir stiklinger av Ice Pho Yu-rosen kuttet fra moderbusken og transplantert til et permanent sted. Den er rikelig vannet og mulket med torv, humus, sagflis eller annet materiale.

Dyrking og stell

Rose Ice for Yu er krevende til landingsstedet. Hun foretrekker godt opplyste områder. Det er ønskelig at lyset blir diffust. Det er best å velge en lys delvis nyanse fra høye busker eller trær. Stedet skal være:

 • tilstrekkelig fruktbar (løs jord, pH fra 6,0 til 7,0);
 • beskyttet mot sterk vind;
 • tørr (lavland med stillestående fuktighet er ekskludert);
 • med god luftsirkulasjon (det er uønsket å plassere den ved siden av bygninger, et tak).

Hovedplantedatoen er vår (andre halvdel av april - begynnelsen av mai). Rose Ice Pho Yu kan forankres om høsten, 3-4 uker før den første frosten. Hvis jorden er lett og fruktbar, er det ikke nødvendig å forberede den. Hvis jorden er utarmet, blir humus eller kompost introdusert i den noen måneder før du planter den i en bøtte på 2 m2 (eller 4 ss kompleks mineralgjødsel). Tung leirejord bør gjøres lettere ved å tilsette 1 kg sagflis eller sand til samme område.

Algoritmen er standard:

 1. På stedet valgt for Ice fo Yu-rosen graves flere hull 50-60 cm dype i en avstand på 50 cm (moderat tett beplantning).
  3
 2. Små steiner legges med et lag på 8-10 cm.
 3. Røttene til plantene til Ice Fo Yu-rosen blir kuttet til 30 cm og plassert i en vekststimulerende løsning.
 4. De er plantet i fruktbar jord, og utvider rotkragen med 5-7 cm.
 5. Vann rikelig med vann (10 liter avgjort vann) og mulch.

For å stimulere den raske veksten av Ice Pho Yu, bør frøplanten kuttes når du planter, og etterlater 3-4 knopper.

Rose stell av denne sorten er standard. Planten er upretensiøs, men for rikelig og langvarig blomstring, bør du ta vare på følgende aktiviteter:

 1. Vanning er vanlig - 1,5–2 bøtter vann per voksen busk ukentlig. Hvis været er varmt, blir det gitt vann 2 ganger i uken. I tørke er det nyttig å vanne kronen sent på kvelden.
 2. Påføring av dressinger til roser Ice fo Yu: i april, urea 15-20 g per busk, i juni og juli (under dannelsen av knopper og blomstring) - superfosfat (40 g) og kaliumsalt (20 g). Du kan veksle mineralgjødsel med organisk materiale - avføring, mullein, humates, infusjon av kuttet gress.
 3. Etter rikelig vanning eller regn, bør jorden løsnes grundig.
 4. Lukking utføres etter behov, og fjern ugresset forsiktig.
 5. Om sommeren bør du mulke med torv, sagflis, humus, men om vinteren er det bedre å ikke bruke disse materialene, siden de akkumulerer mye fuktighet.
 6. I de fleste regioner i Russland (bortsett fra sør) må Ice Fo Yu-rosebuskene dekkes til vinteren. Videre må dette gjøres etter at temperaturen har falt under -7 ° C. Dekk med grangrener eller burlap. Materialet legges mellom grenene, samt på en forhåndsinstallert ramme over busken.
 7. Beskjæring av en rose av Ice Pho Yu-sorten utføres hver vår, og fjerner forfalte, svake grener.Om sommeren blir alle visne blomster kuttet, om høsten kan du tynne ut kronen for riktig dannelse av busken. Eldre planter trenger radikal trimming. Alle skuddene blir fjernet, og etterlater bare 2-4 knopper.

Rose Ice fo Yu er lydhør overfor regelmessig fôring og vanning

Råd! Det første året etter planting må alle tidlige knopper fjernes.

Bare blomsterblomster i august kan være igjen på Ice Pho Yu-rosen (ikke mer enn to stykker på hver pedunkel). Etter slutten av blomstringen holdes de til frukten er dannet. Da vil busken bedre slå rot på et nytt sted, og neste år vil den kunne gi blomster.

Skadedyr og sykdommer

Rose of the Ice Pho Yu-sorten har god immunitet. Derfor, som et forebyggende tiltak, er det nok å utføre en behandling med soppdrepende midler tidlig på våren (før utbruddet av knoppene). For å gjøre dette, bruk et hvilket som helst stoff: Bordeaux væske, Fitosporin, Skor, Hom, Maxim, Fundazol.

Hvis bladlus og andre skadedyr blir funnet, blir buskene til Ice Fo Yu-rosen behandlet med folkemedisiner:

 • treaske med spon av vaskesåpe;
 • infusjon av løvetannblader, chili pepper;
 • sennep pulver løsning, tobakk støv;
 • avkok av ringblomsterblomster.
Merk følgende! Hvis det observeres en invasjon av insekter i hagen, bør kjemiske preparater brukes: Fitoverm, Vertimek, Eforia, Inta-Vir, Decis og andre.

Søknad i landskapsdesign

Rose Ice Pho Yu ser vakker ut i enhver hage: både i store blomsterbed og i små områder. Passer til alle populære stiler - landlige, moderne, engelske landskap, franske motiver osv. Ice Fo Yu-busker ser spesielt vakre ut i kombinasjon med en velstelt plen.

I utformingen av territoriet brukes sorten i følgende tilfeller:

 1. Enkelt landing.
 2. Rose Ice for Yu vil perfekt dekorere hagen i sammensetning. Det er kombinert med forskjellige kulturer: delphiniums, pioner, asters, krysantemum og andre. Hovedbetingelsen er samsvarende i høyde og farge. En attraktiv blek lilla farge lar deg bruke Ice Pho Yu-rosen til å dekorere ethvert sted i hagen. Busken er i stand til å gjenopplive selv ubeskrevne hjørner.
 3. Rose Ice for Yu langs hagestien.

Kulturen ser bra ut i kombinasjon med varianter av det blå sortimentet, for eksempel med Blue for You. Buskene er harmonisk kombinert med små blomster - stemorsblomster, smørblomster og andre.

Konklusjon

Rose Ice fo Yu kan vokse i nesten alle områder. Buskene krever ikke spesiell pleie, men det er viktig å huske at kronbladets farge blekner i den lyse solen. Derfor bør landingsstedet være halvskyggefullt. I de fleste regioner er beskjæring om høsten og ly for vinteren obligatorisk.

Vurderinger om Rose Ice for Yu

Lydia, 49 år, Saransk
Jeg kjøpte en to år gammel rosetrær med et interessant navn Ice for Yu. Kulturen begynte å blomstre i samme sesong. Det var to bølger med en kort pause. Om natten lukkes knoppene, og i regnet de ikke holder, begynner de å råtne.
Victoria, 45 år, Stavropol
Rose Ice fo Yu kan dyrkes ikke bare i sør, men også i nord (opp til Moskva-regionen). Blomstene er delikate, duftende, men varer ikke lenge. Det er veldig viktig å finne en vakker følgesvenn for planten. Eksperter anbefaler å dyrke Rhapsody in Blue, Burgundy Ice og Blue for You ved siden av Ice Pho Yu.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon