Kombucha flyter ikke (stiger ikke): grunner til hva du skal gjøre

I Amerika er kombucha, eller maneter, enormt populær, og en drink som heter kombuchei smaker som kvass og selges i alle supermarkeder. Russere og innbyggere i det nære utlandet foretrekker ikke å betale penger for noe som er lett å lage på egen hånd. Men en merkelig gelatinøs masse som gir en velsmakende sunn drink, krever omsorg og oppfører seg noen ganger uforståelig. Hvorfor kombucha druknet, om noe må gjøres, og generelt er det normalt eller ikke, er det lett å finne ut.

Hvorfor Kombucha ikke dukker opp etter splitting

Det er normalt at kombuchaen synker til bunnen av boksen etter deling. Dette er en levende organisme, når en eller flere plater blir revet av, blir den skadet og må komme seg.

Hvor lang tid det tar for en kombucha å stige til toppen avhenger av flere faktorer. Hoveddelen av medusomyceten, etter vellykket oppdeling, når den kommer inn i det vanlige næringsmediet fra vann, teblad og sukker, drukner kanskje ikke i det hele tatt. Det regnes som normalt hvis den ligger på bunnen av boksen i opptil tre timer.

Kombucha flyter ikke lenge etter separasjon, hvis to eller flere plater ble tatt, eller operasjonen ble utført unøyaktig. Dette er en betydelig skade og kan forbli på bunnen i opptil tre dager. Medusomycetes er syk, det er ikke noe bra i dette, men det er for tidlig å slå alarm.

En ung tynn plate og skal ikke flyte med en gang. Den vil begynne å virke når den blir sterkere, i den nedre delen vil det være skudd som behandler næringsløsningen til kombucha. Før det ligger kombuchaen nederst på boksen. For vellykket tilpasning, bør mengden væske holdes på et minimum.

Tiden da du bør ta hensyn til symbionten til gjærsopp og eddiksyrebakterier, som ikke vil flyte fra bunnen av krukken, avhenger direkte av metoden for deling og tykkelsen på legemet til medusomycete:

 1. En gammel kombucha med 5-6 plater skal heve seg umiddelbart etter en nøye utført operasjon. Hvis det ikke dukker opp, skal alarmen utløses etter 2-3 timer.
 2. Når eierne vet at uaktsomhet ble gjort når man delte platene, for eksempel skalv en hånd, deler ble revet med makt, en kniv ble brukt, det vil ta mer tid å tilpasse seg. Du må kanskje vente 3 dager.
 3. Ung kombucha kan ligge i bunnen av krukken fra 3 dager til 2 uker. Næringsløsningen skal knapt dekke kroppen til maneten.
Viktig! Hvis du straks heller 2 liter næringsoppløsning i en krukke med en separat topplate, er det lite sannsynlig at den flyter opp i det hele tatt. Hvis situasjonen ikke blir rettet, vil han bli syk og dø.

Liste over grunner til at Kombucha ikke stiger

Kombucha synker og synker til bunnen av boksen under forberedelse av kombucha, bør ikke i seg selv forårsake alarm. Det er en annen sak om det ikke dukker opp lenge. En moden medusomycete, bestående av flere plater, skal stige om 2-3 timer. I henhold til alle reglene, ved bruk av teblad og vann av høy kvalitet, kan det hende at det ikke synker i det hele tatt.

Råd! Hvis en voksen kombucha synker i 1-2 dager hver gang i begynnelsen av matlagingen, så flyter opp og begynner å jobbe, bør eierne revurdere sine handlinger.

De gjør noe galt, og det er grunnen til at medusomyceten får et sjokk, blir tvunget til å bruke tid på tilpasning.

Eventuelle uregelmessigheter i "arbeidet" til kombucha krever nøye studier, muligens er medusomyceten syk

Brudd på inneklimaet

Kombucha skal ikke stå i solen. Men det er også umulig å nekte tilgang til lys. Hvis du legger en krukke med maneter på et mørkt sted, vil den først synke til bunnen, siden gjærbakteriene slutter å virke, så blir den syk og dør. Dette vil ikke skje umiddelbart, det vil være nok tid til å rette opp situasjonen.

Den optimale temperaturen for å holde medusomyceten er 23-25 ​​° C, allerede ved 17 ° C kan det gelatinøse stoffet dø. Hvis det blir kaldt, vil det definitivt synke til bunnen av boksen.

Viktig! Temperaturregimet må kontrolleres først.

Brudd på omsorgsreglene

Kombucha flyter ikke i krukken fordi den er syk. Noen ganger forsvinner alt av seg selv etter noen få dager med tilpasning, men dette forsinker forberedelsestiden til kombucha. Kroppen til symbionten løftes opp av karbondioksidbobler som frigjøres av gjær under gjæring. Medusomycete fungerer ikke mens du ligger på bunnen.

Han kan bli stresset av følgende grunner:

 1. Hvis det ble vasket med vann som ikke ble kokt, men fra kranen, er det i prinsippet mulig å gjøre, men ikke anbefalt på grunn av det høye innholdet av klor, kalk og andre urenheter. Det tar tid for medusomyceten å komme seg etter sjokket ved kontakt med disse stoffene.
 2. Når du utfører hygieneprosedyrer, ble det brukt en kald eller for varm væske. Kortvarig eksponering for uegnet temperatur vil ikke ha tid til å forårsake alvorlige problemer, men vil "inhabilisere" maneten i flere dager. Du må bruke vann ved romtemperatur.
 3. Infusjonen smeltet ikke sammen for lenge. Alt sukkeret er bearbeidet, kombuchaen har blitt til eddik. Først vil medusomyceten synke, så vil den øvre platen være dekket av mørke flekker, hull vil vises, prosessen vil flytte til de nedre lagene. Soppen vil dø.
 4. Hvis du tilbereder en drink i skitne retter, vil det ikke komme noe godt ut av det. Krukken må vaskes regelmessig, skoldes med kokende vann. Om kombucha dør, bare drukner og ikke fungerer, eller drikken viser seg å være av dårlig kvalitet, avhenger av forurensningsgraden og den kjemiske sammensetningen av stoffer som har falt på manetens kropp.

Brudd på matlagingsreglene

Kombucha stiger ikke hvis brudd ble gjort under tilberedningen av drikken. Den vanligste:

 • for lite eller for mye sukker, det bør være fra 80 til 150 g per liter væske;
 • bruk av sveising av lav kvalitet;
 • vann skal være rent, kokt, filtrert eller kildevann, vann fra springen er dårlig egnet, da det inneholder uønskede urenheter som får kombucha til å synke i flere timer eller dager;
 • det er umulig å helle sukker på maneten eller bunnen av krukken uoppløst;
 • væskens temperatur skal være romtemperatur, fra en kald kombucha vil definitivt drukne, og en varm vil drepe den.

Årsaker til at kombucha står oppreist i en krukke

Noen ganger står medusomycete på kanten. Det kan være flere grunner:

 1. Beholderen er for liten. Hvis et stoff ble dyrket i en tre-liters krukke, og deretter satt i en liters krukke, vil det ganske enkelt ikke kunne rette seg ut der, og vil ta en oppreist stilling.
 2. Det samme vil skje hvis de prøver å holde ungtallerkenen i en container smalere enn den der den gamle soppen svevde. Medusomycete-diameteren vil forbli den samme; på grunn av tettheten vil den snu på siden.
 3. En ung enkeltplate vil innta en unaturlig posisjon hvis det er for mye væske i krukken.
 4. En voksen manet må flyte til overflaten. Hvis du fyller glasset mer enn 2/3, vil soppen stige til nakken, vil ikke være i stand til å rette seg ut og vil snu på siden.
Kommentar! Den vertikale posisjonen som medusomyceten tar i kort tid i løft fra bunnen, skal ikke forårsake alarm.

Hvis en kombucha står på kanten, betyr ikke dette alltid sykdommen.

Hva skal jeg gjøre hvis kombucha ikke flyter på lenge

Hva du skal gjøre hvis kombucha har gått ned og ikke kommer til å dukke opp etter å ha rettet feil, avhenger av varigheten av oppholdet i denne tilstanden. Vanligvis trenger han hjelp.

I en ung medusomycete reduseres først og fremst væskevolumet. Hvis sukker er tilsatt mindre enn 150 g per liter, tilsett sirup.

Sjekk forholdene for å holde en voksen kombucha. Når temperaturen og belysningen oppfyller kroppens krav:

 1. Ta ut og vask kombuchaen med kokt vann ved romtemperatur.
 2. Undersøk nøye. Hvis den ytre delen er mørk, fjern den. Hvis maneten er for tykk, fjernes 1-2 øvre plater.
 3. De vasker beholderen, returnerer soppen der. Hell i en liter næringsoppløsning søtet med den maksimale mengden sukker (150 g).
 4. De plasseres på et svakt opplyst sted med en temperatur på ca. 25 ° C.

Hvis medusomyceten fortsatt ikke flyter, tappes noe av væsken. Selv etter en sykdom, bør soppen stige i maksimalt 1-2 uker. Deretter plasseres den i det vanlige volumet av næringsoppløsning.

Hvordan ta vare på en kombucha for å forhindre at den synker

For ikke å se etter årsakene til at kombucha druknet, må du ta vare på den ordentlig. Først:

 • oppløs sukker helt før du tilsetter den i krukken;
 • bruk rent kokt vann ved romtemperatur for å forlate og brygge;
 • tapp den ferdige drikken i tide;
 • opprettholde temperaturen i området 23-25 ​​° С;
 • fyll glasset med en næringsoppløsning ikke mer enn 2/3;
 • gir en lys, men beskyttet mot direkte stråleposisjon;
 • skyll maneten og beholderen for å tilberede drikken i tide;
 • bruk teblad av høy kvalitet;
 • ikke hell et stort væskevolum i unge, nylig separerte plater på en gang.

Konklusjon

Hvis en kombucha druknet, må du forstå årsakene før du slår alarm. Noen ganger dukker det ikke opp umiddelbart på grunn av at maneten er for tynn, eller det er uønskede urenheter i vannet. Selv når en sopp er syk, kan den kureres hvis forholdene er optimale.

Kommentarer (1)
 1. Tusen takk for avklaringen, jeg fikk for kald fylling, fylt opp med en varm en - den synker ikke lenger

  15/01/2021 klokka 10:01
  Alexei
 2. Tusen takk. Bare en enorm en. Jeg fikk en sopp, men jeg vet ikke hvordan jeg skal ta meg av den. Informasjonen din er veldig nyttig. Ellers fikk jeg nesten panikk. Jeg drepte nesten babyen. Men nå falt alt i sted. Takk igjen. Ikke vær syk.

  04/02/2020 klokka 06:04
  Irina
Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon