Kandiserte fersken

Enkle oppskrifter for kandiserte fersken til vinteren vil bidra til å tilberede en utsøkt delikatesse for dessertelskere. Kandiserte frukter er et av de beste alternativene til godteri. Selv en nybegynner kan takle matlaging.

Hvordan lage kandiserte ferskener

For tilberedning av kandiserte ferskener hjemme velges frukt som har et fastere interiør. Velg sunne frukter uten humper og råte. Matlaging består av tre trinn:

Den første fasen er blanchering i kokende vann.

Viktig! Ferskener har delikat kjøtt, så de blir blancherte i ikke mer enn tre minutter.

Den andre fasen er tilberedningen av sirupen.

Den kokes til sukker løses opp i 10 minutter. Smaken og holdbarheten til kandiserte fruktskiver avhenger av kvaliteten på den søte løsningen. Den konsentrerte søte løsningen gjør dem sprø og myke. Mangel på sukker vil forhindre at frukten blir sukkerbelagt. Disse kandiserte fruktene kan bare oppbevares i kjøleskapet.

Kandiserte kiler av kvalitet skal være elastiske på innsiden og ha en tørr, ikke-klebrig overflate.

Den tredje fasen er veksling av fruktkoking og tørking. For dette dyppes nedkjølte blancherte biter i kokende sirup og kokes i 10-15 minutter.

Råd! Ikke legg for mange skiver samtidig. Du må ta dem forsiktig ut for å bevare integriteten til bitene.

Frukten blir avkjølt helt (10-12 timer). Etter det fjernes skivene i et dørslag eller en sil. La sirupen renne, som samles i en beholder.

Fruktskiver fordeles på et bakeplate og tørkes i luften, eller i tørketrommel eller i ovnen. Etter en dag gjentas prosessen med matlaging og påfølgende tørking. Dette trinnet kan gjentas to til seks ganger. Tørk sist til tørr, ikke-klebrig skorpe.

Merk følgende! Mellom tørking gjør det mulig å oppnå gjennomsiktighet av kandiserte frukter.

Kandiserte fersken kan lages uten mellomtørking. I dette tilfellet kokes de og får avkjøles helt i sirup. Spred på en sil eller dørslag og la sirupen renne ut bare ved slutten av tilberedningen, og tørk den deretter.

Måter å lage kandiserte fersken hjemme på

For tiden er flere metoder kjent for å tilberede kandiserte frukter.

Glaserte søtsaker. Med denne produksjonsmetoden, etter blanchering, plasseres fruktskivene i en tyktflytende sirup med høy konsentrasjon av granulert sukker. Med dette preparatet frigjøres veldig små sukkerkrystaller på bitene. Denne prosessen kalles replikering. For å oppnå et jevnt belegg på ferskenbitene, bruk lysekrone. I dette tilfellet blir sirupen med høyt sukkerinnhold avkjølt til 30-40 grader, og fruktene holdes i den i 15-20 minutter. Dette etterfølges av tørking.

Brettede skiver. Med denne produksjonsmetoden kokes fruktskivene i sirup til de er gjennomsiktige, og kastes deretter tilbake på en sil eller dørslag for tørking. Overflaten på godbiten er dekket med en søt, tørr film.

Hvor er det beste stedet å tørke

Sukkerherdede biter tørker i solen innen 24 timer. Du kan også bruke en tørketrommel eller stekeovn.

Tørking av kandiserte fersken i tørketrommel

Dette gjøres ved en temperatur på 70 C. De første to timene på det øvre nivået, og deretter ved en temperatur på 50 C på det nedre nivået til fruktene er helt tørre.

Hvordan tørke kandiserte fersken i ovnen

En annen måte å lage denne "orientalske" desserten på er å tørke fruktkilene i ovnen. Tørkeprosessen tar omtrent seks timer ved en temperatur på 40 C. Mens skivene tørker, er ikke ovnsdøren lukket.

Merk følgende! Tørking i ovnen endrer smaken av kandiserte frukter.

På slutten av en hvilken som helst tørkemetode, må du trykke på skiven, fuktighet skal ikke stikke ut fra den.

Den klassiske oppskriften på kandiserte fersken

For å lage kandiserte fersken hjemme, er det bedre å bruke den klassiske oppskriften.

Ingredienser:

 • 2 kg fersken;
 • 1 liter vann;
 • 2 kg sukker.

Forberedelse:

 1. Vask fruktene, skrell og skjær i like store porsjoner.
 2. Kombiner sukker og vann. Sett på fyr og kok, rør innimellom til sukkeret er helt oppløst.
 3. Dypp de tilberedte fruktskivene i kokende sirup, vent på koking og reduser varmen. Kok i ett minutt og fjern fra varmen.
 4. Etter avkjøling, legg oppvasken med sirup på ilden igjen, kok og fjern fra varmen. Denne prosessen gjentas 2-6 ganger til bitene er gjennomvåt i søthet og myke.
 5. Fjern kilene og legg i et dørslag. La sirupen renne.
 6. Dryss med sukker eller melis og fordel det til tørk.
Råd! Etter fullstendig tørking er det bedre å legge de kandiserte bitene i et glassfat og forsegle dem tett.

Kandiserte umoden fersken til vinteren

Hjemme er det bedre å lage kandiserte fersken fra fersken som ennå ikke er moden og har en grønnaktig skall og tett masse.

Ingredienser:

 • 1 kg fersken;
 • 1,5 kg sukker;
 • 1 liter vann.

Forberedelse:

 1. Umodne frukter vaskes, gnides, skrelles fra dem og deles i like store biter.
 2. Skallet kokes og brukes til å lage sirup.
 3. Skivene dyppes i kokende sirup, kokes, fjernes fra varmen og får brygges i minst 6 timer.
 4. Smør på en sil eller et dørslag, tøm og sett i solen i en dag.
 5. En dag senere dyppes frukten i sirup og alle handlinger gjentas, bare nå blir de tørket til de er helt tørre.

Selv om prosessen tar lang tid, vil alle være fornøyde med resultatet.

Oppbevaringsregler for kandiserte fersken

Oppbevar de kandiserte bitene i en tørr glassbeholder. Beholderen er hermetisk lukket og plasseres på et mørkt, kjølig sted.

Konklusjon

Enkle oppskrifter for kandiserte ferskener om vinteren vil tillate enhver husmor å tilberede en deilig og ikke skadelig delikatesse som ikke bare blir elsket av barn, men også av voksne. Kandiserte ferskenbiter kan brukes som en separat søt, eller du kan legge den til forskjellige desserter, bakverk, fløte, is. De kan brukes til å tilberede søte frokostblandinger og bærfruktsauser. Å konsumere slike søtsaker kan øke glukosenivået og gjenopprette brukt energi. Denne delikatessen inneholder organiske syrer og fiber, som raskt fjerner giftstoffer og giftstoffer fra kroppen.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon