Tørkede champignoner: hvordan tørke i en elektrisk tørketrommel, i ovnen

Sopp begynte å bli tørket for flere århundrer siden i Italia, hvor de viktigste dyrkingsstedene for disse soppene var lokalisert. Denne typen forberedelser krever minimal innsats og penger. Samtidig bevares ikke bare aroma og smak, men også de fleste fordelaktige næringsstoffene.

Er det mulig å tørke champignons hjemme

Tørkede "skogsgaver" kan brukes til å tilberede mange smakfulle og sunne retter. Behandlingen deres krever ikke mye tid og krefter, og lagring - store mellomrom. Tørkede sopp har bedre verdi enn syltede og saltede preparater. Denne metoden bevarer det meste av aminosyrene og sporstoffene, noe som betyr at retter laget av tørket sopp eller boletus vil være mye sunnere og mer næringsrike.

Under tørkeprosessen mister produktet nesten 90% av vekten. Dette må tas i betraktning når man høster råvarer. Hovedbetingelsen er at den må være ren. Før tørking fjernes jordrester fra champignonene, mørkere sentre blir avskåret.

Råd! Før prosedyren anbefales det å ikke vaske soppen (i motsetning til sylting eller sylting), men å tørke dem av med en litt fuktig klut eller tørkepapir for å fjerne smuss.

Valget av metode avhenger av personens tekniske evner. De mest delikate champignonene er laget i den russiske ovnen. Imidlertid, selv i en leilighet, kan du tørke produktet med høy kvalitet, og beholde den lyse aromaen og den rike smaken.

Under tørking mister sopp 90% av vekten

Advarsel! Ikke alle "skogens gaver" kan tørkes hjemme eller i solen. For eksempel får tørr russula en ubehagelig bitter ettersmak, slik at de ikke brukes til matlaging.

Hvordan tørke sopp ordentlig

Det er ingen perfekt måte å tørke sopp på. Noen foretrekker å tørke sopp hjemme ved hjelp av spesielle apparater eller kjøkkenutstyr, mens andre liker den tradisjonelle metoden gjennom sol og frisk luft.

Oftest tørkes champignoner:

  • i ovnen;
  • i en elektrisk tørketrommel;
  • i mikrobølgeovn;
  • i en russisk ovn;
  • i sola;
  • på en tråd.

Uansett hvilken metode som er valgt, blir imidlertid råmaterialet forbehandlet.

Forbereder sopp for tørking

Forberedelsen inkluderer flere trinn. Den første er rengjøring. Champignons rengjøres med en myk klut, børste eller serviett. Fjern jordrester, nåler, mose og blader. Klipp mørkere forsiktig av med en kniv, men ikke vask, ellers blir produktet mørkere og mister aromaen.

Etter rengjøring sendes råvarene til sortering. Råtne og bortskjemte eksemplarer kastes. Store skilles fra små og tørkes separat. Den nedre delen av champignonbenet skjæres av sist.

Råd! Små sopp kan tørkes hele, og store eksemplarer kuttes i små tallerkener eller biter.

Skjær soppen i tynne skiver, tilfeldige biter eller "nudler". Hovedbetingelsen er at de må være av samme størrelse, bare på denne måten tørker produktet jevnt. Soppnudler lager aromatiske supper. Bløtlagt kan det tilsettes salater og varme retter.

Hvordan tørke strengsopp

I fravær av kjente elektriske apparater, kan du bruke den tradisjonelle metoden - tørk på en streng. For å gjøre dette blir soppen trukket på en sterk tråd og hengt i et tørt, godt ventilert rom.

Du må tørke soppen på et tørt ventilert sted.

Små sopp kan strammes hele, store kuttes i biter eller tallerkener. Tørking på denne måten kan også gjøres ute. Skiver henges i skyggen, dekket med tynt materiale eller rent gasbind.

Hvordan tørke sopp i en elektrisk tørketrommel

En elektrisk tørketrommel er en enkel og rimelig måte å tørke sopp hjemme på. Dette husholdningsapparatet har en rekke fordeler som enhver kulinarisk spesialist vil sette pris på.

Husholdnings elektrisk tørketrommel:

  • vil bevare produktets aroma og smak;
  • sparer tørketid, reduserer den til 12-24 timer;
  • enkel å betjene og kan brukes i alle rom.

Tørking av sopp med elektriske apparater tar opptil 10 timer

Ikke minst spiller hygiene, som er så vanskelig å oppnå hvis sopp tørkes i frisk luft.

Enheten krever ikke kompliserte manipulasjoner. Det er nok å ordne skivene nøye på paller og legge dem i en elektrisk tørketrommel. Deretter stiller du inn ønsket program og stiller tiden til 8-10 timer (avhengig av tykkelsen på platene og enhetens effektegenskaper).

Råd! Tørkede champignoner kan brukes til å lage sopppulver, som er et flott alternativ til buljongterninger.

