Tørkede kantareller: medisinske egenskaper, oppskrifter, påføring

Helsefordelene og skadene av tørkede kantareller er ikke kjent for alle. Tross alt er dette ikke helt vanlige sopp: i tillegg til deres gastronomiske verdi, har de høye medisinske egenskaper. Tørkede kantareller brukes til å fremme helse, ikke bare i tradisjonell medisin: stoffet kan også kjøpes på et vanlig apotek som et anthelmintisk middel.

Hvorfor tørre kantarelsopp er nyttige

Kantareller (andre navn på sopp er cockerels, eller gule kantareller) er lett å kjenne igjen blant andre sunne sopper. Hetten har en asymmetrisk form av en konveks eller konkav type og utgjør sammen med beinet en helhet. Når den trykkes, endres fargen på disse gule soppene til en blekrosa. Kjøttet av cockerels, hvitt med svak gulhet, er ganske tett, med en "gummiaktig" struktur.

Tørkede gule kantareller er rike på makro- og mikroelementer og andre sunne ingredienser. Derfor er de medisinske egenskapene til tørre kantareller kjent ikke bare for healere, men også for kvalifiserte leger.

Sammensetningen av 100 g av produktet inkluderer:

Makronæringsstoffer

Sporelementer

Vitaminer

Kalium - 450 mg

Jern - 0,7 mg

Vitamin C - 34 mg

Fosfor - 44 mg

Mangan - 0,41 mg

Vitaminer PP, NE - 5 mg

Svovel - 40 mg

Sink - 0,26 mg

Niacin - 4,9 mg

Klor - 24 mg

Kobber - 290 mcg

Vitamin E - 0,5 mg

Magnesium - 7 mg

Fluor - 55 mcg

Vitamin B2 - 0,35 mg

Kalsium - 4 mg

Kobolt - 4 mcg

Vitamin B1 - 0,01 mg

Natrium - 3 mg

 

Vitamin A - RE, 142 mcg

I tillegg til dette pantryet av sunne elementer inneholder tørkede kantareller amino- og fettsyrer, antibiotika, kinomannose, trametonolinsyre, provitamin D2, beta-glukaner, mono- og disakkarider, polysakkarid K-10.

Helsefordelene ved tørkede kantareller manifesteres i spekteret av effekter på kroppen:

 • generell styrking av menneskers helse og immunsystem;
 • forebygging og behandling av sår hals og forkjølelse;
 • hjelp med onkologiske sykdommer;
 • fjerning av ormer;
 • forbedre funksjonen til leveren og bukspyttkjertelen;
 • normalisering av kroppens generelle tilstand, reduksjon av smertefulle manifestasjoner i hepatitt C og tuberkulose;
 • styrke hjertemuskulaturen, øke den generelle muskeltonen;
 • fjerning av tunge salter fra kroppen;
 • restaurering av synet;
 • forbedring av den generelle tilstanden til hud og hår;
 • restaurering av metabolisme og normalisering av vekt, stabilisering av fordøyelseskanalen;
 • reduksjon i blodsukker, stabilisering av hemoglobinnivået.
Viktig! Til tross for overflod av sunne stoffer i tørkede kantareller, bør du ikke bruke dem uten legenes anbefaling. Selvmedisinering kan være helsefarlig.

Oftest brukes de medisinske egenskapene til tørkede kantarell sopp i kampen mot parasitter, i behandling av kreft, lever og bukspyttkjertelsykdommer, for generell helsestøtte på et høyt nivå.

Tørket kantarellbehandling

For å tørke cockerels, kan du bruke den lange eller raske metoden:

 • I det første tilfellet blir soppen trukket på et tau, som bagels, og hengt i 1-2 uker nær komfyren eller på vinduet. Du kan også la dem ligge på et skap i et ventilert område. Men det vil ta enda mer tid - omtrent 2-3 uker;
 • En annen, enklere tørkemetode er å plassere de rene, tørre soppene i ovnen.Temperaturen i den skal ikke overstige 40 OmC, og oppholdstiden til råvaren er 1,5 til 3 timer.

Deretter skal de tørkede kokkene brytes i små biter og hakkes i en blender (mørtel, kaffekvern) til et pulver. Det vil være nyttig å oppbevare det resulterende produktet i tett lukkede glass eller keramiske krukker på et mørkt, kjølig sted utilgjengelig for barn.

Som medisin brukes ikke bare tørkede kantareller malt til pulver, men også sunne infusjoner og avkok fra ferske soppråvarer. Andre metoder vil ikke ha noen effekt, fordi når de oppvarmes til 60 ° C eller frosses, så vel som når de samhandler med salt, går alle fordelaktige egenskaper til kantareller tapt.

Hvordan ta tørkede kantareller til medisinske formål

Avhengig av helsetilstanden, preferansene og kroppens individuelle egenskaper, kan du bruke nyttige midler fra kantareller: tinktur av vodka eller rødvin, en løsning av pulver i vanlig varmt eller varmt vann eller avkok av fersk sopp.

Sammensetningen skal tas en halv time før måltider, helst på tom mage. Rist den nyttige løsningen før bruk, da pulveret kan legge seg til bunnen som et sediment.

Nedenfor er noen nyttige oppskrifter for å lage medisinsk sopppulver.

Universell skjær

Pulver (1 ss. L.) Hell vodka eller rødvin (1 glass). Rør og legg på et kjølig, mørkt sted (du kan legge det i kjøleskapet) for å tilsette i 10 dager. Rist den hver gang du drikker den.

Tinkturen vil være nyttig for å fjerne parasitter fra kroppen. Det vil også kvitte kroppen med larver, som kan utvikle seg til voksne parasitter. Bør tas 2 ts. om natten. Behandlingsforløpet er 20 dager.

En nyttig tinktur vil også effektivt takle problemene i leveren og bukspyttkjertelen. For dette formålet er det tatt i 1 ts. om natten i 90 - 120 dager.

For å forbedre helsetilstanden med hepatitt, vil det være nyttig å ta 1 ts. om morgenen og om kvelden er opptaket 120 dager.

Tørket kantarellpulver

Pulver er den mest populære formen for medisinsk administrering av tørkede kantareller. Med sin hjelp blir det laget nyttige tinkturer, men buljongen er tilberedt av fersk sopp.

Bruken av pulveret hjelper til å bekjempe kreft, smittsomme sykdommer, lever- og bukspyttkjertelsykdommer, og vil være nyttig for å forbedre den generelle helsen.

Behandling av ormer

Tørkede kantareller i pulverform brukes også aktivt til ormer. Utskillelsen av parasitter skyldes en nyttig komponent - kinomannose - et spesielt polysakkarid som helminter ikke tåler. Det er av denne grunn at det aldri vil være ormer og andre parasitter i cockerels. Chinomanose brytes ned under påvirkning av høye temperaturer, derfor er nyttige preparater laget av tørkede knuste sopp.

For å forberede produktet trenger du:

Hell 1 ts. pulver 150 ml varmt vann. Vent en halvtime, bland godt.

Sammensetningen kan tas en gang om dagen, og for å forbedre effekten - to ganger om dagen, før måltider, alltid sammen med sedimentet. Behandlingsforløpet er 1 måned.

Mot glaukom

Hell 1 ss med varmt vann (0,5 l). l. pulver, rør. Ha den resulterende vassen i et vannbad i 10 - 15 minutter. La deretter blandingen stå i 1 time under lokket. Det vil være nyttig å ta middelet 3 ganger om dagen, før måltider, 1 dessertskje.

Råd! På grunn av sin behagelige aroma og smak kan tørket gult kantarellepulver tilsettes maten som krydder. Det vil ikke bare gi parabolen et spesielt preg, men det vil også fungere som et antidepressivt middel.

Med onkologi

Oppskriften på matlaging av tørkede kantareller for onkologi:

Pulver (1 ss) skal tilføres rødvin eller vodka i 10 dager. Det anbefales å drikke middelet en halv time før måltider. Dosen stilles individuelt, avhengig av vekten og kroppsbygningen til en person, innen 2 ts. på en gang.

Tørket kantarellavkok

Buljongen brukes i tilfeller der tilstedeværelsen av alkoholer i kroppen er uønsket for helsen. For barn med angina kan du lage en nyttig buljong for gurgling. For dette, 2 ss. l. finhakket fersk sopp, hell 1 ss. kokende vann. Dekk deretter til og la stå i en halv time. Sil buljongen og vent til temperaturen i væsken blir behagelig. Det er nødvendig å gurgle halsen med buljong to ganger om dagen.

I kosmetologi brukes et nyttig avkok til å skylle håret. Den kan tilberedes på samme måte, og deretter fortynnes med vann i forholdet 1: 1. Bruk av skylling av hår etter hver vask fyller dem med styrke, gir en sunn glans.

Tinktur på tørkede kantareller

Nyttig tinktur tilberedes av tørket kantarellpulver. Sopp insisterer på vodka eller rødvin (tilstedeværelsen av alkoholer påvirker ikke helsen). For at kantarellene skal overføre de fordelaktige stoffene til væsken så mye som mulig, er infusjonstiden 14 dager. Væsken skal oppbevares i et glass eller en keramisk beholder på et kjølig, mørkt sted.

Kontraindikasjoner for tørkede kantarell sopp

Fordelene og skadene ved tørkede kantareller bør vurderes på deres egen helse, men det er flere kategorier mennesker som ikke anbefales å ta sopp og til og med farlige. Disse inkluderer:

 1. Gravide jenter og ammende mødre.
 2. Barn under 3 år.
 3. Mennesker med individuell intoleranse mot sopp.

For personer med problemer i galleblæren og mage-tarmkanalen er behandling med tørre kantareller tillatt, med forbehold om forholdsregler.

Viktig! Det er uønsket å kjøpe sopp på ubekreftede punkter og fra hender. Det er falske kantareller, som er veldig lik cockerels, men kan forårsake forgiftning.

Konklusjon

De helsemessige fordelene og skadene av tørkede kantareller har blitt bevist i praksis som et hepatisk beskyttende og anthelmintisk middel ved behandling av øyesykdommer. Legemidlet skal brukes etter forskrivning av stoffet som en del av kompleks terapi.

Anmeldelser av tørkede kantareller

Klimova Ekaterina, 44 år, Bryansk.
Jeg er stadig syk i halsen. Jeg tar pillene som legen har forskrevet, men helsen min blir bare verre. Etter bedring har det ikke gått to uker før jeg blir syk igjen. Jeg lærte om helsemessige fordeler av kantareller. Jeg bestemte meg for å prøve å lage et avkok av dem. Hun helte kokende vann over soppen, insisterte, filtrerte og gurglet i halvannen måned hver dag, morgen og kveld. Magisk eller ikke, men jeg sluttet å gjøre vondt. Nå, som et forebyggende tiltak, gjentar jeg kurset hver 2. - 3. måned, i en uke.
Spesivtseva Maria, 28 år, Tula.
Jeg liker ikke tradisjonelle behandlingsmetoder, men jeg orker ikke lenger å tåle. Min bestemor rådet meg til å drikke en sunn tinktur av kantarellpulver, og jeg tenkte: hvorfor ikke. Ja, behandlingen går ikke så raskt (det tok meg 2 måneder), men etter kurset la jeg merke til at ormene forsvant, og i mer enn et år har de vært borte. Og den generelle helsen har blitt bedre. Jeg brukte en tinktur av vodka (3 ts pulver per 200 g), insisterte i 10 dager. Jeg drakk på tom mage om morgenen i en halv time før måltider i 2 ts. på en dag.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon