Oppskrifter på syltetøy (syltetøy) fra torner for vinterfrøfrie

Blackthorn er en vill busk som gartnere ofte bruker som hekk. På slutten av sesongen modnes dropper på planten. De har en sur-terte smak. Derfor er de ikke egnet for fersk konsum, men frøfri tornesyltetøy til vinteren er en utsøkt delikatesse. For å tilberede en dessert må du først gjøre deg kjent med funksjonene i den teknologiske prosessen. En slik delikatesse vil ikke bare være velsmakende, men også sunn.

Sloe dessert inneholder mye næringsstoffer

Funksjoner ved å lage tornesyltetøy

Blackthorn bær inneholder mange vitaminer og mineraler, hvorav de fleste beholdes i syltetøyprosessen. Men for å forhindre fordøyelsesproblemer, bør behandlingen inntas i dosering, ikke mer enn 100 g per dag.

Før du begynner å lage syltetøy til vinteren, må du forberede ingrediensene og beholderne på forhånd.

Hvordan velge og forberede en sving

Tornene modnes i september og oktober. De ser ut som plommer, men mindre. Når de er modne, får torner bær en jevn mørk lilla fargetone, og en blålig blomst vises på overflaten. Det anbefales imidlertid å samle dem for å lage syltetøy til vinteren etter den første frosten. Dette er på grunn av det faktum at tanninene i dem blir ødelagt og påvirket av astringency under lav temperatur.

For å lage syltetøy til vinteren, bør du velge sorttornfrukt uten tegn på råte og ødeleggelse. De må først ordnes og vaskes grundig. Deretter må bærene brettes i en separat beholder og helles med kokende vann slik at væsken dekker dem helt. Dette vil bidra til å myke kjøttet slik at gropene kan fjernes uten for store vanskeligheter.

Etter 3 minutter, legg bærene i et dørslag og la i denne formen i en halv time for å tømme overflødig vann. Da må du trekke ut beinene. For å gjøre dette kan du bruke kroppen til en vanlig kulepenn. Etter det må de tilberedte råvarene brettes i en egen emaljebeholder.

Smaken på sluttproduktet og varigheten av lagringen avhenger av fruktens kvalitet.

Viktig! Tornfrøene inneholder hydrocyansyre, som er skadelig for menneskers helse.

Behandling av beholder

For å lage syltetøy til vinteren, må du forberede et emaljekar, siden arbeidsstykket i en bred tallerken blir jevnt opp, noe som vil øke hastigheten betydelig på prosessen. Du kan ikke tilberede desserten i en metallskål, da dette fører til oksidasjon av produktet.

For langvarig lagring av syltetøy må du klargjøre en spesiell beholder. Dessert kan oppbevares i glasskrukker med et volum på 0,5 og 0,75 liter. De bør vaskes grundig og deretter steriliseres i 10 minutter. Denne prosedyren hjelper til med å rense den indre overflaten av beholderen fra mikrober og bakterier, noe som vil utelukke for tidlig ødeleggelse av produktet.

Hvordan lage syltetøy

For tilberedning av syltetøy til vinteren anbefales det å bruke ikke bare tornfrukt, men også andre komponenter. Dette vil gjøre smaken av godbiten mer balansert og rik.

Blackthorn jam med sjokolade

Dette er den mest uvanlige oppskriften for å lage sortthorn syltetøy til vinteren. Men å dømme etter vurderingene, har den økt popularitet.I dette tilfellet har syltetøyet en behagelig dessertsmak og delikat tekstur, så få mennesker kan være likegyldige.

Du vil trenge:

 • sloe bær - 3 kg;
 • sukker - 1,7 kg;
 • kakaopulver - 300 g;
 • smør - 200 g.

Kokeprosess:

 1. Vri de forberedte tornene.
 2. Hell sukker i den resulterende bærmassen.
 3. Bland godt.
 4. Sett til side, la stå i 3 timer.
 5. Kok opp, fjern skummet.
 6. La småkoke i 20 minutter, og rør hele tiden.
 7. Sett til side, kult.
 8. Før arbeidsstykket gjennom en sil for å oppnå en jevn konsistens.
 9. Kok opp igjen.
 10. Kok i 20 minutter, sett til side, la det avkjøles.
 11. Gjenta prosedyren til konsistensen av arbeidsstykket er tykk nok.
 12. Tilsett smør på siste trinn av tilberedningen.
 13. Deretter introduserer du kakaopulveret gradvis under omrøring med syltetøyet.
 14. Kok arbeidsstykket på svak varme i 25-30 minutter.
 15. Ordne varme i krukker, rull opp lokkene.

Ved slutten av tilberedningen må beholderne snus på hodet. Pakk dem deretter inn i et varmt teppe og la dem være i denne formen til syltetøyglassene er helt avkjølte. Først da kan de overføres til et permanent lagringssted.

Viktig! For å få en velsmakende syltetøysyltetøy til vinteren med tykk konsistens, er det nødvendig at væsken fordamper så mye som mulig under tilberedningsprosessen.

Dessert får en rik smak under lagring

Syltetøy fra torner og epler

Fruktene av sorttorn passer godt til epler. Samtidig krever prosessen med å lage syltetøy til vinteren mye kortere tid. Dette skyldes det faktum at epler inneholder en stor mengde pektin, så desserten blir tykk uten langkokt.

Trenger:

 • sloe bær - 2 kg;
 • epler - 1 kg;
 • sukker 2 kg.

Handlingsalgoritme:

 1. Skrell eplene, skjær i vilkårlige biter.
 2. Tilsett tornfrukt.
 3. Dryss frukt og bærmasse med sukker.
 4. La stå i 2 timer slik at juice dukker opp.
 5. Sett på fyr, fjern skummet, kok i 15 minutter.
 6. Sett til side, kult.
 7. Gni arbeidsstykket gjennom en sil for å få en jevn konsistens.
 8. Kok opp igjen.
 9. Stek i 30 minutter, rør hele tiden.
 10. Fordel desserten varm i glassene, rull opp.
Viktig! For å lage syltetøy, velg røde epler, da de inneholder mer pektin og er mye søtere enn grønne.

Blackthorn jam kan brukes som fyll for bakevarer

Hvordan lage kaneltorn syltetøy

Kanel kan med suksess utfylle en tornedelikatesse. Dette krydderet gir tross alt syltetøyet en spesiell aroma og en behagelig ettersmak. Ceylon kanel er det beste valget til dessert, da det inneholder minst mulig kumarin.

Trenger:

 • sloe bær - 3 kg;
 • kanel - 1,5 pinner;
 • sukker - 1,7 kg.

Algoritme for å lage syltetøy til vinteren:

 1. Brett fruktene i en klar emaljebeholder.
 2. Dryss dem med sukker, bland.
 3. La stå i dette skjemaet i 3 timer for å slippe saften ut.
 4. Kok opp, fjern skummet.
 5. Kok i 20 minutter, sett til side, la det avkjøles.
 6. Pass gjennom en sil for å oppnå en homogen konsistens.
 7. Kok opp igjen, kok på svak varme i 20 minutter.
 8. Sett til side, la det avkjøles.
 9. Gjenta prosedyren til konsistensen er tykk nok.
 10. På siste trinn, tilsett hakket kanel, kok i 5 minutter.
 11. Ha desserten varm i krukker, rull opp.

I prosessen med å lage frøfri slyngsyltetøy til vinteren, er det viktig å kunne bestemme beredskapen i tide. For å gjøre dette må du legge 1 ts. emner på en tallerken, men før det må den kjøles i noen minutter. Hvis syltetøyet ikke flyter, er det klart.

Viktig! Tornsyltetøy bør ikke konsumeres av barn under seks år, så vel som kvinner under graviditet og amming.

Mengden sukker i desserten kan justeres ut fra personlige preferanser.

Vilkår for lagring

Blackthorn-syltetøy om vinteren skal lagres på et kjølig, tørt sted, unntatt skarpe temperaturfall. Det kan være en kjeller, balkong eller loggia. Under lagring skal produktet ikke utsettes for sollys, da dette vil føre til at lokkene på boksene svulmer. Optimale forhold: lufttemperatur + 1-20 grader, fuktighet 65-70%.

Holdbarheten til produktet avhenger direkte av mengden sukker i syltetøyet. Jo mindre det er, jo tidligere trenger du å bruke produktet. Med forbehold for alle trinn i den teknologiske prosessen, kan syltetøy lagres i 12 måneder fra klargjøringsdatoen. Etter at glasset er åpnet, må desserten oppbevares i kjøleskapet.

Viktig! Med en kraftig endring i forvaringsforholdene dannes det kondens inne i syltetøyglassene, noe som kan forårsake utvikling av mugg.

Konklusjon

Seedless blackthorn jam for vinteren er en deilig delikatesse som bidrar til å styrke immunforsvaret og fylle på mangelen på vitaminer og mineraler i menneskekroppen. Denne desserten kan tilberedes på forskjellige måter, med tanke på preferansene til alle familiemedlemmer. Og så blir syltetøy et reelt funn om vinteren når det er snø utenfor vinduene.

Gi tilbakemelding

Hage

Blomster

Konstruksjon