Hvordan tørke sopp i ovnen

En elektrisk ovn er en rimelig måte å tørke sopp for folk som bor i byleiligheter. Champignons blir forhåndsrenset, sortert og kuttet i skiver 2-3 mm tykke. Platene er pent lagt ut på et bakeplate, dekket med bakepapir eller en silikonmatte.

Temperaturen er innstilt på enheten til 50 ° C, hvoretter soppskivene blir sendt til ovnen. Etter 7 timer økes temperaturen med 30 ° C og tørkes i ytterligere 18-20 timer. Stekeovnsdøren åpnes litt slik at fuktigheten kondensert fra soppen fordamper. Hvis funksjonen for luftkonveksjon er til stede, må du slå den på og la døren være lukket.

Før du begynner å tørke sopp, må du kutte dem i skiver.

Tørking av champignonskiver med høy varme

Råd! For bedre tørking blandes skivene med jevne mellomrom.

Tørking av sopp i ovnen

Siden eldgamle tider, hvis værforholdene ikke tillot tørking av sopp på en naturlig måte, brukte husmødre en russisk komfyr til blanke. Som med alle andre metoder, ble sopp først tilberedt (renset, sortert), deretter hetten ble fjernet og alt ble lagt på et strådekk.

Ovnen ble foreløpig renset for aske og aske, varmet opp og deretter avkjølt til en temperatur på 50-60 ° C. Produktet ble tørket i flere dager. Tørkede sopphetter ble om nødvendig tørket på 2. og 3. dag.

Det tar flere dager å tørke champignoner, opptil 3 dager for tørkede hatter.

En annen måte å tørke i russisk ovn på er å tørke på spyd. Strammet på spyd eller andre gjenstander, blir sopp lagt ut på murstein eller brett som ligger i like stor avstand fra hverandre. Videre er alt det samme som med strågulv.

Tørking av sopp i frisk luft

Tørking av sopp hjemme kan også gjøres i frisk luft. Dette er en av de enkleste og rimeligste metodene som kan brukes både utenfor byen og i leiligheten. For å gjøre dette må de tilberedte soppene kuttes og strammes på en tråd eller på en spyd. De resulterende "kransene" blir pent hengt på verandaen, balkongen eller loggiaen og dekket med tynn, ren gasbind. Det er en viktig insektbeskyttelse. Tørking i frisk luft er bare mulig i solfylt vær.

Tørking av sopp i frisk luft er bare mulig i varmt vær

Råd! For å bestemme graden av tørrhet, er det nødvendig å presse soppskiven litt.Hvis det er fjærende, er den nødvendige tilstanden oppnådd. Hvis fuktighet kjennes, bør soppen tørkes.

Hvordan tørke sopp i mikrobølgeovnen

En mikrobølgeovn er tilstede i nesten alle hjem. Dette praktiske husholdningsapparatet kan enkelt tilpasses for soppemner. Ulempen med denne metoden er små porsjoner tørket sopp. Fordeler - betydelig tidsbesparelse.

Tilberedte sopp kuttes i tynne skiver og spres på en flat tallerken. Deretter plasseres den i en ovn med en innstilt effekt på 100 watt. Steketiden er 20 minutter.

På slutten av dette trinnet ventileres produktet, og det resulterende kondensatet dreneres. Lufttid - 10 minutter. Deretter blir soppen igjen sendt til mikrobølgeovnen i 20 minutter. Antall trinn for lufting og tørking avhenger av tykkelsen på soppplatene.

Oppbevaringsregler for tørkede sopper

For at tørkede sopper skal beholde sin unike aroma og sine verdifulle egenskaper, er det nødvendig å ordne lagringen av produktet på riktig måte. Først må du sørge for at tørkeprosessen ble utført riktig, og soppen har mistet mesteparten av fuktigheten. Det mest åpenbare tegnet er sprøhet når du trykker på den.

De resulterende emnene lagres i papirposer, linposer eller bomullsvesker, trekasser eller glasskrukker. Beholderen med det tørkede produktet plasseres på et ventilert sted. En forutsetning er fraværet av lukt.

Oppbevar tørkede sopp i glasskrukker

Oppbevar tørkede sopp i glasskrukker

Overholdelse av alle betingelser for tørking og lagring vil tillate at champignons ikke mister eiendommene sine i 3-5 år.

Råd! For å sikre soppsikkerheten kan du bruke spesielle vakuumbeholdere eller poser.

Hva kan du lage av tørkede sopp

Aromatiske tørre sopp kan brukes til å tilberede et bredt utvalg av retter. De blir tilsatt suppe, brukt som preparater for salater. Champignons er i stand til å understreke smaken av kjøtt, belønne poteter, ris eller bakte grønnsaker med sopparoma.

Den største fordelen med tørkede "skoggaver" er kort koketid. Du kan lage en duftende soppkraft på bare 5-7 minutter, mens du må bruke et kvarter på en grønnsaksbuljong, og minst en time på en kjøttkraft.

Konklusjon

Det er flere måter å tørke sopp på. Dette er den optimale tilberedningsmetoden for de som ønsker å bevare soppproduktets smak og nyttige egenskaper.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon