Lavvoksende blomster til hagen, blomstrer hele sommeren

Lavvoksende stauder er et allsidig "verktøy" til en erfaren gartner. Disse blomstene utfyller landskapskomposisjoner, de er vellykket kombinert med hage- og grønnsakshagevekster, de brukes som grenser, rygger og andre delende strukturer.

Nesten alle underdimensjonerte stauder blomstrer gjennom hele sommeren. Blomsterbed med dem ser velpleide ut og forblir spektakulære selv uten regelmessig vedlikehold, årlig transplantasjon.

Lavvoksende blomster er veldig upretensiøse, men selv de trenger å kunne velge den rette. Du kan lære om varianter av stauder og deres egenskaper fra denne artikkelen.

Varianter av lavvoksende flerårige blomster

Flerårige blomster til hagen kan ha forskjellige størrelser. Små planter skilles ut i en egen gruppe, som igjen er delt inn i:

 • bakken dekker;
 • undermåte flerårige blomster;
 • dvergunderart av blomstrende stauder.

Hvis bakken dekker bokstavelig talt kryper langs bakken og dekker den fra sol, vind og kulde, har underdimensjonerte og dvergblomster lengre stilker, ofte overstiger høyden ikke 70 cm.

I tillegg til denne divisjonen, lave flerårige planter til hagen blomstrer og ikke blomstrer. I det første tilfellet vil blomsterstand bli en dekorasjon av hagen, som flerårige blomsterer vanligvis dekorert i to til tre måneder, det vil si nesten hele sesongen. Ikke-blomstrende gruppe - planter med vakre dekorative skudd, blader av en interessant form eller unik farge. Både de og andre blomster brukes ofte av landskapsdesignere og vanlige gartnere.

Formålet med flerårige lave planter

Underdimensjonert stauder hjelper gartnere med å løse mange problemer... Tross alt, disse blomstene:

 • ikke krever konstant og kompleks pleie;
 • ikke behov for å vanne regelmessig og rikelig;
 • de trenger bare en eller to dressinger per sesong;
 • lett å sette seg ned, flytte til et annet sted og dele;
 • vokse raskt og begynne å blomstre allerede i det første eller andre året etter planting;
 • kan blomstre hele sesongen;
 • passer bra til andre typer og varianter av planter, så vel som trær og til og med hageavlinger;
 • slå rot på forskjellige jordarter, det finnes varianter av flerårige blomster for sand eller steinete jord.

Viktig! Den største fordelen med understore stauder er at de ikke trenger å plantes hver vår. Det er nok å gjøre det en gang, og deretter nyte skjønnheten til den opprettet komposisjonen i flere år.

Velge en rekke lavvoksende flerårige blomster til hagen

Ved å plukke opp flerårige blomster for en sommerhytte eller et forstadsområde er det nødvendig å ta hensyn til kompatibiliteten til planter beregnet på en blomsterbed eller landskapssammensetning.

Stauder må ha de samme kravene som:

 1. Vanningsfrekvens og metode.
 2. Vekstrate.
 3. Buskenes høyde.
 4. Egnet jordblanding.
 5. Gjødsel og hyppigheten av påføringen.
 6. Behovet og metoden for ly for vinteren.
 7. Kjærlighet for solen eller skyggen.
Merk følgende! Like viktig for skjønnheten i hagen er den harmoniske kombinasjonen av nyanser av de valgte fargene.

Astrantia er stor

Denne underdimensjonerte blomsten vokser ikke høyere enn 70 cm. Spredebuskene er dekket med blomster allerede på begynnelsen av sommeren Bloom innen utgangen av august.For at nye blomsterstander stadig skal vises på buskene, er det nødvendig å fjerne visne blomster i tide.

Skyggen av blomster av denne flerårige kan være absolutt hvilken som helst - i dag er det mange varianter av Astrantia, det er til og med busker med flerfargede knopper. Men oftere kan du finne underdimensjonert flerårig med hvite blomster, blekrosa eller burgunder.

Å plante en flerårig plante er bedre i solen, men et litt skyggelagt område, for eksempel en trellisskygge fra et lysthus eller hekk, er også egnet. En lavvoksende plante er ikke pretensiøs for jord og stell - Astrantia kan vokse hvor som helst.

Astrantia er stor

Salv av eik

Salvie (eller salvia) refererer også til store stauder som blomstrer gjennom hele sommeren. Busker vokser ca 60-80 cm, salvie sprer seg ikke, ganske kompakt flerårig.

Blomstringene til denne flerårige planten er veldig spektakulære - lange lys i en vakker lilla farge. Du må plante salvie I skyggenvelge områder med fruktbar og lett fuktig jord.

Flerårig er kresen om omsorg. Det er veldig viktig å opprettholde konstant jordfuktighet rundt bushen, løsne jorda i tide, påføre komplekse gjødsel, beskytte mot skadedyr og ugress... Men som et resultat av møysommelig arbeid vil salvie belønne ikke bare skjønnhet, men også helse, fordi det er en velkjent medisinsk plante som redder fra mange plager.

Salv av eik

Armeria ved sjøen

Denne flerårige har omtrent ti varianter, de er forskjellige i utseende og egenskaper. Men i prinsippet er denne planten ganske upretensiøs. Armeria trenger ikke å bli vannet ofte; noe jord, til og med leire og sand, er egnet for planten. Armeria vil også med hell dekorere steinete bergverk eller steinhager.

Blomstringen av denne underdimensjonerte stauden fortsetter hele sommeren, og et bilde av buskene kan sees nedenfor.

Armeria ved sjøen

Alyssum Marine

Veldig seig og vedvarende flerårig. Buskenes høyde overstiger ikke 20 cm, sterke stilker kryper bokstavelig talt langs bakken og dekorerer den med frodig blomstring.

Alyssum blomstrer veldig lenge: de første blomsterstandene vises i mai, og den siste blomsten tåler til og med svak frost. I regioner med milde vintre dør ikke den flerårige av, men med vårens solstråler fortsetter den å vokse og utvikle seg.

Men selv i kalde klimaer trenger ikke en flerårig husly, planten vil tåle selv sterke frost. Skyggen på pedunklene kan være hvilken som helst: hvit, gul, rosa, lilla.

Alyssum Marine

Arenaria crimson

En ideell flerårig plante for bergarter og alpine lysbilder. Denne blomsten er så upretensiøs at den kan vokse på sand eller steiner. Stengelenes høyde overstiger ikke 15 cm, og de flerårige skuddene er farget rød.

Blomstrer kan være lysrosa eller hvite. De er laget i form av små stjerner. Arenaria blomstrer tidlig i juni og fortsetter å blomstre til sent på høsten.

Flerårig pleie er ikke nødvendig, du trenger ikke engang å vanne den - arenaria tåler perfekt tørke.

Arenaria crimson

Flerårig krysantemum

En kjent og veldig vanlig plante. Denne flerårige er spesielt elsket av russiske gartnere, hovedsakelig fordi den tåler vinteren godt.

Krysantemum begynner å blomstre litt senere enn andre stauder - ofte er dette andre halvdel av sommeren. Men disse blomstene er en av de få som fortsetter å blomstre til de første alvorlige frostene.

Det kan være mange nyanser og former av blomsterstand - det er mange varianter av flerårige krysantemum.

Flerårig krysantemum

Råd! Du kan akselerere blomstringen av krysantemum ved å plante denne flerårige i et solrikt område.

Balkan geranium

Den slags flerårige plante som ikke kaster bladene selv om vinteren, og den kan derfor dekorere hagen hele året. Høyden på de flerårige buskene når 25 cm, buskene er dekorert med utskårne blader av en rik grønn fargetone. På høsten blir løvet gult, det kan bli rødt - det ser veldig imponerende ut.

Geraniumblomstring begynner i juni og fortsetter til slutten av sommersesongen.All denne tiden sprer en veldig delikat blomsterduft seg gjennom hagen. Skyggen på pedunklene er rød eller lilla.

Balkan geranium

Highlander slekt

Dette er en annen kort flerårig som vil være en verdig dekorasjon for enhver hage. Buskenes blad er lansettformede, og blomsterstandene har form av et øre. Blomster er malt i en lys rosa eller lilla nyanse.

Et særegent trekk ved en flerårig plante er at den ikke kaster bladene om vinteren, dessuten endres fargen ikke - bladene forblir grønne. Den flerårige ender med å blomstre i slutten av september.

Highlander slekt

Merk følgende! Spesielt rike farger av høylanderblomstrer oppnås i godt opplyste solrike områder i hagen (du kan se dem på bildet).

Hvordan dyrke lavvoksende stauder riktig

Som alle stauder trenger dvergblomster ingen spesiell pleie. For å gi hagen din spektakulære sunne blomster, må eieren imidlertid svette litt ved å utføre følgende handlinger:

 1. Fjern tørkede blomster i tide, slik at de ikke tar bort styrken fra hele planten.
 2. Skjerm jorden med steiner eller plastplater (metall) for å forhindre gjengroing av røttene.
 3. Å plante blomster ikke kontinuerlig til grensen eller kanten av blomsterbedet, men på en viss avstand. Det er nødvendig å ta høyde for den høye vekstraten for stauder.
 4. Å bruke et vanningsanlegg er mer praktisk å kontrollere tilførselen av vann og gjødsel.
 5. Dekk flerårige planter for vinteren med grangrener eller syntetiske "pustende" materialer.
 6. Velg stauder slik at blomsterbedet gleder seg over blomstring fra tidlig vår til sen høst.

Hvert bilde av en lavvoksende flerårig stadfestet i økende grad unike og spektakulære av disse plantene. For at skjønnheten til stauder skal vises spesielt lyst, trenger disse blomstene ikke å plantes en etter en - de ser bra ut i tette gruppeplantinger.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon